Tuse la câini

Close-up de Chihuahua căscați în timp ce stă în pat acasă

Câinii navighează în lume cu nasul lor și din acest motiv, nasul câinelui dvs. intră în contact cu o varietate de lucruri cum ar fi praful, germenii și murdăria.

Majoritatea câinilor dezvoltă o tuse la un moment dat în viața lor și poate fi dificil să se determine dacă câinele dvs. răspunde unui iritant din mediul înconjurător sau la o preocupare gravă a sănătății. O tuse poate fi un simptom al unui număr de probleme diferite la câini. Tipul de tuse, câinii tăi, vârsta și mediul înconjurător pot fi de ajutor pentru medicul veterinar în diagnosticarea cauzei tusei.

De ce câinii tuse?

O tuse este un reflex productiv care este stimulat de iritare sau problema straina în trahee sau bronhi. Este un mecanism de protecție care să păstreze căile respiratorii și rata respiratorie este destrăbălă din secreție și material străin.

O tuse constă dintr-o expirare bruscă, forțată a aerului. Descrierea dvs. a tipului de tuse (umed, uscat, hacking, etc.), când tusea apare (în timpul odihnei, activitatea, noaptea, ziua etc.) Și dacă orice aduce la tuse sunt toate informațiile importante de notat, deoarece poate ajuta medicul veterinar să ia o decizie mai informată cu privire la îngrijirea câinelui dvs.

Tipuri de tuse la câini

  • Tuse umed, cunoscută și sub numele de tuse productivă, ajută un mucus clar și alte materii de la pasajele respiratorii inferioare. Tusea umedă produc flegma, mucoasă sau spumă.
  • Tuse uscată, cunoscută și sub numele de tuse neproductivă, sunt tuse, fără nici un fluid implicat și sunt mai implicați într-o iritație sau căile respiratorii constricte.
  • O tuse adâncă, uscată și hacking, care sună asemănătoare cu o gâscă Honk este observată în mod obișnuit la câini cu Tusea canisei și, uneori, la câini cu probleme traheale.
  • A strănut este similar cu o tuse, dar iritația provine din pasajele nazale. Un strănut invers este în mod obișnuit greșit ca o tuse și este în mod obișnuit văzută în mici și Câini brahycefalice. Într-o strănut inversă, aerul este tras cu forța în nas, mai degrabă decât împins și sună ca snorting.
  • Tusea acută: apare brusc și pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Tuse cronică: apare din nou și din nou pentru o perioadă extinsă de timp.

Cauzele tusei

Există multe motive pentru care un câine va tuse, dar va exista întotdeauna o cauză fundamentală. Toți câinii tuse câteodată, dar numai un medic veterinar vă poate ajuta să excludeți unele dintre aceste cauze pentru a identifica de ce câinele dvs. special este tuse și vă dau un plan de tratament. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care câinii tuse.

Tusea canisei

Tusea canisei, De asemenea, cunoscut sub numele de traheobronitis infecțios canin este o boală respiratorie contagioasă între câini. Câinele dvs. poate fi infectat dacă au petrecut timp într-o canisa, la groomer sau oriunde sunt mai mulți câini. O tuse adâncă, uscată, care sună similară cu o gâscă Honk și se agravează cu activitate este un simptom comun.

Pneumonie

O tuse umedă poate fi un simptom al pneumoniei, precum și o febră mare, dificultăți de respirație, pierdere în greutate și descărcare nazală.Pneumonia poate fi cauzată de viruși, bacterii, ciuperci sau paraziți.

Obiect străin

O tuse care este acută și sună mai mult ca gagging, mai ales când este însoțită de Licking buza sau încercările de a înghiți, ar putea fi un semn ca câinele dvs. are o durere în gât sau ceva blocat în gât. Iarba, semințele, murdăria și alte lucruri pot fi inhalate, iar câinii pot obține bucăți mici de bastoane sau jucării blocate în traheea lor. Dacă tusea nu scoate obiectul străin după câteva tuse, ar trebui să vă luați câinele direct la veterinar și să îl examinați, iar corpul străin a scos cât mai curând posibil. Obiectele străine pot duce la o potențială infecție și pneumonie în unele cazuri.

Boala de inima

Câini cu Probleme cu inima, inclusiv o inimă mărită, murmur de inimă și insuficiență cardiacă congestivă, pot să experimenteze toate căile de tuse. O acumulare a fluidului în plămâni poate provoca tuse, mai ales când câinele este în repaus. Tusea poate fi, de asemenea, o indicație a unei inimi mărite. Când inima devine mărită, presiunea este pusă pe plămâni, provocând o tuse.

Colapsul traheal

Colapsul trahealului este cel mai frecvent în jucăria supraponderală și rasele miniaturale de câini, dar pot apărea ocazional în câinii de rasă mare, de asemenea. Câinii cu această afecțiune vor avea adesea o tuse uscată, honking, cronică și tusea se agravează când câinele este încântat, trăgând o leșie sau ridicată. Prevenirea include păstrarea câinelui dvs. o greutate sănătoasă, folosind un cablu în loc de un guler, învățând câinele să nu trageți pe o lecție și evitând situațiile care fac tusea dvs. de câine, dacă este posibil.

Alte afecțiuni care pot provoca tusea în câinele dvs. includ bronșita cronică, gripa canină, boala de vierme și unele tipuri de cancer.

Tratament

Dacă tusea câinelui dvs. nu se rezolvă rapid pe cont propriu sau dacă câinele dvs. tuse violent, duceți-i la medicul veterinar. Cele mai multe probleme legate de tuse sunt tratabile sau ușor de gestionat, mai ales dacă sunt prinse devreme.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Traheobronchită (bronșită) la câini. Merck Manual veterinar

  2. Pneumonie la câini. Merck Manual veterinar

  3. Flisi, Sara și colab. Izolate microbiene din corpurile străine vegetale inhalate de câiniMedicina veterinară International vol. 2018 3089282. 27 noiembrie. 2018, DOI: 10.1155/2018/3089282

  4. Diagnosticarea bolilor cardiovasculare la câini. Merck Manual veterinar

  5. Colapsul traheal. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tuse la câini