Salvarea catelusului cu manevra heimlich

Shar-Pei Pitbull Puppy Situat pe canapea

Sufocarea poate fi un pericol pentru pui, care sunt notorii pentru apucare, degustare și mestecând orice la îndemână. Atunci când un obiect străin se blochează într-un puț de pușcă, poate deveni frenetic, deoarece încearcă să dezlănțuiască obiectul prin gagging, retwing și tuse. Ar putea, de asemenea, să-și labeze gura sau să-și frece fața împotriva solului.

Dacă obiectul blochează căile respiratorii ale catelului, poate ucide puiul. De exemplu, o jucărie mică poate sigila un puț de pușcă ca o plută într-o sticlă și poate provoca sufocare. În acest caz, veți avea nevoie de prim ajutor pentru a vă salva viața catelului. Dacă auziți șuierătoare, aerul trece, dar chiar și un blocaj parțial poate provoca leșin și eventual moarte.

Ce cauzează sufocarea în puii?

În afară de inhalarea unui obiect străin, orice afecțiune care provoacă blocarea căilor respiratorii poate provoca sufocarea sau simptomele similare cu cele ale sufocărilor.

  • O reacție alergică severă numită anafilaxie poate duce la umflături care face dificilă respirația.
  • Infecțiile respiratorii pot provoca blocarea căilor respiratorii de catelus cu mucus și alte materiale, ceea ce duce la tuse și gagging.

Tratament

Nu întârziați tratamentul - ajungeți la cel mai apropiat veterinar imediat. Dar fii atent dacă încerci să-ți ajuți câinele tău. Dacă ajungeți în gura câinelui de sufocare în timp ce este încă conștient, aproape că garantați că animalul vă va mușca. Ajunge doar în gură dacă câinele a pierdut conștiința.

  • Trageți limba câinelui în lateral și deschideți gura pe scară largă. Utilizați o cârpă pentru a prinde și a muta limba din calea. Această acțiune poate ajuta la dezactivarea obiectului.
  • Efectuați o masă. Puteți vedea un obiect în partea din spate a gâtului? Utilizați degetul într-o mișcare de măturat din partea gurii până la centru pentru a încerca să o dezlănțuiți (fără a-l împinge în gât). De asemenea, puteți utiliza clește sau clești de ac pentru a încerca să înțelegeți obiectul și să-l trageți ușor.
  • Utilizați manevra Heimlich în picioare. Puii sunt în formă diferită de oameni, dar se aplică același principiu. Pentru un pui mic, țineți-o înapoi pe stomac (capul în sus, labele în jos) și găsiți goalele moi sub coastele sale. Pumnul tău închis ar trebui să se potrivească în acest loc. Trageți în sus și în două sau trei ori spre propria dvs. burtă, folosind o mișcare de împingere. Îndepărtați obiectul odată ce borcanele sunt libere.
  • Utilizați Heimlich în genunchi. Dacă puștiul tău este prea mare pentru a ridica, pune-o pe partea sa și îngenunchează în spatele ei. Puneți pumnul închis în gură sub cușcă, și împingeți în sus și în interior, în direcția capului puilor și a genunchilor. Îndepărtați obiectul odată ce borcanele sunt libere.
  • Efectuați respirații de salvare și comprimări toracice: Dacă câinele dvs. nu începe să respire singur după ce obiectul a fost eliminat, începeți CPR.
  • Porniți aerul condiționat. Deoarece puii stau rece prin gâfâind, când se sufocă pe ceva și nu pot respira, ei au și probleme să rămână răcoroase. În timpul călătoriei mașinii la veterinar, asigurați-vă că aveți aer condiționat suflare. Vă puteți atenua, de asemenea, picioarele pentru a le ajuta să rămână rece.

Cum de a preveni sufocarea

Cel mai bine este să supravegheați timpul de joc și Puppy dovada casa ta. De exemplu, asigurați toate cutiile de gunoi și coș de gunoi și asigurați-vă că orice pericol de sufocare sunt blocate în cazul în care catelul dvs. nu poate ajunge la ei. Orice articol mic pe care câinele dvs. le-ar putea pune în gură ar putea fi un pericol de sufocare care așteaptă să se întâmple.

Chiar dacă nu produc sufocare, Obiecte înghițite se poate dovedi a fi periculos dacă provoacă daune gastrointestinale sau blocaj. Nu oferi oasele dvs. de câine sau mestecați jucăriile care se potrivesc total în gură (tentația de a înghiți elementul poate fi prea puternică).

Îngrijire de urmărire

Odată ce obiectul străin care ți-a sufocat catelul este îndepărtat, pot apărea deteriorarea interiorului gurii sau a gâtului. Acest lucru poate dura mai multe zile pentru a se vindeca și poate, de asemenea, să fie greu sau dureros pentru ca catelul să-și mănânce alimentele obișnuite. Dacă este necesar, înmuiați dieta normală a câinelui, rulându-l prin blender cu apă caldă.

Este o idee bună să vă verificați catelul de către medicul veterinar, chiar dacă primul dvs. ajutor reușește să scape de pericolul de sufocare. Catelul tău i-ar fi putut mușca limba proprie sau în interiorul gurii sale, sau obiectul străin ar fi putut părăsi abraziunile sau a făcut daune potențial mai grave. Aceste leziuni ar putea necesita să vă dați medicamente pentru cățelușul pentru a preveni infecția, a gestiona umflarea și a reduce durerea.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Salvarea catelusului cu manevra heimlich