Plăcuța în puii

Ilustrație a unui catelus și simptome umflate

La pui, Blotat merge dincolo de o burtă drăguță, comună pentru tineri după o masă completă. De fapt, un stomac umflat în pui poate fi un semn al intestinului viermi. Din păcate, atunci când straturile sunt cauzate de dilatarea gastrică-Volvulus (GDV), procesul poate provoca moartea în câteva ore.

Ceea ce este bloat?

Blotat, sau GDV, este o cauză principală de moarte între puii mari și giganți de rasă. Cel mai adesea, Bloat se dezvoltă din aerul care se acumulează rapid în stomac până când răsturnarea burtălui. Apoi, conținutul de stomac sunt prinse și nu pot fi expulzate Vomit sau burps.

Blotat se referă, de asemenea, la distensia de stomac cu sau fără rotirea stomacului. Twists taie circulația sângelui la stomac și splină, care comprimă o venă care returnează sânge la inimă și restricționează sever circulația normală a sângelui.

Ce câini sunt expuși riscului pentru Puppy Bloat?

Rasele mari și uriașe de catelus au de trei ori mai mare decât rasele mixte. Ciudat, nimeni nu știe de ce stomacul se rotește în cele din urmă. Marele Danes au cea mai mare incidență, cu aproape 40 la sută șansă că vor avea un episod în timpul vieții lor. Câinii care sunt subponderali au, de asemenea, un risc crescut.

Dr. Larry Glickman de la Universitatea Purdue a efectuat un studiu de cinci ani de aproape 2.000 de câini de spectacol, finanțat de o subvenție de la AKC Canine Health Foundation, Fundația Morris Animal, și 11 cluburi de rasă de câini. Lucrarea sa a sugerat că conformarea profundă și îngustă a anumitor rase creează un unghi mai acut în care esofagul se conectează cu stomacul. Astfel, aceasta ar putea fi ceea ce îi predispune să acumuleze gaze în stomac.

Cu toate acestea, numai că nu este cauza lui Bloat. Personalitatea catelului influențează, de asemenea, riscul. Anxios, iritabil, nervos și Caracteristici agresive face cainii predispusi la pansa. Unele cercetări chiar indică faptul că câinii nervoși au de 12 ori riscul de înflorire decât calm și câini fericiți.

Bun Puppy Socializare care reduce nervii, iar potențialul de frică, poate ajuta la prevenirea perfectărilor pe măsură ce catelul dvs. crește. Dr. Studiul lui Glickman a confirmat, de asemenea, că riscul de umplutură a crescut cu vârsta de avansare, dimensiunea mai mare a rasei, raportul de adâncime a pieptului / lățimea pieptului și având un frate, descendenți sau părinte cu o istorie de umplutură.

Simptomele de slăbire în puii

durere din burta umflată face ca puii afectați să acționeze neliniștit în doar câteva ore de mâncare. Ei vor whine și plânge, ridică-te și se întinde din nou, și ritm într-un efort de a te simți confortabil. Câinele poate, de asemenea, să se transforme la vărsături sau defecate, dar nu poate. Veți observa, de asemenea, că stomacul câinelui tău se umflă și devine dureros.

În cele din urmă, vor exista semne de gume de șoc, respirație neregulată sau superficială și a bătăilor de inimă rapide - urmată de prăbușirea și moartea.

Tratament

Dacă observați că catelul dvs. are simptome de bloat, trebuie să fie luată imediat la un spital de animale. Pentru a trata pe Bloat, medicul veterinar decomprimă burtica disperată a catelului, trecând un tub de stomac în gât. Care permite conținutul de gaz și stomac la gol. VET va arăta, de asemenea, să rezolve șocul cu fluxul sanguin circulant, să corecteze poziția stomacului și să îndepărteze un stomac sau splină pe moarte.

Tratamentul precoce este esențial pentru a crește șansele de supraviețuire. Din păcate, un stomac răsucite necesită o intervenție chirurgicală pentru a repara. Dacă umflarea Puppy este prinsă destul de devreme, iar o gastropexie este efectuată cu succes, este mai puțin probabil ca un alt stomac răsucite să se formeze.Cu toate acestea, câțiva câini care se înfundă mor din starea lor, chiar dacă sunt tratați chirurgical.

Cum de a preveni umflarea

Deși Bloatul nu poate fi complet împiedicat, factorii predispunerii pot fi redus, în special cu mare și Rase de câine gigant.

Chirurgia gastropexie poate fi recomandată ca preventivă, în special în marele danezi sau alte pui care au o istorie familială de umplutură. Se poate face în același timp cu SPAY sau NEUTER CHIRURGY de asemenea. Tehnicile chirurgicale laparoscopice pot face, de asemenea, procedura mult mai puțin invazivă și poate reduce timpul de recuperare. În total, gastropexia creează în mod intenționat o cicatrice, când este vindecată, fixează stomacul pe peretele corpului.

Dr. Studiul lui Glickman a arătat că limitarea apei și a exercițiilor înainte și după mese, așa cum s-au recomandat în mod obișnuit în trecut, nu a redus incidența lui Bloat. Creșterea bolului alimentar a crescut riscul de slăbire cu aproximativ 200%. În cele din urmă, consumul prea rapid crește și riscul.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a împiedica puii să se îmbrace.

  • Coborâți bolurile de mâncare ale câinelui.
  • Dați-vă cantități mai mici de catelus hrănirea multiplă a meselor.
  • Nu oferi puii o găleată de apă. Acest lucru îi face să-și îngropă capul în ea și să-i sugeze prea mult.
  • Plasați un lanț greu cu legături mari în castron cu alimentele. Care forțează câinele să încetinească să mănânce în jurul lanțului.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Plăcuța în puii