Insuficiență cardiacă congestivă la câini: 10 lucruri pe care ar trebui să le faceți

Începi să vă faceți griji Câinele tău mai în vârstă nu poate ține pasul în felul în care obișnuia. Mi-a luat timpul pentru a arăta, dar în ultima vreme câinele dvs. a fost obosit cu ușurință și abia se ocupă de câteva blocuri la plimbare fără a începe să tuse și să încetinească. Ar putea sa fie insuficiență cardiacă congestivă la câini.

Insuficiență cardiacă congestivă la câiniDin păcate, vă uitați când câinele dvs. începe să pară înainte de culcare și are un timp dificil să-și prindă respirația înainte de a se așeza să sforăie cu voce tare. Știi că câinele tău se ridică acolo în vârstă, dar știi, de asemenea, că nu există ceva corect.

A doua zi luați Fido pentru a vedea medicul veterinar pentru o verificare. După o examinare fizică, VET explică faptul că aveți de-a face cu insuficiența cardiacă congestivă la câini.

Ce este? Ce înseamnă asta? Este cu siguranță un diagnostic copleșitor, dar cu puțină cercetare, veți găsi în curând exact ce să vă așteptați.

CHF reprezintă insuficiență cardiacă congestivă și înseamnă că inima nu reușește să pompeze în mod eficient sângele. Deși este dificil să luați această știre despre animalul dvs. iubit, sunteți, de asemenea, plini de multe întrebări despre CHF și cum să aveți grijă de câinele dvs. de aici pe afară.

 Insuficiență cardiacă congestivă la câini
10 lucruri proprietarii de animale de companie trebuie să facă

Insuficiență cardiacă congestivă la câini

Ce cauzează chf?

Câinele dvs., ca tine, poate avea probleme cardiace similare cu îmbătrânirea. Unele cauze ale CHF sunt prevenite prin o dietă bună și exerciții pe tot parcursul vieții. Există mai multe cauze pentru insuficiența cardiacă congestivă la câini, în timp ce unii sunt preveniți, alții sunt congenitali sau moștenite.

Câinii care au o problemă cardiacă congenitală înseamnă că s-au născut cu un defect al inimii. Uneori poate dura ani sau chiar un vătămare pentru a exacerba problema sau chiar să vă facă conștienți de asta. Boala de inimă poate lua taxa ca o vârstă de câine. Poate afecta una sau ambele părți ale inimii și poate dura ani la fața locului.

Poate fi moștenit?

Câinele dvs. poate de fapt și-a moștenit diagnosticul său congenital al bolilor cardiace și poate fi predominant în unele rase. Uneori câinii pot trăi cu aceste tipuri de boli de inimă de mai mulți ani sau pot apărea târziu în viață.

Poate fi descoperit în timpul unui fizic dacă medicul veterinar aude un murmur de inimă puternic printr-un stetoscop. Uzual Defecte congenitale că veterinarul dvs. poate fi descoperit:

  • Stenoza subaortică (SAS)
  • Tetralogia lui Fallot
  • Defecte septale ventriculare (VSD)
  • Arteroza de ductus persistentă (PDA)

Câini care au insuficiență cardiacă congestivă (CHF) și sunt diagnosticați cu unul dintre aceste defecte cardiace congenitale, veterinarii vor sugera să fie spulbed sau sterilizat pentru a preveni răspândirea defectului în cadrul populației de rasă.

LEGATE DE: Inima mărită la câini (cardiomiopatie dilatată)

Care sunt simptomele?

Insuficiență cardiacă congestivă la câiniUnul dintre cele mai frecvente simptome ale insuficienței cardiace congestive la câini este O tuse persistentă însoțită de respirația dificilă de timp. Acest lucru se datorează unei acumulări de lichid în plămâni și iritația produsă de inima mărită împotriva traheei.

Câinii care au chf se vor anvelopa cu ușurință și pantaloni excesiv în timpul jocului și exercită. Luarea plimbări va deveni mai dificilă. Ele pot, de asemenea, să prezinte o lipsă persistentă de apetit cu o burtă umflată. Ar trebui să verificați gingiile câinelui dvs. pentru semne de palpitanță sau albăstate. Dacă vedeți oricare dintre aceste semne consultați imediat medicul veterinar.

Ce sunt opțiunile de tratament?

Dacă luați câinele pentru tratament, există multe opțiuni diferite în funcție de diagnosticul special al animalului dvs. de companie. Câinele dvs. va primi un plan de tratament de la un cardiolog veterinar.

