Câinii de reproducere la domiciliu sau folosirea caniselor de reproducere?

Câinii de reproducere la domiciliu sau folosirea caniselor de reproducere?

Când un crescători de câini începători de novice devine interesat să-și înceteze propria linie de sânge, se află numele de a găsi și imediat după o întrebare mai centrală. Ar trebui să-mi reproduc câinii acasă, sau ar trebui să-mi conduc aventura de reproducere a câinelui în canise în aer liber?

O fracțiune din populația iubitoare de câine poate vedea reproducerea câinilor în canițe asemănătoare cu Puppy Agricultura, dar să fie clar: Câinii de reproducere în aer liber în canise nu este cultivarea catelului. Caniculele sunt o casă de origine pentru câini, aceștia își petrec în mod obișnuit cea mai mare parte a zilei în aer liber, chiar și acasă. Când căutați un catelus cu un prieten, am fost martor la modul în care reproducerea acasă poate fi dezastruoasă. Din nou, câinii de reproducere se pot face în mod responsabil sau nu, indiferent de locul în care sunt ținuți câinii.

Ambele rase de acasă și canisa oferă pro și contra, nu există o situație perfectă și depinde în principal de propria situație și ambiție. Mulți crescători încep acasă, dar, cu o creștere susținută, trecerea la rulații mai organizate de canisare.

Câini de reproducție acasă

Crescătorii de acasă pot fi de două tipuri:

  1. gratis pentru toti - Câinii li se permite să meargă ori de câte ori, în general, pentru animalele de familie care sunt crescute o dată
  2. conținut - o reproducere mai organizată cu câini având propriul lor den (Crate, cameră gată etc.)

Cei mai mulți crescători vor începe acasă, în interior și vor oferi mai multă libertate câinilor lor, în funcție de câți câini există și cât de mare este cazarea. Lucrurile pot deveni mult mai mesier cu câțiva câini, iar pentru rasele foarte active, acest lucru se poate dovedi a fi frustrant.

Avantaje

Un crescător de acasă are avantajul fiind aproape de pui; în imersiune totală. Damul va avea puii ei într-un mediu cu care se simte confortabil și va fi bine supravegheat. Un crescător la domiciliu nu trebuie să iasă în elemente sau să mutați un baraj într-o altă locație când este timpul pentru WHELP. Un crescător de acasă poate interveni rapid în orice situație de naștere și este acolo pentru a asigura asigurarea.

Puppies poate fi unul câte unul să fie verificat pentru problemele de sănătate. O gunoi ieșind pe noapte sau o surpriză timpurie, care necesită o atenție medicală imediată va fi mai ușor observată de către un ameliorator de acasă (timpul poate fi de diferențietor între viață și moarte în unele dintre aceste urgențe medicale.)

Pe măsură ce puii cresc ei ajung Socializat în mediul de origine al crescătorului; Se întâmplă doar în mod natural și fără efort. Astfel de cățeluși sunt mânere mai des și au luat fie de către ameliorator, fie de membrii familiei amelioratorului. Alte animale domestice vin mai devreme în contact cu puii tineri.

O canisa ar pune o distanta intre acele catelusi si genul de viata pe care probabil va fi mutat in curand. Acest lucru este nevoie de Acasă Socializare este deosebit de importantă pentru acele piese de jucării și rase care vor deveni animale de companie familiale. Dacă o rasă este în primul rând un lucru care lucrează, nu este important; Doar mai puțin.

Inconveniente

O gunoi de pui poate impune o presiune într-o casă de familie. Un ameliorator la domiciliu care face o cantitate justă de reproducere va avea, în general, a Spațiul dedicat pentru puii care este separat de restul zonei de locuit.

Dacă un ameliorator de acasă nu intenționează cu atenție puii, pot exista multe probleme, mai ales atunci când acei ochi se deschid și devin mobili. Puii în locul greșit vor provoca probleme. Ei pot trezi membrii familiei în timp ce plâng și yap pentru atenția și laptele mamei lor. Gradul pe care zgomotul deranjează pe cineva din casă depinde în mare măsură de membrii familiei și cât de bine a fost ales spațiul pentru a avea așternutul. Un crescător de acasă având mai multe gunoi de catelus în același timp, va avea această problemă, desigur, mărită.

Barajele fac o treabă bună de curățare după deșeurile de catelus timp de câteva săptămâni dacă puii sunt limitați, dar vor fi în continuare zone murdare Un crescător de acasă va trebui să curețe mai mult de o bază zilnică. Cu cât timp un ameliorator de acasă curăță, cu atât mai probabil, mirosul câinilor în creștere va începe să pătrundă în alte părți ale casei. Acesta este momentul în care un crescător de acasă crede că poate o canisa ar fi fost o alegere mai bună. Nu este o opțiune fezabilă de a face un furtun la o cameră de familie a crescătorului de acasă acum convertită într-un pui de pui.

