Sarcini false la câini - simptome, semne, riscuri și # 038; tratament

Sarcini false la câini - simptome, semne, riscuri și # 038; Tratament

Sarcini false, Phantom Sarcoance, și pseudopregnații sunt nume diferite care descriu aceleași comportamente pe care o feminină se afișează pentru a arăta că trece printr-o sarcină când nu este.

Sarcini false pot fi ameliorarea știrilor pentru unii proprietari de câini care nu sunt interesați să-și reproducă câinii. Pe de altă parte, poate fi frustrant pentru crescătorii care au organizat o împerechere și apoi descoperă că femeia lor nu este de fapt însărcinată. Pseudopregnațiile la câini nu sunt foarte periculoase, dar odată ce o femeie trece printr-unul, vă puteți aștepta ca ea să treacă printr-o mai mare sarcină fantomă.

Ce este o sarcină falsă la câinii de sex feminin?

A Fantomă Sarcina, sau Sarcina falsă, este o condiție în care un câine de sex feminin afișează simptomele sarcinii, dar nu este însărcinată. Alți termeni obișnuiți pentru a descrie acest fenomen sunt pseudopregnactic și canin pseudocyesis. Datorită capacității lor de a dezvolta ouă fertilizate și de a procreat, câinii de sex feminin nemaipomenit sunt în pericol de a experimenta o sarcină fantomă, deși, în unele cazuri, chiar câinii de spay au avut sarcini false. Acest lucru este, de obicei, deoarece spargerea a fost făcută în timpul ciclului de căldură atunci când nivelurile de progesteron au fost ridicate. Această stare destul de comună rezultă dintr-o Dezechilibrul hormonal și tinde să apară aproximativ una până la două luni după ciclul de căldură al estrului. Mai mult, acest lucru a fost, de asemenea, cunoscut că se întâmplă la câini la câteva zile după o ovariohisterectomie. Motivul pentru care acest dezechilibru hormonal se întâmplă este necunoscut.

In timpul Ciclul de căldură al cursei, Nivelurile de progesteron sunt la cele mai înalte și apoi vor scădea rapid imediat după ce ciclul se termină. Acest brusc Scăderea progesteronului Cauzează un hormon numit prolactin să aibă prioritate, provocând ambii hormoni să fie dezechilibrați. Acest dezechilibru provoacă o confuzie în interiorul corpului câinelui și duce la schimbări fiziologice care se întâmplă să imite semnele și comportamentul fizic al unui câine gravid. Un câine de sex feminin în acest moment va crede că este însărcinată și va acționa în consecință.

[Pulcquote-dreapta] Din păcate, nu există prea mult un crescător de câini poate face pentru a preveni sarcina fantomă să se întâmple.[/ Pulcquote-dreapta]

În afară de hormoni, alte cauze cunoscute ale sarcinilor false includ hipotiroidismul, mărirea abdominală, cancerul de glandă mamar sau chiar mastită.

Este pseudopregnactică la câinii obișnuiți?

Conform estimări științifice, 5 din 10 câini de sex feminin vor experimenta o sarcină falsă în timpul vieții lor. Această condiție este de fapt foarte comună și nu ceva care prezintă prea multă amenințare la adresa câinelui tău. După cum se poate suna, majoritatea proprietarilor de câini și crescători vor experimenta o sarcină fantomă cel puțin o dată în viața câinelui lor. Este chiar normal pentru câțiva câini de sex feminin să experimenteze o pseudopregină după ce a suferit o intervenție chirurgicală de ovariohisterectomie.

Poate doriți să vă asigurați că ceea ce se confruntă cu câinele dvs. este, de fapt, o sarcină falsă, deoarece mulți câini prezintă simptome similare după un ciclu de căldură și multe dintre semne sunt, de asemenea, în câteva condiții de sănătate.

Cum să identificați sarcini false la câini

Sarcini false la câinii de sex feminin tind să prezintă simptome similare ale unei sarcini reale, Prin urmare, identificarea unei pseudopregnații ar necesita să caute aceste semne specifice. Este foarte important ca un proprietar de câini sau un ameliorator, să acorde o atenție deosebită câinelui și în caz de incertitudine, caută sfatul și îngrijirea unui veterinar.

