Boala lui cushing la câini: simptome, diagnostic și tratamente

Dacă nu sunteți familiarizați cu condiția, Boala Cushing la câini afectează sistemul endocrin al animalului. Această condiție este cea mai răspândită la câinii mai în vârstă și este în mod obișnuit cauzată de o tumoare a glandei pituitare. Boala poate fi observată și la om cu simptome similare.

Vorbind despre simptomele bolii Cushing la câini, acestea pot include:

  • EXCESURI SAU CONSTANT
  • Creșterea apetitului
  • Burta oală
  • Setea extrem de necredincioasă

În ceea ce privește tratamentele pentru boala Cushing la câini, prima opțiune este, de obicei, chirurgie. Dacă tumoarea este benignă, medicul veterinar va fi în măsură să elimine creșterea și va returna câinele la o sănătate completă. Cu câini mai în vârstă sau în cazuri inoperabile, sunt disponibile atât tratamente holistice, cât și medicale pentru a gestiona bine simptomele bolii Cushing.

Conform Veterinarieni, Unul dintre tratamentele cele mai promițătoare este, de fapt, cel mai ușor de făcut - gătit mâncarea proprie de casă pentru animalele de companie. Prin schimbarea câinelui la o rețetă de dietă de casă, O mulțime de care puteți găsi aici, și hrănirea câinelui la intervale frecvente, îl veți ajuta să reducă substanțial aceste simptome dificile.

Aceasta este o scurtă trecere în revistă a bolii Cushing la câini, dar există mult mai mult încât trebuie să știți dacă știți sau suspectați că câinele dvs. poate avea condiția. Acest articol va explica mai multe despre boala în sine, rasele care suferă de o predispoziție genetică la această afecțiune și cea mai bună dietă pentru un câine diagnosticat cu boala Cushing`s.

Cereți un veterinar: Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?

Boala Cushing la câini
Simptome, diagnostic și cele mai bune tratamente

Cushing

Ce este boala lui Cushing la câini?

Înainte de a ajunge în tratamente, este important ca proprietarii de animale de companie să înțeleagă elementele de bază ale a ceea ce se întâmplă cu câinii cu Cushing`s, și care sunt cauzele. Boala lui Cushing sau utilizarea termenului științific - Hiperadrenocorticism - este una dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului endocrin din canini, Potrivit cercetării (1).

Starea hiperadrenocorticismului la câini este cauzată de o tumoare benignă pe Glanda pituitară la câini și cai (2), partea organismului responsabilă pentru producerea hormonului numit adrenocorticotropic.

Acest hormon stimulează apoi glandele suprarenale din câinele situat în apropierea rinichilor să elibereze cortizolul hormonal. Hormonul de cortizol este, de asemenea, cunoscut sub numele de Hormon de Stress, # 8221; deoarece ajută corpul atunci când se confruntă cu stres pentru a menține nivelurile de zahăr din sânge constant și a dezactivat infecțiile.

Cantitatea de hormon adrenocorticotropic care este eliberată variază cu câțiva factori, inclusiv dacă corpul câinelui se confruntă cu stres din cauza rănirii sau a temperaturii la rece. Când este prezent boala lui Cushing, Acest sistem nu funcționează așa cum ar trebui (3).

Această boală confundă corpul și o face să tragă prea mult din hormonul de cortizol în sânge. Provoacă toxicitate în corpul caninului și, în esență, câinele este otrăvit din interior, de către propriul său corp. Alte sisteme vitale vor fi afectate, de asemenea, inclusiv sistemul gastrointestinal (4).

Care poate suferi de boala lui Cushing?

Boala lui Cushing la câini este cea mai frecvent întâlnită Caniene de vârstă mijlocie și mai în vârstă (5).

Aproape toți câinii diagnosticați cu Cushing`s sunt peste vârsta de peste opt ani (6), cu Vârsta medie fiind zece. După cum sa menționat mai sus, studiile au observat că, în cele mai multe cazuri, cauza Cushing "la câini este cea mai adesea o tumoare benignă a glandei pituitare. Cu toate acestea, alte cauze includ tumorile glandei suprarenale și cancerul sistemului endocrin.

Veterinările au fost cunoscute pentru a provoca accidental pacienții lor canine să dezvolte această afecțiune atunci când se ocupă de câini care suferă de un nivel de cortizon deosebit de scăzut.

Ele conduc terapia de substituție prin dând injecții de cortizon. Când se administrează prea mult cortizon, aceasta poate iniția boala Cushing la câini. Și dacă credeai că era ciudat, așteptați până când auziți o cauză și mai rară - steroizi care conțin picături de urechi (7).

