Ce să facă dacă câinele se sufocă?

Câinii noștri sunt ca niște copii. Le place să pună obiecte diferite în gura lor și să le mestece sau să le înghită, ceea ce poate duce la sufocare. Orificiile de aer ale câinelui se blochează, îi privează corpul și creierul de oxigen și ar putea fi potențial fatal. Ar trebui să fie întotdeauna tratată ca o urgență în care fiecare moment contează. De aceea trebuie să știți cum să recunoașteți simptomele, ceea ce poate cauza acest lucru și ce să faceți dacă câinele se sufocă.

Ce cauzează cel mai adesea sufocarea la câini?

La câini, sufocarea este cea mai de obicei cauzată de un obiect străin (necorespunzător) fiind blocat în gât și împiedicându-le fie parțial sau complet de respirație (cunoscută din punct de vedere medical ca Dyspnea).

Ce cauzează cel mai adesea sufocarea la câiniCele mai frecvente obiecte pe care câinele vor încerca să le înghită sunt mingi și jucării. Câinii se sufocă pe lucrurile care sunt prea mici pentru a se potrivi în gura lor, dar prea mari pentru a înghiți complet. Chiar dacă cumpărați doar jucării care sunt mai mari decât gura câinelui dvs., este posibil să le rupați sau să le împărțiți în bucăți mai mici.

Alte obiecte periculoase pentru câini sunt oase. Chiar dacă câinele tău îi place, nu înseamnă că nu sunt periculoase. Oase gătite sunt mai susceptibile de a provoca sufocarea, deoarece acestea sunt bendabile, mai moi și predispuse la împărțirea în bucăți.

Există, de asemenea, sufocare accidente care implică ceva înfășurat în jurul gâtului câinelui, cum ar fi a guler. În timp ce alerga în jur, catarama gulerului poate fi prins în sau pe ceva ca tufișuri, ramuri, gard sau chiar guler al unui alt câine. Acest lucru are, de asemenea, un efect de sufocare și împiedică respirația câinelui.

Cum să recunoaștem simptomele de sufocare?

Dacă câinele dvs. se sufocă, va tuse în mod constant sau va încerca să vadă, dar fără să vină din gură. El va avea dificultăți în respirație și înghițire. Veți recunoaște cu ușurință, deoarece câinele va fi în primejdie, înspăimântat, dezorientat; ei vor plânge sau snarl, și ar putea chiar să vină la tine așteptând ajutor.

Dacă obiectul străin oprește complet aerul, s-ar putea simți amețeli și colaps.

in orice caz, Banfield Veters avertizează că este mai rar ca câinii să fie de fapt sufocați, ci pot suferi de probleme respiratorii sau de alții probleme de respirație, cum ar fi infecțiile, rănile față de gât sau o trahee colaps (rare și, de obicei, numai în câini bătrâni mici), care nu necesită întotdeauna o procedură de urgență, dar au nevoie de atenția veterinară imediat.

Ce să facă dacă câinele se sufocă?

Fiecare accident de sufocare include un medic veterinar. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta în fața locului, eliminându-le obiectele sau permițându-le să respire, dar chiar dacă reușiți să faceți acest lucru, animalul dvs. de companie va avea nevoie de un check-up cu un profesionist după aceea.

Dacă observați că câinele dvs. se sufocă - să-și limiteze mișcările. Sufocarea este o experiență înfricoșătoare, iar câinele va încerca să ia obiectul afară prin frecare a capului pe pereți și podea sau prin întinderea corpului lor sau prin a face mimici asemănătoare cu căsca.

Uită-te la câine

Cu grija, Uită-te la gâtul câinelui Pentru a verifica dacă puteți vedea o obstrucție. Dacă nu este ușor de observat, du-te ușor peste gura lor cu degetele - se numește & # 8220; Efectuarea unui deget și # 8221;. Dacă găsiți obiectul, puteți încerca mai întâi să o curățați ușor spre centru pentru a elimina obiectul sau apoi încercați să îl scoateți cu clești sau pensete (Vin Avertizează să nu deterioreze accidental Apple a lui Adam`s). În cazul în care este ceva mare, care poate fi rupt, puteți încerca, de asemenea, să o rupeți în bucăți mai mici.

