Vârstele și etapele hranei pentru câini

vârste și etape ale alimentelor pentru câini

Așa cum bebelușii și oamenii vârstnici necesită nutriție care este în mare parte diferită de adulți, Pouchele noastre iubite necesită, de asemenea, nutrienți diferiți, în funcție de stadiul vieții în care sunt în prezent. Uită-te la matricea amețitoare de alimente pentru animale de companie în rafturile magazinului de animale de companie. Unii sunt etichetați "numai pentru cățeluși", în timp ce alții sunt îndrumați la câinii de rang înalt. Apoi există și așa-numitele alimente pentru animale de companie. Ideea este că diferite etape de viață a câinilor necesită diferite tipuri de dietă care este o reflectare a schimbărilor fiziologice care apar în corpurile lor la orice etapă de viață dată. Înțelegerea dvs. a acestor veacuri și etape de mâncare pentru câini vă poate ajuta să alegeți cea mai bună nutriție pentru poochia dvs.

Puppicul rambunptiv

Ca și bebelușii umani, primul an al vieții unui câine este marcat de creșterea și dezvoltarea rapidă. Țesuturile și organele continuă să formeze, să se dezvolte și să se maturizeze în niveluri și funcționalități pentru adulți. Ei, de asemenea, învață multe lucruri despre noul lor mediu. Puppicul dvs. este o creatură rambunptioasă, liberă și încă nemulțumită, care va necesita mai multe calorii și mai multe proteine ​​pentru a-și susține nivelul de energie și cerințele de construcție a țesuturilor, respectiv.

Puppicul rambunptiv

Recomandarea actuală de hrănire este de 4 ori pe zi până când puii tineri ajung la 4 luni și de trei ori pe o zi hrăniți până la 6 luni. Curând după aceea, ei pot fi deja hrăniți pe o bază de două ori pe zi, la fel ca câinii adulți.

Întrebarea este acum la ce vârstă puteți începe să luați în considerare un cățeluș pentru a fi suficient de matur încât poate fi deja considerat ca un câine adult? Ei bine, dacă pooch-ul dvs. este o rasă mică până la mijlocie, atunci se poate aștepta să se maturizeze în vârstă de 6 până la 12 luni. Pentru rasele mari de câine, Vârsta de maturitate este oriunde între 10 și 16 luni. Pentru rasele de câine foarte mari sau uriașe, scadența are loc în termen de 2 ani.

În plus față de calorii și proteine ​​mai mari în dietele lor, puii au nevoie de mai mult de calciu, precum și fosfor în raportul corect. Vitaminele și alte minerale, precum și nutraceutice precum DHA și EPA sunt, de asemenea, importante deoarece pot ajuta la dezvoltarea normală a sistemului nervos central, precum și a sistemului imunitar.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente de calciu pentru câini

În timp ce puii au nevoie de mai multe calorii, trebuie să se observe prudență că nu le-a depășit, deoarece obezitatea are de obicei rădăcinile sale în puppyhood. Nu vrei ca catelul tău să crească obez în maturitate. De asemenea, acordarea prea multor substanțe nutritive la rasele mari și uriașe poate avea un impact asupra articulațiilor care rulează în greutate, sporind sensibilitatea acestora la problemele comune.

Cel mai important lucru de a înțelege despre cățeluși este că mâncarea pe care îi hrăniți pot juca un rol major în modul în care acestea cresc în adulți și câini de rang înalt. Acest lucru face ca alegerea hranei catelusului cu cele mai importante.

Ghiduri de hrană pentru câini

Cel mai bun hărțuitor de catelus

Adultul sănătos

Câinele adulților este destul de ușor de alimentat, deoarece trebuie doar să susțineți funcționarea optimă a diferitelor sale sisteme de organe. Majoritatea obiceiurilor de hrănire ale unui câine adult sunt un transfer de la modelele sale de hrănire a puilor. Deci, dacă ați oferit mâncăruri extrem de calorii în cantități extrem de mari, când pooch-ul dvs. este încă un cățeluș, atunci vă puteți aștepta ca pooch-ul dvs. adult să aibă deja probleme asociate cu obezitatea.

