Boerboel: fapte de rasă și temperament

Boerboel rasa fapte

Boerboelul este o rasă mai mare decât viața cu energie fără limite și o viață de viață. Ei au fost crescuți pentru a împiedica animalele feroce și pentru a-și proteja familia de rău. Acest lucru le face fantastice câini de gardă dar prezintă provocări atunci când sunt animale de companie familiale.

Nu vă lăsați să vă puneți asta! Dacă sunteți experimentat la Câini de formare și să utilizeze tehnicile corecte de la o vârstă fragedă, pot fi turnate în animale de companie devotate. Ei suferă de puține probleme de sănătate și nu au nevoie de multă îngrijire, dar vor nevoie de o mulțime de exerciții si mancare!

Iată ce trebuie să știți despre această rasă puțin cunoscută înainte de a vă grăbi și obțineți unul singur.

Istoria Boerboelului

Numele Boerboel se traduce literalmente ca "Câinele fermierului"Ceea ce ne spune multe despre istoria acestei rase. Când coloniștii olandezi au sosit în Africa de Sud în anii 1600, au adus câini mari cu ei, care erau asemănători cu câinele de taur și rasele Mastiff pe care le vedem astăzi. Câinii au fost puse la muncă păzind fermele nou înființate și incintele animalelor de la prădători.

Acești câini europeni încrucișați în curând cu sudorul nativ Câini africani a zonei și câinele Boer a fost rezultatul. Acești câini puternici și puternici au fost folosiți de coloniști pentru vânătoarea pisicilor mari și hienei și pentru protejarea animalelor. Doar cei mai puternici câini au supraviețuit și rasa a devenit mai mare și mai puternică. În cele din urmă, a ajuns la proporțiile lui Boerboel pe care le vedem astăzi și a fost un câine tipic de bărbat care era neînfricat, agil, rapid și puternic. Doar ceea ce trebuie să vă ajutați să luptați cu un pachet feroce de lei! Cu toate acestea, Boerboelul trebuia să aibă o parte sensibilă, deoarece aveau o familie umană de a proteja și a trebuit să fie suficient de inteligentă pentru a spune cine să protejeze și care să atace.

În legătură cu o postare: Dog alimente pentru mastiffs

Mai târziu, au fost, de asemenea, folosiți pentru a proteja minele DA Beers ", dar Africa de Sud a devenit mai urbană, cererea de câini de protecție pentru a proteja gospodăriile a scăzut. Pe măsură ce rasa a scăzut, numărul de boeboeluri cu rasuri pure a scăzut grav. Datorită intervenției unor entuziaști de rasă în anii 1980, rasa a fost salvată de la dispariție, dar este încă considerată o raritate în afara Africii de Sud. În 2015, au fost admiși la Clubul American Kennel din categoria "Grupul de lucru".

Idei sumare

Pentru a începe, aici sunt câteva fapte rapide despre puternicul Boerboel pe care îl puteți cunoaște:

  • Ei trăiesc timp de aproximativ 9 până la 11 ani și, în ansamblu, se bucură de o sănătate excelentă.
  • Ele sunt o rasă mare și puternică. Vă puteți aștepta la un bărbat adult să ajungă la înălțime de 24-27 de centimetri, iar femeia ajunge la 22 până la 25 de centimetri. Cântăresc în jur de 150-200 de lire sterline atunci când sunt cultivate pe deplin.
  • Ele sunt cele mai agile ale raselor de mastiff, astfel încât acestea pot cântări la fel ca a Marele Dane, ele sunt mai scurte și stocatoare și se pot mișca mai repede.
  • Au o haină densă și scurtă și au vărsat moderat. Cea mai obișnuită culoare este Fawn cu o mască neagră în jurul feței. Au ochi frumoși și unii riduri adorabile pe frunte când sunt alertă.
  • Ele sunt, mai presus de toate, un câine de gardă și va trebui să introducă vizitatori pentru ei în mod corespunzător, așa că știu că oaspeții dvs. nu sunt intruși!

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

muscular Boerboelul este un câine cu adevărat magnific și orice gospodărie ar trebui să fie mândră să le primească. Cu toate acestea, acestea nu sunt o rasă comună în SUA (ele se situează doar pe 131 din 193 de rase pentru popularitate cu Clubul American Kennel) și astfel sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a lua unul ca însoțitor.

Dog-ul din Africa de Sud

Instruire

Boerboelul este un câine foarte puternic care poate fi intimidant din punct de vedere fizic și are capacitatea de a provoca vătămări grave unui om ar trebui să aleagă acest lucru. Cu toate acestea, cu formarea corectă, ele sunt dornice și câine obedient care va fi total dedicat familiei lor umane și sunt extrem de blând cu copii mici.