Semne fizice Pentru a identifica o sarcină falsă la câini include:

  • Extinderea mamară - tGlandele mamare vor arăta mai mari decât în ​​mod normal și arată umflat.
  • Greutate fluctuații - câinii de la Dome își pot pierde pofta de mâncare sau datorită vărsăturilor, vor pierde în greutate, însă ceilalți câini vor câștiga în greutate ca într-o sarcină reală. Ea poate avea, de asemenea, o anumită retenție de lichide.
  • Secreții mamare - aceste secreții tind să aibă o culoare maronie sau pot arăta ca apa limpede.
  • Descărcarea vaginală - De fapt, este foarte comun să vedem o descărcare mucoasă vaginală în timpul unei pseudopregnații la câinii de sex feminin, deci este mai bine să nu o conduci.
  • Letargie - You va observa o slăbiciune generală a câinelui dvs. și mai puțină energie decât în ​​mod normal.
  • Producția de lapte - La fel ca într-o sarcină reală, un câine poate începe la lactare, iar glandele sale mamare încep să producă lapte.
  • Vărsături - Deși vărsăturile pot fi rezultatul unui număr de probleme, este adesea un semn comun al unei sarcini false, ceea ce poate duce la fluctuațiile greutății.
  • Distensie abdominală - burta ei va arăta considerabil mai mare, chiar umflată.
  • Modificări de dispoziție / comportamentală - aceste schimbări variază foarte mult. Ea poate prezenta dispoziții extreme de agresiune la depresie. Este, de asemenea, comun să o vedeți anxios și fidgety; ea poate chiar să plângă. Pentru că ea crede că este însărcinată, poate chiar să se autourierze.
  • Cuibărit - Câinele va crede că este de fapt însărcinată și, prin urmare, începe să se "pregătească" pentru așternutul ei prin săparea spațiilor și crearea unei zone confortabile pentru ieșeli. Ea se poate atașa chiar și la animalele de jucărie umplute ca o modalitate de a-și proteja descendenții.

Canina Pseudocyesis este cunoscută ca fiind dificil de diferențiat de o sarcină reală. Câinele de crescători și proprietarul câinelui ar trebui să primească o a doua opinie mai profesională. Dacă câinele în cauză nu a fost legat sau nu a avut niciun contact cu câinii de sex masculin, atunci aceste simptome sunt în mod evident mai probabil datorită unei sarcini canine fantomă.

Este sarcina fantomă la câinii periculoși?

Un câine care se confruntă cu o sarcină falsă este nu la un risc ridicat în ceea ce privește consecințele sănătății. Cu toate acestea, ea o stabilește pentru viitoarele recidive. O reapariție frecventă a sarcinilor false poate însemna că sistemul endocrine al câinelui dvs. nu funcționează corect. Ar trebui, atunci, să o verificați bine cu examenele fizice corespunzătoare.

Pericolele sarcinilor fantomă la câini Pseudopregnații nu sunt letale sau periculoase pentru câini. Dar dacă se întâmplă o dată, se va întâmpla, în general, din nou.

Dacă câinele dvs. este vărsături și letargice copleșitoare și începe să secreteze o descărcare mirositoare, atunci este mai bine să o aduci la medicul veterinar local pentru ao verifica ca acesta să fie un rezultat al Pyometra, care poate fi fatală. În timp ce o sarcină fantomă nu este o chestiune de a fi prea preocupată, severitatea problemei depinde de ceea ce îl cauzează în primul rând.

Unele rase de câine sunt foarte sensibile la Hipotiroidismul ca Collele de frontieră, Mastiffs, Rottweilers, și dalmației. A Dyroid dysfuncțional poate duce la o creștere prolactin în sânge care duce la o sarcină falsă.

În plus, glandele mamare infectate sau inflamate pot fi cauzate de afecțiuni cum ar fi mastita sau cancerul de glandă mamar care ar putea conduce câinele să creadă că este însărcinată. Când un câine de sex feminin crede că este însărcinată, ea poate începe să lact, ceea ce va exaspera condiția și simptomele pot provoca probleme mai grave de sănătate. În plus, umflarea abdominală se poate datora problemelor cu organele și trebuie verificată temeinic de către un profesionist.

