Cum să ai grijă de un câine senior

Câine senior situat pe un pat de câine

Până când ne dăm seama cum să păstrăm puii iubiți de îmbătrânire, este ceva ce va trebui să ne ocupăm ca părinte de câine. Din fericire, datorită progreselor în nutriție și medicină, tovarășii noștri canini trăiesc mai mult decât oricând. Cum ne pasă de ei, pe măsură ce îmbătrânesc vor determina cât de sănătoși, confortabili și fericiți câinii noștri vor fi în anii lor seniori. Iată ce trebuie să știți despre îngrijirea unui câine senior.

Când este un câine considerat senior?

Câine senior cuddling cu proprietarul

Câinii vin în toate formele și dimensiunile, și nu există o singură vârstă la care fiecare câine este considerat senior. Câinii mai mici tind să trăiască mai mult, așa că nu sunt considerați seniori până la aproximativ 10-11 ani. Câinii de rasă medie și mare ajung la vârsta lor în vârstă de 8-10 ani, iar rasele uriașe sunt considerați vârstnici la vârsta de 5-6 ani.

Înțelegerea când câinele dvs. este considerat adult sau senior vă va ajuta să oferiți cea mai bună îngrijire a puilor dvs. Dieta și recomandările de exerciții Schimbarea câinilor în diferite etape ale vieții, iar câinele dvs. poate fi confruntat cu un nou set de condiții de sănătate. Mulți veterinari doresc să vadă mai multe pui mai des pentru a le ajuta sănătoși.

Ce ar trebui să mănânce câinii de rang înalt?

Ca câini vârsta, atât metabolismul și nivelurile de activitate, tind să încetinească. Metabolismul mai lent și nivelurile scăzute de activitate pot duce la creșterea în greutate, în special dacă dieta câinelui dvs. rămâne neschimbată. Multe alimente de câine senior sunt formulate în mod specific pentru modificările stilului de viață ale câinilor mai vechi și cerințele dietetice, conținând mai puține calorii și grăsimi decât alimentele formulate pentru câinii mai tineri și mai activi. Ele pot conține, de asemenea, mai multe fibre pentru a vă menține pupul mai în vârstă, reducând în același timp calorii și pentru a-și reglementa sistemul digestiv.

Pe de altă parte, câțiva câini seniori experimentează o scădere a apetitului, fie datorită scăderii activității, fie datorită faptului că devin pictori în timp ce îmbătrânesc. Oricum, hrana pentru câini pentru seniori ar trebui să fie atrăgătoare cu o mulțime de carne întregi și grăsimi sănătoase pentru a-ți face ca puștiul să vrea să le mănânce.

O altă îngrijorare cu îmbătrânirea este pierderea masei musculare, care poate rezulta din scăderea utilizării musculare sau a corpului folosind proteina. Pentru a ajuta la combaterea pierderii masei musculare, majoritatea puiilor seniori pot beneficia de o multitudine de proteine ​​de înaltă calitate, foarte digerabile în dieta lor. Proteina care vine de la carne reală, întreagă este cea mai eficientă.

Dietele de câine senior pot conține, de asemenea, unele bonusuri benefice, cum ar fi glucozamina, chondroitina sau un impuls sanatos de antioxidanți pentru a ajuta la combaterea efectelor îmbătrânirii.

Exercitarea pentru câinii de rang înalt

Câine senior care se joacă afară

Ca un cățeluș sau adult, câinele dvs. probabil că nu a avut probleme să-și obțină exercițiile zilnice în. Cu toate acestea, în calitate de vârste de pui, nivelurile lor de activitate pot scădea cu adevărat. S-ar putea să se confrunte cu dureri, obosite sau pur și simplu plictisite și nu vor să iasă afară și despre ei. Totuși, exercițiul zilnic este foarte important pentru sănătatea lor. Ajută la prevenirea creșterii în greutate, mențineți masa musculară, scăderea durerii artritei și îmbunătățirea stării lor de spirit. Care nu înseamnă că câinele tău senior ar trebui să exercite așa cum au făcut ca un adult. Este posibil să trebuiască să luați pași pentru a modifica modul în care acestea rămân în formă.

