Pro și contra de a adopta câini adulți și catelusi

Omul își antrenează câinele

Tu esti Obținerea unui câine nou? O parte a deciziei la Adăugați un câine familiei dvs alege alegerea Dogul drept. O mare parte din aceasta face alegerea între un cățeluș sau un câine mai în vârstă. Fiecare etapă a vieții unui câine are numeroase avantaje pentru celelalte etape, așa că într-adevăr se reduce la ceea ce contează cel mai mult. Iată avantajele și dezavantajele adoptării câinilor de diferite vârste de adulți.

Câinele senior stabilit

Oficial Seniori Cu vârsta de șapte ani, majoritatea câinilor nu câștigă titlul "senior stabilit" până când nu sunt nouă ani sau mai mult, mai ales câini mai mici care se maturizează mai lent decât rasele mai mari.

PROS
  • Majoritatea senior au fost deja Casa instruită, evaluat pentru compatibilitatea lor cu alte animale și copii și au avut o pregătire suplimentară de bază.

  • Este greu să te uiți la un animal de companie pe care-l iubești vârsta și să mori. Cu toate acestea, această relație poate fi cu adevărat plină de satisfacții. Chiar știind că inima ar putea fi chiar la colț, majoritatea proprietarilor ar face din nou și din nou pentru că bucuria este la fel de mult mai mult. În plus, un câine de nouă ani poate avea încă încă patru ani să trăiască. De ce nu vă ajută să faceți acei ani cât mai confortabil și de conținut, oferindu-i o casă minunată de pensionare?

  • Câini de rang înalt pot fi animale minunate, dulci, care nu se simt destul de emoționate sau destul de anxiști ca câini tineri. Ei sunt fericiți să meargă fie pe un mile sedate cu tine, fie de lounge pe canapea de lângă tine.

Contra
  • Un câine senior poate avea Probleme legate de vârstă care ar putea fi fie consumatoare de timp (vedere la vedere sau auz) sau costisitoare.

  • Indezirabil comportamente care au fost culese în toată viața câinelui poate fi mai greu să-l antreneze. Puteți învăța un Câine vechi trucuri noi, dar comportamentul de răsturnare este mai greu.

  • Cel mai mare motiv pentru care câinii seniori sunt greu de adoptat? Este mentalitatea "de ce mi-aș da inima unui câine care va muri doar într-un an sau doi?"Câinii se înclină în inima ta destul de repede și adoptând un câine care are 10 ani, ar putea însemna că relația dvs. este de scurtă durată.

Adultul matur

De la trei la șase ani, un câine a venit într-adevăr în el însuși. El știe ce se simte bine, ce are un gust bun și unde să obțină ceea ce vrea. Câinii adulți știu cum să se stabilească în viața bună cu puțin agitație.

PROS
  • Câinii adulți în adăposturi și salvați sunt, de obicei, cea mai mare parte a casei instruite, dacă nu complet. Mulți au avut Instruire de bază (Stai, rămâi, vino, etc.).

  • Majoritatea câinilor adoptați au fost evaluați de către voluntarii adăpost pentru compatibilitatea față de alte animale și copii.

  • Un câine adult complet poate fi în continuare ca catelus în dorința sa de a juca și de a alerga cu tine. Câinii de toate vârstele iubesc să joace și un câine complet are mai puține limitări fizice pe ce fel de activitate fizică poate face.

  • Cei mai adoptați câini adulți par să știe că au găsit o viață bună și sunt reticenți să-l lase.

Contra
  • Este mai greu să ne pregătească un câine de anumite obiceiuri nedorite, cum ar fi contra-surfing, mănăstirea de gunoi etc. Din fericire, se poate face, este nevoie doar de persistență și o coerență.

  • Câinii adulți au o calitate necunoscută pentru ei. Ceva complet inofensiv le putea transforma în frica-bitters sau înapoții de la socializare.

  • Teama că un câine adult nu se va obliga în mod corespunzător cu noii proprietari este unul mare. Unele rase sunt notorii pentru a fi câini "unuia", iar acest lucru pune la dispoziție o mulțime de potențiali adoptorii.

Vârsta adolescentă

De la o vârstă de trei ani este, în experiența mea, cea mai frustrantă perioadă pentru proprietarii de câini. La fel ca adolescenții, își împing limitele și încearcă să scape cu tot felul de răutate. Acest lucru este, în mod surprinzător, vârsta care este cel mai adesea sa predat adăposturilor proprietarilor care nu mai pot lua-o. Consistența și supravegherea sunt cele mai importante lucruri pentru această etapă, chiar dacă înseamnă că mergeți imediat la formarea de catelus de bază.

PROS
  • Câinii de peste un an au făcut legături între comportament și recompensă, chiar dacă această recompensă este ușor întârziată.

  • Restricțiile legate de vârstă privind exercițiul fizic au început să se ridice, permițând să facă mai multă joc cu câinele dvs., cum ar fi drumeții mai lungi, jogging, jocuri de sărituri și pornirea sporturilor câine dacă sunteți atât de înclinat.

Contra
  • S-ar putea să existe comportamente pe care trebuie să le ocupați, cum ar fi contra-surfing, mușcătură și marcare inadecvată.

  • După cum sa menționat mai devreme, câinii adolescenți își vor împinge limitele și vor încerca în mod constant să scape de lucruri. Este nevoie de un lider aspru pentru a trece prin etapa adolescentă, dar odată ce ați făcut, restul este o navigație destul de ușoară.

Stadiul de catelus mic

Nimeni nu poate rezista unui Puppy- mirosul de catelus dulce, acea față adorabilă și curiozitatea insațiabilă. Toată detenția deoparte, puii sunt o mulțime de muncă și orice plăcere a unui catel are meciul său în neplăcere.

PROS
  • Începând cu un catelus începe cu o ardezie goală. În timp ce genetica joacă un rol în modul în care maturizarea dvs. și ce tip de personalitate se dezvoltă, cea mai mare parte a vieții sale adulte vor fi formate de dvs., proprietarul, antrenorul și "părintele."

  • Puii sunt adorabili și cuddly!

Contra
  • Puii au nevoie de mult timp. Chiar nu vrei să faci un catelus când nu ești acasă o mulțime de timp. Catelul tău va fi lipsit de valoros Instruire și socializare Dacă el este lăsat singur pentru perioade lungi de timp. 

  • Va trebui să investești puțin mai mulți bani la început pe îngrijirea lui Puppy Vet pentru lucruri Puppy Vaccinuri și spay sau neutru.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pro și contra de a adopta câini adulți și catelusi