Există anumite rase de câine care suferă de la predispozitie genetica la boala Cushing`s. Rasele cele mai frecvent observate ca fiind predispuse la acest lucru includ:

  1. Pudel
  2. Boxer
  3. Yorkshire Terrier
  4. Beagle
  5. Terrier scoțian
  6. Dachshund
  7. Ciobănesc german
  8. Labrador
  9. Boston Terrier

LEGATE DE: 3 boli comune canine legate de hrana pentru câini

Cushing

Simptome comune de hiperadrenocorticism la câini

Din păcate, această condiție poate fi dificil pentru ca proprietarul să detecteze Deoarece nu există simptome evidente, cum ar fi câinele dvs. de leșin și tuse.

În schimb, simptomele bolii Cushing la câini pot părea ca problemele normale care vin, pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă. Unele cercetări sugerează că caninele care au fost spuse sau sterilate sunt mai expuse riscului de a dezvolta această afecțiune.

Studii au observat (8) acestea ca cele mai frecvente simptome din boala Cushing:

  • Slabiciune musculara
  • Dificultăți de respirație în timpul exercițiilor fizice
  • Creșterea apetitului
  • Potbelly
  • Setea extrem de necredincioasă
  • Pierderea parului
  • Redistribuirea depozitării grăsimilor la burtă
  • Infecții cutanate și subțiere

Toate simptomele de mai sus sunt foarte asemănătoare cu cele cu care se confruntă oamenii cu boala Cushing și, de fapt,, Unele studii găsite (9) condiția de a fi aproape identică între oameni și câini în modul în care simptomele se prezintă și cum sunt tratate.

Diagnosticarea bolii Cushing la câini

Pentru a diagnostica boala lui Cushing la câini, medicul veterinar va trebui să efectueze o examen fizic complet. Vor trebui, de asemenea, să afle istoria caninei pentru a vedea dacă simptomele se corelează cu îmbătrânirea normală sau dacă ceva a răsturnat ceva.

În primul rând, medicul veterinar va testa urina animalului dvs. pentru niveluri ridicate de cortizol. Dacă sunt indicate niveluri ridicate, acestea pot efectua apoi ceea ce este numit test de stimulare a hormonului adrenocorticotropinei (ACTH) care va determina dacă acest exces în nivelele de cortizol din corpul câinelui dvs. se datorează bolii lui Cushing sau altceva.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul test pe care câinele dvs. este probabil să treacă, deoarece există multe alte boli cu simptome similare (10), prin urmare, probabil o examinare suplimentară va fi necesară la clinica dvs. VET.

Boala Cushing este contagioasă?

Nu, nu este.

Boala lui Cushing la câini este o afecțiune cauzată de un dezechilibru al hormonilor, adesea datorită unei tumori pe glanda pituitară. Prin urmare, puteți fi absolut sigur că această condiție nu poate fi contagioasă, iar ceilalți câini sau dvs. nu vă vor contracta.

CITIT: 18 sfaturi despre cum să economisiți bani pe îngrijirea câinilor, sănătatea, facturile VET și medicamentele

Cushing

Tratamentul bolii Cushing la câini

După cum sa menționat mai sus, boala lui Cushing este adesea cauzată de o tumoare pe glanda pituitară. Unde tumoarea este benignă și chirurgia este o opțiune, recuperarea Prognoza din boală este foarte mare, Potrivit cercetării (11).

În unele cazuri inoperabile sau când proprietarul alege să nu meargă la intervenție chirurgicală, radiația poate fi uneori utilizată pentru a micșora tumora. Când tumoarea se micșorează, va atenua intensitatea simptomelor.

Veterinarul dvs. va dezvolta cel mai bun plan de acțiune asupra modului de a face față și trata bolii Cushing în câine, care va include mai multe tratamente medicale. De exemplu, Un studiu de 42 de câini (12) Cu boala Cushing a arătat rezultate promițătoare atunci când câinii au fost date pe cale orală ketoconazol sau acid retinoic. Și alte tratamente vor fi discutate și.

Trecerea la hrană pentru câini de casă

Modificările dietetice sunt unul dintre tratamentele-cheie (13). Câinii cu Cushing au arătat o îmbunătățire remarcabilă a calității lor generale a vieții atunci când sunt comutate de la dieta lor normală procesată într-o dietă de casă constând din legume proaspete și carne. Este, de asemenea, benefic pentru a servi mese mai mici la fiecare câteva ore în loc de o masă mare.

