Inima mărită la câini (cardiomiopatie dilatată): ce trebuie să știți

Dacă câinele dvs. are dificultăți respirația, pierde în greutate și suferă de o tuse, el poate suferi de starea mortală a cardiomiopatiei dilatate (DCM) - cunoscută și ca Inima mărită la câini. Dar nu vă temeți, aceste simptome ar putea fi, de asemenea, indicative pentru ceva mai puțin sever.

Iată ce trebuie să știți despre această condiție, ceea ce arată dovezile științifice despre DCM la câini și despre ceea ce ar trebui să faceți dacă vă suspectați câinele să îl aveți.

Termeni asemănători: Inima mărită la câini, insuficiența cardiacă sistolică, eșecul miocardic primar idiopatic (PIMF), cardiomiopatia dilatantă, eșecul miocardic primar idiopatic.

O inimă mărită la câini este o condiție aproape întotdeauna fatală, care face ca inima unui câine să fie incapabilă să lucreze în mod normal datorită inflamației. Supapele inflamate - incapabili să se închidă în mod corespunzător - determină ca sângele să se întoarcă și să curgă înapoi în inimă, provocând astfel o acumulare a sângelui, umplerea și întinderea pereților inimii și, în cele din urmă, slăbind inima.

Ratele de supraviețuire sunt foarte scăzute.

Ce este inima mărită la câiniCâinii cu cardiomiopatie dilatată au rate scăzute de supraviețuire. Să aruncăm o privire la date.

Un studiu arată că timpul mediu de supraviețuire a câinilor cu inima mărită este oriunde de la 6 luni la 12 luni, cu foarte puține cazuri în care un câine supraviețuiește 1.5 ani (sursă).

Un alt studiu cu 189 de câini și 38 de rase a găsit rate de supraviețuire 17.5% la un an și 7.5% la doi ani, care este foarte scăzută (sursă).

Și un alt studiu al analizei de supraviețuire cu 37 de câini a constatat că a avut loc o probabilitate de supraviețuire de 50% la 2.3 luni (sursă).

Simptomele sunt greu de observat.

Există câteva simptome vizibile din exterior ale DCM la câinii care au fost observate în studiile clinice (sursă), dar dacă aceste simptome pot include:

Cel mai frecvent semn este tuse persistentă însoțită de dificultatea de respirație.

  • pierdere în greutate
  • tuse
  • respiratie dificila

Veterinările și oamenii de știință se luptă să diagnostheze starea inimii mărite la câini, deoarece este imposibil să vedem inflamația fără ultrasunete și rămâne o condiție foarte dificilă de a face față. Un murmur de inimă este uneori evident și poate fi luat cu un stetoscop.

Ca și în cazul oricărei probleme medicale, vă sfătuim să contactați imediat medicul veterinar. Din păcate, prognosticul pentru un câine diagnosticat cu DCM nu este mare. Speranța de viață pentru un câine cu această afecțiune poate fi de la săptămâni la câțiva ani - în funcție de momentul diagnosticului și tratamentul.

CITESTE ACEST: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Inima mărită la câini (cardiomiopatie dilatată)
Diagnostic, tratamente și prevenire

Inima mărită la câini (cardiomiopatie dilatată)

Ce înseamnă inima mărită la câini?

O inimă mărită este o afecțiune periculoasă caracterizată printr-o inimă care nu funcționează corect datorită inflamației. Inflamația inimii diminuează nu numai capacitatea inimii câinelui dvs. de a contracta, ci și capacitatea supapei de a închide când pompează sângele.

Împreună cu faptul că sunt incomode și dureroase pentru câine, provoacă daune tuturor țesuturilor din interiorul corpului.

Aceasta înseamnă că sângele poate curge înapoi prin supapele parțial deschise, stresul și presiunea care se întinde pe pereții inimii, făcându-i să slăbească în timp.

Când apar probleme cu inima, este o situație dificilă. Nu numai că acest lucru va cauza deteriorarea inimii în sine, ci ca un rezultat direct al fluxului sanguin sărac, toate organele vor fi afectate în mod negativ, în special plămânii.

Orice câini care suferă de boli de inimă vor avea efectul secundar al corpului păstrând mai multă sare decât este necesar. La rândul său, acest lucru face ca corpul să păstreze excesul de lichid. Rezultatul este construirea fluidului în plămâni și, pe măsură ce se construiește din ce în ce mai mult, există mai puțin spațiu pentru oxigen.

Inima mărită la câini - cardiomiopatie dilatată
Cât de dilatate cardiomiopatia afectează inima unui câine.

