Adoptarea câinilor seniori: dacă vă îngrijorați?

Adoptarea unui câine este rareori o decizie care trebuie făcută ușor, deoarece înseamnă a lua o mare responsabilitate de a îngriji o altă ființă. Majoritatea oamenilor preferă să adopte pui peste câinii seniori. Este adevărat că câinii de rang înalt pot necesita o mai bună îngrijire din cauza problemelor de sănătate, dar există și multe beneficii pentru adoptarea unui câine senior. Deci, dacă intenționați să adoptați un câine senior și nu sunteți sigur dacă faceți alegerea potrivită, aici sunt câteva lucruri de luat în considerare.

De asemenea, citiți: 12 motive pentru care câinii de rang înalt sunt mai buni decât puii

Principalele preocupări privind adoptarea câinilor seniori

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai frecvente preocupări care vă pot îngrijora de adoptarea câinilor de rang înalt. Unele sunt preocupări reale, în timp ce altele se bazează pe concepții greșite.

Problema "aproape moartă"

Unii oameni refuză să adopte câini seniori, deoarece se tem că un câine nu are prea mult timp. Se tem că formarea unei legături emoționale cu un animal de companie care nu va trăi mult mai mult vă pune pe o durere și suferință inutilă.

Problema Aceasta este o preocupare semi-valabilă. Rețineți că există o diferență între câinii de rang înalt și geriatric. Câinii de rang înalt încep doar să arate semnele de îmbătrânire, care nu sunt aceleași cu câinii geriatrici care au îmbătrânit deja și au o serie de probleme de sănătate.

În general, câinii între 5 și 10 ani sunt considerați seniori, deși aceasta variază, de asemenea, în funcție de rasă, deoarece rasele mai mici trăiesc mai mult în medie. Acestea fiind spuse, este adevărat că adoptarea unui catel sau a unui câine adult mai tânăr va însemna mai mult timp cu el.

Problemele de sănătate

Aceasta este o preocupare valabilă. În general, câinii mai în vârstă tind să aibă mai multe probleme de sănătate decât puii sau câinii adulți în prime. Condițiile de sănătate cum ar fi artrita, diabetul, obezitatea, viziunea sau problemele de auz sunt mai răspândite în câinii de rang înalt.

Cu toate acestea, nu toți câinii seniori au probleme grave de sănătate și puteți alege un animal de companie care nu a arătat semne de deteriorare a sănătății. Desigur, asta nu înseamnă că nu vor și să ia pe un câine senior înseamnă că trebuie să fii pregătit pentru asta. În ceea ce privește sănătatea, este aproape sigur că un câine senior va necesita vizite mai frecvente VET, care vă vor costa, deci păstrați-vă în minte când vă luați decizia.

Problemele de comportament

Potențialul de adoptare a îngrijorării față de comportamentul câinilor senior, deoarece consideră că problemele de comportament sunt motivul pentru care proprietarii lor anteriori au renunțat la ele. De asemenea, se tem că câinii care au petrecut o parte din viața lor în condiții proaste și au suferit prin a fi într-un adăpost sau o lire va avea probleme de comportament.

Problemele de comportamentAceasta nu este întotdeauna o preocupare validă. Adevărul este că mulți câini care ajung la adăpost au fost dați și din alte motive. Din păcate, există mulți proprietari de câini care își dau câinii după ce se plictisesc cu ei sau nu mai pot avea grijă de animal Din orice motiv. Alte motive pot include moartea proprietarului, un nou copil sau o nouă relație, o pierdere de locuri de muncă, o mișcare și așa mai departe. Comportamentul și temperamentul câinelui nu sunt neapărat motivul pentru a renunța la câine.

Acestea fiind spuse, este posibil ca unii câini seniori să aibă probleme de comportament, dar majoritatea acestor probleme pot fi corectate cu ușurință cu formarea și dragostea, deoarece provin din probleme de frică și abandonare. Multe adăposturi chiar încep să lucreze la aceste comportamente de îndată ce câinele se termină în adăpost.

"Nu puteți învăța o adevărată prezumție a câinelui vechi"

Aceasta nu este o preocupare valabilă. Acest vechi proverb este luat literalmente de unii oameni, dar este de fapt un mit. Câinii bătrâni pot învăța cu siguranță noi trucuri. În plus, majoritatea câinilor seniori sunt deja închiriați și nu au nevoie de antrenament sau cel puțin nu la fel de mult ca un catelus. Ele sunt, de obicei, instruite (deși unele pot avea incontinenţă probleme) și cunoaște majoritatea comenzilor de bază precum "Sit" sau "Vino".

Deși este adevărat că o cantitate mică de câini seniori are obiceiuri proaste și că aceste obiceiuri proaste sunt mai greu de corectat decât ar fi cu un câine mai tânăr, acest lucru nu este la fel de obișnuit ca oamenii să se teamă.

Motive pentru a adopta un câine senior

Motive pentru a adopta un câine seniorAcum că am acoperit unele dintre cele mai mari preocupări legate de adoptarea câinilor seniori, să aruncăm o privire la unele avantaje care vin cu adoptarea unui animal de companie mai vechi în locul unui catel.

Obțineți ceea ce vedeți

Când adoptați un cățel tânăr, ei vor crește într-un animal mai mare și trebuie să planificați pentru asta. Când adoptați un câine senior, știți deja cât de mare este și este mai ușor să cumpărați a Crăciun de câine sau un pat de câine pentru animalul dvs. de companie. De asemenea, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la adoptarea unei rase mici de amestec doar pentru a vedea poochia să crească la fel de mare ca st. Bernard.

Câinii seniori sunt ușor de manevrat

Câinii de rang înalt sunt o alegere bună pentru oamenii care nu au deținut niciodată un câine înainte. Câinii adulți și în vârstă sunt deja socializați, instruiți și nu necesită atâta timp și atenția pe care o fac puii. Probabil că nu va trebui să vă pregătiți nici un câine senior, deși unele dintre ele pot avea probleme de incontinență, așa cum am menționat anterior.

Câinii seniori sunt, de asemenea, mai calzi în general și mai puțin energici. Ei nu necesită mult timp, în special în comparație cu puii, ceea ce le face un animal de companie perfect pentru proprietarii care sunt cartofi de canapea sau nu prea ies. În cele din urmă, câinii vechi dorm mai mult și dorm și atunci când faceți, spre deosebire de puii care au modele de dormit neregulate.

Salvezi o viață

Adoptarea câinilor seniori - dacă vă îngrijorațiCâinii de rang înalt petrec de patru ori mai mult pe site-urile de adopție a animalelor de companie comparativ cu puii și câini adulți, arată statisticile. În adăposturile animalelor, ei nu au atât de mult timp deoarece majoritatea dintre ei sunt supraaglomerate. Asta înseamnă aproape o moarte, ceea ce înseamnă, de asemenea, că veți salva o viață pe care oricine altcineva este probabil să o salveze atunci când adoptați un animal de companie senior.

Ele sunt recunoscătoare

Potrivit majorității proprietarilor care au adoptat animale de companie vechi, câinii seniori par să simtă că au fost mântuiți și nu-și opresc niciodată să-și exprime recunoștința. Cu un câine senior, obțineți un tovarăș de viață care vă va iubi și vă prețuiește prietenia pe o perioadă nedeterminată. Ele sunt, de asemenea, o alegere mare ca Terapie Dogs sau animale de companie pentru seniori, deoarece sunt calm și nu se încântă ușor.

Citiți următorul: 6 sfaturi despre cum să aibă grijă de câini de rang înalt

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adoptarea câinilor seniori: dacă vă îngrijorați?