Chartreux cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Chartreux Cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Nu ar fi frumos să ai o pisică cu un zâmbet care să se trezească în fiecare dimineață? Ei bine, cel mai apropiat putem veni la acel vis este prin obținerea unei pisici Chartreux. Uneori cunoscuți afectuos ca Smiley Chartreux, Chartreux are o față care pare a fi un zâmbet perpetuu. Și când vine vorba de personalitate, unii au comparat această pisică într-un mime - liniștită, dar comunicativă, și într-adevăr, uneori puțin prostie. Dacă sunteți interesat să achiziționați o pisică Chartreux, atunci acesta este articolul pentru dvs., deoarece vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a ști despre această rasă specială de pisică.

Pisica Chartreux pe balcon

Istoria pisicii Chartreux

Înainte de a continua, este mai bine să ne întoarcem în timp și să aruncăm o privire la originea Cat Charreux. Din păcate, originea reală a acestei rase de pisică nu este încă cunoscută. Cu toate acestea, pisica Chartreux a fost asociată cu cartușul în Franța (și acest lucru nu are nimic de-a face cu stratul de blană de blană a pisicii Chartreux, care arată ca o mantie de călugări) tot drumul înapoi în secolul al XVII-lea. Dar istoria sa merge mai departe, deoarece unii experți de pisici cred, în secolul al XIII-lea într-un loc care este numit în prezent Siria. Unii istorici de pisici consideră că Pisica Chartreux a fost adusă în Franța de Crusaders care mai târziu a devenit călugări din cartușeni. Având în vedere cât de comunicare liniștită și amuzantă sunt aceste pisici, s-ar putea imagina că călugării caartușii le-au găsit ca fiind prieteni felini perfecți să aibă în jur. Potrivit unui folclor francez, Pisica Charreux a fost numită pentru lichiul Chartreuse, care a fost făcut de călugărul cararthuzian în acel moment.

Cu toate acestea, istoria pisicii Chartreux nu este tot pozitivă. Sa raportat că această rasă de pisică a devenit populară pentru peltele sale groase în secolul al XVIII-lea. Pentru furieri, acest lucru a fost cunoscut sub numele de "Pile de Charreux" - un fel de lână luxoasă care a venit cu un preț foarte ridicat.

Dar, din fericire, pisicile Chartreux au supraviețuit perioadele cele mai grave în istoria franceză, deoarece unii dintre ei și-au făcut drumul spre Statele Unite ale Americii în 1971. John și Helen Gamon au adus trei dintre aceste pisici din Franța la casa lor la Jolla din California. Au continuat să facă această rasă de pisică populară în Statele Unite. În 1987, Asociația Cat Fanciers a acordat în cele din urmă starea recunoscută a Chartreux. În prezent, această rasă de pisică a fost recunoscută de toate principalele asociații CAT din America. În prezent, există mai puțin de douăzeci de crescători de pisici Chartreux în Statele Unite și Canada.

Fapte rapide despre Pisica Chartreux

Acum că știm puțin despre istoria acestei rase speciale de pisică, este timpul să învățăm câteva fapte rapide despre Pisica Charreux.

  • Rare rare: În ciuda popularității lor crescânde, pisicile Chartreux sunt încă foarte rare. Așa cum am menționat mai devreme, nu există mai mult de douăzeci de crescători activi în Statele Unite și Canada.
  • Culoarea blanului: Această rasă de pisică are o culoare unică de blană. Spre deosebire de alte rase, pisicile Chartreux nu vin în diferite culori sau combinații de culori. Culoarea lor unică a stratului este de obicei gri și nuanțe de albastru. Această culoare unică a stratului este unul dintre motivele pentru care această rasă de pisică este una dintre cele mai dorite.
  • Mărimea: Cele mai multe rase de pisică se încadrează în aceeași dimensiune. Cu toate acestea, pisicile Chartreux tind să crească mai mari și să cântărească mai greu decât pisica medie. Ele au de obicei o gamă de greutate de 8 kilograme la 16 kilograme. Cu toate acestea, acest lucru nu le face mai înalte decât pisica medie. În ciuda dimensiunilor lor de mai sus, pisica Chartreux are de fapt mai atletică decât casa medie.
  • Păr rezistent la apă: Gata pentru ceva cu adevărat special? Un alt lucru unic despre pisica Chartreux este faptul că haina de păr este complet rezistentă la apă. Deci, indiferent dacă se încadrează accidental într-un corp de apă sau primește o baie, pisica Charreux va ieși complet uscată după o mișcare rapidă.
  • Înălţime: După cum sa menționat anterior, deși pisica Chartreux este relativ mai mare decât alte pisici, are de fapt o statură scurtă. Are o înălțime medie de aproximativ 8 inci la 11 inci la nivelul umărului. Ceea ce le face mai mari este masa musculară suplimentară pe care o au.
  • Zambetul: Poreclit Smiley Chartreux, această pisică arată că poartă un zâmbet perpetuu. Alertă spoiler, nu zâmbește de fapt în realitate. Acest "zâmbet" adorabil este doar ca urmare a unei structuri osoase a craniului și a maxilarului. Chiar dacă pisica dvs. Chartreux este supărată pe tine, veți vedea în continuare o pisică zâmbitoare la tine. Minunat, nu-i așa?
  • Culoarea ochilor: La prima vedere, veți observa că această pisică are o culoare unică a ochilor. Culorile ochiului variază de la aur, portocaliu și cupru.
  • Păr dur: Spre deosebire de cele mai multe pisici cu părul moale, pisica Chartreux are păr foarte dur, care se simte mai tare și mai puternic decât pisica medie.
  • Durată de viață: O pisică sănătoasă Chartreux poate trăi timp de până la 18 până la 21 de ani când a avut grijă în mod corespunzător de.

