Pancreatită la câini: simptome, la domiciliu și tratamente veterinare, prevenirea

O condiție binecunoscută, pancreatită la câini este o inflamație a pancreasului câine - organul responsabil pentru enzimele digestive și producția de insulină. Când este inflamat, enzimele digestive se pot vărsa din pancreas și pe organele înconjurătoare. Cele mai apropiate organe ale pancreasului sunt rinichii și ficatul, iar eliberarea acestor enzime determină corpul câinelui să înceapă digerarea acestor organe vitale.

Studiile arată că pancreatita este cea mai comună tulburare pancreas (1) la câini și pisici. Simptomele violente ale pancreatitei canine pot fi traumatice pentru proprietari să mărturisească, dar este important să rămână calm și să vă concentrați asupra căutării ajutorului veterinar. Fiți conștienți de ceea ce a mâncat câinele dvs. și verificați dublu ceea ce ar fi putut hrăni oricine altcineva din familie.

Pancreatită la câiniDacă câinele dvs. suferă de pancreatită, el poate prezenta următoarele simptome:

  • vărsături
  • febră
  • diaree
  • respiratie dificila

Dacă observați oricare dintre aceste simptome care vin foarte repede, se îndreaptă imediat la clinica veterinară. În timp ce aceste simptome sunt semne comune ale multor alte probleme de sănătate a câinilor, este mai bine să le verificați de un veterinar. Acest lucru este deosebit de important dacă simptomul se aprinde brusc sau dacă observați o combinație de simptome multiple.

Dacă este lăsată netratată, pancreatita canină poate provoca daune permanente care de obicei se situează pe pancreasul câinelui dvs. și pe organele înconjurătoare.

Odată ce pancreatita a fost diagnosticată, inițial, cel mai bun mod de acțiune este de a limita alimentele și de a limita apa pentru câinele dvs. Corpul are o mulțime de lucruri de făcut pentru a începe vindecarea pancreasului și mâncând, corpul câinelui dvs. va încerca să lovească pancreasul înapoi în acțiune. Acest lucru va face mai multe daune decât binele.

Vestea bună este că, cu tratament prompt, pancreasul câinelui va putea să se întoarcă la sănătatea și funcția completă. Dacă prindeți simptomele mai devreme, câinele dvs. poate face o recuperare completă și va fi înapoi la vechiul său sine în doar câteva zile.

Acum, să intrăm în detaliu despre pancreatită la câini și tratamentele care vor fi disponibile pentru dvs. De asemenea, vă voi da o listă a raselor câinelui cel mai predispus la dezvoltarea pancreatitei și discutați ce puteți face pentru a preveni pancreatita în animalul dvs. de companie.

LEGATE DE: 31 de mâncare de câine și mituri de hrănire trebuie să nu mai credeți chiar acum

Pancreatită la câini: simptome, la domiciliu și tratamente veterinare, prevenirea

Pancreatită la câini

Ce este pancreatita la câini?

Să aruncăm o scurtă privire la ceea ce face pancreasul în corpul câinelui. Suntem cu toții conștienți de importanța enzimelor digestive și a insulinei față de a noastră și procesul digestiv al canininelor noastre. Dar, știi că este pancreasul pe care ne bazăm cu toții pentru a produce ambele?

Pancreasul este un organ vital care se află în sistemele endocrine și digestive. Este responsabil pentru producerea enzimelor necesare pentru digerarea proteinelor, carbohidraților și a grăsimilor. Pancreatita la câini este o afecțiune care provoacă inflamarea pancreasului câinelui.

Sunt mai multe etape de severitate (2) de pancreatită la câini, de la ușoară la severă și de la acută la cronică. De obicei, sunt cazurile ușoare de pancreatită care sunt observate la câini, dar în cazuri rare de pancreatită severă, această condiție poate fi fatală pentru câini (datele arată că există o șansă de 10% de deces în cazul pancreatitei severe ). Pancreatita acută la câini este cea mai mică stare comună în rândul caninilor (3).

Ce este pancreatita la câini?Funcția corectă a pancreasului este producerea și canalizarea enzimelor digestive direct în tractul gastrointestinal. Cu toate acestea, atunci când pancreasul este inflamat, aceste enzime sunt forțate din pancreas și în abdomen. De acolo, ei se deplasează la organele înconjurătoare, determinând corpul câinelui să înceapă să digeră în întregime lucrurile greșite.

Datorită proximității organului la rinichi și ficat, inflamația poate fi cea mai periculoasă pentru aceste organe specifice. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că câinele dvs. poate suferi de pancreatită, solicită tratament veterinar imediat.

