Thai ridgeback: profil de rasă de câine

câine rasa thai ridgeback fawn

Thai Ridgeback este un mediu muscular pentru o rasă de câine mare cu rădăcini primitive în Thailanda. Această rasă atletică este cunoscută pentru creasta părului de-a lungul spatelui, care crește în direcția opusă de la celălalt păr. Thai Ridgebacks sunt profund loiali, feroce, protectoare și muncitori care sunt rareori văzute în afara Thailandei.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine (AKC) - membru al AKC Fundația Stock Service- Spitz - primitiv

Înălţime: Masculi cu o medie de 22 până la 24 de centimetri înălțime medie de 20 până la 22 de centimetri

Greutate: Bărbați: 50 până la 60 de lire-uri - Femei: 35 până la 55 de lire sterline

Palton: Culori scurte și netede: negru, albastru, fawn sau roșu (câinii roșii pot avea o mască neagră)

Speranța de viață: 12-15 ani

Caracteristicile Ridgeback-ului thailandez

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Ridgeback-ului thailandez

Ridgeback-ul thailandez este considerat un câine de tip "pariah", un termen folosit pentru a descrie câinii cu rază liberă, care trăiesc la marginea civilizației umane și reproduc aproape în întregime prin selecție naturală. Câinii de la Paria, cum ar fi Ridgeback-ul thailandez, au rămas la fel de mult timp, deoarece au existat puține oportunități pentru ca ei să se reproducă cu diferite tipuri de câini.

Strămoșii de câini de la Paria din Thai Ridgebacks pot fi urmăriți înapoi în vechea Thailanda și probabil că au originea în jurul timpului câinii începu să evolueze de la lupi. Este neclar când Ridgeback-ul thailandez a evoluat de la câinii din Asia Paria, dar dovezile rasei pot fi găsite în scrierile Thai din secolul al XVII-lea. Thai Ridgebacks pot fi găsite în primul rând în estul Thailandei și insulele din Cambodgia, Indonezia și Vietnam. Se crede că pescarii thailandezi au adus odată rasa în insulele învecinate.

Thai Ridgebacks au fost folosite din punct de vedere istoric ca supraveghetori, câini de vânătoare și pentru căruțe escorte. Ei erau chiar obișnuiți să-l omoare pe Cobre în unele zone!

Asociația de câine din Thailanda a fost înființată în 1976 și a recunoscut că Ridgeback-ul indigene ca o rasă oficială. Thai Ridgebacks au fost aduse pentru prima dată în Statele Unite în 1994 de rare de câine entuziast Jack Sterling. Rasa a fost membru al Serviciului de acțiuni al Fundației AKC din 1997 și a fost desemnat o parte a grupului de hound.

Thai Ridgeback Care

Ridgeback-ul thailandez are cel mai bine în climatul moderat până la cald și nu este bine adaptat la temperaturi scăzute. Această rasă ar trebui să trăiască în interior și să aibă acces la o curte cu un gard, dacă este posibil.

Thai Ridgebacks sunt câini atletici care au nevoie de exerciții zilnice pentru a le menține în formă și pentru a oferi o priză pentru energie și pentru a preveni plictiseala. Câinii activi pot beneficia de implicare în diverse Dog sport.

Thai Ridgeback are nevoie de minim îngrijirea. Periajul ocazional al hainei este de obicei tot ceea ce este necesar pentru a menține stratul strălucitor și pentru a îndepărta părul mort. Această rasă nu are nisip și tinde să scape foarte puțin. Cu toate acestea, vărsarea va crește sezonier și poate fi redusă prin perierea stratului și scălderii după cum este necesar. Ca și în cazul oricărui câine, unghiile ar trebui să fie tăiate în mod regulat și urechile trebuie verificate și curățate periodic.

Instruirea și socializarea sunt esențiale pentru cei independenți și uneori încăpățânați thai Ridgeback. Începe a Instruire rutina cu câinele sau catelul dvs. cât mai curând posibil, fie că o face de unul singur sau obținerea de ajutor de la dresor de câini. Fi consistent și ferm, dar blând, folosind Armare pozitivă metode anterioare avents. Thai Ridgebacks sunt independente și îndrăznețe, astfel încât să răspundă celor mai bune persoane cu calități de conducere naturală.

Asigurați-vă că socializa Ridgeback-ul tău thailandez la o vârstă fragedă, expunându-i cât mai mulți oameni și animale posibil. Această rasă are o mașină mare de pradă și este probabil să urmărească animale mici ca pisicile. Unele râdii thailandeze pot fi agresive cu alți câini, dacă nu sunt socializați în mod corespunzător. În plus, acești câini ar trebui să fie expuși copiilor la o vârstă fragedă și a învățat cum să se comporte în mod corespunzător, astfel încât acestea vor fi prietenoase cu copiii ca adulți.

Probleme comune de sănătate

Thai Ridgeback este o rasă de câine, în general, sănătoasă. Crediții de câini responsabili au grijă să crească pentru a asigura că problemele de sănătate nu sunt transmise Pui. Există puține condiții cunoscute pentru a afecta această rasă. Următoarele sunt condiții care pot afecta Thai Ridgebacks:

Dieta și nutriția

Alimentație adecvată este important pentru toți câinii, iar Ridgeback-ul thailandez nu este o excepție. Alegeți o mâncare de câine de înaltă calitate bogată în proteine ​​animale. O combinație de alimente umede și uscate poate ajuta la atragerea câinelui dvs. să mănânce bine și va contribui, de asemenea, la menținerea hidratării. Puii ar trebui să fie alimente hrănite etichetate pentru creștere până la un an de vârstă.

Cele mai bune rase de câine rare și unice
PROS
  • Fiercely loial familiei

  • Are nevoie de puțină îngrijire

  • Atletic și greu de lucru

Contra
  • Unitatea de pradă mare poate reprezenta un risc în jurul pisicilor și alte animale mai mici

  • Rar - poate fi dificil de a găsi cățeluși pură

  • Poate fi încăpățânată - are nevoie de o conducere fermă și consistentă în timp ce instruirea

Unde să adoptați sau să cumpărați o Ridgeback Thai

Ridgeback-ul thailandez este o rasă de câine rară în afara Asiei de Sud-Est, deci poate fi dificil să găsești un crescător sau un grup de salvare stabilit în zona dvs. Contactați crescătorii locali de câini, medicii veterinari și profesioniști pentru animale de companie pentru a afla dacă sunt disponibile în regiunea dvs. Ridgeback-ul thailandez. Vizitați grupurile de rase recunoscute la nivel național pentru a afla mai multe despre oportunități de a obține propriul tău Thai Ridgeback.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Este thai ridgeback câinele drept pentru tine? Dacă sunteți interesat să obțineți un Ridgeback Thai, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări în avans pentru a afla despre îngrijirea acestor câini. Vorbind cu profesioniștii câini din zona dvs. vă poate ajuta să aflați mai multe despre această rasă de câine frumoasă și unică.

Dacă sunteți interesat să explorați rase de câini similare, verificați:

Există o întreagă lume diferită rase de câini acolo. Luați ceva timp pentru a vă face cercetarea și puteți găsi cea potrivită pentru dvs!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Thai ridgeback: profil de rasă de câine