Acestea sunt exemple de cauze care pot reprezenta amenințări grave la câinele dvs. De asemenea, lins continuu quenzing, precum și auto-denurirea, încurajează mai multăproducție lapte și poate provoca inflamație, deci ar trebui evitată. Este destul de așteptat pentru proprietarii de câini și crescătorii să experimenteze frica în cazul unei sarcini fantomă la câinii de sex feminin. La urma urmei, ideea de pregătire pentru un așternut neașteptat poate provoca o anxietate subiacentă dacă este neplanificată.

Cât durează ultima sarcină falsă?

Actualul Simptomele încep să se întindă în jur de 4 până la 9 săptămâni după căldura câinelui de sex feminin și pot apărea la orice vârstă. O sarcină falsă își desfășoară, de obicei, cursul și începe încet să se estompeze și va dura de obicei de la 4 până la 6 săptămâni.

Este important să se facă diferența dacă simptomele se datorează unei sarcini efective fantomă sau a fluctuațiilor hormonale ridicate, deoarece tocmai a încheiat un ciclu de căldură. La câțiva câini, totuși, durata poate dura până la câteva luni, astfel încât să o verificați indiferent. Durata unei sarcini fantomă cu adevărat depinde de diferiți factori, cum ar fi sănătatea câinelui, motivul dezechilibrului hormonal, rasa câinelui sau dacă este prima dată sau nu.

Pseudopregnactic la câini: arată ca o sarcină, dar nu este.

Cum să tratați sarcini fantomă la câinii de sex feminin?

În general, pseudopregnații la câinii de sex feminin se rezolvă adesea în timpul lor permițându-i să-și ruleze cursul natural. Timpul mediu O sarcină falsă tinde să dureze 2 până la 3 săptămâni. După aceea, corpul câinelui atinge un punct în care știe că nu este gravidă, astfel că simptomele sunt atenuate. Pentru a preveni o sarcină falsă prelungită, nu îi permiteți să se îngrijească de sine.

Dacă observați că, după un timp, sarcina falsă nu a scăzut sau simptomele s-au înrăutățit sau sfarcurile ei se umflă și transformă culorile, atunci ar putea fi timpul să o tratați cu un veterinar. În acest caz, medicamente precum Galastop poate fi introdusă pentru ea preveniți mai departe Producția de lapte. Alte tratamente care pot fi necesare sau utilizate pentru a atenua disconfortul sunt tranchilizante pentru a-și trata anxietatea sau diureticele pentru a reduce producția de lapte în glandele mamare și a atenua retenția de fluid.

Există lucruri pe care le puteți face acasă pentru a ușura unele simptome din câinele dvs .:

  • Aplicați comprimări calde în zona ei mamară pentru a opri producția și umflarea laptelui
  • Ia-o an Elizabethan guler, sau con, astfel încât ea nu poate ajunge la sfarcurile ei
  • Puteți opta să o aducă spayed dacă nu intenționați să o creați vreodată (recomandată)

Dacă decideți să faceți Spay câinele tău de sex feminin, Asigurați-vă că faceți acest lucru după ce toate simptomele au scăzut complet.

Cum de a preveni recurența unei sarcini false într-un câine?

După cum sa menționat anterior, sarcini false la câini sunt destul de comune și nu sunt de obicei o cauză de îngrijorare. Cu toate acestea, din cauza riscurilor asociate cu o sarcină falsă, proprietarul câinelui poate dori să împiedice să se întâmple din nou. Având în vedere că o sarcină falsă crește șansele ei care se confruntă cu altul în viitor. Cu toate că Nu puteți face nimic pentru a împiedica să se întâmple sarcini false, Puteți prelua controlul asupra problemei, obținându-vă câinele spayed, deoarece aceasta este singura măsură preventivă cunoscută pe care o poate lua pentru asigurarea completă. Evitați pilulele de control al nașterii, așa cum s-au dovedit a crește șansele unei sarcini false.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcini false la câini - simptome, semne, riscuri și # 038; tratament