Distrugerea la domiciliu În mod ideal, nu ar trebui să apară pe un element al unei linii de crescător de cheltuieli. Puii din cutii pot păstra părți ale casei, dar aceste pui vor trebui să fie curățate după religios. Puii rămase nesupravegheați în cutii Prea lung nu este doar inumane, dar, de asemenea, va deveni în cele din urmă un pericol pentru sănătate. Din fericire, majoritatea crescătorilor de acasă sunt responsabili și umane. Ei curăță frecvent tăvile și iau puii pentru a juca, socializare și chiar pregătire.

Ideal pentru crescătorii ocazionali și mici

Locul de reproducție este numărul unu al crescătorilor de hobby și al crescătorilor mici. Este distractiv să ridici o gunoi de cățeluși la domiciliu, iar când este făcut ocazional, nu este atât de deranjantă. Satisfacția de a avea o gunoi de pui la domiciliu și de a fi apropiată de nașterea câinilor noi merită costul.

Un ameliorator la domiciliu cu limitări fizice nu trebuie să meargă la o distanță mare pentru a avea grijă de cățeluși. Persoanele în vârstă care produc câini pe o bază nu regulată sunt un grup care beneficiază de cățelușii în interiorul casei lor. Puțini crescători se pensionează de la câinii de reproducere și foarte puțini doresc să se oprească cu totul. Creșterea la domiciliu permite acelor oameni să se scaldă fără a renunța.

De asemenea, poate fi asta Având o gunoi de pui la domiciliu este o modalitate de a evita o cheltuială suplimentară de cumpărare și întreținere a caniselor în aer liber Deci, A profitul mic este posibil. Acest crescător de acasă poate avea o mulțime de cheltuieli și poate rasa ocazional pentru a completa un venit. Acesta este grupul de crescători cel mai probabil să intre în probleme cu acuzațiile de a fi A & # 8220; Backyard Breeder.& # 8221; Nu este o acuzație echitabilă în majoritatea cazurilor, deoarece premisa că un crescător de câini responsabili nu poate funcționa la o scară mică nu este unul corect de făcut.

Amintiți-vă, A Băietor profesionist începător poate începe cu o cățea la domiciliu și va crește la o operație mai mare care necesită caniuri și angajarea oamenilor pentru a ajuta la desfășurarea activității. Toată lumea a început undeva și nu știm niciodată cât de mare vor urca în timp.

câine de reproducere acasă
Reducerii de câini mici și ocazionali au adesea programul de reproducere desfășurat în propria lor casă.

Câinii de reproducere în canise

Spre deosebire de reproducerea acasă, Adăpostindu-ți câinii în canise în aer liber este pentru pachete mai mari de câini. Într-adevăr, ar fi contra-intuitiv să păstreze un singur câine într-o canisa în aer liber și nu este foarte benefică fie pentru tine, fie câine. În schimb, canisa rulează strălucire atunci când există mulți câini în programul de reproducere.

În general, amelioratorul va petrece ore în fiecare zi cu câinii săi prin deschiderea ușilor, așa că câinii pot exercita și se distrează pe tot parcursul zilei. Ei se vor întoarce în interiorul caniselor lor peste noapte. Pentru că nu sunt ținute acasă sub nas, este ușor să lași acești câini în condiții discutabile-Even neintenționat! Asigurați-vă că aveți un program clar setat în calendarul dvs. pentru Curățarea regulată a tuturor zonelor de câine!

Avantaje

Kennelurile în aer liber permit unui crescător de câini Lucrați cu rase mai mari de câini, și mai mulți câini în același timp. Kennels, de asemenea, vor extinde numărul de cățele care sunt crescute la un moment dat. Este scopul crescătorului profesionist să crească numărul de cățeluși oferit spre vânzare fără a sacrifica sănătatea sau calitatea puiilor.

Breederii Kennel variază de la câteva clădiri construite ca cele de exploatare a fermei, la facilități separate, proiectate exclusiv și dedicate reproducerii câinilor din diferite linii de sânge diferite. În orice situație, crescătorul de câini are avantajul de a crește posibilitatea profitului având spațiul și aspectul gata să salute mai multe cățeluși în condiții mari.

Kennels nu supune familiei acasă la zgomotul puiilor de yapping și câinii de lătrat. Ei au pus la distanță mirosurile de urină și fecale care fac parte din câinii de reproducere. Această separare va fi deosebit de necesară dacă o casă are o persoană sensibilă la aceste tipuri de zgomote și mirosuri. Este adevărat că nu fiecare membru al familiei poate fi la bord cu afacerea de reproducere familială.

Inconveniente

[Pullquote-dreapta] Cumpărarea și instalarea rulelor de canisa în aer liber este scală, dar ajută la extinderea unui program ambițios de reproducere.[/ Pulcquote-dreapta]

Kennels necesită crescătorul de câine să părăsească casa pentru a gestiona și a ajuta cu barajele și puii în creștere. Gropi de baraje și puii nou-născuți ar putea fi nevoie să o facă singură pentru o vreme. Totuși, majoritatea crescătorilor vor dori să fie la îndemână pentru eveniment sau cât mai aproape posibil. Nașteri se pot întâmpla în orice moment al zilei sau nopților. În timp ce un ameliorator de acasă poate să participe la un baraj din pijamale, este mai puțin probabil ca un crescător de keniseală să facă acest lucru.