Care este probabil să sufere de DCM?

Am nevoie cel mai mult pentru a efectua mai multe cercetări pentru a înțelege ce cauzează inima mărită la câini. Din păcate, în timp ce suferința ecou Condiția văzută la om, Știm mult mai multe despre ce cauzează acest lucru la om - cel mai frecvent, boala arterei coronare.

Cercetările sugerează că acest lucru nu este cazul prietenilor noștri cu patru picioare. Cu toate acestea, există unii identificatori cheie ai cine vor fi mai susceptibili. Acești factori de risc includ:

Vârstă

Cercetările sugerează că câinii cel mai probabil să dezvolte DCM sunt cei din gama de vârstă de patru până la zece ani, dar care este cel mai accentuat să nu spun că fiecare câine senior va suferi de această boală oribilă.

Câinii de apă portugheză sunt o excepție de la această regulă, cel mai adesea prezintă semne la o vârstă incredibil de tinere.

Greutate

Ca și în cazul oricărei condiții de inimă, animalele de companie care poartă excesul de greutate (cel mai frecvent cei care se potrivesc în categoria obeze) vor fi la un risc mai mare de a dezvolta inima mărită la câini.

Există A Suma bună de dovezi științifice Arătând că evaluarea exactă a condițiilor corpului și menținerea unei greutăți sănătoase poate preveni multe condiții de sănătate și poate extinde durata de viață a câinelui.

Deficiențe

Înapoi în inima mărită din 1970 la câini a început să omoare în mod misterios animalele din întreaga lume. După multă confuzie și cercetarea mai târziu, sa stabilit că un factor cheie a fost schimbarea dietei. Acest lucru se datorează în cea mai mare parte restricțiilor al doilea război mondial. Animalele de companie s-au mutat din carne naturală până la uscat Kibble, care sa încheiat Taurină deficiențe.

Rasă

Experții consideră că susceptibilitatea genetică poate juca un rol în determinarea caninilor care pot avea un risc ridicat de a contracta inima extinsă la câini. De obicei, numele veterinarilor numesc ca Doberman și Cocker Spaniels, precum și contractul de bine cunoscut această condiție la o rată mai mare decât altele.

Cu toate acestea, studii suplimentare au inclus mai multe rase în ecuație ca câini foarte predispuși la DCM: Newfoundland, câine de apă portugheză, boxer, mare dane și wolfhound irlandez (sursă).

Același studiu a constatat, de asemenea, că există o predispoziție de gen, cu câinii de sex masculin fiind mai probabil să dezvolte boală de inimă mărită decât câinii de sex feminin.

RecomandăD: Boala Cushing la câini

Simptome comune ale inimii mărite la câini

O dificil de la fața locului, cardiomiopatia dilatată nu va provoca neapărat câinele dvs. să arate simptome adverse până când boala a progresat într-o astfel de stare că poate fi făcut puțin pentru a trata și acest lucru a fost confirmat în studii cu sute de câini ( legat mai sus).

Cu toate acestea, au existat cazuri de inimă lărgită la câinii care au fost prinși de proprietarii și veterinarilor. Unele grupuri sunt încurajatoare proprietarii de animale de companie să aibă grijă de câteva semne bine cunoscute de DCM la câini.

Un grafic de la Beat Facebook Grup de semne indicale de probleme cardiace la câini:

În mod normal, pentru inima mărită la câini, cele mai frecvente simptome vizibile în exterior pentru a ține un ochi pentru a include:

  • vărsături
  • anorexie
  • dificultăți de respirație
  • umflarea burtă
  • tuse
  • Wheeting
  • pierderea poftei de mâncare

Rețineți că aceste semne sunt, de asemenea, adesea asociate cu multe alte condiții.

Misiagnosticul comun al inimii mărite la câini

Ca una dintre cele mai multe Boli dificile de diagnosticare, Am fiecare simpatie pentru vedeteri nefericite care au sarcina de a încerca tot posibilul pentru a-l vedea. Chiar și cel mai calificat veterinar, atunci când verificarea bolilor de inimă poate fi în imposibilitatea de a detecta DCM. Acest lucru se datorează faptului că înainte ca boala să progresă într-o stare severă, inima poate să sune în sine în întregime sănătoasă.

Singura modalitate adevărată de a observa DCM este printr-o ultrasunete.

Imaginați-vă acest scenariu dacă veți. Îți aduci câinele la medicul veterinar pentru o verificare. Ea face toate verificările regulate, inclusiv ascultarea inimii lui Fido, care sună normal. Câinele dvs. este semnat și gata să plece. Sau astfel veterinarul ar fi condus să creadă.

