8 Articole câinii se sufocă cel mai adesea

Multe lucruri pe care câinele dvs. este interesat de mestecare se pot bloca în gât și le-au sufocat, le dăunează intestinelor sau pot duce la chirurgie de urgență. Supravegherea unui câine care mestecă ceva este singura modalitate de a preveni acest lucru, dar nu este întotdeauna posibil. Iată câteva dintre elementele câinii se sufocă cel mai adesea, astfel încât să le puteți evita.

Pericol Bones fierte pentru câini

1. Oase gătite

Un os este utilizat în mod obișnuit ca un simbol pe bolurile alimentare sau casele de câine. Dar, în mod paradoxal, oasele pot fi periculoase pentru caini să mănânce sau să mestece și chiar mai mult, dacă sunt oase gătite. Ele au adesea gust ca carnea, astfel încât câinele dvs. se va grăbi să le înghită, ceea ce duce la răniri și pot fi chiar fatale în unele cazuri.

Oasele gătite sunt predispuse la rupere. Piesele unui os rupt sunt ascuțite și vor provoca sufocarea, precum și perforațiile sau obstrucționarea esofagului. Chiar și cu orice alte oase de agrement pentru câini, cele două reguli de degetul mare veterinurile avertizează despre este (a) alegeți dimensiunea potrivită și (b) supraveghează câinele în timp ce mestecă-o pe ea.

Pericol groaznic pentru câini

2. Cartilaj

Un alt lucru care are ca gust ca carnea, dar care poate provoca câinele dvs. de a sufoca este groaznic. Știm cu toții că o parte dificilă a cărnii pe care trebuie să o lăsăm pe partea laterală a plăcii pentru că nu putem să-l mestecați. Chiar dacă câinele dvs. are dinți mai clară, ei nu vor putea să mestece acest lucru.

Gristle poate fi o hrană periculoasă pentru un câine, deoarece se poate bloca cu ușurință în gât și stai acolo. Nu dați niciodată grătarului dvs. de câine și fiți foarte atenți să nu lăsați să cadă de pe masă, astfel încât poochia dvs. nu consideră acest lucru ca să fie tratamentul lor.

3. Chew toys

Câine de mestecat jucării, după cum confirmă numele lor, sunt făcute pentru câini să mestece. În timp ce majoritatea dintre ele vor fi sigure, sarcina dvs. este de a găsi cele potrivite pentru câinele, stilul și dimensiunea. Unele modele de jucării de mestecat câine sunt mult mai periculos, de asemenea.

Uită-te la etichete pentru ce rasă, dimensiune și vârstă este recomandată jucăria. Dacă jucăria este potrivită pentru o rasă mică (e.G. PUG), nu este neapărat bun pentru o rasă mare (e.G. Aur Retriever), deoarece ei vor putea să o înghită accidental.

Dimensiunea este cea mai importantă caracteristică a unei jucări de mestecat pentru a lua în considerare; Ar trebui să fie prea mare pentru a se potrivi în spatele dinților câinelui. În plus, unele rase de câine au o o mușcătură mai puternică. Jucăriile pentru chewers mari ar trebui să fie mai dur și mai greu decât cele pentru rasele mai mici cu forța de mușcătură mai slabă.

Câine de tenis mingea pericol

4. Mingi

Bilele sunt distractive pentru câini să se joace cu în aer liber, dar pot fi, de asemenea, un pericol de sufocare. Similar cu jucăriile de mestecat, dacă sunt prea mici, ei se poate bloca cu ușurință în gâtul unui câine.

Unele bile se pot schimba și în formă și se pot deflaca, apoi trec prin gura unui câine și se extind în gât mai târziu. O minge mică ca o minge de tenis poate bloca complet pasajele de aer ale animalului dvs. și le lăsați fără oxigen.

Întotdeauna aveți grijă să alegeți dimensiunea corectă a mingea pentru animalul dvs. de companie. Dacă mingea este prea mare pentru a înghiți și prea greu să se rupă, va fi perfect pentru aventurile în aer liber.

