Rhodesian ridgeback: profil dog

Rhodesian Ridgeback

Ridgeia rhodesiană - o încrucișată atât cu rădăcinile europene, cât și cele africane - este un câine mare, atletic și robust, cunoscut și numit pentru creasta distinctă de-a lungul spatelui. Această creastă este cauzată de părul care crește în direcția opusă de-a lungul coloanei vertebrale și este marca unică a acestei rase de câine. Ridgeback rhodesian este un protector excelent care face un câine mare de gardă, dar este, de asemenea, un partener destul de vrednic.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine

Înălţime: 24-27 inci

Greutate: 70 la 85 de lire sterline

Coat și culoare: Strat scurt, neted, în lumină de grâu de grâu roșu - poate avea mici marcaje albe - poate avea o mască neagră

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile Ridgenei Rhodesian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut
1:48

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Ridgeia Rhodesiană Athletic

Istoria Ridgeback Rhodesian

Ridgeback-ul rhodesian poate fi urmărit înapoi cât mai curând 1500, când imigranții europeni au adus mai multe rase de câini în Africa de Sud. Coloanele au avut nevoie de un bun câine de vânătoare, protector și însoțitor. Câinii lor au fost în mod selectiv crescuți cu câini "crescuți" care au fost folosiți pentru vânătoare de către localnici. Multe rase diferite au contribuit probabil, inclusiv Marele Danezii, Mastiffs, Bloodhounds, Greyhounds și Terrier. Au fost folosite pentru vânătoarea unei varietăți de joc.

În 1877, Ridgebacks au fost aduse la Rhodesia, țara cunoscută acum ca Zimbabwe, unde au fost crescuți și dezvoltați în continuare pentru a servi vânători de jocuri mari. Rasa rezultată a devenit cunoscută sub numele de Hound Leu African, deoarece a fost odată obișnuită să vâneze leii. Un pachet de patru până la șase dintre câini a fost folosit pentru a ține un leu la Bay pentru un vânător. Au fost, de asemenea, obișnuiți să vâneze mistrețul.

Standardul de rasă a fost scris în Rhodesia în 1922. Rasa a sosit în u.S. la începutul anului 1900 și a fost acceptat în Clubul American Kennel (AKC) în 1955.

Rhodesian Ridgeback Care

Stratul de păr scurt și neted al Ridgeback-ului necesită puțină îngrijire și doar aruncă o cantitate mică la o cantitate moderată. Puțin mai mult decât Îngrijirea de bază de bază este necesar pentru Ridgeback-uri sănătoase. Fi sigur unghiile rămân îngrijite si Urechile sunt curățate în mod regulat pentru a evita infecții ale urechii. Ajutați-vă să vă păstrați câinele sănătos cu igiena orală, inclusiv periajul dinților câinelui în mod regulat.

Ridgeback rhodesian este un câine extrem de atletic și activ care are nevoie de multă mentală și exercițiu fizic, cel puțin 30 de minute zilnic sau mai frecvent. Va trebui să vă păstrați câinele pe leșie și bine controlați, deoarece sunt predispuși să urmărească nimic care se mișcă. Controlul unui câine mare și excitat pe o leșie poate fi dificil pentru un proprietar de novice. Această rasă excelează la Diverse sporturi de câine, inclusiv agilitatea, ascultarea și convorbirea. Găsirea câinelui dvs. O activitate pe care o iubește poate ajuta la prevenirea plictiselii și anxietății.

Ridgeback rhodesian este, de asemenea, un câine foarte inteligent, dar independent, care are nevoie Instruirea adecvată a ascultării și va face destul de bine odată instruiți, ceea ce este și mai important pentru un câine mai mare ca rodeziană. Unii câini mari nu sunt la fel de conștienți de dimensiunea lor, deci este important să aveți control asupra câinelui dvs.

Ridgebacks le place să sapă și să facă propria gaură să se răcească în vreme caldă. Ele sunt, de asemenea, predispuse la scăparea incintelor împrejmuite au o capacitate mare de rătăcire. Veți avea nevoie de garduri securizate încât nu pot sări sau săpa sub. Cu o unitate înaltă de pradă, ei vor da Chase și vor dispărea repede la orizont.

Ridgeback-ul rodezic nobil este blând și loial față de familia sa, dar poate fi inițial rezervat în jurul străinilor. În mod corespunzător Socializarea începând de la o vârstă fragedă este foarte important. Acest lucru vă va ajuta să faciliteze rhodesianul dvs. să accepte oameni noi, animale și medii.

Ridgeback-ul rhodesian poate fi potrivit pentru Familiile cu copii Atâta timp cât câinele este instruit să se înțeleagă cu copiii. Indiferent de rasă, asigurați-vă că nu lăsați niciodată un câine singur cu copii mici.

Bărbații rodgeni rhodesiani neutilizați pot să arate agresiune față de alți câini de sex masculin. Cu un instinct de pradă ridicat, este probabil să urmărească animalele mici și pisicile, cu excepția cazului în care sunt ridicate cu ei.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta condiții ereditare. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă Ridsian Ridgeback două mese pe zi de până la două cești de alimente uscate de câine la fiecare masă. Suma potrivită pentru animalul dvs. de companie va depinde de mărime, vârstă, nivel de activitate și de alți factori. Nu trebuie să permiteți hrănirea liberă, deoarece această rasă nu este bună la autoreglementarea. Gulpingul alimentelor sau consumul prea mult la un moment dat poate duce la torsiune de navigație și stomac, care este o urgență medicală. De asemenea, asigurați-vă că oferiți acces la apă proaspătă și curată.

Rezista tentației de a oferi câinelui mâncarea umană ca tratamente. Ridgebacks sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a considera că bucătăria dvs. contează propriul tip bufet personal și apucați orice alimente pe care le pot atinge - să fie atenți și să vă asigure că dulapurile dvs. sunt, de asemenea, sigure.

Monitorizați-vă animalul de companie pentru semne pe care îl câștigă în greutate, deoarece supraponderali sau obezi poate scurta viața unui câine și poate crește riscul altor condiții. Pe măsură ce nevoile nutriționale ale câinelui dvs. se vor schimba în timp, asigurați-vă că aduceți acest lucru cu medicul veterinar. Puteți solicita recomandări pentru hrănirea programelor, tipurile de alimente, cantitatea de alimente și exerciții pentru a vă menține câinele sănătos.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Inteligent

  • Cantitatea minimă

  • Prietenos, jucăuș și afectuos

Contra
  • Îi place să sapă

  • Predispus la urmărirea animalelor mai mici

  • Ar putea încerca să scape de carcase împrejmuite

Unde să adoptați sau să cumpărați o Ridgeback Rhodesian

Clubul Rhodesian Ridgeback din Statele Unite Menține o listă de crescători din întreaga lume, precum și legăturile cu organizațiile care coordonează salvarea potențială și articolele utile.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că Ridgeback-ul Rhodesian este potrivit pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a obține unul. Discutați cu alți proprietari de Ridgeback, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, comparați argumentele pro și dezavantaje ale acestor rase:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rhodesian ridgeback: profil dog