Plimbarea și înotul sunt activități mari de impact pe care câinele dvs. îl poate bucura. Plimbarea ușoară a dealurilor sau înclinate poate ajuta, de asemenea, să mențină rezistența posterioară și flexibilitatea șoldului. De asemenea, puteți dori să adăugați în unele exerciții și exerciții de echilibru.1

Împreună cu modificarea rutinei de exerciții a câinelui senior, este posibil să trebuiască să modificați câteva lucruri în viața lor de zi cu zi. Un pas important este folosind o rampă de câine pentru a vă ajuta să obțineți puiul să intre și să iasă din mașină, pe pat sau pe canapea sau pe scări în casa dvs. De asemenea, ar trebui să eliminați covoarele de aruncare care vă pot determina câinele să alunece și să cadă și să se abțină de la rearanjarea mobilierului în casa dvs., ceea ce poate fi confuz pentru câțiva pui mai în vârstă.

Condiții de sănătate ale câinilor seniori

Când câinele dvs. a fost un adult, probabil și-au văzut medicul veterinar o dată sau de două ori pe an pentru vaccinări și examene de wellness. S-ar putea să fi avut o boală aici sau acolo, dar șansele sunt medicul veterinar nu a fost o oprire frecventă. Cu vârsta, care se poate schimba. Veterinarul dvs. va dori să vă vadă câinele senior la fiecare șase luni cel puțin, de preferință la fiecare trei până la patru luni. Aceste vizite mai frecvente permit veterinarului dvs. să vă mențină mai aproape de sănătatea câinelui dvs. și să urmăriți condițiile care pot să se strecoare cu vârsta, cum ar fi:

  • Artrita: Majoritatea câinilor vor dezvolta artrită cel puțin în câteva articulații de-a lungul vieții lor.2 Deși este cel mai frecvent o problemă din spate și înapoi, poate afecta orice articulație și va provoca durere și a scăzut mobilitatea. Controlul și exercițiul în greutate sunt importante în controlul acestuia, împreună cu medicamentele antiinflamatoare și dureri. Suplimente ca glucozamina și chondroitina pot ajuta, de asemenea.
  • Auzul și vederea: nu este neobișnuit ca câinii să-și piardă unele dintre auzul și vederea lor pe măsură ce îmbătrânesc. Cu unele modificări, cum ar fi utilizarea limbajului semnelor sau a șederii într-un mediu familiar, majoritatea puii vor accelea bine.
  • Cancer: Mai mult de jumătate dintre câini de peste 10 ani vor muri de cancer.3 Detectarea precoce este cel mai bun tratament, motiv pentru care aceste vizite veterinare frecvente sunt atât de importante. De asemenea, cunoașterea apetitului normal al puilor, nivelul de activitate și comportamentul și comportamentul vă va ajuta să vă gândiți la alte semne de avertizare timpurie.
  • Eșecul organelor: organe precum rinichii, ficatul și inima nu durează pentru totdeauna, iar productivitatea scade cu vârsta. Examenele de sănătate veterinare și munca de sânge vor ajuta la capturarea schimbărilor în funcția de organe. Dacă sunt detectate probleme, modificările în dietă și medicamente vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea câinilor dvs. de senior cât mai mult posibil.
  • Cognition: Doggy Demența este un lucru real și este ceva care poate fi învins pentru un părinte de câine.4 Dietele bogate în antioxidanți pot ajuta, precum și interacțiunea obișnuită cu dvs. și stimularea mentală pentru puii dvs.

Gândurile finale

Ani de vârstă câinelui dvs. poate fi într-adevăr "auriu" dacă este dat în grija corectă. Veterinarul dvs. ar trebui să fie un partener major în procesul de îmbătrânire a câinelui dvs. pentru a vă ajuta să faceți schimbările necesare pentru a le menține confortabile, active și fericite pe măsură ce îmbătrânesc.

  1. Blackmer R. 6 exerciții pentru a vă păstra câinele senior, fericiți și potriviți. Southpointspets.COM. Publicat 19 februarie 2018. Accesat la 8 februarie 2021.
  2. Gestionarea artritei canine. Akcchf.Org. Publicat 19 septembrie 2011. Accesat la 8 februarie 2021.
  3. Postați gs. 10 semne de avertizare ale cancerului. Acfundație.Org. Publicat 4 mai 2015. Accesat la 8 februarie 2021.
  4. Seibert L. Gestionarea câinilor și a pisicilor cu disfuncție cognitivă. Ziua de aziVesterinarinaryPractice.COM. Accesat la 8 februarie 2021.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine senior