Chartreux Cat Sitting

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Unicitatea pisicii Charreux ar trebui să fie clară până acum. Dar există încă mai multe de știut. Dacă sunteți interesat să obțineți o pisică Chartreux, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoașteți.

Sănătate

Pisica Chartreux este, în general, o rasă de pisică foarte tare și sănătoasă. Dar nu cădeți pentru crescători care vă spun că acest unic nu are probleme de sănătate. Deși este posibil să nu aveți prea multe de îngrijorat atunci când vine vorba de sănătatea sa, Pisica Chartreux este încă predispusă la unele preocupări de sănătate.

O problemă de sănătate are de a face cu pietrele tractului urinar Struvite. O altă problemă potențială de sănătate este ereditară - dislocarea genunchiului. Acest lucru ar putea varia de la ușoară la severă. Nu veți avea prea multe de îngrijorat în cazuri ușoare. Dar cazurile severe vor necesita o asistență medicală imediată, deoarece poate duce cu ușurință la lame. Pisicile Charreux sunt, de asemenea, predispuse la complicații de rinichi polichistic.

Pentru a fi pe partea mai sigură, este mai bine să primiți, de asemenea, o garanție de sănătate scrisă de la un crescător înainte de a efectua o achiziție. Ca proprietar de animale de companie, aveți un rol imens de a vă juca în asigurarea faptului că pisica dvs. rămâne sănătoasă în orice moment. O parte importantă de a face acest lucru face ca acesta să fie un punct ca să luați excursii regulate către VET pentru examinările generale care trebuie efectuate. Acest lucru va contribui, de asemenea, la detectarea unor probleme potențiale de sănătate înainte de a deveni critice.

Hrănire

Pisica ta Chartreux, la fel ca orice altă pisică, este un carnivor. Ca atare, dieta sa ar trebui să reflecte nevoia de proteine. În plus, trebuie să fie alimente de calitate alimentară. La fel ca orice altă pisică, Pisica Charreux are nevoie de o dietă bogată în proteine ​​de înaltă calitate din surse de animale. Deoarece această rasă de pisică are un stomac foarte sensibil, trebuie să aveți grijă să evitați sursele de proteine ​​pe bază de plante. De asemenea, trebuie să evitați hrănirea de alimente foarte bogate, deoarece acest lucru poate fi ușor de rău. Înainte de a cumpăra orice alimente de pisică, luați timp pentru a citi eticheta pentru a fi siguri că conține cel puțin o sursă de proteină pe bază de carne. Proteina pe bază de carne este atât de importantă pentru pisica dvs. Chartreux că trebuie să formeze cel puțin 40% din dieta lor. Proteina ajută la asigurarea faptului că este bine alimentat fără a pune în greutate nesănătoasă. De asemenea, ajută la combaterea mușchilor slabi ai pisicii în timp ce își susține inima. Se recomandă rotirea între uscat kibble și conserve alimente umede Pentru a vă asigura că pisica dvs. obține beneficiul de umiditate care provine din alimente umede. Cu toate acestea, asigurați-vă că pisica dvs. devine alimente mai umede de conserve decât uscate, deoarece acestea din urmă vine în cea mai mare parte cu surse de calitate superioară. În afară de proteine, asigurați-vă că alimentele dvs. de pisică vine cu un amestec de substanțe nutritive și vitamine esențiale. Pentru cele mai bune alimente de pisică, puteți vorbi întotdeauna cu veterinarul dvs. pentru unele recomandări. Un pisoi Chartreux ar trebui să fie hrănit cu alimente de pisici deja făcute până la aproximativ șase săptămâni, cel puțin.