Nu fi surprins dacă pooch-ul tău încearcă să te muște dacă începi să mergi în gât cu mâna ta. Acesta este motivul pentru care este important să puneți o bucată de pânză peste dinți înainte de a încerca să scoateți obiectul.

Evitați împingerea obiectul în jos spre stomac, deoarece acest lucru poate agrava doar situația. Dacă obiectul nu este prea mare, șansele sunt că puii dvs. încă primește un aer, dar dacă îl împingeți prea departe, puteți tăia complet alimentarea cu aer.

Veterinarii sugerează, de asemenea, exercitarea presiunii cu degetele pe fundul maxilarului câinelui, lângă gât și apăsând înainte ca și cum doriți să strângeți ceva. De asemenea, când câinele dvs. se sufocă, dar este conștient și există încă aerul care urmează, ei ar putea fi, de asemenea, supraîncălziți. În acest caz, înainte de a alerga la biroul veterinar, răciți câinele cu apă rece aplicată la urechi, picioare și burtă - apoi ajungeți la veterinar.

Și în cazul în care câinele se sufocă din cauza unui accident de guler, încercați să le calmezi și să-l taie cu foarfece sau cu un cuțit. Câinele dvs. poate fi panicking și se mișcă foarte mult, deci aveți grijă să nu tăiați accidental câinele sau să-l lipiți cu marginea ascuțită.

Heimlich Maneuver pentru câini și respirație de salvare

Heimlich Maneving pentru câiniProbabil cea mai eficientă tehnică de a salva câinele dvs. de la sufocare dacă a înghițit ceva este manevra Heimlich. Când faceți Heimlich pentru câini, trebuie să aplicați această tehnică în conformitate cu dimensiunea câinelui și poziția pe care o are.

Dacă aveți un câine mic, țineți-l lângă tine cu spatele în linie cu stomacul. Puneți-vă pumnul în partea superioară a stomacului său, chiar sub coaste. Apoi împingeți cu pumnul spre stomac și în sus. Repetați acest proces de mai multe ori.

Dacă aveți un câine mare, nu încercați să le ridicați, deoarece acest lucru poate provoca mai mult rău decât bine. Dacă câinele este în picioare, faceți o poziție de îmbrățișare în jurul buricului și apăsați partea sub coaste de mai multe ori. Dacă el se culcă, întoarce-l ușor în lateral și se află lângă el și apoi efectuați procedura de abdomen apăsată în timp ce apăsați cu corpul pe spate.

De asemenea, este posibil să aveți nevoie Respirația de salvare / respirație artificială. Rețineți că acest lucru în sine ar putea fi un proces periculos, citiți totodată CPR pentru câini Procedura mai întâi.

Dacă obiectul iese în acest proces și câinele dvs. pare să respire amendă cu plămânii lor, pericolul este posibil evitată, dar animalul va avea nevoie de check-up-ul în biroul VET.

Ce va face medicul veterinar?

Veterinarul dvs. va evalua situația și va sedura câinele să-l calmeze. El va examina gura și gâtul animalului pentru a găsi cauza obstrucției.

Dacă există suficient timp, iar câinele primește o cantitate suficientă de aer în ciuda obiectului străin, aceștia pot opta pentru o examinare mai amănunțită înainte de a lua pași. Unele veterinarii vor alege să facă a Bronchoscopia Atunci când o cameră mică este introdusă în jos în vânt pentru a vedea obiectul, poziția sa și scoateți-o. După ce a fost efectuată, VET va sugera o radiografie pentru a verifica dacă toate particulele au fost îndepărtate.

Dacă obiectul este mare și câinele dvs. sa prăbușit după ce nu este capabil să respire, VET va face o traheotomie și va introduce tubul într-o vânt. Acest lucru va permite ca câinele dvs. să respire în ciuda obstrucției până când obiectul este complet eliminat.

Rețineți că, după efectuarea cu succes a procedurii, pooch-ul dvs. va avea gât dureroase și sensibile din cauza sufocării sau a țesutului care este deteriorat în timpul misiunii de salvare. Acest lucru nu este ceva de îngrijorat. Ele se vor recupera complet într-o săptămână sau două.