Cel mai comun Tratamente pentru insuficiența cardiacă congestivă La câinii disponibili sunt:

  • Terapia cu oxigen
  • Medicamente
  • Monitorizarea inimii
  • Monitorizarea tensiunii arteriale
  • Suport simptomatic și îngrijire
  • Îndepărtarea fluidelor, de la piept (toracocenteză) sau din abdomen (abdominanteză)

Cu îngrijire de calitate, mulți câini fac bine cu medicamente și tratament. Tratamentul este totuși despre păstrarea câinelui dvs. într-o bună calitate a vieții, nu despre păstrarea emoțiilor intacte.

Nu există nici un remediu pentru boli de inimă. Ca proprietar, trebuie să fii conștient de sentimentele și abilitățile câinelui tău și să fii pregătit când vine timpul pentru eutanasia umană dacă este necesar.

Ghid video asociat: Cum să verificați ritmul cardiac al câinelui acasă

10 lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a gestiona simptomele CHF

Există mulți câini care trăiesc vieți lungi cu CHF și alte boli de inimă congenitale. Viața de succes cu boli de inimă este mult ca și cu oamenii, este nevoie de îngrijire, medicamente, nutriție de calitate și exerciții fizice. Mai jos este o listă de 10 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a gestiona simptomele insuficienței cardiace congestive la câini pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie trăiește o viață de calitate.

1. Tuse

Dacă tusea devine severă, Contactați medicul veterinar. Dacă este deja diagnosticat cu CHF și pe furosemid, VET dvs. poate recomanda o doză suplimentară pentru a atenua orice acumulare suplimentară de fluide. Urmăriți câinele cu atenție, tuse de timp și luați note pentru următoarea vizită.

2. Respiratie dificila

Cu CHF, dificultatea respirației indică acumularea de fluid în plămâni. VET dvs. poate prescrie diuretice suplimentare cum ar fi furosemid. Dacă dificultatea de respirație se agravează imediat medicul veterinar.

3. Dificultate de dormit

Câinii pot încerca să doarmă pe piept în loc de părțile lor. Puteți observa câinele dvs. încercând să doarmă liniștit ședinței. Acest lucru se datorează acumulării fluidului în plămâni atunci când câinele dvs. se află pe partea sa, făcându-l inconfortabil. Este un semn pentru a obține o verificare.

4. Exercițiu

Câinii cu CHF ar trebui să li se permită cantitatea de exerciții pe care doresc să le bucură de viață. Dacă devin obosiți sau slabi, cei mai buni să ia o pauză. Împingerea câinelui dvs. dincolo de limitele sale poate provoca bătăi neregulate (aritmii cardiace).

5. Medicamente scumpe

Când medicamentele PET devin scumpe, discutați cu VET înainte de a încerca să întrerupeți utilizarea. VET dvs. poate încerca o doză generică sau mai mare pe care o puteți împărți. De asemenea, poate exista un tratament alternativ mai puțin costisitor pe care îl puteți cunoaște. Apelați mai întâi VET.

6. Leșin

Dacă câinele dvs. este, de asemenea, numit Syncope, ar trebui să vă numiți imediat medicul veterinar pentru a programa o întâlnire. Veterinarul dvs. poate comanda un monitor de 24 de ore ECG cu VOIG-ul dvs. va înregistra ritmurile câinelui. Acest lucru va ajuta la realizarea unui diagnostic mai clar.

7. Pierderea poftei de mâncare

Anumite medicamente pot provoca o pierderea poftei de mâncare. Un test de sânge poate exclude orice diagnostic suplimentar. Dacă continuă, o schimbare a alimentelor sau adăugarea de ulei de pește poate aduce adesea înapoi apetitul.

8. Medicatie Efecte secundare

Veterinarul dvs. va considera întotdeauna că efectele pozitive ale medicamentului ar trebui să depășească efectele negative ale efectelor secundare. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că o doză mai mică ar trebui utilizată în unele cazuri. Dacă vă simțiți ca un anumit medicament cauzează problemele dvs. de câine, aveți o conversație cu VET-ul dvs. și să vedeți dacă doza poate fi ajustată.

9. Accidente urinare

Cu orice utilizare a diuretice vine efectul neplăcut al necesității de a urina. Câinele dvs. nu se simte bine, iar acum are o creștere bruscă de a merge. Accidentele se vor întâmpla. Încercați să vă asigurați că veți fi acasă în timp ce dați aceste medicamente câinele dvs. Acest lucru va ajuta la eliminarea unor accidente din casă.

10. Vărsături

Multe medicamente care tratează CHF pot provoca vărsături și pierderea apetitului. Dacă această vărsătură este nouă, datorită noilor medicamente sau a oricăror modificări, apelați VET pentru a discuta orice ajustare necesară a tratamentului.

Citiți următorul: Luând o privire foarte apropiată la cauzele de vierme de inimă la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Insuficiență cardiacă congestivă la câini: 10 lucruri pe care ar trebui să le faceți