Cum știu dacă câinele meu este însărcinată?

Cum știu dacă câinele meu este însărcinată?

Dacă are loc reproducerea accidental sau prin alegere, Cum să știți dacă câinele meu este însărcinată este o întrebare comună pe care majoritatea proprietarilor și crescătorilor au.

Este dificil, dar imperativ să știi dacă câinele este însărcinat chiar din primele zile de gestație, deoarece are nevoie de tratament și de îngrijire din această etapă.

Acest articol aruncă lumină Semne de sarcină câinilor, testele necesare și orice altceva despre el. Deci, să începem. Sa nu uiti asta canin gestaţie durează aproximativ 63 de zile sau 2 luni.

Cum să spuneți dacă un câine este însărcinată?

Dacă te-ai întrebat Cum să știți dacă un câine este însărcinată, Vestea bună este că există destule semne și simptome care apar treptat. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil ca proprietarii de câini să-și ia cele mai blande către medicul veterinar cât mai curând posibil, pentru confirmare.

Aici merge unele dintre simptomele comune pentru a urmări.

1. Modificări ale apetitului

Pentru că sarcina aduce o mulțime de schimbări hormonale, Câinele dvs. de sex feminin ar putea prezenta o lipsă de apetit în primele două săptămâni după gestație și, eventual, simțiți un apetit sporit în etapele ulterioare ale sarcinii.

Acesta este un semn de poveste care să știe dacă câinele dvs. este însărcinată. Unii câini ar putea suferi, de asemenea, de tendințe de vărsături, ca rezultat, ar putea tinde să rămână departe de alimente, cu excepția cazului în care este carnea lor preferată de carne sau orezul amestecat cu Kibble. Astfel de modificări ale apetitului sunt, de obicei, normale și puteți consulta un veterinar numai dacă câinele a încetat să mănânce timp de 2-3 zile la rând.

2. Modificări în mărimea și culoarea sfârcurilor

Dacă sunteți confuzi cu privire la modul de a ști dacă un câine este însărcinată, trebuie să vă uitați mai atent la sânii ei. Sfârcurile unui câine de sex feminin nelegat sunt mici cu zona sub ele, simțindu-se plat.

Cu toate acestea, odată ce câinele dvs. este însărcinată, ea sfârcurile tind să se extindă pentru că ei Pregătiți-vă pentru producția de lapte și alăptează cu glandele de lapte care se dezvoltă chiar sub sfârcuri. Culoarea aceluiași, pe de altă parte, devine mai roz și roz ca urmare a creșterii fluxului sanguin în jurul zonei. Aceste schimbări arată aproximativ două săptămâni de la concepție.

3. Creșterea în greutate în jurul abdomenului

umflarea abdomenului este un semn greu de pierdut și în curând, puteți ști dacă un câine este însărcinată. Deoarece puii cresc destul de repede, zona taliei câinelui tău pare să se îngroaie cu umplutura ei în mod literal. Cu toate acestea, această schimbare în formă începe în al doilea trimestru al sarcinii ei și până atunci, probabil că ați luat-o deja la medicul veterinar.

4. Comportamente de cuibărit

La fel ca oamenii, câinii se pregătesc psihologic odată ce sunt însărcinați. Dacă o găsiți angajați în activități cum ar fi trasarea țesăturii sau încercarea de a încerca Pregătiți paturile Pentru viitoarele pui, aveți motive să spuneți că câinele dvs. este însărcinată. Asigurați-vă că aveți o Setul de grinzi și a Cutie de gropi gata!

Un câine gravid devine de obicei un pic mai afectuos și de protecție. Acest lucru se datorează faptului că hormonii dictează majoritatea activităților lor în această fază crucială.

5. Mai putin activ

Dacă câinele dvs. de sex feminin este altfel destul de activ, odată însărcinată, ea va avea tendința de a fi mai puțin activă și adesea, Obțineți ușor obosiți. Este din nou un semn timpuriu pentru a ști dacă câinele dvs. este însărcinată. Acest lucru este în mare parte pentru că, în timpul sarcinii, nivelurile hormonale ale câinelui dvs. se schimbă pentru a susține embrionul în creștere. Ca o consecință, veți găsi câinele dvs. de dormit pentru o perioadă mai lungă decât de obicei. Cu toate acestea, blana se va obișnui cu acești hormoni în schimbare spre cea de-a doua jumătate a sarcinii.

6. Comportament ciudat

Dacă nu sunteți sigur de cum să știți dacă câinele dvs. este însărcinată, aveți grijă de schimbări în comportamentul ei, care sunt destul de comune. Din nou, din cauza hormonilor imprevizibili, câinele dvs. ar putea fi confundat cum se simte. Ca rezultat, ea ar putea tinde să se agațe de dvs. mai mult, rămânând în jurul tău întotdeauna. Unii câini, dimpotrivă, s-ar putea să fie îngrozită și preferă să rămână în izolare. Astfel de schimbări comportamentale apar rapid, dar în cele din urmă în cele din urmă.

7. Descărcarea mucusului

Un mucus clar sau descărcarea vaginală este uzual semnați să știți dacă câinele dvs. este însărcinată. Dar există anumiți factori pe care trebuie să le luați în considerare.

Descărcarea de gestiune a mucusului nu este un semn precoce al sarcinii câinelui ca atare, deoarece nu este de obicei apare Până la aproximativ patru săptămâni de gestație. Acesta este motivul pentru care; Dacă se produce o astfel de descărcare înainte ca câinele dvs. să fie prin al doilea trimestru al sarcinii, trebuie să consultați un veterinar fără întârziere.