Este important să evitați orice "FAD & # 8221; Diete, cum ar fi dieta de alimente brute numai din carne și ia în considerare cerințele specifice nutritive necesită câine. Amintiți-vă că cu doar 11.000 de ani în urmă, câinele nostru actual a început să se dezvolte. În timp ce începi ca lupul nobil, au supraviețuit numai cu pradă vânată, câinele de astăzi are a un sistem digestiv mult mai complex (14) - Abilitatea de a descompune o dietă mai variată, inclusiv a alimentelor, cum ar fi orezul și cartofii.

Există avocați de diete crude / BARF / etc. care încă susțin că câinii ar trebui să mănânce o dietă care se datorează strămoșilor lor lupi, în cea mai mare parte constând din carne crudă. in orice caz, Studiile confirmă (15) că câinii sunt capabili și mai sănătoși atunci când mănâncă o dietă mai variată.

Proprietarii de câini cu boala lui Cushing sunt adesea avați un plan de masă de casă de la medicul veterinar și încurajați să încercați cel puțin noua dietă pentru o perioadă de o lună la două luni înainte de ao reduce.

Unele dintre beneficiile care vin împreună cu hrăniți mâncarea de casă pentru câini include:

1. Știind exact ce este în mâncarea câinelui tău - Cu alimente pentru câini de casă, știți exact ce obțineți câinele dvs. Ingrediente proaspete, sănătoase, de gradul uman, fără aditivi, conservanți și fără agenți de umflare inutil. Prelucrarea alimentelor îndepărtează în mod obișnuit sau distruge substanțele nutritive și fibre, care sunt prezente în întreaga alimentație care rămân sănătoase.

2. Alergie Sigur - Co-evoluția umană și canin nu se oprește la burții noștri. O predispoziție nefericită Noi împărtășim alergiile. Așa cum suferim de snifflele corespunzătoare, erupții cutanate și dureri de burtă, tot ce putem însoțitorii noștri canini. Veterinarul dvs. vă poate testa câinele pentru alergii și vă poate ajuta să găsiți un plan de dietă care să-și îndeplinească cerințele unice dietetice.

3. Corpul slab este egal cu o viață mai lungă - Din păcate, animalele noastre de companie au evoluat, de asemenea, să fie susceptibile la aceleași boli cu care ne luptăm. Lupte cu obezitatea alerga rampant. Acest lucru se datorează parțial alimentelor procesate cu ușurință. Există mai multe boli care sunt cunoscute a fi exasperate prin creșterea în greutate, inclusiv boala Cushing la câini, diabet, boli de inimă și cancer. Pe scurt, Cea mai sănătoasă modalitate de a trăi este slabă.

4. Economiseste bani - Gătitul cu ingrediente de grad umane pentru câinele dvs. nu trebuie să costă foarte mult. Gătitul de la zero o dată pe săptămână (sau chiar o dată pe lună) și porțiunile de înghețare pot costa mai puțin decât sacii de hrană pentru câini pentru aceeași perioadă.

Citiți mai multe despre Beneficiile și efectele secundare ale alimentelor pentru câini de casă, și asigurați-vă că înțelegeți ce mănâncă o masă de casă bine echilibrată pentru a evita să provoace alte complicații asupra sănătății câinelui dvs. Discutați întotdeauna acest lucru cu medicul veterinar.

Ghid video: Cum să faci hrană pentru câini de casă

Exemplu de rețete alimente de câine Cushing

Hrană pentru câini de casă pentru bolile de cascăPentru a începe să începeți noua dvs. aventură de gătit acasă, mergeți la noi Rețete de mâncare pentru câini secțiune Pentru o mulțime de sănătate și alte câini de mâncare și câini tratați rețetele.

Mai jos împărtășesc două rețete populare care sunt deosebit de bune pentru suferința câinelui de Cushing`s.

Carne de vită, cartofi dulci și hrană pentru câini de mazăre

  • 3 lbs (greutate brută), carne de vită, gătită
  • 3 lbs cartofi dulci, fierte
  • 2 1/3 lbs mazăre, gătite
  • 7 lingurițe de floarea-soarelui

Odată fierte, amestecați toate ingredientele împreună într-un castron mare de amestecare. Dimensiunea de servire va depinde de starea de sănătate generală a câinelui dvs. și ar trebui discutată cu medicul veterinar.

Ouă, macaroane și hrană pentru câini de broccoli

  • 3 ouă, fierte greu
  • 1 cană de macaroane, gătite
  • 1 cană broccoli, gătită

Odată fierte, amestecați toate ingredientele împreună într-un castron mare de amestecare. Dimensiunea de servire va depinde de starea de sănătate generală a câinelui dvs. și ar trebui discutată cu medicul veterinar.