Similar: Ceea ce este lupus sistematic eritematos la câini?

Cauzele pancreatitei la câini

Studiile arată că pancreatita la câini poate fi cauzate de o multitudine de factori (4, 5) și corelația acestora unul cu celălalt. Interfața complexă dintre acești factori include, de obicei, vârsta, rasa medicală, istoricul medical și consumul de droguri, greutatea, traumele anterioare și orice alte boli care ar putea fi legate de pancreasul câinelui sau de sistemul endocrin.

Pot provoca anumite alimente și dietă pancreatită la câini? Poate.

Alimentele au fost deseori numite ca fiind cauza pancreatitei la câinii de către proprietarii de animale de companie și unii veterinari; Cu toate acestea, în prezent există Nu există dovezi greșite Cu privire la cât de mare este un factor, anumite diete de mâncare de câine au la creșterea șanselor de pancreatită la câini. Un studiu cu câinii sănătoși hrănit diferite tipuri de diete au găsit puțin la nici o corelație (6).

Dietele mari de grăsimi au fost numite ca o cauză potențială a pancreatitei sau a câinilor sau, cel puțin adăugând la severitate sau predispoziție în această condiție. Nu există nicio cercetare cu câinii, dar studiile cu șobolanii au arătat că poate exista o anumită corelație între grăsimile ridicate și chiar Diete de proteine ​​ridicate și pancreatită (7, 8, 9).

Ce zici de diabetul canin? Poate provoca pancreatită la câini?

Datele arată că Există cu siguranță o relație clară (10) între pancreatită la câini și diabet și obezitate. Cu toate acestea, în prezent nu știm dacă este diabetul care provoacă pancreatită, sau invers în jurul valorii de pancreatită determină diabetul zaharat. Cu toate acestea, un câine obez sau diabetic va avea un timp mai greu de luptat cu pancreatita.

Cea mai probabilă cauză a pancreatitei este o interacțiune între mai mulți factori.

După cum sa menționat mai sus, sunt cauzele de pancreatită foarte greu de determinat (11); Este posibil ca vârsta câinelui dvs., predispoziția, greutatea, consumul de droguri anterioare și istoricul medical, genetica și alți factori care vor determina cât de probabil cainele să dezvolte pancreatită. Neutering și Spaying câinele dvs. poate sau nu poate au un impact asupra acestui lucru.

Există, de asemenea, alte cauze cunoscute ale pancreatitei, inclusiv atacuri enzimatice cu zgomot. Modul în care operează pancreasul atunci când este sănătos, produce enzime digestive inactive care călătoresc prin conducta pancreatică a câinelui înainte de a activa și ajunge la a lucra alimente în intestinul subțire.

Cu ocazia, enzimele digestive inactive se activează prematur în timp ce încă în interiorul pancreasului. Acest lucru este asemănător cu focul de foc care se oprește în interiorul unei case - va cauza deteriorarea câinelui dvs. care are nevoie de reparații imediate.

Rasele cel mai probabil să sufere de pancreatită

Geneticii joacă un factor imens. Există unele rase cunoscute în mod special că au o șansă mai mare de a dezvolta pancreatită, Conform unor studii (12).

Rasele cel mai probabil predispuse pentru pancreatită:

  • Miniatura Schnauzer
  • Dachshunds
  • Pudele
  • Schnauzer
  • Miniatura Poodle
  • Cocker spaniol
  • Ciobănesc german
  • Fox Terriers
  • Alaskan Malamutes
  • Laikas

Cu multe rase care sunt susceptibile genetic la starea de pancreatită canină, este cauzată aproape întotdeauna prin atacurile enzimatice cu zgomot, spre deosebire de dietă. După ce au spus că, deoarece aceste rase au o predispoziție mai mare decât majoritatea celorlalți pentru a dezvolta pancreatită, este vital ca acestea să fie păstrate pe o dietă sănătoasă și regimuri regulate de exerciții pentru a evita obezitatea și diabetul, care pot sau nu pot contribui la dezvoltarea pancreatitei.

Cereți un veterinar: Cum să puneți un câine supraponderal pe o dietă?

Cea mai bună dietă pentru câini cu pancreatită

Cea mai bună dietă pentru câini cu pancreatită

Deși nu există nici o dovadă științifică, există unele dovezi anecdotice care plutesc în jurul valorii de faptul că un potențial factor care contribuie la pancreatită la câini este o dietă excesivă de grasă. Unii proprietari de câini își hrănesc câinii lor carnea brută cu grăsime necorespunzătoare sau oferă prea multă grăsime alimentară din alte surse, cum ar fi resturile și alimentele umane care pot ascunde o cantitate incredibilă de grăsime.

