Obstrucția intestinului la câini: simptome, cauze și prevenire

Obstrucția intestinului la câini: simptome, cauze și prevenire

După cum cineva are un câine poate atesta, prietenii noștri blană mănâncă ocazional lucruri pe care nu le presupune. Acest lucru nu este adesea nici un motiv de îngrijorare, dar uneori acest corp străin poate provoca probleme reale de blocare a tractului gastrointestinal.

În acest ghid, discutăm că toți proprietarii trebuie să știe despre blocările intestinale câine sau catelus: cum să le vedeți, ce puteți face pentru a vă trata animalul la domiciliu și când să căutați atenția veterinară.

Câinele trist situat pe un scaun

Simptomele blocajului intestinal al câinilor

Când un câine suferă de un blocaj gastro-intestinal sau intestinal, înseamnă că fluxul de alimente și apă prin corpurile lor a fost parțial blocat. Un blocaj poate împiedica, de asemenea, sângele să ajungă la zona tractului digestiv al câinelui în care blocajul este.

Blocajul poate forma oriunde în tractul digestiv. Cele mai comune locuri pentru blocaje de formare sunt:

  • Stomacul
  • Intestinul subțire
  • Intestinul gros

Dacă câinele dvs. suferă de un blocaj intestin, veți observa aproape sigur. Mai jos sunt unele semne de blocare intestinală la câini pentru a urmări:

  • Vărsături: Dacă pooch-ul dvs. se luptă să-și păstreze mâncarea, un blocaj gastrointestinal ar putea fi vinovat.
  • Diaree sau constipație: Focurile neobișnuite oferă un alt indiciu că sistemul digestiv al câinelui dvs. nu funcționează așa cum ar trebui.
  • Stomacul sau durerea intestinului: Când câinele dvs. experimentează durerea în aceste zone, vă puteți aștepta să le auziți prin intermediul sau mârâul în context sau stând într-o poziție ciudată pentru a evita punerea presiunii asupra stomacului lor.
  • Letargie: Nivelurile scăzute de energie reprezintă un alt semn că ceva nu este corect cu câinele dvs.
  • Pierderea poftei de mâncare: Dacă tractul digestiv al câinelui dvs. a fost parțial blocat, cel mai probabil vor exprima mai puțin interes pentru alimente.
  • Pierdere în greutate: În cele din urmă, câinii care suferă de obstrucție intestinală pot pierde în greutate, deoarece aportul de alimente și capacitatea de a digera în mod corespunzător este afectată.

Cauzele blocajelor de stomac pentru câini

Deși majoritatea blocajelor intestinale sunt declanșate de câinele dvs. consumând un element non-alimentar, uneori alte cauze pot fi la joc.

Mai jos sunt cele mai frecvente cauze ale blocajelor intestinale la câini:

  • Ingestind ceva ce nu ar trebui

Potrivit furnizorului de asigurări de animale de companie PDSA, Veters în rețeaua lor a se vedea peste 2.700 de cazuri de câini înghițind ceva ce nu ar trebui să nu fie în fiecare an. Când câinele dvs. îngrozită anumite elemente, ele pot fi introduse undeva de-a lungul tractului digestiv, împiedicând desfășurarea procesului digestiv obișnuit. Elemente comune care provoacă blocaje includ:

  • Oase
  • Şir
  • Jucării din plastic
  • Șosete și alte articole de îmbrăcăminte
  • Porumb pe cap
  • Dummies pentru copii
  • Mingi
  • Tumorile

O tumoare la un moment dat de-a lungul tractului digestiv al câinelui dvs. poate, de asemenea, să acționeze ca un blocaj. Câinii dezvoltă tumori în mai multe motive diferite, iar dacă acest lucru se dovedește a fi cauza unui blocaj intestinal, VET vă va putea spune mai mult.

  • Stenoză pilorică

Braciurile brahycefalice ca pugii și buldogii sunt, de asemenea, predispuși la o afecțiune cunoscută sub numele de stenoză pylorie. Acest lucru se întâmplă atunci când sfincterul piloriic - inelul mușchiului dintre stomac și intestinul subțire subțire și obstrucționează fluxul de alimente digerate.

  • Paraziți

Paraziți intestinali precum viermii de apel pot, de asemenea, să obstrucționeze calea digestivă a câinelui. Când paraziții au creat prea mult sau cresc prea mari, masa lor poate împiedica mâncarea prin intermediul dvs Sistemul digestiv al câinelui așa cum ar trebui.

Ați putea dori, de asemenea: Dewrermers pentru câini

Câinele de ciobanesc german situat

Obstrucția intestinului de daune poate face

Dacă bănuiți că câinele dvs. are un blocaj în tractul lor gastrointestinal, ar trebui să căutați atenția veterinară cât mai curând posibil.

Deși aceste blocaje ar putea părea o problemă simplă, ei pot face o deteriorare reală pentru sănătatea companionului canin.

Stânga netratată, o blocaj gastrointestinal poate împiedica sângele să ajungă la zona tractului digestiv afectat. Dacă țesutul din această zonă moare, poate începe să absoarbă conținutul intestinului-toxic în alte zone ale corpului.

Dacă acest conținut intestinal îl face în sângele câinelui, se poate produce sepsis. Stânga netratată, sepsisul este uneori fatală și poate declanșa simptome urâte ca febra, tensiune arterială scăzută, frisoane și letargie.

