De ce câinii sunt frică de obiecte

câine frică de obiecte

Câinele dvs. are o teamă de obiecte? Are el să se ascundă sub patul tău când scoateți aspiratorul? Are el latra frenetic la scările pasului? Dacă da, există o șansă bună ca câinele dvs. să fi dezvoltat o teamă de obiecte specifice.

Cauze de teamă de obiecte

Câinii pot dezvolta a fobie sau teama de un obiect specific din o varietate de motive. În multe cazuri, este doar că câinele se înspăimântă de ceva necunoscut. Arborele anual de Crăciun este un bun exemplu în acest sens. Câinele dvs. nu este capabil să înțeleagă motivele pentru decorarea pentru sărbătorile. Tot ce poate vedea este un copac mare plin de lumini și obiecte strălucitoare în care nu a existat niciodată un copac înainte.

Câinii pot deveni, de asemenea, teamă de anumite obiecte din cauza zgomotelor imprevizibile pe care le fac. Toby, un amestec de vânătoare, stă în picioare la un animal umplute de copil care cântă o melodie de aniversare. El păstrează scăzut la podea, cu urechile ascunse înapoi în timp ce îi latră, gata să alerge dacă animalul umplute ar trebui să-l pună la el. Zgomotul nefamiliar și imprevizibil îl surovează până la punctul în care a dezvoltat o teamă de animalul umplut. Mulți oameni văd că acest tip de frică se dezvoltă la câinii lor spre aspiratoare, uscător de păr și alte obiecte de uz casnic zgomotoase.

O experiență negativă cu un obiect poate provoca, de asemenea, un câine să devină înfricoșător. De exemplu, dacă puneți în mod accidental o scară de pas pe laba câinelui, durerea pe care o simte poate provoca o teamă de acest obiect mai târziu.

Depășirea unei teamă de obiecte

Din fericire, frica de un anumit obiect este, de obicei, destul de ușor de abordat. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a pune câinele la ușurință:

Pune obiecte din vedere

Cu unele obiecte, puteți să le ascundeți pur și simplu din vederea câinelui vostru. Dacă este ceva ce câinele dvs. nu se va întâlni adesea, este posibil să puteți evita în întregime expunerea la obiect. De exemplu, frica de către animalul umplute este ușor de rezolvat, deoarece jucăria poate fi stocată într-un dulap din linia lui de vedere.

Coax câinele tău se tem de tratate

O teamă ușoară poate fi eradicată pur și simplu oferindu-ți câinele unii Tratamente oricând abordează obiectul. Încercați să ignorați câinele când devine puțin mai aproape de obiect. Doar arunca cu ușurință unele Tratamente peste fiecare pas pe care îl ia. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți încerca să părăsiți tratamentele pe terenul care duce până la obiect. Permiteți câinelui dvs. să obțină tratamentele în timpul său și din nou, încercați să îl ignorați în timp ce investighează zona din jurul obiectului. Puteți lăsa câteva tratamente în jurul obiectului în fiecare zi. În timp, câinele dvs. poate învăța că primește lucruri bune ori de câte ori se apropie de obiectul pe care îl se temea odată.

Desensitizați treptat câinele la obiect

Poate să ia puțin mai multă muncă pentru a scăpa de temeri mai severe. Cu unele obiecte, este posibil să aveți nevoie să obțineți încet câinele dvs. confortabil cu el. Această desensibilizare funcționează bine cu teama de obiecte precum aspiratorul.

Începeți să părăsiți vidul în mijlocul camerei, fără a fi pornit. Locul tratează în vecinătatea vidului. Poate dura câteva zile sau mai mult pentru cainele dvs. să se simtă confortabil cu apropierea de obiect.

Următorul pas este să începeți să mutați aspiratorul. Păstrați vidul oprit când începeți acest proces. Mutați vidul în jurul camerei un pic și aruncați unele tratamente la câinele dvs.

După ce câinele este capabil să fie în jurul vidului în mișcare fără frică, încercați să o porniți doar câteva secunde, în timp ce aruncați continuu unii cu adevărat delicios trataților la câinele dvs. Începeți încet perioada de timp în care vidul este pornit până când câinele dvs. este capabil să se apropie de el fără a arăta semne de frică.

Treptat lucrați până la mutarea vidului în jurul în timp ce este pornit. Curând, ar trebui să fiți în stare să aspirați întreaga casă fără un bâzâit de la câinele dvs.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii sunt frică de obiecte