Cu canini și oameni care necesită niveluri complet diferite de grăsimi dietetice în dieta lor pentru a trăi o viață sănătoasă, acest lucru este adesea în cazul în care confuzia se poate întâmpla. În timp ce unele alimentele umane sunt bune pentru câini și ar trebui să fie alimentat pentru a-și îmbunătăți dieta și sănătatea lor generală, există o mulțime de alte alimente umane că ar trebui să evitați hrănirea câinelui dvs.

De asemenea, proprietarii trebuie să-și amintească faptul că bolile sistemului endocrin al câinelui, inclusiv hipotiroidismul și diabetul, fac orice câine - imaterial de rasă, greutate și dietă - mai predispus la această boală. Dacă animalul dvs. de companie a fost diagnosticat cu o boală a sistemului endocrin, este vital să acordați o atenție deosebită dietei pe care o hrăniți.

În acest caz, este mai bine să lucrați cu un nutriționist canin. Ei vă vor ajuta să vă ghideze în alegerea unei diete care să vă satisfacă nevoile nutriționale ale câinelui, să-și satisfacă starea actuală de sănătate și, sperăm, să împiedicați dezvoltarea viitoarelor condiții.

Iată câteva formule și diete cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de proteine:

Simptome comune ale pancreatitei la câini

O privire tulburătoare pentru orice proprietar să mărturisească, simptomele de pancreatită la câini pot părea destul de extreme. Simptomele fizice pot include:

  • vărsături
  • febră
  • diaree
  • bătăi neregulate ale inimii
  • respiratie dificila
  • extreme letargie
  • Sensibilitate pe și în jurul buricului
  • deshidratare

Trebuie să reiterez cât de important este să căutați atenția medicală imediată de îndată ce bănuiți că câinele dvs. poate suferi de această boală.

Dacă este lăsată netratată, câinele dvs. va suferi o leziune permanentă asupra sănătății sale. Pancreatita la câini ar putea duce chiar la moarte, dacă nu este tratată corespunzător și în timp util.

RECOMANDAT: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Pancreatită la câini

Misiagnoza comună a pancreatitei la câini

Au fost discutate multe despre subiectul diagnosticului altora al altor afecțiuni similare pancreatitei canine, precum și cu evaluarea severității sale (13). Dar dacă câinele dvs. suferă de pancreatită, este extrem de neobișnuit ca acest lucru să lucreze invers.

Testarea progreselor, inclusiv CANINA TESTUL DE LIPASE SPECIFICĂ PANCREATICĂ că testele pentru enzima pancreatică specifică au făcut-o mult mai ușoară pentru veterinari să facă un diagnostic corect. Boala lui Addison este probabil cea mai frecventă diagnoză a pancreatitei la câini. De fapt, Addison`s este cunoscut în tot cercul veterinar ca mare imitator.

Pseudonimul său provine din faptul că poate ecou simptomele altor boli, inclusiv pancreatita. Cu veterinarii care vin în mai multe cazuri din urmă, este ușor să vedem de ce se poate întâmpla această diagnoză greșită.

Addison`s este o afecțiune care afectează funcția suprarenală a corpului. În special, această boală afectează generarea de cortizol. Cortizolul este un hormon steroid important care reglementează producția de glucoză, metabolism și influențează defalcarea grăsimilor și a proteinelor în corpul canin.

Un caz de pancreatită într-un câine

Dacă ați fi auzit povestea unui câine care suferă de un baș de pancreatită din cauza mâncării unei mese bogate în grăsimi, te-am iertat că proprietarul a fost la vina. Dar, ce se întâmplă când proprietarul nu este de vină și câinele a adus acest lucru asupra lui însuși?

Asta a fost ceea ce sa întâmplat cu Jody, un proprietar responsabil și de îngrijire pentru a da focul de la Greyhound. Duffy, pe de altă parte, nu a fost atât de responsabil. Târziu o seară fateră, Jody și soțul ei erau în ducările de a se muta într-o casă nouă. Odată cu distragerea multor cutii pentru a se deplasa, ei și-au lăsat în mod nedrept gelurile nesupravegheate în bucătărie.

Atunci a fost lovit dezastru. Duffy a reușit să găsească un container de untură și coborâți întregul lucru. Nu vorbim o cantitate măsurată, ci o cadă imensă de 2 lire sterline de grăsime de gătit.

