Cum să spui dacă o pisică este însărcinată: semne de muncă, comportament și cronologie

Pisica ta a fost însărcinată înainte sau anterior a dat naștere pisicilor?

Un lucru este sigur, știind că lungimea unei sarcini a unei pisici nu a câștigat deloc dacă nu știți data la care a împerecheat cu suitorul ei ales. De regulă, pisica dvs. păstrează aceste informații un secret!

Navigare rapidă:

  • Cât timp sunt însărcinate pisicile?
  • Sarcina comportamente
  • Stadiile de sarcină
  • Aveți grijă de aceste semne
  • Gândurile finale

Dacă pisica dvs. este însărcinată, atunci aveți un anumit plan de a face. Cei mai mulți părinți de companie nu intenționează pe pisica lor să rămână însărcinată, astfel încât planificarea ar putea fi trebuit să fie făcută la un moment dat.

Exemple de planificare includ pregătirea noului gunoi și acordarea unei atenții speciale a pisicii dvs. dacă va avea Kittens curând. Un program de dietă alimentară și nutrițională formulată este, de asemenea, foarte importantă pentru o pisică însărcinată. O pisică însărcinată are nevoie de o nutriție adecvată pentru a putea susține o sarcină sănătoasă, pentru a oferi nutrienți pisicilor săi înainte și după naștere și să fie suficient de sănătoși pentru actul de naștere.

Cât timp sunt sarcini de pisică?

Deci, cât timp va trebui să așteptați să vedeți pisicile dvs. nou născuți, drăguț și pufos?
Feline Sarcina este în general de 63 până la 65 de zile - aproximativ nouă săptămâni - dar nu este neobișnuit ca pisicile să se nască după doar 58 de zile sau până la 70 de zile de gestație.

Sarcina comportamente

Cel mai frecvent simptom al unei pisici gravide este comportamentul ei. De exemplu, ea poate deveni mai iubitoare și afectuoasă sau contrare - mai agresivă. În plus, va începe să arate semne de entuziasm brusc.

Acest comportament este cunoscut sub numele de "Quickening", și este o etapă critică a sarcinii unei pisici în care fătul începe să se miște. 

La fel ca femeile însărcinate, pisicile însărcinate pot experimenta boala de dimineață.

În timpul celei de-a treia până la a patra săptămână de sarcină, burta pisicii dvs. va începe să se umfle ușor. Umflarea va fi, de asemenea, mai evidentă în sfarcurile ei roz. Apetitul pisicii dvs. va începe, de asemenea, să crească. O formulă de creștere prescrisă de un expert este importantă.

Sarcina pisică va deveni evidentă în a șasea săptămână. Simptomele unei pisici gravide vor cuprinde acum multe schimbări în comportamentul ei. O pisică gravidă va începe să se deplaseze cu mare grijă.

Ea va încerca să evite acțiunile de răsucire și întindere. Dacă de obicei se aventurează în aer liber, ea va avea tendința de a prefera să rămână în interior. Apetitul pisicii va continua să crească în toată săptămâna a șasea. Fiți conștienți de faptul că, în timp ce burta crește, probabil că va avea nevoie de mese mai mici și mai frecvente; continuă să-i hrănească o dietă care este special formulată pentru pisicile gravide.

În plus față de aceste comportamente, ea se va întinde, se va rostogoli și va începe să caute un loc sigur pentru a da naștere. Prin urmare, este recomandat să vă păstrați pisica în interior pentru a vă asigura că nu-i face cuibul în aer liber.

Stadiile de sarcină


O pisică are 5 etape de sarcină. Fiecare etapă are simptome specifice care vă pot ghida pentru a spune când munca pisicii dvs. este aproape.

Fertilizare

Pisicile ajung, de obicei, la maturitate după o perioadă de 6 luni de creștere. Acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece unii ajung la maturitate la vârsta de 12 luni. Pe măsură ce pisoiul tău ajunge la maturitate, ciclurile de căldură se dezvoltă și pisica ta de sex feminin poate rămâne gravidă.

Stadiu timpuriu

Aceasta este o perioadă de 4 săptămâni după fertilizare. Pot fi observate mai multe simptome, inclusiv pierderea în greutate, boala de dimineață și lipsa apetitului datorată greaței.

În a doua săptămână, pisicile dezvoltă sfarcuri roz care sunt umflate și sensibile la atingere.
În a treia săptămână, bucățile sunt simțite când ating abdomenul pisicii tale.

Când un control cu ​​ultrasunete este efectuat de un medic veterinar la 3 până la 4 săptămâni, se observă prezența pisicilor. Voința pisicii tale Începeți să câștigați greutatea În timp ce începe să-și recâștige apetitul.

Stadiul de mijloc

În acest stadiu, există un câștig crescut în greutate. O radiografie abdominală va arăta o prezență clară a pisicilor și cât de multe există.

Pre-muncă

De asemenea, numit etapa de cuibărit, acesta este atunci când pisica ta va începe să caute locuri calde pentru a da naștere. Etapa pre-muncă începe de obicei cu o săptămână înainte de livrare.

Pot fi observate mai multe semne, inclusiv picături de lapte în zona de mamelon, pierderea apetitului și scăderea temperaturii rectale.

Stadiul muncii

Aceasta este stadiul final al sarcinii pisicii. Se caracterizează de pisica care îi linge abdomenul și organele genitale, ceea ce va stimula nașterea.

Aveți grijă de aceste semne

Mai multe semne de poveste vă vor ajuta să știți când pisica dvs. este aproape de a da naștere:

  1. Apetitul ei sa dublat aproape în ultimele săptămâni.
  2. Pisicile ei se mișcă în jur în abdomen destul de clar.
  3. Ea va afișa un comportament "cuibărit", cum ar fi căutarea unui loc liniștit, liniștit, pentru a da naștere. Din acest motiv, este recomandat să oferiți o "cutie de cuibărit" potrivită pentru pisica dvs. însărcinată.
  4. O pierdere drastică sau completă a apetitului atunci când durerea sa de muncă urmează să înceapă.
  5. Comportamentul "clingy" în cazul în care pisica dvs. va simți nevoia de a fi cu voi, întotdeauna căutați afecțiunea și atenția dvs. Odată ce timpul îl aduce mai aproape de nașterea reală, ea poate începe să se înclece și să pară deosebit de nervoasă sau excitată.
  6. Pisica ta poate "suna pentru tine. Indiferent dacă ați fost vreodată în jurul valorii de când pisica dvs. a dat naștere în trecut, nu veți putea greși acest sunet specific.
  7. Ea va începe să-și curățe spatele, deoarece simte schimbarea corpului ei în pregătirea pentru livrarea pisicilor ei.
  8. Ea este neliniștită și va începe să se miște și să iasă din cutia ei de cuibărit.

Gândurile finale

De unde știi că pisica ta este în muncă? Ei bine, este responsabilitatea dvs. ca un părinte de companie pentru a vă familiariza cu procesul de sarcină și de naștere al pisicii dvs.

Dacă ați pregătit în mod adecvat nașterea pisicilor, veți fi conștienți de ceea ce să vă așteptați, să detectați comportamentul neobișnuit și să știți ce să vă uitați dacă lucrurile nu merg așa cum ar trebui, iar VET trebuie să fie chemat a asista.

În anticiparea sarcinii pisicii dvs., pregătirea adecvată va asigura că nașterea pisoiului va fi fără griji. Pentru informații suplimentare, consultați acest drăguț informa-grafic de prietenii noștri la Kobipets.COM.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă o pisică este însărcinată: semne de muncă, comportament și cronologie