De asemenea, este doar mucus clar, incolor, pe care îl va descărca în mod ideal. Dacă mucusul vine sub formă de evacuare a sângelui greu, cu un miros rău, o nuanță de sânge sau în orice altă culoare, atunci există șanse de infecție pe care o ar putea fi prins în timpul Ciclul de căldură pentru câini sau după împerechere.

Puteți utiliza un test de sarcină la domiciliu pe un câine?

Nu există nici un concept al unei case test de sarcina ca un mijloc de a ști dacă câinele dvs. este însărcinată. Acest lucru se datorează faptului că spre deosebire de oameni, câinii produc hormoni diferiți atunci când sunt însărcinați. Acesta este motivul pentru care; Nu există un test simplu de sarcină la domiciliu pe care îl puteți angaja.

De fapt, mergând la medicul veterinar pentru a obține o confirmare a sarcinii câinelui dvs. este singurul mod posibil. Chiar dacă există un anumit test, este nevoie prea mult echipamente și, prin urmare, este complet evitabilă.

Relaxați testarea câinilor de sarcină
Relaxinul este hormonul care este măsurat prin Canina teste de sarcină.

Cum să confirmați sarcina câinelui?

Dacă doriți să știți dacă câinele dvs. este însărcinată chiar la domiciliu, va trebui să vă angajați foarte mult Procedură complicată care implică extragerea sângelui și separarea acestuia de la plasmă, care necesită o mulțime de abilități. În consecință, confirmarea sarcinii câinelui dvs. printr-o vizită la VET și examinările ulterioare este ceea ce ar trebui să vizați. VET efectuează toate sau oricare dintre următoarele teste:

Ultrasunete abdominale

Un ultrasunete abdominale este cel mai devreme Test recomandat să știi dacă un câine este însărcinată. Scanarea se poate face pe un câine de sex feminin fără sedare și nu este dureros deloc. VET, de obicei, clipește blana pe burta câinilor foarte blande, deoarece altfel, aparatul nu poate face contactul necesar cu pielea ei.

Avantajul ultrasunetelor abdominale este că permite medicului veterinar să vadă dacă puii sunt suficient de sănătoși din cea de-a 20-a sau 22 de zile după ce săptămâna de reproducere și veți ști rapid dacă câinele dvs. este însărcinată. Cu toate acestea, echipamentul, precum și operatorul trebuie să fie suficient de calificați pentru un test precis.

Test de relaxare

Test de relaxare este un test de sânge care să știe dacă câinele dvs. este însărcinată. În acest test, medicul veterinar colectează un eșantion de sânge din corpul câinelui tău și măsoară nivelul hormonului numit relaxin în ea. Acest hormon este de fapt rezultatul implantării embrionului și este produs de placentă.

Cu toate acestea, dacă Date de reproducere nu sunt cunoscute, VET recomandă efectuarea de două ori a testului de relaxare. Asta pentru ca; Un rezultat fals negativ poate apărea dacă testul este efectuat prea devreme, chiar înainte ca placenta să înceapă să producă hormonul. Acesta este motivul pentru care; Trebuie să confirmați rezultatul negativ la o săptămână după teste.

Adwithin

Cel mai bun lucru despre acest test este că veterinarul poate să-l ducă la câinele dvs. mult mai devreme, de la 22 de zile de la sarcina ei. Cu toate acestea, deoarece testul de relaxare implică două teste separate, costurile pot ajunge prea mult. De asemenea, efectuarea a două teste este necesară ca mijloc de separare a șanselor de sarcină reală dintr-una falsă sau de ceea ce numim o pseudopregnagență.

Abdomen presantă

Când vă luați câinele la veterinar, primul lucru pe care îl face va fi apăsând pe stomac pentru a detecta mișcările, dacă este cazul. Un veterinar calificat, cu acest proces, poate număra imediat dimensiunea așternutului, permițându-vă, de asemenea, dacă câinele dvs. este însărcinată.

Ca un dezavantaj, procesul ar trebui să fie întreprins cu atenție, deoarece stomacul câinelui ar putea fi prea umflat și, prin urmare, ar putea răni.

Când are nevoie de un câine însărcinat să vadă un veterinar?

Cu cât vă luați mai devreme câinele la un veterinar, cu atât mai bine este pentru sănătatea ei. Asta pentru ca; Veterinarul va efectua anumite teste și examene pentru a deveni mai sigur de sarcina ei. Ca atare, dacă câinele dvs. nu este însărcinată, acesta este o sarcină falsă de câine cu simptome similare, există șanse de alte boli, care trebuie tratate imediat.

Pe de altă parte, Dacă medicul veterinar confirmă sarcina câinelui, Ar trebui să începeți să luați pașii necesari pentru ao ajuta să treacă printr-o sarcină sigură și sănătoasă. Veterinarul va fi cel care vă va îndruma pe sarcinile ulterioare, cum ar fi recomandarea unei diete, prescrierea medicamentelor în funcție de starea câinelui dvs. și așa mai departe.

Odată ce toate testele și medicamentele sunt sortate, câinele dvs. va fi în mare parte capabil să se ocupe de această fază alasă în timp ce vă asigurați că o oferiți cu cea mai bună nutriție, îngrijire, securitate și un mediu fără stres.

Cu toate aceste informații, s-ar putea să fiți conștient de Cum să știți dacă câinele dvs. este însărcinată. Amintiți-vă că sarcinile câinilor sunt scurte, doar 63 de zile, deci este necesar să acționați rapid și să o oferiți cu toată grija că trebuie să dea naștere unor pui sănătoși și frumoși.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum știu dacă câinele meu este însărcinată?