Boerboel: profil pentru rasa de caini

Portretul lui Boerboel în afara

La prima vedere, Boerboelul ar putea să arate ca un mastiff - și acest lucru nu este prea departe, având în vedere că această rasă a coborât, de asemenea, de la câinele de tip molozer, pe care mastiffs îl revendicează și în strămoșii lor. Cu toate acestea, Boerboelul salută din Africa de Sud și afișează un atletism care nu este văzut în mod obișnuit în alte tipuri de masini.

Foarte inteligent și dornic să vă rog, ei au un potențial de învățare mare. Cu toate acestea, sunt un câine puternic, cu o tendință dominantă care poate copleși cu ușurință un proprietar de câine novice. Versatilitatea este o marcă comercială a lui Boerboel-intimidant suficient pentru a proteja o gospodărie și suficient de sensibilă pentru a fi un câine de familie.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 24-27 inci (bărbați) - 22 până la 25 de centimetri (femele)

Greutate: 150 până la 200 de lire sterline

Palton: Coat scurt și neted

Culoarea stratului: Culorile includ maro, fawn și roșu și pot include marcaje albe sau un model de brânză

Speranța de viață: 9 până la 11 ani

Caracteristicile Boerboelului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Boerboelului

Cuvântul "Boer" înseamnă fermierul în limba olandeză, în timp ce "Boel" este cuvântul pentru câine. Puneți-le împreună și aveți primul dvs. indiciu cu privire la istoria acestei rase de câine: câinele fermierului. Puternicul Boerboel a fost dezvoltat în principal de agricultorii olandezi din Africa de Sud pentru a-și păstra gospodăria.

Spre deosebire de alți tutori de animale, Boerboelul trebuia să fie deosebit de mare și responsabil pentru a evita intrușii africani care ar putea include leii, leoparzi și babues. În plus față de protejarea gospodăriei, coloniștii olandezi din zonă au folosit acești câini ca vânători de jocuri mari. Cu dimensiunea lor imensă și forța puternică de mușcătură de până la 800 psi (vârf în lumea caninei), acești câini au fost tovarăși superlativi de vânătoare. Cu toate acestea, nu credeți toate legendele referitoare la Boerboel ca un ucigaș de leu - un leopard ar fi un meci mai probabil pentru un câine de această dimensiune.

Din păcate, există puține informații disponibile cu privire la originea timpurii a lui Boerboel. Majoritatea detaliilor privind patrimoniul acestui câine sunt speculații bazate pe mărimea și caracteristicile rasei. După cum sa menționat la început, ele sunt considerate un câine de tip molozer, adică probabil că au rădăcini care se întorc înapoi la această canină veche de mare.

In conformitate cu Akc, Olandezii, germani și francezi în Africa de Sud au adus câinii de tip Mastiff și de tip buldog cu ei pentru a-și păstra proprietatea și animalele. Interberarea dintre acești câini, împreună cu includerea altor tipuri europene de rasă, se crede că a dus la "câinele fermierului" pe care l-am cunoscut astăzi ca Boerboel. Această rasă de câine a izbucnit de la necesitate mai mult decât o dorință de a crea o nouă rasă inovatoare, astfel încât lipsa istoriei documentate nu este prea surprinzătoare.

În ciuda existenței de sute de ani în Africa de Sud, a fost doar în 2006 că AKC a adăugat această rasă la serviciul de acțiuni de fundație - un prim pas pe drumul către înregistrarea AKC. În 2015, rasa a primit recunoașterea oficială de către AKC și a adăugat grupului de lucru al raselor de câini.

Boerboel Care

Formarea și îngrijirea corectă a unui boerboel începe în ziua în care vă aduceți casa de câine și necesită coerență și efort. Boerboelul este un cursant rapid și este dornic să-i mulțumească pe cei pe care îi respectă. Cheia este că trebuie să mențineți poziția pachetului și să nu permiteți o atitudine casuală față de formare pentru a eroda poziția dvs. ca lider de pachete.

Boerboelul are o tendință naturală spre dominare și va arăta să se afirme dacă simte un gol în conducere. Proprietarii experimentați spun adesea că lucrarea reală de formare a unui boerboel nu predă elementele de bază ale statului, rămâne și vin. Aceste abilități și multe altele vin cu ușurință la o astfel de rasă de câini inteligenți. Lucrarea reală de antrenament provine din repetarea zilnică de a face ca câinele dvs. să lucreze pentru tot și să vă întăresc poziția ca fiind dominantă.

Boerboelul este diferit de câinele dvs. mediu de companie. Mulți proprietari de câini casuali pot stabili obiceiuri de bază pentru animalele de companie și pot obține fără a pune eforturi zilnice de a instrui și întări poziția pachetului. Deși fiecare câine are nevoie de consistență în formare, există mai puțin în joc cu un câine mai mic față de un câine de rasă mare crescută pentru pază și cu o forță de mușcătură de 800 psi.