În funcție de numărul de câini și de mărimea afacerii (I.E. Numărul de caniuri și câini) Un crescător ar putea fi necesar să plătească pentru ajutor în curățarea și gestionarea câinilor. Mai mult decât un cuplu de pui de cățeluși la un moment dat pot avea nevoie de mai mult de o persoană care să aibă grijă de ei în mod corespunzător. Costurile suplimentare pentru energia electrică, apă și eliminarea deșeurilor vor fi mai mult decât un crescător de interior. Caniculele mari (și ceea ce contează ca fiind mari variază de la locul la altul) va trebui să aibă licențe suplimentare pentru funcționare. Din aceste motive și multe altele, cannelurile pot fi mai scumpe, în termeni monetare și de timp, decât reproducerea acasă.

Desigur, ar fi de așteptat ca un crescător să aibă toți câinii în canisa vaccinată în mod corespunzător pentru a preveni bolile comune ale canisei cum ar fi Bordetella (cunoscut ca Tusea canisei) și Parvo. Orice virus sau bacterii ciudate ar putea amenința viețile căței. Înainte de înțărcare, puii vor primi o anumită imunitate de la mamele lor, dar sunt puii tineri înțărcați un în special vulnerabile la infecții; Și se știe că bolile se răspândesc ca focul sălbatic în condiții de canisare.

vreme rece și ploioasă este extrem de problematică pentru majoritatea raselor de câine păstrate în canicule în aer liber; cu excepția cazului în care crescătorul investește Încălzitoare de casă de câini de înaltă calitate. Chiar și atunci, cele mai reci zile de iarnă pot fi prea aspre Păstrați puii suficient de calzi.

Caniculele sunt, de asemenea, mai vizibile pentru public; și pot să vă deranjeze cartierul. Această vizibilitate în anumite zone poate invita în mod special interesele și întrebările locale. Este important pentru crescătorul profesionist știi legile și urmați-le cu scrupulozitate. Unii pot fi foarte stricți în ceea ce privește modul în care sunt operate canioanele. Unele state, de exemplu, reglementează dimensiunile de caniuri și temperaturi. Întreprinderile mari de canisare vor intra în regulamentele Actul de bunăstare a animalelor. În timp ce amelioratorul de domiciliu poate fi înșurubat cu termenul de crescător de curte și # 8221;, crescătorul de kennel din cauza vizibilității caniselor poate fi garnit cu eticheta & # 8220; Puppy Mill.& # 8221; Singura modalitate de a minimiza aceste tipuri de acuzații este de a-ți rasa din punct de vedere etic câinii și de a avea empatie pentru vecinătatea dvs. prin menținerea operațiunilor curate și organizate.

diferite tipuri de cani de câini
Diferențele dintre canisa rulează, canițele în cutie și cuștile câinilor.

Ideal pentru crescătorii profesioniști pentru câini

Poate avea un program de reproducere de succes mai mult de o gunoi de pui pe an, sau chiar la un moment dat. Este nevoie de o mulțime de timp pentru a rasa câinii de spectacol și având mai multe baraje crescute la un moment dat facilitează realizarea acestui lucru, perfect și # 8221; Afișați specimenul. Deoarece genetica poate fi uneori mai mult o lovitură de crap decât un experiment științific, un crescător profesionist de câine va dori să aibă cât mai multe șanse să-și îndeplinească obiectivele.

Kennels permite crescătorilor profesioniști câini fac doar asta. Ar fi o casă foarte rară care ar putea găzdui mai mult de unul sau două gunoi de mare danezi la un moment dat. La un moment dat, casa ar deveni o canisa în sine. De exemplu, WINIFED STOUT, Câștigătorul premiului AKC`s 2013 al premiului Anului (pentru terrierii ei de vulpe netedă) a început cu un singur gunoi și a crescut la opt câini. (SweetMont Kennes, totuși, sunt convenabil atașate de reședința ei, așa că poate că iese în pijamale din când în când să-și tind câinii, Ha!)

Un crescător profesionist va fi cel mai probabil nu numai că câinii de rasă, dar oferă alte servicii în canisa. O canisa permite o expansiune a rundei de afaceri pe an! Kennelurile vor include frecvent servicii precum îmbarcare, formare de ascultare și alte tipuri de formare specializată. De exemplu, formarea serviciilor, cursurile de câini de terapie, recuperarea, herărea sunt adesea oferite printr-o canisa. Banii făcuți în aceste lucruri ajută linia de jos. Un angajament cu normă întreagă față de câinii de reproducere și de a oferi puii sănătoși de vânzare este scump și necesită o muncă grea; Acesta este costul creșterii câinilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii de reproducere la domiciliu sau folosirea caniselor de reproducere?