Aceasta nu este o rasă pentru Novice Proprietari de câini. Ei au nevoie de un handler de câini cu înaltă calificare și cu experiență pentru a-și preia controlul asupra antrenamentului lor de la o vârstă fragedă. Sunt necesare metode de instruire coerente, blânde, bazate pe recompensă. Ele pot fi bossy și de aceea doar un handler de câine cu experiență ar trebui să le ia pe. Încercând să bully un boerboel în supunere cu forța fizică nu va funcționa niciodată și va fi contraproductivă.

Bună socializarea este absolut esențială. Ei trebuie să fie expuși la o gamă largă de oameni și medii, astfel încât ei să nu fie nerăbdători. Un Boerboel anxios și înfricoșător este foarte periculos pentru toată lumea din jurul lor. Ele sunt foarte inteligente și sunt gânditori independenți, dar sunt protejați cu fermitate a familiei lor, astfel încât acestea trebuie să fie învățate limitele de comportament adecvate.

Hrănire

După cum v-ați imagina, Boerboelul are un mare apetit, dar nu au nevoi dietetice speciale. Ei vor prospera pe a hrană pentru câini de înaltă calitate pe care le puteți cumpăra comercial. Dacă ați prefera să vă pregătiți alimentele proprii, check-in cu veterinarul dvs. pentru un sfat.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați

Alimentele ar trebui să fie adecvate pentru vârsta câinelui dvs. și puii de mari dimensiuni au nevoie de un tip special de dietă care îi împiedică să crească prea repede. Unii Boerboels pot deveni supraponderali, așa că păstrați un ochi asupra aportului de calorii al câinelui. Formarea bazată pe recompensă funcționează bine pentru această rasă, dar amintiți-vă că tratamentele gustoase trebuie să fie scoase din alocarea lor zilnică de calorii.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Exercițiu

Acest lucru nu este un Apartament Dog! Au nevoie de o casă cu o curte sau o grădină mare pentru a alerga în jurul. Chiar și atunci, vor avea nevoie de plimbări regulate, de mai multe ori pe zi. Corpul lor este construit pentru exerciții fizice și rezistență, astfel încât plimbări lungi sunt cele mai bune.

Stimularea mentală este la fel de importantă ca și exercițiul fizic. Ele sunt o rasă inteligentă care se va plictisi cu ușurință. Modul de a depăși acest lucru este cu plimbări regulate, jocuri cu mingea (Fetch) și cu alimentatoare de puzzle sau prin împrăștiere kibble într-o iarbă lungă. Antrenamentul de ascultare este o modalitate foarte bună de a le face să-și exercite creierul!

În legătură cu o postare: Cele mai bune bile de câini

Socializare

Acest lucru este vital pentru o astfel de rasă atât de puternică, care are un instinct de a evita intruși. Trebuie să înceapă de la o vârstă foarte precoce. Puii Boerboel pot părea foarte întors înapoi, dar acest lucru nu va dura!

Expuneți-le la o mulțime de câini diferiți, oameni și situații. Au nevoie de un calificat și experimentat dresor de câini să-și limiteze comportamentele nedorite și să-și aducă partea cea mai bună.

catelus dragut

Îngrijirea

Nu există particularități îngrijirea Cerințe pentru această rasă. Ei au un strat scurt, dens, care are nevoie de îngrijire cu o perie de păr moale, o mănușă de cauciuc sau un mitt de îngrijire a cauciucului, o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort. Acest lucru va distribui uleiuri în interiorul stratului. Au nevoie doar de o baie o dată pe lună. O baie mai frecventă va perturba aceste uleiuri naturale și poate duce la probleme de piele.

Al lor unghiile trebuie să fie tăiate în mod regulat și să țină ochii asupra lor sanatate dentara.

În legătură cu o postare: Cel mai bun Clippers de unghii pentru câini

Sănătate

Boerboelul a fost crescut ca un câine puternic care ar putea lupta împotriva adversarilor formidabili, așa că ar trebui să nu vină ca nici o surpriză că sunt o rasă foarte sănătoasă. Doar câinii liberi au supraviețuit și astfel o formă de selecție naturală a dus la o linie de sânge foarte sănătoasă.

Veți întâlni foarte puține probleme de sănătate cu Boerboelul dvs., dar aici sunt câteva posibilități.

Aceasta este o condiție în care soclul de șold nu se formează corect și poate duce la artrită cu durerea asociată și pierderea mobilității. Nu este atât de comun în Boerboels, dar toate rasele mai mari ar putea fi afectate, astfel încât să nu puteți exclude.