Dacă obiectul obstrucționând intestinul unui câine este ascuțit, ele riscă și riscul de rupere intestinală. Acest lucru se întâmplă atunci când ceva se rupe prin peretele intestinal, determinând conținutul intestinului să se varsă în abdomen. Această contaminare este extrem de dăunătoare și necesită tratament de urgență.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. are o obstrucție intestinală

Dacă credeți că câinele dvs. suferă de o obstrucție intestinală, poate fi o perspectivă înfricoșătoare. Pentru obstacole minore există câteva lucruri pe care le puteți încerca acasă, dar dacă aveți vreodată îndoieli, luați-vă câinele la veterinar este cel mai bun mod de acțiune.

Dacă credeți că câinele dvs. suferă de un blocaj gastrointestinal, ar trebui:

  • Identificați sursa blocajului

În primul rând, căutați-vă casa și grădina pentru orice elemente indigestibile, câinele dvs. poate fi consumat și faceți o notă. Dacă ați văzut de fapt câinele dvs. consumă articolul în cauză, sunteți într-un avantaj când vine vorba de tratament.

Dacă nu sunteți sigur, sau sunteți încrezători că un corp străin nu este la rădăcina problemei, vedeți-vă imediat medicul veterinar. Dacă elementul este toxic, sau blocajul este cauzat de o tumoare, capturarea timpurie îmbunătățește șansele animalului de companie de a face o recuperare rapidă.

  • Ingrijirea casei

Dacă câinele dvs. a ingerat un obiect mic, netoxic, fără margini ascuțite, este posibil să doriți să așteptați și să vedeți dacă vor trece în mod natural acasă.

În timp ce așteptați ca elementul să se deplaseze prin sistemul digestiv al câinelui, păstrați un ochi pentru orice simptome neobișnuite, inclusiv mișcări ciudate ale intestinului, vărsături și balonare.

Dacă nu apar simptome, examinați elementul ingerat din fecalele lor. Dacă nu se întoarce într-o zi sau cam asa ceva, căutați atenția veterinară, chiar dacă animalul dvs. nu prezintă simptome de blocare a intestinului.

Nu încercați să încurajați articolul cu un masaj de obstrucție a intestinului de câine, deoarece puteți muta blocajul într-o poziție mai periculoasă. Un remediu natural pentru obstrucția intestinului nu există cu adevărat, pe lângă acordarea timpului de companie și monitorizarea acestora.

Câinele dvs. poate trece probabil articole cum ar fi bucăți mici de hârtie sau o bucată de creion pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă au înghițit ceva cum ar fi sticla, plasticul sau șir, elementul trebuie îndepărtat chirurgical înainte de a putea face orice deteriorare.

Dacă câinele dvs. afișează simptomele menționate mai devreme, totuși, nu așteptați să vedeți veterinarul, chiar dacă credeți că câinele dvs. ar putea trece articolul în mod natural.

  • Văzând un veterinar

Dacă aveți îndoieli cu privire la blocarea gastro-intestinală în sistemul câinelui dvs., ar trebui să le duceți la veterinar cât mai curând posibil.

VET-ul dvs. va lua probabil o radiografie a stomacului câinelui dvs. pentru a identifica blocările fizice și, de asemenea, efectuați teste de sânge pentru a căuta orice probleme subiacente.

Tratamentul VET dvs. recomandă va depinde de dimensiunea, poziția și de cauza obstrucției. Cu cadavrele străine depuse în tractul digestiv, cel mai probabil mod de acțiune va fi chirurgicală pentru a elimina elementul.

După intervenția chirurgicală, câinele dvs. poate fi pus pe o picurare IV pentru a preveni deshidratarea. După această intervenție chirurgicală, animalul ar trebui să li se permită să se odihnească și să pună temporar o dietă bland.

Dacă blocajul este cauzat de stenoza pylorică, intervenția chirurgicală va fi, de asemenea, necesară pentru a deschide sfincterul pilloric. Dacă o tumoare este cauza unui blocaj, chirurgia este, de asemenea, un mod probabil de acțiune, potențial combinat cu medicamente.

VET-verificare-the-sănătate-of-a-câine

Prevenirea obstacolelor intestinale

Unii câini sunt mai predispuși să mănânce corpuri străine decât altele și dacă câinele tău a mâncat ceva, nu ar trebui să aibă o dată, sunt mai probabil să facă din nou.

Din fericire, există o mulțime de faptul că proprietarii pot face pentru a descuraja animalele de companie de a ingera elemente discutabile. Deoarece cele mai multe blocaje gastro-intestinale sunt cauzate de corpuri străine, acest lucru poate merge mult spre eliminarea riscului de blocare cu totul.

  • Fi vigilent

Dacă aveți o pooch curioasă care îi place să exploreze cu gura, vigilența ta este prima lor linie de apărare împotriva obstrucției intestinului. Dacă vă vedeți câinele sau cățelușul pe ceva ce nu ar trebui, să ia imediat articolul departe. Acest lucru ar putea însemna păstrarea câinelui dvs. pe lesa când umblați până când nu au fost instruiți corespunzător pentru a evita să mănânce anumite obiecte.

  • Câine-dovada casa ta

La domiciliu, aveți mult mai mult control asupra a ceea ce mănâncă animalul dvs. de companie. Păstrați obiecte periculoase la o înălțime sau ascunși în dulapuri și trageți, pentru a preveni animalele curioase să-și obțină labele pe ele.

  • Antrenează-ți câinele

Învățând câinele dvs. Comanda "No" vă oferă o modalitate rapidă și simplă de a le împiedica să ridice obiecte nealimentare, reducând riscul de a înghiți corpurile străine.

  • Furnizați jucării și tratează

Câinii iubesc să mestece și să le ofere jucării aprobate de VET și mestecați pot să-i țină nevoia și să le țină departe de elementele periculoase. Doar asigurați-vă că evitați să vă dați oasele gătite de câine, deoarece se pot sparge și pot daune când sunt înghițite.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Obstrucția intestinului la câini: simptome, cauze și prevenire