Cum de a preveni sufocarea la câini?

Măsura preventivă este pur și simplu atenția dvs. Dacă câinele tău îi place jucării de mestecat, ține ochii pe el în timp ce face asta. Să-i cumpere jucăriile care sunt prea mari pentru a fi înghițite și prea dure încât să fie sparte. Evitați să-i dați oase, în special cele gătite, care sunt mai moi.

Jucarii, bile și alte obiecte și # 8230;

Cele mai frecvente obiecte veterinoase văd că câinii se sufocă sunt:

  • OaseCum de a preveni sufocarea la câini
  • Mingi de tenis
  • Bastoane
  • Bones brut
  • Jucării pentru câini
  • Jucarii pentru copii
  • Chews dentar

Antrenează câinele dvs. să nu distrugă lucrurile. Dacă vă plimbați împreună, spuneți-i că nu ar trebui să încerce să mănânce tot ce găsește. Întotdeauna recompensați-l pentru un comportament bun.

Când vine vorba de jucăriile câinilor, nu puteți să le cumpărați pentru puii voștri. Cu toate acestea, unele jucării sunt mai sigure decât altele și sunt mai puțin susceptibile de a provoca sufocarea la câini. Regula principală este despre Dimensiunea jucăriilor câinelui: Jucăriile care sunt prea mici pentru puști vor fi înghițite, depuse în gât și se sufocă câinele.

O altă regulă pentru cumpărarea de jucării de câine sigure este Tipul lor: Nu cumpărați sau înlăturați întotdeauna părțile de pe jucăriile care pot deveni detașate și ușor de înghițite de către animal de companie. Acest lucru este de obicei proeminent pe jucăriile non-câine, cum ar fi jucăriile de animale de pluș, în cazul în care ochii / urechile / panglicile / etc se detașate și câinele îi înghită. Același lucru cu jucării scârțâitoare unde partea de scârțâie poate apărea și pupul tău o va consuma.

În general, cele mai sigure jucării de câine sunt de la companii cu înregistrare dovedită, cum ar fi nylabone sau Jucării Kong.

Constrictând coliere de câini "# 8230;

Când vine vorba de coliere de câini, acest lucru este mult mai ușor de prevenit și, Veterinarii spun, ar trebui să se întâmple niciodată dacă alegeți, Fit și utilizați corect coliere. Practic, când aveți un guler perfect bine amenajat pe gâtul câinelui tău, nu va contracara niciodată nimic și ar fi extrem de greu ca gulerul să se blocheze pe ceva.

Cum se potrivește unui guler de câine

Pentru a vă potrivi câinele în mod corespunzător cu un guler și pentru a preveni orice accidente de sufocare, verificați întotdeauna cât de strâns este: Puneți două degete în interiorul gulerului și ei ar trebui să se potrivească acolo, nu prea liber și nu prea strâns (mai multe detalii și video despre modul de potrivire a unui guler aici). În ansamblu, majoritatea formatorilor de câini și veterinari recomandă utilizarea mai puțin de gulere de câini și comutarea complet la a Nu-trage hamul de câine, în special pentru câinii care trag foarte mult.

În concluzie

Sfaturi despre ce să facă dacă câinele se sufocăEste un fapt că câinii le place să mestece, să distrugă, să mănânce sau să încerce să înghită lucruri diferite care nu sunt comestibile. Ce mai puțin din vina lor este atunci când gulerul lor este prins pe ceva, provocând sufocarea. Cea mai bună modalitate de a preveni astfel de accidente este prin acordarea atenției la ceea ce mestecă și joacă.

Cu toate acestea, în cazul în care accidentul se întâmplă încă, încercați să-l ajutați prin îndepărtarea obiectului sau tăierea gulerului. Dacă vă dați seama că nu puteți să o faceți, luați-l imediat la clinica locală a vetei. Medicul veterinar va ști ce să facă pentru a vă ajuta câinele imediat.

Amintiți-vă că accidentele se întâmplă, uneori, în ciuda eforturilor dvs. Sperăm că, cu o misiune rapidă de salvare, câinele dvs. va respira un oftat de ușurare.

Citiți următorul: Cum să salvați câinele de la sufocare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să facă dacă câinele se sufocă?