Pentru a asigura o relație sănătoasă cu acești câini, se subliniază adesea că trebuie să vă asigurați că Boerboelul dvs. câștigă totul, inclusiv alimente, afecțiune, o jucărie preferată etc. Acest lucru necesită o forță mentală din partea formatorului. Dacă nu sunteți pregătit să puneți acest tip de muncă consistentă, ați putea găsi în curând că aveți un câine dominant și puternic pe mâini. Acest lucru se poate dovedi a fi o situație periculoasă și, din păcate, motivul pentru care unii boerboelii se găsesc în adăposturi sau salvați.

În același timp, instruirea unui boerboel merită în valoare de efortul. Ele sunt deseori descrise ca fiind excelente cu copii și ochelari minunați pentru casă și proprietate. Un lucru de a ține minte, totuși, este că boerboelul pare adesea conștient de mărimea sa. Aceasta poate fi o răspundere în jurul copiilor mici, care ar putea fi ușor răsturnați de acest câine puternic. Supravegherea este întotdeauna recomandată.

Rasa este cea mai des descrisa ca Aloof cu Strangers. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că va trebui să vă învățați câinele mai devreme cum să distingeți intrușii de la oaspeți. Când vine vorba de animale, Boerboelul este în general acceptabil să trăiască cu alți câini și chiar pisici. Cu toate acestea, animalele nefamiliare pot declanșa instinctele de păzire ale acestui câine.

Îngrijirea unui Boerboel este destul de simplu. Stratul scurt de rasă, grosier beneficiază de o periaj regulată o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta părul liber și pentru a stimula pielea. O perie slicker sau un mitt de îngrijire a cauciucului funcționează bine. Va trebui, de asemenea, să efectuați celelalte elemente de bază de îngrijire: curățați-vă periodic urechile câinelui, periați adesea dinții și tăiați unghiile după cum este necesar. Ar trebui să vă faceți câinele confortabil cu aceste activități imediat, astfel încât să le puteți îndeplini fără o luptă împotriva unui câine care cântărește 150 de lire sterline sau mai mult.

Probleme comune de sănătate

Boerboelul este cunoscut pentru că este o rasă de câine sănătoasă. Piscina genetică diversă și rezistența inimii trebuiau să îndeplinească sarcinile de muncă pe gospodăriile din Africa de Sud, a păstrat lista de probleme comune de sănătate relativ scurte. Cu toate acestea, rasa nu este imună la problemele de sănătate care uneori afectează câinii de rasă mare. Din acest motiv, Clubul Național de rasă recomandă ca Boerboels să fie examinați pentru cot și displazie de șold, precum și boli de inimă.

Dieta și nutriția

Boerboelul necesită o dietă bine echilibrată și proporțională, la fel ca orice altă rasă de câini. Cu toate acestea, un cadru mare nu înseamnă că puteți fi lax atunci când vine vorba de tratamentele sau hrănirea gustărilor suplimentare. De fapt, dimensiunea mare a acestei rase pune la riscul de probleme comune și greutatea suplimentară poate amplifica aceste probleme. Ar trebui să încercați să păstrați boerboelul la o greutate sănătoasă cu masa corporală slabă.

10 cele mai bune rase de câine pentru protecție
PROS
  • Arată o mare afecțiune pentru familie - în special copiii

  • Învață comenzi repede

  • Coat de întreținere redusă

Contra
  • Poate prezenta o dungă dominantă sau încăpățânată

  • Poate fi înlăturat cu străinii

  • Poate drool

Unde să adoptați sau să cumpărați un boerboel

Crediții Boerboel din Statele Unite sunt relativ puține și departe între ele, dar nu este imposibil să găsești un cățeluș dacă aveți inima ta pus pe găsirea unuia. Doar știu că probabil că va trebui să-ți exercite o răbdare și să petreacă ceva timp pe o listă de așteptare, în plus față de posibilitatea de a ieși din stat pentru a-ți ridica noul cel mai bun prieten.

Pe de altă parte, dacă sunteți interesat să adoptați un Boerboel, consultați grupurile de salvare locale sau naționale. Acești câini sunt uneori greșit înțeleși și necazuri. Dacă aveți o experiență vastă cu câinii de această natură, ați putea fi un mare candidat pentru a salva un boerboel.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Boerboelul este un exemplu clasic al unui câine de lucru care trăiește pentru a-și păstra oamenii și proprietatea. Odată ce câștigați dragoste de la un boerboel, veți aprecia loialitatea lor de durată. Cu toate acestea, dimensiunea și inteligența lor înseamnă că nu sunt potrivirea corectă pentru toată lumea, deci asigurați-vă că ați petrecut timp pentru a afla mai multe despre această rasă de câine.

S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, la învățarea mai mult despre aceste rase de câini conexe:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boerboel: profil pentru rasa de caini