Cat gâfâind: de ce se întâmplă și ce ar trebui să fac?

Pisica de pisică - de ce se întâmplă și ce ar trebui să fac

Toată lumea știe că câinii. Câinii nu sunt în stare să transpire mult, astfel încât ei să se răcească în jos. Dar uneori pisici. Pisici pantaloni din diferite motive - unele sunt destul de normale, iar unele sunt mai grave. Este important să înțelegem motivele posibile, astfel încât să puteți căuta mai multe sfaturi dacă este necesar. Să aruncăm o privire la unele dintre motive și ce să privim.

Pisica de pisică

Pisica ta poate fi fierbinte

Unele pisici folosesc gâfâind ca mecanism de răcire ca câinii. Când s-au pantalon, apa se evaporă din gura și limba și respira aerul cald și respirați în aerul rece. Cu toate acestea, pisicile sunt mult mai bune la tratarea căldurii decât câinii. Ele sunt, în general, mai mici și sunt mai bune la reglarea fluxului de sânge pe piele. Pentru a preveni supraîncălzirea, pisicile de obicei se odihnesc și pot, de asemenea, se sfătuiesc ca evaporarea salivei de la îngrijire ajută la răcirea pielii. Pisicile doar pantalon din cauza căldurii ca o ultimă soluție, de obicei după exerciții viguroase. Gâfâind din cauza căldurii sau entuziasmului este mai frecvent în pisicile și pisoii mai tineri. Dacă este foarte cald, iar pisoiul sau pisica tanara a alerga in jurul loturilor pe care le pot sa se răcească. Dacă se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că pisica dvs. este într-o cameră răcoroasă, utilizați un ventilator dacă este posibil și dați-i un prosop umed pentru a se întinde. Odată ce se răcește, ar trebui să înceteze gâfuirea și respirația lui se va întoarce la normal.

Pisica ta poate fi anxietate

Unele pisici pantaloni când sunt anxioși sau stresați, adesea pe călătorii auto sau în sălile de așteptare ale lui Vet! Dacă pisica ta se gâfâie, aruncați o privire în jurul mediul lor pentru a căuta orice lucruri care le pot provoca stres și, dacă este posibil, îndepărtați factorii de stres. Dacă acest lucru nu este posibil, rămâneți calm și păstrați pisica dvs. cât mai relaxată posibil. Spray-urile naturale de feromoni vă pot ajuta să vă relaxați pisica. Ele pot fi pulverizate pe așternutul pisicii tale sau pe un prosop plasat lângă ei. Dacă pisica voastră se îndreaptă din cauza stresului, va înceta, de obicei, gâfâind destul de repede când sunt îndepărtate din situația stresantă.

În legătură cu o postare: Spray de calmare a pisicii

Pisica ta poate fi în durere

Unele pisici se vor pana atunci când sunt în durere. Dacă pisica ta se gâfâie, dar nu este fierbinte sau stresată, ar trebui să le verificați pentru orice alte semne de durere. Pot exista schimbări în ochii lor - elevii dilatați, un aspect împușcat de sânge sau o înșelăciune, pot să mănânce, să bea sau să se îngrijească mai puțin decât normal. Ele pot fi letargice sau pot să se ascundă mai des. Ei pot, de asemenea, să se rătăcească, să zgârie sau să muște dacă le atingeți în anumite zone. Dacă ale tale pisica arată orice semn de durere Este important să le verificați după veterinarul dvs.

Pisica ta poate avea o afecțiune medicală subiacentă

Există multe afecțiuni medicale care pot provoca dificultăți în respirația pisicilor. Unele dintre cele mai frecvente sunt astmul, infecția respiratorie, insuficiența cardiacă congestivă și viermele de inimă. Să ne uităm mai îndeaproape.

  • Astm

Astm este o reacție alergică care poate provoca gâfâie, tuse și șuierătoare. Este de obicei tratată cu medicamente.

  • Infectie respiratorie

O infecție respiratorie face dificilă respirația pisicii dvs., provocând gâfâind. Infecțiile respiratorii sunt de obicei virale, dar uneori se poate dezvolta o infecție bacteriană secundară, care ar putea fi tratată cu antibiotice. Pisica ta poate fi, de asemenea, administrată ceva pentru a ajuta la slăbirea mucusului și pentru a le face mai ușor să respire.

  • Insuficiență cardiacă congestivă

Lichidul se poate acumula în și în jurul plămânilor care pot provoca dificultăți de respirație, tuse și gâfâie. Tratamentul poate include medicamente și drenarea o parte din fluidul acumulat.

  • Heartworm

Heartworm este mai frecvent la câini, dar pisicile pot obține și acest lucru poate provoca dificultăți de respirație. Tratamentul include medicamente și în cazuri mai severe, terapie cu oxigen. Boala de viermi poate fi fatală, deci este important să se asigure că vârsta de pisici obișnuiți împiedică viermele de inimă.

În legătură cu o postare: Cei mai buni de muncitori pentru pisici

pisica gâfâind puternic

Când să sunați la veterinar

Dacă pisica ta doar pantaloni ocazional și este, de obicei, după ce a alerga sau a juca viguros, nu este de obicei nimic de îngrijorat. Dacă pantalonii tăi pisici sau dacă prezintă alte semne de a nu fi rău, cum ar fi letargic sau de pe mâncarea lor, este mai bine să le scoateți de către VET dvs. Veterinarul dvs. va asculta inima și plămânii pisicilor și vă va asigura că nu există nici un murmur de inimă sau altă anomalie. Dacă se suspectează ceva neobișnuit, VET dvs. poate recomanda teste suplimentare, inclusiv o radiografie sau o ecocardiogramă (o scanare specială cu ultrasunete a inimii pisicii dvs.) pentru a exclude oricare dintre condițiile de mai sus. Dacă aveți orice îndoială, sunați-vă medicul veterinar!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat gâfâind: de ce se întâmplă și ce ar trebui să fac?