8 articole câinii se sufocă cel mai adesea

5. Bastoane

Un obiect cel mai frecvent prezentat în filme ca o jucărie perfectă pentru câini, dar care poate fi periculoasă pentru câini este un băț. Oferind câinelui un stick de lemn obișnuit, care poate fi găsit în parc pentru a mesteca fără supravegherea nu este o idee bună.

Lemnul poate sparge cu ușurință, în special lemn uscat, găsit peste tot în toamnă. Similar cu oasele gătite, se poate sparge în gura unui câine, cauzând tăieturi și lacerare. Piesele mai mari pot fi blocate undeva între ele și blochează trecerea aerului.

Înlocuiți stickul de lemn cu o jucărie sau o minge mai mare, care poate fi aruncată fără frică de cainele dvs. de sufocare pe ea.

Pericolele jucăriilor pentru copii pentru câini

6. Jucării pentru copii

Jucăriile copiilor vin în diferite forme și dimensiuni. Și în timp ce copilul tău ar putea să știe să înghită jucăria, câinele tău nu ar putea. Ei vor arăta ca jucăriile pe care un câine îl joacă în mod obișnuit, dar mai mic și vor încerca instinctiv să le mestece. Dacă jucăria este suficient de mică pentru a trece în spatele dinților câinelui, poate duce la un sfârșit rău.

Este greu de văzut totul și de a vă dedica atenția în mod constant atât pentru copii, cât și pentru câini. Nu puteți alege întotdeauna jucăriile interesante pentru un copil și perfect sigure pentru câini. Instruirea joacă o parte crucială atunci când vine vorba de acest lucru. Învățați-vă animalul de la cea mai mică vârstă pe care ar trebui să o joace numai cu obiectele date direct.

7. Pungi de plastic și împachetări

Pungi de plastic și wraps pot fi deosebit de periculos pentru un câine. Chiar dacă nu renunți la animalul dvs. de companie intenționat, dacă o găsesc pe podea sau zboară în jur pentru că sunt lumină, va părea ca o jucărie mare să prindă și să mestece.

Articolele din plastic pot provoca sufocarea, deoarece este dificil să le înghiți într-un pic, și se pot bloca între gura unui câine și esofag.

Pentru a evita acest lucru, de îndată ce aduceți alimente acasă, îndepărtați toate ambalajele și pungile din plastic și le aruncați departe sau ascundeți-le undeva unde un câine nu ar arăta niciodată.

Roci pentru câini

8. Rocks

La fel de prost ca suna, roci mici poate fi, de asemenea Cauza accidentelor de sufocare. Fie că din cauza rocilor vă reamintesc câinele de jucării și bile, sau pentru că este ceva nou și nedescoperit, un câine poate fi desenat în mod inexplicabil să se joace cu o stâncă și chiar să o înghită.

Rock-urile pot provoca sufocarea, dar mai frecvent vor ajunge în stomacul unui câine. În mod natural, nu sunt digerabile și un câine va avea nevoie de intervenție chirurgicală pentru a elimina o stâncă.

Aceasta este o altă situație în care instruirea câinelui dvs. va merge mult în prevenirea unor astfel de accidente. Dacă vă înveți puiul, pietrele sunt lucruri rele pentru ei, câinele va găsi rapid altceva de jucat.

rezumat

Câinii le place să mestece lucrurile și chiar să încerce să le înghiți uneori. Cu toate acestea, acest lucru poate fi foarte periculos și duce la sufocarea accidentelor sau alte leziuni externe și / sau interne.

Unele dintre cele mai periculoase elemente pentru câini de mestecat sunt oase gătite, bile, bastoane și plasă din plastic. Cea mai bună prevenire a tuturor accidentelor de sufocare la câini este supravegherea și o bună pregătire. Când vă înveți câinele când să lăsați lucrurile și ce să nu atingeți, veți putea să le lăsați să se joace fără griji fără teama de a sufoca.

Citiți următorul: Ce să facă dacă câinele se sufocă?

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Top 8 articole Câinii se sufocă cel mai des

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Articole câinii se sufocă cel mai adesea