Faptul este că pur și simplu nu putem spune dacă inima este inflamată numai de la ascultarea acesteia. Sigur, o inimă foarte extinsă la câini poate dezvolta un murmur de inimă, dar acest lucru nu este întotdeauna imediat.

Ultrasunetele pot fi o aventură costisitoare, una care poate necesita o sedare ușoară. Prin urmare, este ușor să vedem de ce veterinari și proprietari se află într-o poziție foarte dificilă atunci când vine vorba de menținerea sănătății caninilor în acuzația lor.

LEGATE DE: Pancreatită la câini

Cazul real de viață al unei inimi mărită într-un câine

În timp ce este adevărat că prognosticul câinilor diagnosticați cu cardiomiopatie dilatat nu este bun, unii câini pot continua să trăiască fericit și de lungă durată cu dieta potrivită, exerciții fizice și tratament medical. Când cercetați cazurile de câini care lucrează pentru a bate șansele, am dat peste Fondul mare de inimă, O caritate canină dedicată creșterii fondurilor și conștientizării câinilor și pisicilor cu boli de inimă.

A fost acolo că am găsit povestea lui Melanie Chihuahua și proprietarul ei minunat Martha. Înainte ca Melanie să intre în imagine, Martha a fost proprietarul mândru al celor două adorabili numite Molly și Maggie. După trecerea tristă a lui Maggie, Martha a făcut decizia curajoasă pentru a primi o altă canină în casa lui și a lui Molly.

Și astfel intră în Melanie!

Nu prea entuziast să-și ia un câine mai tânăr, Martha ne-a îndrăgostit din greșeală de tinerii puffball și ia dat o casă pentru totdeauna. Destul de devreme pe Martha ar putea spune că ceva nu a fost corect, și a căzut puțin melanie la medicul veterinar pentru o verificare.

Este deja ca un câine nou. M-am dus de gând să mă gândesc că acest puppic sărac a fost mort în câteva săptămâni la cardiologul care mi-a spus că acum ar trebui să aibă o speranță normală de viață!& # 8221; - Mama lui Melanie, Martha

Aici a fost că veterinarul a descoperit ceva pe care nici un proprietar nu vrea să audă - Melanie suferea de o inimă mărită cauzată de Ductus de brevet Arteriosus (un defect cardiac cauzat de probleme în timpul dezvoltării inimii) și a avut doar câteva săptămâni pentru a trăi. Din fericire, în acest caz, intervenția chirurgicală a fost disponibilă pentru a corecta defectul.

Datorită unui grant generos din fondul Big Hearts - Chirurgia altfel inaccesibilă a fost întreprinsă pentru a salva viața lui Melanie. Lecția de a învăța de la Martha este că, de îndată ce observați că ceva nu este corect, consultați medicul veterinar. Dacă ea a așteptat doar două săptămâni, este posibil ca acesta să fi fost prea târziu pentru micul melanie.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Prevenirea inimii mărite la câini

Prevenirea inimii mărite la câiniCât de puțin se știe că indică ce cauzează acest conundru medical, puțin poate fi cunoscut ca la ceea ce îl va împiedica. Există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a ajuta la limitarea și detectarea acestei boli mortale.

Unele studii au încercat multe abordări medicale și veterinare diferite pentru a trata și a preveni extinderea inimii la câini, cu un grad variabil de succes (sursă). Această cercetare a fost incapabil pentru a identifica cel mai bun tratament și prevenire pentru DCM la câini.

Dar aici sunt câteva lucruri de ținut minte.

Greutate

Câinii care transportă excesul de greutate sunt mult mai predispuși la boli de inimă și, pentru asta, orice boală. Studiile recente privind sistemul digestiv al caninei au oferit o mare înțelegere a ceea ce constituie o dietă ideală, iar consensul general este că un câine slab, alimentat cu alimente naturale, minim procesate, va permite probabil o sănătate mai bună.

Controale frecvente

Nici unul dintre noi nu vrea să fie în poziția de a fi ratat fereastra de oportunitate de a vindeca sau de a trata câinele nostru pentru o boală gravă. Câinii noștri sunt cu adevărat membri ai familiei, și din acest motiv, aș încuraja proprietarul de câine cu respectarea de sine să efectueze frecvente la check-up-uri la domiciliu, precum și să participe la verificările regulate la biroul lui Vet.

Acasă Tratament

Tratamentul ar putea începe la biroul veterinar, dar continuă acasă.