Pe de altă parte, dacă ați fost meticulos în hrănirea dvs. de catelus, atunci câinele dvs. adult va cere doar suficiente calorii pentru a-i ajuta să-și mențină nivelurile de activitate. Aici vor avea o importanță deosebită nivelurile de activitate ale Pooch. Cu cât este mai activă pooch-ul dvs. este mai mare este nevoia de calorii. Puteți adăuga la fel de mult cu 40% mai multe calorii în dieta sa, dacă pooch-ul dvs. este unul foarte activ. Dimpotrivă, dacă pooch-ul dvs. este un cartof de canapea, atunci nu este nevoie să adăugați mai multe calorii în dieta sa decât ar trebui. De fapt, trebuie să reduceți consumul de calorii cu aproximativ 10%.

De asemenea, în funcție de starea de sănătate a pooch-ului dvs., VET dvs. poate necesita, de asemenea, nutraceutice sau suplimente de vitamine și minerale pentru a ajuta la mărirea nevoilor sale nutritive. Acest lucru este valabil mai ales pentru rasele de câine care sunt mai vulnerabile la anumite tipuri de boli de doggie decât alte rase. Acum este momentul să începem să vă gândiți la reducerea impactului acestor condiții odată ce Pooch ajunge la anii de aur.

Ghiduri de hrană pentru câini

Cel mai bun hrană pentru câini uscați
Cel mai bun alimente pentru câini umede
Cele mai bune produse de câine fără cereale: Ghidul cumpărătorului
Cel mai bun hipoalergenic Dog alimente: Ghidul cumpărătorului
Cele mai bune alimente pentru câini pentru stomacuri sensibile: Ghidul cumpărătorului
Cele mai bune mărci de mâncare câine

Câinele de aur senior

Spre deosebire de oamenii care sunt deja considerați "seniori" la atingerea vârstei de aur de 60 de ani, câinii vor avea, de obicei, veacuri diferite pentru ca ei să fie luate în considerare în anii lor de aur. De exemplu, câinii de dimensiuni mici și mijlocii sunt considerate "vechi" la atingerea a 7 ani, în timp ce rasele mari de câine vor necesita cu 6 ani înainte ca acestea să poată fi numite ca atare. Pentru rasele uriașe, anii seniori vin mult mai devreme la 5 ani.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente de câine senior

Ghiduri de hrană pentru câini

Câini de rang înalt

Alegerea hranei drepte de câine Pentru persoanele în vârstă pot fi complicate, deoarece trebuie să luați în considerare orice stare de sănătate existentă pe care o poate avea. În general, totuși vor necesita mai puține calorii, deoarece nu vor mai fi în mișcare atât de mult; Nivelurile lor de activitate sunt reduse substanțial în comparație cu puii și câinii adulți. Ei vor mai avea nevoie de mai multe proteine, deși pentru a ajuta la menținerea puterii și tonicității mușchilor lor. Cu toate acestea, deoarece funcțiile lor digestive sunt de asemenea reduse, este important să alegeți alimente pentru câini care conțin proteine ​​ușor digerabile, astfel încât să poată procesa cu ușurință și să utilizeze cu ușurință proteinele.

În legătură cu o postare: Mâncare de câini cu proteine ​​ridicată

Fiți atenți, totuși, că o dietă bogată în proteine ​​nu poate fi recomandată în poocele care au deja o reducere semnificativă a capacităților lor renale. Deoarece rinichii sunt deja într-o stare compromisă sever, filtrarea deșeurilor secundare de metabolism de proteine ​​poate pune stres nejustificat asupra rinichilor, grabă în continuare deteriorarea acestuia. Ca atare, dacă câinele dvs. senior este deja în stadiile sale avansate de boală renală cronică, reducerea consumului de proteine ​​ar trebui să ajute la încetinirea vitezei de deteriorare a funcției renale. Luați notă, am spus să reduceți aportul de proteine, să nu îl eliminați din dieta câinilor dvs. seniori.

Alegerea mâncării potrivite pentru câinii noștri depinde foarte mult de cât de bine înțelegem ce se întâmplă cu trupurile lor, pe măsură ce îmbătrânesc. Pe scurt, totul începe cu o nutriție bună în puppyood, menținând acest lucru pe tot parcursul maturii, și susținând câinii noștri în vârstă de vârf.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vârstele și etapele hranei pentru câini