La întoarcerea la scena crimei, Jody a fost, desigur, preocupat de Duffy auto-lubrifiat. Cu toate acestea, el a fost cu ochii strălucitori și cu coadă ciudată, așa că au decis să-l țină ochii și să nu se îndrepte spre veterinari.

Este suficient să spunem că Duffy a început să prezinte toate simptomele comune ale pancreatitei la câini. Jody l-au încărcat și sa îndreptat spre medicul veterinar. A fost atins și du-te timp de câteva zile.

Asistentele veterinare nu erau pline de speranță. Duffy a fost foarte bolnav și la nouă ani, nu era un pui de primăvară. Fie că era vorba de noroc sau o tenacitate a lui Duffy, a tras cumva. Acum, el se uită la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi!

LEGATE DE: Boala Cushing la câini - simptome, diagnostic și tratamente

Prevenirea pancreatitei la câini

Prevenirea pancreatitei la câini

Dacă ați avut vreodată nenorocirea de a deține sau a fi martorii unui câine care suferă de pancreatită, probabil că nu veți dori niciodată să experimentați sau să aveți experiența dvs. de companie care să fie o durere și disconfort vreodată din nou. După cum am menționat, oferind dieta corespunzătoare este cea mai bună modalitate de a preveni pancreatita la câini.

Dieta cu conținut scăzut de grăsimi

Cea mai bună modalitate de a evita problemele de pancreas este de a hrăni o dietă naturală, cu conținut scăzut de grăsimi. Mulți proprietari sunt vinovați de a-și arunca resturile de prieteni cu patru picioare pe o bază frecventă. Câinii au cu siguranță un talent pentru a da ochilor câinelui de câine ori de câte ori hrana este în jur, dar acesta este unul dintre acele cazuri în care trebuie să fii crud să fii bun.

Nu vă hrăniți mâncarea umană a câinelui. Ajutorul zilnic recomandat de grăsime în dieta unui câine este de numai 13 ani.8 grame. Asta înseamnă că, prin hrănirea câinelui doar două felii de brânză, îl puneți la risc.

CITESTE ACEST: 6 Sfaturi trebuie să cunoască pentru a vă face propria casă de casă de casă

Pancreatită la câiniDieta anti-convulsivă

Există anumite medicamente anti-criză cunoscute pentru a afecta funcția suprarenale și a crește cazurile de pancreatită la câini.

Desigur, dacă câinele dvs. necesită medicamente anti-criză, atunci cel mai bun mod de acțiune este de a discuta despre opțiunile de dietă și de medicamente cu un medic veterinar familiar cu istoricul medical al FIDO.

Enzime optime

Unele dovezi sugerează că câinii și pisicile nu pot produce suficiente enzime pentru a-și dirija în mod adecvat mâncarea. Experții teoretizează că acest lucru se poate datora animalelor noastre dietă anterioară, care a constat din carne proaspăt prinsă și toate înnăscile care au mers împreună cu acest lucru. Prin urmare, o mare parte din enzime pentru a-și digera mâncarea a venit din alimentele în sine.

În zilele noastre, dacă vă opunem la hrănirea Entrails, Suplimentele există pentru a oferi puii dvs. un impuls digestiv. Înainte de a adăuga orice suplimente la dieta câinelui dvs., trebuie să discutați despre schimbarea cu medicul veterinar.

Tratamentul la domiciliu al pancreatitei la câini

Tratamentul nu poate avea loc în siguranță la domiciliu, în schimb - telefonul dvs. veterinar imediat. Cu toate acestea, la descărcarea de la spitalul de animale de companie - există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la recuperarea Pooches.

Hidratare

În primele 24-48 de ore, VET dvs. poate solicita accesul restricționat la alimente și apă. Cu toate acestea, după ce câinele dvs. a primit toate, hidratarea este esențială. Acesta va ajuta puii dvs. să se întoarcă la o sănătate completă mult mai devreme.

Supliment enzimatic digestiv

O adăugare ușoară la o dietă naturală și echilibrată, există mai multe suplimente de enzime digestive disponibile pe piață. Aceste suplimente pot fi ideale pentru cei care au trecut printr-un caz sever de pancreatită pentru a minimiza riscul unei recidive. Ele sunt, de asemenea, benefice pentru rasele mai predispuse la condiție ca o măsură preventivă.

Dieta cu conținut scăzut de grăsimi

Acest sfat ar trebui să meargă fără a spune, dar este atât de incredibil de important încât o să spun oricum. Toți câinii trebuie să trăiască pe o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, în special cei care au experimentat anterior pancreatită. O dietă strictă fără resturi și tratate de grăsimi scăzute Fed foarte puțin este cea mai bună modalitate de a vă menține animalul sănătos.