Acasă Remedii pentru boala Cushing la câini

În timp ce este vital să discutați orice posibil tratament medical pentru bolile Cushing cu veterinarul dvs., mulți proprietari și veterinari jură tratamente naturale Pentru a crește calitatea vieții pentru canienii afectați. Este important să rețineți că acestea nu sunt în afara și depășește cure pentru boala lui Cushing la câini, ci mai degrabă modalități de a gestiona simptomele.

De asemenea, amintiți-vă că aceste tratamente sunt pe linia zonei veterinare holistice, nu există dovezi științifice dacă vor lucra cu siguranță pentru câinele dvs. sau nu.

Cushex1. Cushex

Potrivit producătorului și de laudă de la comentariile proprietarilor altor câini, acest remediu pe bază de plante a fost creat exclusiv pentru boala lui Cushing la câinii. Dispune de unele ingrediente naturale cu o capacitate dovedită de a stimula funcția suprarenală și hipofizară. Acest supliment este potrivit pentru câini de toate dimensiunile, rasele și vârstele.

2. Adrenal Armony Aur

Adrenal Armony AurSpre deosebire de cushex, aurul de armonie suprarenale vizează în mod specific simptomele câinilor care trăiesc cu boala lui Cushing. Un punct deosebit de puternic este că acest remediu pe bază de plante este pretins că lucrează pentru a aduce setea și urinarea înapoi la un nivel normal în câinele dvs.

De-a lungul cercetării mele, am văzut o mulțime de dovezi anecdotice sub formă de numeroase revizuiri pozitive ale acestui produs. Proprietarii laudă diferența pe care acest remediu a făcut-o în fericirea câinelui lor.

3. Faceți-vă propriul dvs

Pentru cei cu puțin timp pe mâini, este posibil să vă faceți propriile remedii naturale de casă pentru boala Cushing la câini prin combinarea unor ierburi care au fost observate pentru a ajuta la scăderea sau oprirea cu totul anumite simptome. Din nou, amintiți-vă că nu există o bază științifică pentru eficacitatea celor de mai jos.

Iată câteva dintre ierburile care sunt susținute pentru a ajuta câinii cu boala Cushing:

  • Păpădie - Pe lângă faptul că este o restaurare pentru ficat și rinichi, păpădie ajută la stimularea funcției suprarenale și dă un bun impuls de vitamine și minerale pentru a ajuta la nivelurile de energie și vitalitatea.
  • Brusture - Această plantă mai mică, dar aproape miracolă este excelentă pentru spălarea toxinelor din organism și menținând nivelurile de zahăr din sânge.
  • Sulf - Deosebit de util în reducerea setei excesive care vine împreună cu această condiție.
  • Astragal - Un alt booster de funcții suprarenale, această plantă dă, de asemenea, sistemul imunitar un impuls foarte necesar.
  • Si Miao San - Acest remediu chinez tinde să muncească cel mai bine pentru câinii obezi, care suferă de o garnitură excesivă datorită lui Cushing. Această formulă pe bază de plante reglementează insulina și îmbunătățește digestia - dar, cel mai important, ea scade inflamația.
  • Ginkgo biloba - Ginkgo lucrează aproape în același mod ca și Si Miao San. Cu toate acestea, câțiva câini iau la unul mai degrabă decât celălalt. Cea mai bună modalitate de a determina acest lucru este de a vă consulta medicul veterinar local local.
  • Mercurius - Un alt sete de sete, lucrează și ca un ameliorat de stres pentru câinii care se supără de la debutul brusc al simptomelor.

LEGATE DE: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Tratamentul veterinar pentru Cushing

Tratamentul veterinar pentru boala Cushing la câini

Pe lângă intervenția chirurgicală fiind o opțiune în unele cazuri, am menționat deja că există mai multe medicamente care pot ajuta la boala lui Cushing la câini și simptomele asociate, dintre care unele s-au dovedit în studiile care să fie destul de eficiente.

Prescripția Ultimată va veni la nevoile specifice ale câinelui. Intensitatea simptomelor poate varia foarte mult în boala lui Cushing că este una dintre puținele condiții care necesită un tratament complet diferit, în funcție de severitate, simptome și stil de viață.

Deoarece această afecțiune medicală afectează în principal câinii mai în vârstă, mulți proprietari aleg să renunțe la tratamentul medical. În schimb, ei aleg să-și lase câinii să-și trăiască viața la maxim.