Cu multe opțiuni disponibile pentru proprietarul angajat pentru a oferi o calitate mai bună a vieții pentru pooch-ul lor în timpul tratamentului medical. Cercetarile au demonstrat (PDF) că, atunci când este descoperit la începutul anului, un suferind de inimă lărgit cu tratament imediat se poate aștepta la o speranță de viață mult mai favorabilă

Dietă

Așa cum am menționat mai devreme, boala de inimă de orice fel va determina organismul să păstreze prea multă sare. Acest lucru nu este bun, în principal datorită retenției de fluid pe care o cauzează. Când hrăniți un câine cu boală de inimă, este important să se desprindă de sare și sodiu.

Care nu înseamnă doar citirea etichetei alimentelor pentru câini. Trebuie să citiți pachetele de tratament și să luați în considerare orice resturi umane înainte de a le arunca și la prietenul dvs. cu patru picioare.

Exercițiu

Câinii obezi diagnosticați cu DCM vor beneficia în mare măsură de pierderea în greutate prin dietă și exerciții fizice. Speranța de viață și calitatea vieții pentru câini care mențin un cadru supraponderal sunt adesea mult mai scurte decât omologii lor mai buni.

Suplimente naturale

Hawthorn este frecvent recomandat de către medicii europeni de a trata și de a preveni boala cardiacă la câini datorită capacității înnăscute a plantei de a normaliza o ritm cardiac neregulat.

Desigur, este mai bine să discutați orice fel de suplimente naturale cu medicul veterinar înainte de a le adăuga la dieta câinelui tău.

Tratament veterinar pentru inima mărită la câini

Tratament veterinar pentru inima mărită la câiniDin păcate, un diagnostic de DCM nu este niciodată o veste bună. Prognosticul este păzit în cel mai bun caz, dar unele tratamente medicale sunt disponibile pentru a încetini efectele și pentru a crește nivelurile de confort.

În cazurile în care dilatarea cardio este evidentă datorată în parte unei malformații, repararea chirurgicală a dizabilității congenitale poate (în multe cazuri) corectă DCM.

Alte tratamente veterinare pentru inima mărită la câini includ:

Oxigen

În etapele ulterioare ale bolii, dificultățile de respirație pot provoca primejdie și disconfort. Oferind oxigenului la pooch-ul în cauză, calitatea lor de viață se va îmbunătăți.

Diuretice

O modalitate pe care veterinienii încearcă să amelioreze unele dintre acumulațiile de fluide sunt prin utilizarea diureticelor.

Thoracenteza

Nu este o procedură foarte distractivă, Thoracentesis este numele procedurii prin care se utilizează un ac pentru a ușura construirea de fluid în plămâni prin perforarea prin cavitatea toracică.

Inhibitori Ace

Inhibitorii de conversie a angiotensinei (ACE) sunt o formă de medicamente care pot fi folosite pentru a încetini tensiunea arterială și a stresului asupra supapelor inimii.

Taurină complexă

Taurina, în timp ce este necesar pentru o dietă de felină, nu este de obicei necesară ca un supliment suplimentar pentru canini. Acest lucru se datorează faptului că corpul unui câine poate să-l producă în mod natural. În cazuri rare, caninii au arătat o capacitate diminuată în acest sens și poate necesita ajutor suplimentar. Logica dictează că, dacă o deficiență de taurină poate provoca DCM, un supliment de taurină ar trebui să poată ajuta la tratarea DCM.

Prevalență de boli de inimă la câini

S-ar putea să fiți surprinși să auziți că boala de inimă rulează în rândul caninilor, cu o uluitoare 25% din câini peste vârsta de șapte suferințe cu o anumită formă de inimă. Știind cum să vizionați semnele de DCM la câini și alte condiții cardiace, și asigurarea vizitelor regulate a VET, este cel mai bun mod de a preveni acest lucru.

În concluzie

Inima mărită în ghidul câinilorO boală mortală, cardiomiopatie dilatată combină dificultatea nefericită în a vă sparge, cu opțiunile de tratament aproape neglijabile disponibile.

Pentru proprietarii în poziția îngrozitoare de a deține un câine diagnosticat cu această afecțiune, luați consolarea știind că medicul veterinar este calificat și experimentat în ameliorarea durerii și a disconfortului pentru câinele dvs.

În cazul inimii mărite la câini, prin căutarea unei opinii medicale imediate și a tratamentului atunci când suspectați DCM - vă oferiți câinele dvs. o calitate mai bună a vieții pentru ultimele săptămâni, luni sau chiar ani.

Citiți următorul: 24 moduri de a preveni de căprioară la câini în această vară

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Inima mărită la câini (cardiomiopatie dilatată): ce trebuie să știți