10 Sfaturi de siguranță pentru pisici

o pisică care se joacă cu ornamente de Crăciun

S-ar putea să fiți dornici să vă pregătiți acasă pentru sezonul de vacanță, dar sunt planurile dvs. prietenoase cu pisici? Privelistile, parfumuri și sunetele sezonului de vacanță pot fi tentante pentru felinele noastre curioase. Pisicile iubesc Explorați obiecte noi în mediul înconjurător, în special cele care sunt strălucitoare sau stricate. Ele pot fi atrase de mirosurile de mese de vacanță gătit sau speriate de sunetele petrecerilor și evenimentelor.

Pisicile și pisicile tinere sau jucăuș sunt la cel mai mare risc de rănire din cauza decorațiilor de vacanță. Pisicile superioare pot fi mai predispuse la bolile induse de stres, când există prea multe haos în casa dvs. Din fericire, vă puteți bucura în continuare de sărbători de vacanță în timp ce vă protejați pisica. Urmați aceste sfaturi pentru a vă menține pisica în siguranță de la pericolele de vacanță.

01 din 10

Pomi de Craciun

Imaginați-vă entuziasmul pisicii dvs. atunci când el sau ea vede un copac imens acoperit în ceea ce arată ca jucăriile de pisici. din pacate, pomi de Craciun poate fi periculos pentru pisici.

  • Apa de copac poate conține pesticide, îngrășăminte și chiar aspirină sau alte substanțe chimice. Bea această apă poate provoca otrăvire în pisici. Păstrați apa copac acoperită pentru a împiedica folia de aluminiu de aluminiu este o opțiune bună.
  • Mestecarea sau ingerarea ornamentelor, decoratiuni sau piese artificiale (live sau artificiale) pot provoca obstructii gi.
  • Pisicile pot deteriora copacii urcând și le-au bătut, ducând la răni pentru ei înșiși sau pentru alții.

Păstrați ornamente fragile și decorațiuni periculoase la îndemâna când decorați copacul. Dacă pisica dvs. nu pare să se opună copacului, este posibil să fie nevoie să vă păstrați pisica departe de această zonă când nu sunteți acasă. Luați în considerare punerea copacului de Crăciun într-o cameră care poate fi ușor închisă.

  • 02 din 10

    Panglici și prăjituri

    Multe pisici nu pot rezista la ceva strălucitor sau strălucitor. Tone de pisici merg nuci pentru corzi și panglici. Este doar firesc ca pisica ta să vrea să joace cu decorațiuni și accesorii de învelire cadou ca panglici, arcuri, șir, tinsel, etc. Pericolul din acesta este că materialele asemănătoare șirului pot provoca un periculos Obstrucția corpului străin liniar care necesită o intervenție chirurgicală.

    Evitați utilizarea lui Four Binsel sau a altor materiale asemănătoare șirului și optați pentru articole mai sigure. Puteți decora cadouri cu arcuri de hârtie sau panglici mai groase. Utilizați ghirlanda din margele sau panglici groase pentru a vă decora copacul și casa. Garlandul de tip tinsel care nu conține șiruri lungi poate fi în siguranță, dar aterizați-o la îndemână doar pentru a fi în siguranță.

  • 03 din 10

    Flori și plante

    Plantele de vacanță și flori pot arăta frumos în casa dvs., dar pot atrage, de asemenea, o felină curioasă. Cel puțin, pisica dvs. poate provoca daune prin mânie de mestecat, bate peste ghivece sau vase sau chiar folosind solul ca o cutie de gunoi! Din păcate, plantele și florile nibbling ar putea trimite pisica dvs. în veterinarii de urgență.

    Poinsettias sunt cunoscute pentru ei Toxicitate la pisici, dar ele tind să aibă doar efecte toxice toxice. Holly și Vimbuloe sunt mai periculoase dacă sunt ingerate. Flori precum crini și Amaryllis sunt deosebit de periculoase. Este mai bine să păstrați complet plantele și flori toxice din casa dvs. Alegeți plantele non-toxice sau folosiți în schimb flori de mătase.

  • 04 din 10

    Lumânări și seminee

    Căldura unei lumanari sau a unui șemineu este ca un vis devenit realitate pentru majoritatea pisicilor. Cu toate acestea, unele pisici (în special pisoi) pot deveni prea aproape de a rămâne în siguranță. Pisica ta poate să-și cânte mușcătorii dacă explorează prea îndeaproape. Pisica ta poate, de asemenea, să bată peste o lumânare și poate provoca un incendiu.

    Păstrați întotdeauna lumanari la îndemâna pisicii tale. Nu lăsați niciodată lumânări sau șeminee care arde nesupravegheate. Utilizați un scut de șemineu / gardă pentru a împiedica pisica dvs. să se apropie prea mult de flăcările sau părțile metalice ale vigoarelor care pot arde labele de licitație.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Cabluri electrice

    La pisica ta, un cablu de prelungire ar putea arata ca un alt sir de jucat cu. Luminile de șir pot fi și mai tentante de când scânteiesc. Dacă pisica dvs. încearcă să se joace cu sau să mestece cablurile electrice, ea ar putea ajunge să se ardă sau ar putea fi electrocutată. Atârnă lumina la îndemâna pisicii tale și se fixează cabluri libere, astfel încât să nu se încurcă sau să alunece pe podea.

