10 Sfaturi pentru a avea grijă de un câine senior

HAPPY SENIOR MIXED DOING MIXED ÎN BANDANA Zâmbind pe iarbă

Văzând câinele dvs. ajunge la vechime este o binecuvântare, chiar dacă poate fi dificil să le asmiști să înceapă să încetinească puțin.

Când câinele dvs. atinge oficial statutul senior va depinde de dimensiunea lor. Câini de rasă mare sunt considerați seniori în jurul vârstei de șapte sau opt, în timp ce câinii de rasă medie și mică devin seniori mai târziu, în jurul vârstei de 10 sau 11 ani.

Desigur, doar pentru că câinele dvs. lovește o anumită vârstă nu înseamnă că sănătatea lor va începe să coboare peste noapte. Cu câini, ca și cu oamenii, îmbătrânirea este adesea un proces lent și treptat care începe cu schimbări fizice și comportamentale subtile. Prin îngrijirea câinelui dvs. senior în mod corespunzător de la început, puteți ajuta la gestionarea acestui proces - și asigurați-vă că pomul dvs. continuă să trăiască cea mai bună viață, indiferent de vârstă.

Iată câteva modalități de a vă îngriji câinele de îmbătrânire și de a le păstra sănătoși și fericiți în timp ce se confruntă cu unele dintre provocările care vin cu un senior.

1. Configurați vizitele semi-anuale ale VET

Acum este o idee bună să vă măriți câinele examene de wellness de la o dată pe an la două ori pe an. Această recomandare provine din America de Asociație Spitalul Animal (AAHA), care notează că acest lucru face acest lucru va ajuta la stabilirea liniilor de bază pentru sănătatea animalului dvs. de companie și asigurați-vă că "anomalii clinice silențioase" sunt prinse mai devreme decât mai târziu.

2. Stick la o dietă sănătoasă

Este cu siguranță tentantă să începeți să vă răsfățați animalul mai mult în vechea lor vârstă, dar este de fapt mai importantă ca niciodată să-și păstreze alimentația sănătoasă și echilibrată. Prea multă mâncare grasă sau prelucrată în această etapă în viața lor ar putea duce la inflamație și creștere în greutate, ambele pot scădea calitatea vieții câinelui.

Cele 9 cele mai bune alimente pentru câinii mai în vârstă în 2021

3. Introduceți suplimente

În plus față de menținerea aceleiași diete nutritive, acestea se obișnuiesc, vorbește cu medicul veterinar despre introducerea anumitor suplimente, cum ar fi uleiul de pește (bun pentru oase, articulații, piele și strat), glucozamină (bun pentru articulații) și / sau probiotice (bun pentru sănătatea digestivă). Cu un consum regulat în timp, suplimentele ca acestea pot fi capabile să facă o mare diferență în sănătatea câinelui dvs. și pot fi adesea adăugate la mesele lor obișnuite.

4. Păstrați un ochi pentru semne subtile de disconfort

Câinii nu pot vorbi, deci este treaba noastră ca îngrijitorii lor de a urmări semnele pe care ar putea fi în primejdie. Unele lucruri de căutat includ includerea Limping, Dificultăți în schimbare a poziției, dificultăți de alpinism pe scări sau sărituri și să se culceeze atunci când mănâncă sau de a bea tot ce sugerează că puiul tău are nevoie de o vizită la veterinar.

5. Monitorizați (și amestecați) nivelurile de activitate ale câinelui

Doar pentru că câinele dvs. este un senior nu înseamnă că timpul de joc și plimbările vor ajunge la o oprire. Cu toate acestea, înseamnă că ar putea avea nevoie de mai multă încurajare pentru a rămâne activ. Urmați conducerea lor atunci când vine vorba de lungimea activităților și să nu-i forțezi să o exageră. De asemenea, puteți încerca câteva activități noi. Înot, De exemplu, este mare pentru gestionarea greutății și articulațiile câinelui dvs.

6. Joaca unele jocuri cerebrale

Exercițiul mental este la fel de important ca exercițiul fizic pentru bunăstarea câinelui dvs. Ajuta la păstrarea creierului lor ascuțit cu stimularea activităților cum ar fi puzzle-ul jucării, Ascunde-și-căutați, și tratați "vânătorii de scârțâie" în jurul casei. Aceste antrenamente pentru minte sunt esențiale pentru păstrarea câinelui în formă cognitivă a vârfului, și ca un bonus, sunt o mulțime de distracție pentru amândoi.

7. Du-te pentru aventuri

Timpul de calitate cu câinele dvs. devine și mai important pe măsură ce îmbătrânesc. Profitați la maximum de fiecare moment împreună - și să le dați toate sunetele, atracțiile și mirosurile noi pentru a explora împreună în aventuri regulate împreună. Hop în mașină și verificați o pădure din apropiere, plajă sau parc pe care nu o vizitați în mod normal pentru o excursie distractivă care să lumineze atât zilele dvs.

8. Adăugați mai multe sesiuni de îngrijire

Pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă, ar putea avea o perioadă mai dificilă care se îngrijește. Ajutați să ridicați slăbirea cu mai mult la domiciliu îngrijirea sesiuni, inclusiv o mulțime de perie. Dacă câinele dvs. se confruntă cu incontinență, asigurați-vă că și programați în băi suplimentare. Nu numai că vă va permite să vă păstrați câinele în căutarea și să vă simțiți cel mai bine, vă va oferi, de asemenea, o oportunitate de a verifica noul Luptă, Bumps, sau zone de iritare.

9. Nu neglija îngrijirea dentară

În timp ce suntem pe tema îngrijirii, este important să aveți grijă de îngrijirea orală a câinelui dvs. Câinii de îmbătrânire sunt la un risc crescut de lucruri cum ar fi infecție gingivală și dinții crăpați, care sunt dureri, condiții grave care necesită atenție VET.

start Periajul dinților câinelui În mod regulat, cu o perie deget și o pastă de dinți prietenoasă pentru câini, folosind mișcări circulare blânde și plasarea degetului la un unghi de 45 de grade pentru a curăța la linia gingiilor. Și dacă observați sângerări, umflături sau semne de durere, programați o întâlnire cu VET.

Cele 8 cele mai bune periuțe de dinți de câine din 2021

10. Faceți câteva actualizări la domiciliu

Așa cum vă protejați câinele dvs. toți acei ani în urmă, acum este momentul să vă optimizați spațiul de locuit pentru nevoile câinilor dvs. seniori. Unele idei includ schimbarea patului lor vechi pentru un Opțiunea ortopedică și / sau încălzită, Configurarea unor scări de companie lângă piesele lor preferate de mobilier și plasarea covoarelor pe suprafețe alunecoase, cum ar fi țiglă și lemn. Scopul este de a vă păstra câinele cât mai sigur și confortabil posibil și pentru a le ajuta să mențină o parte din independența lor, chiar și în timp ce încetinesc.

Este inevitabil ca nevoile câinelui dvs. să evolueze pe măsură ce îmbătrânesc. Acordați o atenție deosebită și asigurați-vă că le arătați toate dragostea pe care o merită. Petrecerea timpului împreună - și aprecierea pentru fiecare moment - este cea mai bună modalitate de a vă bucura de ani de vârstă câinelui dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Sfaturi pentru a avea grijă de un câine senior