8 Complicații potențiale de muncă pentru câini

Ajutând un câine să dea naștere este foarte Procesul serios care uneori vine inerent cu problemele potențiale și problemele neașteptate. Mai jos este o listă de complicații potențiale de muncă a câinilor care pot apărea în acest timp, astfel încât să știți ce să vă așteptați și, eventual, să aveți un Vet prezent doar în caz.

De asemenea, citiți: 7 sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs

1. Distocia

În mod obișnuit, forța de muncă obstrucționată la câini, ceea ce înseamnă că catelul nu este capabil să iasă din canalul de naștere fără asistență de la o persoană, din cauza modului în care catelul este plasat în canalul de naștere sau din cauza unui fel de obstrucție, cum ar fi un intestinal intestinal obstrucție care reduce dimensiunea generală a canalului de naștere. Sau pelvisul câinelui de sex feminin ar putea fi prea mic pentru a permite ca catelul să treacă.

2. Sac amniotic și problemele ombilicale

Când un câine dă naștere, puii ieșea încă închise în sacul amniotic, iar mama căței trebuie să deschidă sacul rapid și eficient cu gura și, de asemenea, să mestece cordonul ombilical atașat, de asemenea, asigurându-se că nu o rănește PUPS. Cu toate acestea, un câine mamei nu poate face acest lucru din cauza epuizării sau din cauza faptului că nu știți cum să faceți acest lucru sau că ar trebui să facă acest lucru, mai ales dacă este prima dată când a dat naștere.

Dacă nașterea nu se întâmplă la o clinică veterinară, proprietarul câinelui (sau oricine este prezent în momentul nașterii) trebuie să deschidă sacul amniotic, să îndepărtați pupa de fluid și să vă tăiați cu grijă cordonul ombilical și să vă frecați ușor catelul pentru a se asigura că el sau ea respiră, totul trebuie făcut în siguranță, ușor și întotdeauna cu instrumente curate.

3. Puppy nu poate respira

Puppy nu poate respiraMama cățeluului va stimula, de asemenea, puii nou-născuți pentru a începe respirația pe cont propriu, prin lingerea catelului curat. Ea va face acest lucru pe cont propriu dacă nu este prea obosită de muncă și știe că aceasta este ceea ce trebuie să facă.

Dacă câinele mamă nu face acest lucru și pupul nu începe să respire imediat, în primele câteva minute după naștere, nu va supraviețui. Iar umanul care este prezent în timpul nașterii va trebui să înfășoare ușor catelul într-o pătură caldă și să mascheze cu grijă catelul în speranța de a stimula respirația, în timp ce asigurarea de a nu zdrobi catelul sau le-a deteriorat în vreun fel.

4. Brachycefalii rase

Aceasta este o problemă care poate fi prevenită care este cauzată de 100% cauzată de intervențiile umane în creșterea câinilor naturali, ceea ce a dus la malformarea anumitor părți ale corpului la puii câinilor făcându-se la rasă. Malformația este adesea în botul câinelui, ceea ce duce la probleme cu sistemele lor cardiace și respiratorii. Adesea văzută în pugs, buldogi și rase de boxer francez.

În mod obișnuit, aceste rase nu pot avea o forță de muncă naturală și necesită o secțiune cezariană programată și costisitoare să fie efectuată de un medic licențiat de medicină veterinară (DVM) sau altfel riscă mama și toți puii ei mor datorită dificultăților cu respirația în timpul muncii precum și incapacitatea de a trece capetele anormal de mari ale acestor rase de câini prin canalele anormal de mici de naștere pe care le au de multe ori.

LEGATE DE: Câine etape de sarcină și ce să se aștepte la așteptare

5. Răniri de reperfuzie

Acest lucru se întâmplă mai puțin frecvent, și numai după ce puii au fost livrați, dar mama încă sângerează excesiv. Este o complicație severă care nu poate fi adresată la domiciliu, iar câinele mamă va trebui să fie dus la o clinică veterinară de urgență, imediat.

6. Ruptura uterină

Aceasta este o altă complicație neobișnuită de muncă a câinilor, dar dacă se întâmplă, poate provoca câinele mamei și cățelușul ei să-și piardă viața. Una dintre cauzele comune ale acestui lucru este că puii fiind greu și punând o cantitate excesivă de presiune asupra uterului mamei lor.

Uneori uterul nu se va rupe complet și, în schimb, se va umfla, rezultând ca canalul de naștere să fie restricționat și să nu permită ca catelul să treacă prin ea. În aceste cazuri, un Vet de urgență va trebui să fie chemat la domiciliu dacă câinele mamei nu este deja la o clinică veterinară.

7. Cescarean și postoperator

Deoarece o procedură cezariană implică faptul că câinele este pus sub anestezie, există riscuri pentru ca complicațiile să apară din cauza câinelui care este pus sub. De asemenea, infecția se poate dezvolta la locul secțiunii cezariană și hemoragii sunt, de asemenea, posibile, precum și complicațiile post-operare.

Toate aceste complicații sunt destul de neobișnuite, și chiar mai puțin probabil să apară dacă câinele mamă este sănătos și bine îngrijit de înainte și în timpul sarcinii sale.

8. Boli înainte de ieșire

Cele 8 complicații potențiale de muncă pentru câiniDacă un câine este nesănătoasă sau bolnav înainte sau în timpul sarcinii, complicațiile cu ea și cățelușul ei pot să apară datorită ca câinele mamei fiind într-o stare atât de slabă încât nu este în stare să dea la naștere puii și, de asemenea, pentru că o putea trece boală la puii ei, în utero. Este necesar să discutăm că un câine mamă este bolnav înainte sau în timpul sarcinii cu un medic licențiat de medicină veterinară.

Pentru a preveni complicațiile muncii câinilor:

  • Cercetare, cercetare, cercetare
  • Acordați o atenție deosebită câinelui dvs
  • Stii ce Etapa de sarcină Câinele dvs. este în
  • Luați câinele dvs. pentru a vedea un veterinar în timpul sarcinii ei
  • Au toate consumabilele pregătite și pregătite în timpul gropiului
  • Dacă este posibil, aveți un special veterinar în timpul gropiului
  • Nu intervine în procesul natural decât dacă este absolut necesar

Citiți următorul: 15 sfaturi despre sarcina câinelui și la călcâi pentru a vă ajuta prin proces

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Complicații potențiale de muncă pentru câini