În legătură cu o postare: Alimente pentru pisici pentru stomacuri sensibile

Chartreux pisică minciună

Îngrijire

În timp ce vă hrăniți mâncarea sănătoasă de pisici, este mai bine să vă monitorizați greutatea o dată pe săptămână pentru a vă asigura că nu pune prea multă greutate. Dacă observați că dvs pisica câștigă prea multă greutate, Vorbiți cu veterinarul dvs. despre dreapta pierdere în greutate Planificați să utilizați. După cum am menționat mai devreme, trebuie să Luați pisica dvs. pentru a vedea medicul veterinar. Acest lucru ar trebui să se facă cel puțin o dată pe an. VET dvs. va efectua examinări fizice generale care vor dezvălui orice riscuri potențiale de sănătate - dacă există și furnizați remedii. Așa cum am menționat mai devreme în acest articol, pisicile Chartreux sunt, în general, pisici foarte sănătoase, cu îngrijirea potrivită, ei pot trăi bine în anii adolescenți. În afară de examenele medicale obișnuite, asigurați-vă că pisica dvs. este vaccinată din toate bolile de pisici comune. Din nou, acest lucru se poate face de către VET local. După prima lovitură de vaccin, pisica dvs. va avea nevoie de boostere anuale. De asemenea, este mai bine să Luați în considerare faptul că ați sterilizat pisica deoarece acest lucru va ajuta la prevenirea anumitor comportamente, cum ar fi marcarea teritoriului cu pulverizare urină sau urină. Asigurați-vă că cheltuiți suficient timp cu pisica dvs., deoarece play-ul vă ajută să vă stimulați timpul. De asemenea, puteți cumpăra unele Jucarii de pisici Pentru a vă menține pisica ocupată când nu sunteți în jur. Cel mai bine este să investești în jucăriile de pisici care ajută, de asemenea, pentru a oferi pisicii dvs. un exercițiu fizic.

Îngrijirea

Este important sa Groom pisica ta in mod regulat. Așa cum am menționat mai devreme, această rasă de pisică vine cu o tunsoare unică, care necesită o atenție deosebită. Asigurați-vă întotdeauna că pieptați părul pisicii cel puțin o dată pe săptămână când pieptați, urmați întotdeauna direcția fluxului natural al părului. Pieptene într-o mișcare în sus și descendentă pentru a vă ajuta să scăpați de bug-uri parazitare și de alte particule sau de particule dorite care se pot ascunde în haina de păr a pisicii. Pisica ta va arunca de cateva ori pe parcursul anului. În astfel de momente, întotdeauna asigurați-vă că pieptați părul pe o bază zilnică ca făcând acest lucru, va ajuta la menținerea sănătății Haircoat. O altă parte a îngrijirii pisicii tale își tăie în mod regulat unghiile. Dar face doar atunci când observați că unghiile pisicii tale sunt îngroșate. Inainte de Îndepărtați unghiile pisicilor, Este important să vă asigurați că este sigur și confortabil. Pentru a face acest lucru, înfășurați o mână în jurul corpului superior al pisicii dvs. și utilizați cealaltă mână pentru a tăia unghiile. De asemenea, curățați urechile pisicii cât de des este necesar. Verificați părțile interioare ale urechilor sale și priviți-vă pentru acumularea de ceară și murdărie. Dacă observați oricare dintre astfel de acumulări, utilizați o minge de bumbac umedă pentru a curăța ușor interiorul urechilor. Cea mai bună modalitate de a observa când există o acumulare atunci când există pete întunecate în urechile pisicii tale. Periajul dinților pisicii este, de asemenea, foarte important. Acest lucru va ajuta la prevenirea bolilor legate de placă și de ordine. Utilizați întotdeauna o periuță de dinți de piatră și o pastă de dinți. O altă parte importantă a îngrijirii pisicii tale este păstrată în interior. Acest lucru îl protejează de accidente și boli. De asemenea, îl împiedică să se piardă sau să fie furat.

Temperament

Personalitatea Cat Chartreux poate fi rezumată în trei cuvinte - blând, liniștit și dulce. Pisicile Chartreux iubesc proprietarii lor și le place să-și petreacă timpul cu ei. Ele sunt foarte bune atunci când vine vorba de legarea cu proprietarii lor umani. Spre deosebire de alte pisici, pisicile Chartreux preferă să petreacă mult timp cu oamenii lor. Dar ei nu vă deranjează să fie lăsați singuri o dată când. Pisicile Chartreux sunt bine-cunoscute pentru capacitatea lor de a trăi cu alte animale de companie sau animale. Cu toate acestea, înainte de a adăuga pisica dvs. la un alt animal de companie, întotdeauna asigurați-vă că celelalte animale de companie sau animale nu se întreabă cu un nou coleg de joacă. Pisicile Chartreux sunt, de asemenea, foarte bune cu copiii. Asigurați-vă doar să vă învățați pe copiii dvs. modalitatea corectă de a-și trata prietenul felinar. Așa cum am menționat mai devreme, rasele de pisică Chartreux sunt foarte liniștite. Ele nu sunt vocale; Ca rezultat, sunt ideale pentru persoanele care preferă animalele liniștite.

Charreux pisica stând într-un scaun

A rezuma

În rezumat, pisica Charreux poate fi cu ușurință toată pisica ideală a iubitului de pisică. Cu toate acestea, la fel ca orice lucru bun, această rasă de pisică este încă relativ rară. Așa cum am menționat mai devreme, ele sunt mai puțin de 20 de centre active de reproducere din Statele Unite. Ca rezultat, nu vă așteptați ca această rasă de pisică să vină foarte ieftin. Dar dacă credeți că Pisica Charreux este pentru dvs., atunci ar trebui să merite fiecare penny.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chartreux cat: informații de rasă, caracteristici și fapte