Ce sunt câini ani? (Și cum să știți cât de vechi este puiul dvs.)

Ce sunt ani de câine - cum să știi cât de vechi este puiul tău

Ne întrebăm cu toții la un moment dat câțiva câini sunt de fapt. Toată lumea știe cât de vechi este animalul lor de companie uman ani, dar asta nu se traduc întotdeauna în anii câinilor. Deci, care sunt anii câinelui exact și cum să facă acest calcul?

Ce sunt câini ani?

Probabil ați auzit deja că un an uman echivalează cu șapte ani câini. Această credință este probabil la fel de veche ca Biblia (în ani de câini!) dar asta este Nu este adevărat.

De fapt, oamenii au încercat să determine ecuația adecvată pentru a traduce anii umani în câini ani de mult timp. Unul dintre cele mai vechi exemple pot fi găsite la Abbey Westminster, pe o inscripție care datează din anul 1268, unde sa stabilit că un an uman este echivalent cu nouă ani câini.

Problema cu calcularea anilor câinelui provine din faptul că diferite rase se maturizează diferit și că nu îmbătrânesc la fel ca noi. De fapt, câinii se maturizează mult mai repede decât oamenii mai devreme, dar apoi îmbătrânesc încet după aceea.

De exemplu, primul an al tuturor raselor de câine este egal cu 15 ani umani. Cu toate acestea, după al doilea an, rasele mici tind să îmbătrânească mai lent decât câinii de dimensiuni medii, în timp ce creșterea câinilor mari vârste chiar mai repede. De aceea rasele mai mici de câine tind să trăiască mai mult. Un studiu, efectuat pe mai mult de 50 de ani.000 de câini, au arătat o dovadă concludentă Raza mare de vârstă la un ritm accelerat.

Cum se calculează vârsta câinelui?

Toate acestea fac calcularea vârstei exacte a câinelui dvs. destul de confuză și dificil de făcut. Există o cale pentru tine aproximativ Calculați cât de vechi este câinele dvs. Rezultatele nu vor fi exacte, deoarece nu iau în considerare rasa, dar nu veți fi în afara a mai mult de 3-5 ani, ceea ce este mult mai puțin decât fiind oprit cu 20 de ani cu vechiul "7 la 1 "Ecuație.

Pentru a calcula vârsta câinelui, pur și simplu scade doi de la vârsta lui, apoi multiplicați acest număr cu patru și adăugați douăzeci și unu. Iată formula reală:

([Vârsta câinelui] - 2) x 4 + 21 = vârsta reală a câinelui

De exemplu, dacă vârsta dvs. de pui este de 5 ani în anii umani, atunci după scăderea a două, înmulțirea cu patru și adăugând 21, ceea ce este egal cu 33 de ani.

De asemenea, puteți utiliza acest calculator Pentru a calcula vârsta câinelui, indiferent de rasă. Sau, puteți utiliza această table infografică găsită pe site-ul Clubului Kennel American pentru a traduce aproximativ anii umani în câini cât mai aproape posibil:

Cum se calculează ani de câini
Akc
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce sunt câini ani? (Și cum să știți cât de vechi este puiul dvs.)