Eclampsia și nivelurile de calciu din sânge la câini

Eclampsia și nivelurile de calciu din sânge la câini

Eclampsie, cunoscută familiar "Febra laptelui" sau "Hipocalcemia puerperală" ca termen tehnic, este o boală care pune viața în pericol de cățele de îngrijire medicală. Boala este cauzată de o serie de condiții. Acestea includ Nutriția slabă, suplimentarea excesivă de calciu și cererea excesivă de calciu în timpul lactației. Din acest motiv, este cel mai frecvent atunci când așternutul de cățea este de la vârsta de 1 până la patru săptămâni și cerând cel mai mult lapte.

Câini cu an Glanda paratiroidală nealivă sunt, de asemenea, susceptibile la această boală. Acest lucru se datorează faptului că această glandă este Responsabil pentru reglementarea stocării de calciu în oase. Când mama începe la lactare, cererea de creștere a calciului. Glanda paratiroidie, la rândul său, nu este în măsură să umple aceste nevoi pentru corp. Deci, fără tratament, o tiroidă nealivă poate continua să provoace eclampsia în cățea de îngrijire medicală.

Semne și simptome de eclampsie

Eclampsia poate duce la moarte. Astfel, este important să recunoaștem semnele și simptomele tulburării înainte de a se înrăutăți. Din fericire, este destul de ușor să recunoaștem semnele de la debutul său.

Aici sunt câteva simptome Pentru a viziona:

  • Febră
  • Pupile dilatate
  • Neliniștea și nervozitatea
  • Săracă îngrijire maternă
  • Gâfâind și / sau respirație puternică rapidă
  • Dezorientare
  • Vărsături și / sau diaree
  • Clocuri și / sau rigiditate
  • Convulsiile și / sau tremurul muscular
  • Zgârierea constantă pe față
  • Culcat cu laba rigidă extinsă

Cauzele eclampsiei

Există o concepție greșită că ar trebui să se administreze cățelele însărcinate cu suplimente de calciu în timpul sarcinii pentru a preveni eclampsia. De fapt, Suplimentarea orală de calciu crește riscul de eclampsie în târfa gravidă. Studiile arată că suplimentele inutile de calciu induce distocia, Eclampsia, calcificarea țesutului moale și dilatarea gastrică la puii nou-născuți. Acest lucru se datorează faptului că consumul excesiv de calciu suprimă producția de hormoni paratiroidieni, cauzând descendența sistemului de reglementare a calciului. Deci, atunci când cererea de calciu a cursei dvs. este cea mai mare, de obicei când puii ei sunt de una până la patru săptămâni, poate apărea hipocalcemia clinică.

Cel mai semnificativ, nutriția slabă în timpul sarcinii pune mama la un risc ridicat de a dezvolta această boală și duce la chestiuni de naștere sau de îngrijire medicală. Cățea dvs. însărcinată trebuie să primească o dietă completă și echilibrată formulată pentru creștere și dezvoltare, în special în timpul celui de-al treilea trimestru. Mai multe mese mici răspândite pe tot parcursul zilei vor ajuta, de asemenea, cățea să mențină un aport optim de nutrienți și calorii. Nu hrăniți niciodată hrana pentru cățelușul însărcinat cu puii de rasă mare, deoarece acest produs alimentar nu conține raportul corect de calciu-to-fosfor pentru a susține producția de lapte sau creșterea catelului.

Rasele mici cu așternuturi mari sunt foarte susceptibile la eclampsie. Acest lucru se datorează cererii grele de calciu în timpul alăptării. Ca urmare a acestei cereri, unele catelusi mici se luptă cu hipocalcemia în timp ce își asumă puii. Mamele de prima dată ale oricărei rase sunt, de asemenea, expuse riscului. Acest lucru se datorează faptului că mamele de prima dată pot găsi îngrijirea pentru noul lor gunoi stresant, determinând-o să-și piardă apetitul. Acest lucru, la rândul său, provoacă un aport inadecvat de calciu. Supravegherea strânsă a mamei de prima dată este esențială pentru a preveni probleme precum acest lucru.

Cum de a preveni eclampsia la câini
Eclampsia la câini după ieșire poate fi prevenită folosind o dietă adecvată (rata de calciu: fosfor de 1: 2) și prin evitarea prea multor suplimente în calciu.

Diagnosticarea eclampsiei la câini

Este crucial pentru proprietarii de câini Monitorizați noul comportament al mamei în primele câteva săptămâni după nașterea. Inițial, semnele și simptomele par subtile fără nici o cauză de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă observați că mama fiind agitată sau se mișcă rigid, trebuie să contactați medicul veterinar pentru a exclude orice alte probleme grave sau pentru a opri progresul bolii. Semne precum gâfâind și neliniște poate progresa în cele din urmă la spasme pe tot corpul sau convulsia. Unii câini de îngrijire medicală în acest stadiu pot deveni agresivi sau dezorientați cu febră mare; unii pot, de asemenea, să-și neglijeze părțile, astfel încât să vi se solicite să intrați spatele gunoiului de pui.