Mulți proprietari care renunță la tratamentul medical vor merge mai sus și dincolo de, luând un comutator imediat la 100% câini de casă de casă pentru prietenii lor cu patru picioare. De obicei, încearcă remedii pe bază de plante pentru a ajuta la rezolvarea simptomelor.

La capătul cozii "# 8230;

Ghidul pentru boala lui Cushing la câiniDin fericire, viața cu boala lui Cushing pentru câinele dvs. poate fi încă lungă, plăcută și liberă de mult disconfort. Șansele câinelui care se recuperează de la boala Cushing atunci când sunt diagnosticați și trecând prin tratament medical special sunt de asemenea ridicate, dar costul facturilor veterinare poate fi destul de ridicat și va necesita o mulțime de dedicare.

Mulți presupun că atunci când un câine este diagnosticat cu boală Cushing, că este asemănător cu o sentință de moarte, dar nu este cazul deloc. Această condiție este atât de obișnuită la câini (și caii) că șansele este să știți că un câine suferă și nici măcar nu-i dau seama.

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Behrend En1, Kemppainen RJ. Diagnosticarea hiperadrenocorticismului canin. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2001 Sep; 31 (5): 985-1003, VIII.
  2. Kemppainen RJ1, E Peterson M. Modele animale ale bolii Cushing. Tendințe Endocrinol Metab. 1994 Jan-Feb; 5 (1): 21-8.
  3. Spearman, J. G., & Little, P. B. (1978). Hyperadrenocorticism la câini: un studiu de opt cazuri. Jurnalul Veterinar Canadian, 19 (2), 33-39.
  4. Peterson Me1. Diagnosticarea hiperadrenocorticismului la câini. Clin Tech mic practică. 2007 Feb; 22 (1): 2-11.
  5. Thuróczy J1, Balogh L, Huszenicza G, Jánoki GA, Kulcsár M. Diagnosticarea hiperadrenocorticismului la câini în comparație cu metodele de diagnosticare umană: o revizuire. ACTA VET HUNG. 1998; 46 (2): 157-73.
  6. Peterson Me. Tratamentul medical al hiperadrenocorticismului dependent de hipofizare canin (boala Cushing`s). VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2001 Sep; 31 (5): 1005-14, VIII.
  7. GRECO DS1. Hyperadrenocorticism asociat cu excesul de steroizi sexual. Clin Tech mic practică. 2007 Feb; 22 (1): 12-7.
  8. Spearman, J. G., & Little, P. B. (1978). Hyperadrenocorticism la câini: un studiu de opt cazuri. Jurnalul Veterinar Canadian, 19 (2), 33-39.
  9. de Bruin C1, Meij BP, KOOUSTRA HS, Hanson JM, Lamberts SW, Hofland LJ. Boala Cushing la câini și oameni. Horm. 2009 ianuarie; 71 furnizor 1: 140-3. DOI: 10.1159/000178058. EPUB 2009 Jan 21.
  10. GILOR C1, Graves TK. Interpretarea testelor de laborator pentru sindromul Canine Cushing`s. Top Companion Anim Med. 2011 mai; 26 (2): 98-108. DOI: 10.1053 / J.Tcam.2011.03.001.
  11. Praw, S. S., & Heaney, a. P. (2009). Tratamentul medical al bolii Cushing: Prezentare generală și constatări recente. Jurnalul Internațional de Medicină Generală, 2, 209-217.
  12. Aboulafia DM1, Norris D, Henry D, Grossman RJ, Thommes J, Bundow D, Yocum RC, Stevens V. Capsulele de acid 9-cis-retinoic în tratamentul sarcomului kaposi asociate SIDA: Rezultatele unui studiu clinic de fază 2 multicentric. Arch Dermatol. 2003 Feb; 139 (2): 178-86.
  13. Ramsey IK1, TEBB A, Harris E, Evans H, herry ME. Hiperparatiroidism la câinii cu hiperadrenocorticism. J Anim practic. 2005 noiembrie; 46 (11): 531-6.
  14. Smeete-Peeters M1, Watson T, Minekus M, Havenaar R. O revizuire a fiziologiei tractului digestiv canin referitor la dezvoltarea sistemelor in vitro. Nutr Res Rev. 1998 iunie 11 (1): 45-69. DOI: 10.1079 / NRR19980005.
  15. Cavalerul, A., & Leitsberger, M. (2016). Vegetarian versus Diete pe bază de carne pentru animalele de companie. Animale: un jurnal de acces deschis de la MDPI, 6 (9), 57. http: // Doi.Org / 10.3390 / ANI6090057
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala lui cushing la câini: simptome, diagnostic și tratamente