În legătură cu o postare: Scaune cu rotile pentru câini

  • Cot dispăsia

Aceasta este, de asemenea, o problemă anatomică, dar acest lucru afectează articulația cotului. În cele din urmă, articulația poate deveni inflamată și dureroasă și poate pune câinii de mers pe jos. Poate provoca lamerițe, dar poate fi tratată cu exerciții, ameliorarea durerii și, uneori, chirurgie.

  • Blotat

Denumirea științifică pentru Bloat este dilatarea gastrică și Volvulus (GDV) și este mai frecventă în rasele mai mari, mai adânci, cum ar fi Marele Dane și Labrador și, bineînțeles, Boerboelul. Este o condiție potențial care pune viața în pericol în care stomacul se strecoară cu gaz și răsturnarea peste ea însăși. Aceasta determină o obstrucție severă a intestinului care poate duce la șocuri și tulburări de electroliți severe. În cele din urmă, poate duce la toxemie, iar circulația poate să se prăbușească, care din păcate poate duce la moarte în unele cazuri. Este uneori posibilă salvarea unui câine care să se rătăcească prin obținerea lor la un veterinar imediat pentru a începe terapia cu fluid intravenos și pentru intervenția chirurgicală pentru a inversa poziția stomacului. Din păcate, mulți câini nu o fac.

Puteți reduce șansele ca câinele dvs. să fie înflorit prin hrănirea lor o dietă umedă care este bogată în carne și prin așteptarea a 90 de minute după o masă înainte de a-ți exercita câinele. O dietă uscată, care este ridicată în cereale, face mai probabilă.

În legătură cu o postare: Grați de mâncare fără cereale

  • Spondilopatie de col uterin

Puteți vedea acest lucru referitor la sindromul Wobbler. Este cauzată de o îngustare a canalului spinal în jurul zonei gâtului. Acest lucru pune presiunea asupra măduvei spinării și asupra nervilor care se îndepărtează de ea în această regiune. Puteți observa mai întâi că câinele dvs. merge în mod ciudat - într-un mers ciudat care arată ca un pas de gâscă. De asemenea, puteți observa că picioarele din față și din spate sunt wobbly.

Multe dintre rasele asemănătoare cu misturi, inclusiv Marele Dane și Mastiff, sunt predispuși la această condiție. Se crede că a fost dobândită de la strămoșii lor în anii 1600.

  • Epilepsia juvenilă

Epilepsia are loc în multe specii, inclusiv oameni. Provoacă convulsii care sunt considerate a fi legate de schimbările în activitatea creierului. Nu există nici o cauză fizică, iar convulsii pot începe la o vârstă foarte fragedă. niste Câinii primesc convulsii Când au doar șase luni. Condiția este dificilă atât pentru câine, cât și pentru proprietar. Vestea bună este că multe cazuri pot fi controlate cu medicamente anti-convulsante.

În legătură cu o postare: Dog alimente pentru convulsii

Temperament

Boerboelul este primul și cel mai important câine de gardă, cu ani de reproducere care îi conduc să lupte la moarte pentru a-și apăra familia împotriva oricărui duș. Aceasta prezintă provocări atunci când doriți să acționeze ca un animal de companie de familie de docile.

Cu toate acestea, această rasă poate învăța să fie un gigant blând și va învăța cu bucurie să trăiască în casa dvs. și să tolereze copiii și alte animale atâta timp cât nu cred că prezintă o amenințare pentru tine și familia ta. De fapt, ei au un punct slab ușor pentru copii. Ei au energie fără limite și sunt foarte jucăuși.

Boerboelul dvs. va fi dedicat cu totul și va dori să-și petreacă tot timpul cu dvs. Ei vor accepta vizitatori, dar numai atunci când ați făcut foarte clar că sunt un prieten și nu un dușman. Noii vizitatori trebuie să fie introduși în mod corespunzător. Este foarte important ca ei să învețe să înțeleagă că ești că decide cine este prieten sau dușman și nu ei!

Boerboels sunt potrivite numai pentru familiile în care există un proprietar care este încrezător în jurul câinilor și care știe cum să-și exercite autoritatea. Câinele trebuie să învețe regulile și limitele gospodăriei tale. Într-o gospodărie care nu este obișnuită pentru câini, autoritatea necesară ar putea fi lipsită și acest lucru poate duce la o situație în care câinele reglează rootul. Cu un câine la fel de puternic și puternic ca un boerboel, aceasta este o situație potențial dezastruoasă.

În general, Boerboelul este o rasă fenomenală de câine care va face calea în inima voastră. Cu condiția ca sunteți un proprietar de câine cu experiență, veți putea să canalizați toată puterea în activități pozitive și să vă bucurați de o viață lungă împreună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boerboel: fapte de rasă și temperament