Desigur, prevenirea este mai bună decât vindecarea. Doriți să monitorizați sănătatea câinelui înainte de debutul bolii. De-aceea Suplimentele de sarcină împreună cu o dietă sănătoasă ar trebui să fie o prioritate chiar și în stadiile incipiente ale concepției. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să Luați notă de istoria sănătății câinelui ceea ce duce la primele semne de simptome dacă se dezvoltă. De asemenea, doriți să discutați în detaliu cu medicul veterinar despre suplimentele de sănătate și cu dieta pe care ați dat câinele dvs. înainte de a începe să apară semnele.

Un diagnostic precis va depinde de contul dvs. de istoria sănătății câinelui. Teste standard inclusiv panoul de electroliți, numărul de sânge complet și profilul chimic al sângelui ar trebui să fie așteptat. Panoul de electroliți va verifica calciul total al serului în sânge. Concentrația de sub 7 mg / dl confirmă o eclampsie a câinelui.

În afară de nivelurile scăzute de calciu, Majoritatea câinilor pot suferi, de asemenea, de niveluri scăzute de magneziu și zahăr din sânge. Veterinarul dvs. poate oferi, de asemenea, câinelui dvs. suplimente adecvate pentru a compensa aceste deficiențe. Cât mai mult posibil, doriți ca boala să fie evaluată și diagnosticată cât mai curând posibil. Detectarea și diagnosticul precoce pot scrie diferența dintre viață și moarte pentru câinele dvs.

Tratamentul eclampsiei câinilor

Eclampsia este o boală gravă care nu ar trebui luată cu ușurință. Este potențial care pune viața în pericol, dar dacă este detectat destul de devreme, Acesta poate fi tratat cu ușurință. Sănătatea câinelui dvs. se va stabiliza mai devreme dacă tratamentele sunt administrate de îndată ce apare debutul simptomelor. Tratamentul poate deveni complicat cu atât mai mult lăsați simptomele să fie. Astfel, diferite cazuri pot necesita un tratament diferit de la medicul veterinar.

Dacă câinele, de exemplu, are o febră mare, un ventilator și o înmuiere de apă rece pot fi administrate pentru a normaliza temperatura corpului. Calciul intravenos va fi administrat, de asemenea, atâta timp cât nivelurile de calciu ale câinelui dvs. au atins o sumă sigură. In acelasi timp, Nivelurile de calciu ale câinelui vor fi monitorizate după administrarea intravenoasă a calciului Pentru a-și asigura corpul, pe cont propriu, este capabil să mențină nivelurile de calciu care are nevoie. Din nou, tratamentul va depinde de cât de complicat a devenit situația. Acesta este motivul pentru care diagnosticul precoce este ideal.

O altă parte a procesului de tratament este de a Opriți câinele de la îngrijire medicală. Aceasta înseamnă că puii trebuie să fie luați de la mamă și să fie hrănite în mână până când nivelurile de calciu ale mamei s-au stabilizat. În unele cazuri, proprietarii de câini optează pentru a hrăni cu mâna puii până când sunt capabili să mănânce alimente solide.

Dacă, totuși, optați pentru a permite ca puii să continue să fie îngrijit, trebuie să aveți cecuri constante cu medicul veterinar pentru a vă asigura că nivelurile de calciu ale câinelui rămân stabile. După ceva timp, unele mame sunt capabile să producă în mod independent calciu, în timp ce altele trebuie să li se acorde suplimente pentru o perioadă mai lungă de timp.

Trăind cu febra laptelui

Punctul principal al tratamentului este de a asigura că nivelurile de calciu ale câinelui rămân stabile până când este capabilă să producă elementul însuși. Până atunci, are nevoie să ajungă suplimente, oral sau intravenos, pentru a evita simptomele și problemele care pun în pericol viața de la recurente. Nu administrați suplimente fără direcția veterinarului.

Ca proprietar de câine, trebuie să luați decizia mai ales dacă puii sunt încă dependenți de laptele mamei lor. În același timp, doriți, de asemenea, să reglați aportul suplimentului de calciu, deoarece calciul excesiv din organism poate avea un efect advers asupra dvs Sănătatea câinelui de asemenea.

Luați notă că suplimentarea de calciu nu este recomandabilă pentru câinii gravide. Continuați cu prudență sau întotdeauna solicitați sfaturi din partea medicului veterinar înainte de a administra suplimentele în dieta câinelui dvs. In acelasi timp, Asigurați-vă că vă păstrați câinele departe de alimente de înaltă fitate. Aceasta include germeni de grâu, tărâțe de grâu, soia, orz și orez. Aceste alimente interferează cu absorbția calciului în organism. Astfel, doriți să vă păstrați câinele departe de ea cât de mult puteți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eclampsia și nivelurile de calciu din sânge la câini