Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. A înghițit un șir

Kitten se joacă cu un șir

Pisicile sunt curioase naturale și iubesc să investigheze noi atracții, mirosuri și gusturi. Uneori, acest lucru le poate duce în necazuri. Ambii pisoi și Pisicile adulte de asemenea, dragoste pentru a juca cu șir, fire și altele asemenea. Dar acest lucru aduce cu ea riscul ca pisica ta să va Mănâncă șirul, care poate duce la complicații grave în unele cazuri. În calitate de îngrijitor de pisici, trebuie să fiți conștienți de pericolele ingestiei șirului și semnele că șirul este încă în tractul gastrointestinal al pisicii dvs.

De ce pisicile înghiți șirul?

Pisicile sunt creaturi uimitoare, inteligente. Stilul lor de viață reflectă abilitățile și comportamentele de pradă necesare pentru a vâna alimente în sălbăticie. Ziua unei pisici include nevoia de a se odihni, tulpina, chase, saiba, ucide, sa joace, sa mananci si mireni printre altele. Vânătoarea este un comportament înnăscut în pisici, ceea ce înseamnă că este un instinct și un comportament normal pentru toate pisicile. Șir și șir, cum ar fi elementele care se mișcă foarte asemănătoare în modul în care se răsucește și buclele în pisici apuca până la vânătoarea de pisici pradă și la sfârșitul vânătorii pisicile mănâncă astfel încât acest lucru poate provoca unele pisici să mestece și să ingerați aceste elemente. De asemenea, piesa de pisici imită în cea mai mare parte ciclul de pradă de vânătoare pentru pisica ta și unele pisici îmi pot iubi să mestece lucrurile și să nu aibă opțiuni de siguranță pentru pisici pentru a mesteca.

Pisicile pot fi atrase de o varietate de tipuri de șir, inclusiv

Fire

Ață dentară

Linia de pescuit

Iarba de iarbă

Sărbători Tinsel

Panglică

Benzi de cauciuc

Șireturi

Cabluri atașate la jucării

Și orice alt element asemănător unui fir similar

Ce se întâmplă când pisicile înghiți șir?

Cel mai bine este să păstrați șiruri și șiruri ca niște articole departe de pisica dvs. și dacă se joacă cu o jucărie cu șir, ar trebui să fie folosită cu supravegherea pentru a vă ajuta să vă ingerați pisica.

Există diferite complicații severe care se pot întâmpla dacă pisica dvs. îngrozită un șir cu cele mai frecvente probleme fiind obstrucționarea corpului străin. Termenul corp străin se referă la orice obiect non-alimentar situat cu tractul digestiv al unui câine sau al unei pisici. Când acesta este un obiect de tip lung, subțire, de tip, este menționat ca un corp străin liniar.

Deși ar părea că corpurile străine liniare ar trebui să treacă fără probleme, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Șirul se poate înfășura în jurul bazei limbii sau ancorate în stomac, care poate fi un pericol de sufocare, determină pisica să înghită șirul sau dacă șirul avea un ac atașat, acul poate străpunge stomacul sau intestinele și mai mult.

Un blocaj gastrointestinal care semnifică dacă un capăt al corpului străin liniar se depune la un anumit punct în tractul gastrointestinal, cum ar fi la baza limbii (o locație deosebit de comună pentru corpurile străine liniare la pisici), în stomac sau în Intestin, capătul liber al corpului străin va urmări restul tractului gastrointestinal. Deoarece șirul este înfășurat în jurul organelor interne, intestinele vor încerca să deplaseze acest corp străin liniar în josul tractului gastrointestinal pentru eliminare, dar din moment ce corpul liniar nu poate să se miște, acest lucru va duce la intestinele să se bucureze și să se îngrunde. Aceasta este o urgență și duce la umflarea dureroasă a stomacului pisicilor și pisica nu va putea să mănânce până când elementul este eliminat.

Dacă corpul străin liniar nu provoacă blocaje imediate, acesta poate dăuna și pisicii dvs. prin provocarea perforării organelor interne ale pisicilor. Gândiți-vă la un șir de frecare a acestor organe, acest lucru poate determina organele să perforeze și să pătrundă, ceea ce va împiedica organele să lucreze în mod corespunzător și vor duce la sângerări interne, o altă situație de urgență.

Simptomele de înghițire a șirului

În multe cazuri, îngrijitorii nu sunt conștienți de pisica lor a ingerat un șir, dar observă simptomele, motiv pentru care este important să fii conștient de ceea ce sunt și să contacteze medicul veterinar de îndată ce observi că pisica ta nu se acționează. Intervenția timpurie este crucială și poate face o diferență de viață sau de moarte pentru pisica ta.

Dacă nu există complicații, pisica dvs. ar trebui să treacă șirul în fecalele sale în 10 până la 24 de ore. Problema este că este adesea imposibil să știi cât de mult pisica ta ingeră și dacă rămâne în sistemul său digestiv.

Monitorizați și contactați medicul veterinar Dacă observați unul sau mai multe dintre aceste simptome în pisica dvs., aceste simptome se pot întâmpla rapid sau pot fi observate mai lent peste câteva zile după ce pisica dvs. ingerarea șirului. În mod tipic, simptomele apar în termen de două zile. Cu toate acestea, este posibil ca o pisică săteze ceva săptămâni anterioare și a arătat doar simptome minore.

  • Anorexia sau scăderea apetitului
  • Vărsături sau înălțimi uscate
  • Tensionarea la defecare sau diaree
  • Abdomen dureros
  • Neliniște, nu doresc să se așeze sau să se simtă confortabil
  • Retrase sau ascunde mai mult decât de obicei
  • Febră
  • Depresie/letargie
  • Deshidratare (datorită vărsăturilor)

Ce să faci dacă pisica ta a mâncat șir?

Dacă v-ați observat pisica jucând cu un șir și mestecând-o - atunci șirul a dispărut. Ar trebui să vă monitorizați pisica pentru orice simptome și să contactați medicul veterinar.

Dacă vedeți șirul sub limbă de pisică (extins în jos în gât) sau ieșind din anus, este important să trageți niciodată șirul.

Apelați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi atunci când credeți că pisica dvs. a înghițit un obiect străin liniar. Dacă vedeți șirul din jurul limbii, luați pisica la veterinar, astfel încât aceasta poate fi îndepărtată în siguranță.

De asemenea, trebuie să vedeți medicul veterinar dacă s-au dezvoltat vreunul dintre simptomele mai grave. Chiar dacă credeți că pisica a trecut tot șirul în fecalele sale, ar putea fi încă unii în stomacul sau intestinul său care cauzează probleme.

Cum să împiedicați pisica dvs. să mănânce șir

Gestionarea și prevenirea este esențială pentru a ajuta la prevenirea pisicii dvs. de a ingera șirul.

  • Evitați Tinsel și Panglica în casă în jurul sărbătorilor și dacă o folosiți pentru a împacheta cadouri, monitorizați îndeaproape pisica și puneți cadourile departe de locul unde se pot ajunge de pisicile dvs
  • Păstrați fire și alte șiruri ca materialele în sus și departe de pisicile dvs. atunci când nu sunt utilizate
  • Au un coș de deșeuri care se închide cu un capac în baia dvs. pentru a vă împiedica pisica să ingerăm atașarea dentară sau alte produse, cum ar fi mai comune decât credeți!
  • Supravegheați pisica când jucați cu jucării Wands și alte jucării cu șir
  • Furnizați-vă pisicilor îmbogăţire zilnic și să-și satisfacă nevoile fizice și mentale pentru a preveni plictiseala și mestecarea legate de stres
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. A înghițit un șir