Tratamentul veterinar pentru pancreatită la câini

Aceasta este o afecțiune din păcate comună. Tratamentele includ:

  • IV FLUIDS
  • Suplimente de electroliți
  • Suplimente de potasiu
  • Medicamente antiemetice pentru a controla vărsăturile
  • Reținerea alimentelor și a apei

În concluzie

Pancreatită în ghidul câinilorCea mai bună modalitate de a reduce cazurile de pancreatită este prin cunoaștere. Mulți proprietari nu sunt conștienți de riscurile asociate cu dietele bogate în grăsimi, adesea care nu știu că alocația zilnică a grăsimii pentru câini este la fel de mică.

Au fost, de asemenea, multe cazuri de câini având daune pe termen lung sau riscuri suplimentare de recidivă datorată proprietarilor fiind lentă în căutarea asistenței medicale.

Pancreatita la câini nu este o condiție mortală în majoritatea cazurilor când este repetată rapid și tratată. Faceți prietenii tăi câine și le spuneți despre riscurile și simptomele acestui periculos, dar complet tratabil, boală.

Citiți următorul: 18 sfaturi despre cum să economisiți bani pe îngrijirea câinilor, sănătatea, facturile VET și medicamentele

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Xenoulis Pg. Diagnosticul pancreatitei la câini și pisici. J Anim practic. 2015 Jan; 56 (1): 13-26. DOI: 10.1111 / JSAP.12274.
  2. Watson P. Pancreatită la câini și pisici: Definiții și patofiziologie. J Anim practic. 2015 ianuarie; 56 (1): 3-12. DOI: 10.1111 / JSAP.12293.
  3. McNish, W. C., & Weir, g. K. (1960). Un caz de pancreatită acută într-un câine. Jurnalul Veterinar Canadian, 1 (8), 374-375.
  4. Shukla, A. (2010). Pancreatită acută atribuită indiscreției dietetice într-o rasă mixtă de sex feminin canin. Jurnalul Veterinar Canadian, 51 (2), 201-203.
  5. Whittemore JC, Campbell VL. Canin și pancreatită felină. Compendiu. 2005; 27: 766-776
  6. James Fe1, Mansfield CS, Steiner JM, Williams Da, Robertson ID. Răspunsul pancreatic la câinii sănătoși alimentați diete de diferite compoziții de grăsime. Am j vet res. 2009 mai; 70 (5): 614-8. DOI: 10.2460 / AJVR.70.5.614.
  7. Thomas, T., Mah, L., & Barreto, s. G. (2012). Revizuirea sistematică a dietei în patogeneza pancreatitei acute: o poveste de prea mult sau prea puțin? Saudi Journal of Gastroenterologie: Jurnalul Oficial al Asociației de Gastroenterologie Saudită, 18 (5), 310-315. http: // Doi.Org / 10.4103 / 1319-3767.101124
  8. Brian Hafi. Pancreatita experimentală intensificată de o dietă bogată în grăsimi. Surg Gynecol Obstet. 1970 noiembrie; 131 (5): 914-8.
  9. Czako L, Szabolcs A, Vajda A, Csati S, Venglovecz V, Rakonczay Z, Jr, și colab. Hiperlipidemia indusă de o dietă bogată în colesterol agravează pancreatita necrotizantă la șobolani. EUR J Farmacol. 2007; 572: 74-81.
  10. DAVISON LJ. Diabetul zaharat și pancreatita-cauza sau efectul? J Anim practic. 2015 ianuarie; 56 (1): 50-9. DOI: 10.1111 / JSAP.12295.
  11. Hess RS1, KASS PH, Shofer FS, Van Winkle TJ, RJ Washabau. Evaluarea factorilor de risc pentru pancreatita acută fatală la câini. J am Vet Med Assoc. 1999 ianuarie 1; 214 (1): 46-51.
  12. Pápa K1, Máthé A, Abonyi-Tóth Z, Steczer A, Psáder R, Hetyey C, Vajdovich P, Vörös K. Apariția, caracteristicile clinice și rezultatul pancreatitei canine (80 de cazuri). ACTA VET HUNG. 2011 martie; 59 (1): 37-52. DOI: 10.1556 / Avet.59.2011.1.4.
  13. Mansfield CS1, Jones Br, Spillman T. Evaluarea severității pancreatitei canine. RES VET SCI. 2003 Apr; 74 (2): 137-44
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pancreatită la câini: simptome, la domiciliu și tratamente veterinare, prevenirea