  • 06 din 10

    Alimente umane

    Aroma lui gătit de vacanță poate atrage pisici, mai ales dacă faci o friptură suculentă. Poate doriți să oferiți pisicii dvs. un tratament suplimentar în timpul sărbătorilor, și nu este neapărat un lucru rău. Doar asigurați-vă că evitați alimentele care vă pot face pe pisica bolnavă. Majoritatea pisicilor nu sunt interesați să mănânce alimente toxice ca ceapă, ciocolată, și avocados. Cu toate acestea, aceștia pot dori un fel de mâncare care conține aceste ingrediente. De asemenea, pisica dvs. poate dezvolta vărsături sau diaree după consumarea alimentelor bogate, grase. Alimentele de sodiu ridicate pot provoca și probleme de sănătate. Produsele lactate pot provoca diaree (veterinarii estimează că aproximativ jumătate din pisici sunt intolerant la lactoză).

    În timp ce este bine să oferiți puțină frezare de carne slabă, evitați să vă lăsați sărbătoarea de pisică pe panoul de pantaloni, să bea sosul sau să mănânce frisca de pe plăcintă de stânga. Asigurați-vă că tratamentele nu reprezintă mai mult de 10% din consumul de alimente zilnic de pisică.

    Dacă credeți că pisica dvs. a consumat o alimentație otrăvitoare, contactați medicul veterinar sau un centru de otrăvire pe animale (taxele se pot aplica):

    Controlul otrăvitorului ASPCA (888) 426-4435
    Linia telefonică de otravă PET (800) 213-6680

  • 07 din 10

    Îmbrăcăminte

    Nu există nici un argument că pisicile arată adorabil atunci când sunt îmbrăcați în Cute costume mici. Pălării Santa, costume elf, pulovere și capace tricotate toate arată irezistibil de drăguț pe pisici. Din păcate, pisica dvs. nu poate vedea lucrurile în același mod. Multe pisici disprețuiesc purtarea de îmbrăcăminte sau accesorii, în special pe capetele lor.

    Înainte de a începe îmbrăcarea pisicii în acest sezon de vacanță, asigurați-vă că nu creați stres inutil. Sezonul de vacanță poate fi suficient de hectic pentru pisica ta. De ce face lucrurile mai rău prin torturarea ei cu acei coarne de ren?

  • 08 din 10

    Cântări, zgomot și haos

    Sezonul de vacanță este festiv și plin de muzică și chatter. Mulți oameni au partide sau întâlniri mici cu prietenii și familia. Ar putea chiar să cânte și să danseze. Eva de Anul Nou are focuri de artificii. Toate acestea pot părea distractiv pentru tine, dar ce gândește pisica ta?

    Pisicile sunt foarte sensibile la zgomot. Mulți sunt timizi sau nervoși în jurul străinilor. Chaosul general al sezonului de vacanță vă poate sublinia pisica. Asigurați-vă că vă oferiți un loc sigur și confortabil pentru ca pisica dvs. să se ascundă. Cereți oaspeților să nu părăsească ușile deschise, astfel încât pisica dvs. să nu iasă. Mai bine, închideți pisica într-o cameră confortabilă, cu paturi moi, alimente, apă și o cutie de gunoi. Asigurați-vă că oaspeții știu că camera este în afara limitelor.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Planuri de călătorie

    Vei călători în timpul sărbătorilor? Dacă da, care este planul pentru pisica ta? Dacă pisica ta nu este obișnuită călător, este probabil cel mai bine să o lase în urmă. Sau, luați pași pentru a vă folosi pisica Călătoria cu mașina. S-ar putea să fiți în stare zbura cu pisica ta, Dar majoritatea proprietarilor evită acest lucru, cu excepția cazului în care călătoria este pe termen lung.

    Dacă pisica voastră nu vine cu dvs., decideți unde va rămâne. O facilitate de îmbarcare este o opțiune, dar aceasta este, de asemenea, ceva ce cele mai multe pisici nu-i place. Pisica ta vrea să fie acasă cu tine, așa că acasă singur este următoarea opțiune următoare.

    Luați în considerare găsirea unui Sitter de companie care va vizita casa cel puțin de două ori pe zi pentru a scoate alimente proaspete și apă și scoate cutiile de gunoi. Mulți situri de companie vor rămâne în jur pentru puțin în cazul în care pisica dvs. dorește ceva timp sau timp de joc. Sitterul dvs. de companie poate chiar să vă scrieți imaginile zilnice ale pisicii dvs. în timp ce sunteți departe.

  • 10 din 10

    Pisicile ca cadouri

    Oferirea unei pisici sau pisoi ca un cadou poate părea un gest dulce, dar este o idee rea. Pisicile date copiilor pot fi uitate odată ce trecerea sezonului de vacanță și noutatea se oprește. Oferirea unei pisici unui adult se întreabă destul de mult. Ești sigur că persoana dorește să-și asume responsabilitatea proprietății pisicilor? Ce se întâmplă dacă persoana a vrut să-și aleagă pisica?

    A deveni proprietarul pisicii este un pas serios atât pentru copii, cât și pentru adulți. Asigurați-vă că destinatarul este pregătit pentru angajament înainte de a da darul. Mai bine, dați un guler de pisică sau jucării ca dar și spuneți destinatarului că veți merge împreună pentru a adopta o pisică după ce sărbătorile se termină.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Pisici și pomi de Crăciun. Linia de asistență pentru otravă PET

    2. Puneți sălile cu plante de vacanță - dar sunt toxice? Linia de asistență pentru otravă PET

    3. Vacanță de iarnă Siguranța animalelor de companie. Fundația medicală veterinară americană

    4. Nguyen, P. și colab. Sodiu în nutriție felinăJurnalul de fiziologie animală și nutriția animalelor, vol 101, nu. 3, 2016, pp. 403-420. Wiley, DOI: 10.1111 / JPN.12548

    5. Kornreich, Collins, împărtășesc "Boos" și Don`ts pentru Siguranța animalelor de Halloween. Colegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 10 Sfaturi de siguranță pentru pisici