Korat: profil de rasă de pisică

Portret Korat Cat

Koratul, cunoscut și sub numele de Si-Sawat, este o rasă de pisică uimitoare originară din Thailanda antică. Cunoscută de stratul său distinctiv de argint albastru-gri și fața în formă de inimă, această pisică a câștigat nenumărate admiratori pentru aspectul său, precum și personalitatea sa unică.

Koratul este o pisică mică, cu o expresie de alertă robustă, puternică și plină de viață. Ochii ei mari, proeminenți verzi sau chihlimbar amplifică expresivitatea acestei rase. Deși rar în afara casei natale thailandeze, există o mulțime de lucruri de a învăța și de a iubi despre acest lucru afectuos rasă de pisică.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 10 kilograme

Lungime: 15 până la 18 inci

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Albastru-gri cu sfaturi de argint

Culoarea ochilor: Verde sau chihlimbar

Speranța de viață: 15 până la 19 ani

Caracteristicile koratului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Koratului

Această rasă a provenit din vechea Thailanda, altfel cunoscută sub numele de Siam. Literatura antică indică faptul că Koratul ar fi putut fi în jurul valorii de perioada Ayutthaya din Thailanda, care a fost cuprinsă între 1350 și 1767. Cea mai notabilă carte antică, poeziile cărților de pisică, a fost găsită reprezentând că rasele de pisică considerate a aduce noroc proprietarilor lor. Printre pisicile enumerate a fost Koratul. Din acest motiv, Korats au fost adesea administrate ca daruri pentru a aduce noroc și fericire unui nou cuplu căsătorit.

Koratul a venit în Statele Unite destul de recent. În 1959, primele korate, Nara și Darra au fost importate din Thailanda la U.S. Până în prezent, cele mai multe linii ale lui Korat pot fi urmărite înapoi la rădăcinile lor thailandeze.

9 dintre cele mai rare rase de pisica din U.S.

KORAT CAT Îngrijire

Pisica korată este extrem de inteligentă, jucăușă și afectuoasă. Aceste feline inteligente poate forma o legătură strânsă cu oamenii lor și iubesc să fie o parte implicată a activităților dvs. zilnice. Din acest motiv, ei nu le place să rămână singuri pentru perioade lungi de timp. Ele sunt pisici sociale și iubesc să fie cu persoana lor specială. Aceste pisici ar trebui să aibă un tovarăș pentru a le păstra compania, indiferent dacă sunteți tu sau un alt animal. Fiind lăsat singur, poate duce la anxietate de separare și la un korat nefericit.

Exercitarea este importantă pentru orice pisică, iar Koratul nu este o excepție. Cu toate acestea, spre deosebire de unele pisici, Koratul iubește orice joc pe care îl pot jucați cu oamenii lor. Playtime este timpul de legare, iar aceste pisici feisty se înmoaie în fiecare minut de interacțiune pozitivă cu tovarășii lor umani. Multe koraturi chiar se bucură de a Joc de pret! Inteligența înaltă a lui Korat le face să se antreneze ușor și de bine. Pentru a le păstra distrați și provocați, încercați să învățați trucuri și să le dați jucării puzzle.

Păstrarea lui Korat Well-îngrijit va asigura că acestea rămân sănătoase și curate. Cu stratul lor de o singură stradă, îngrijirea este o briză. O periaj săptămânal sau două ar trebui să fie suficiente pentru a-și păstra strălucirea strălucitoare de argint strălucitoare și în stare bună. Asigurați-vă că, de asemenea, tăiați în mod regulat unghiile Koratului, periați dinții și păstrați urechile curate.

Merită să remarcăm asta Blue Blue Cat este, de asemenea, în general considerată a fi scăzută. Pur și simplu mângâia blana unui Korat bine îngrijit este puțin probabil să producă flutura obișnuită a părului de pisică, care poate fi problematică pentru mulți care suferă de alergie.

Probleme comune de sănătate

Koratul este de obicei destul de sănătos, dar înainte de a cumpăra un korat de la un crescător, asigurați-vă că ați văzut un document scris al sănătății ambelor părinți.

Ele pot fi predispuse la gangliozidozele GM1 și GM2. Aceasta este o condiție genetică care are ca rezultat o deficiență enzimatică care afectează sistemul nervos. Este fatală, dar poate fi descoperită prin intermediul testelor genetice. Este important ca o pisică Korat să fie testată pentru această boală înainte de reproducere.

Dieta și nutriția

Furnizarea Koratului cu alimente de înaltă calitate va contribui la asigurarea unei vieți lungi și sănătoase. Fiecare pisică va avea propriile sale preferi, nu-i place și Nevoile dietetice. Consultați medicul veterinar pentru mai multe informații despre dieta care se potrivește cel mai bine felinei dvs.

Rețineți că, în timp ce această rasă se poate lupta cu un procent scăzut de grăsimi corporale, ar trebui să evitați, de asemenea, încurajarea creșterii excesive în greutate sau a obezității.

PROS
  • Extrem de inteligent

  • Foarte iubitoare și poate forma o legătură puternică cu oamenii lor

  • Cerințe de îngrijire scăzută

Contra
  • Poate dezvolta anxietate de separare dacă este lăsată singură pentru perioade lungi de timp

  • Poate deveni exigentă vocal

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Korat

Găsirea unui Korat Purebred poate fi un pic mai triciv decât alte rase, dar o căutare amănunțită merită efortul dvs! Un Korat poate chiar să-și găsească drumul spre un centru de adopție lângă dvs., astfel încât întotdeauna asigurați-vă că verificați salvele înainte de a merge la un crescător.

Următoarele link-uri vă vor ajuta să găsiți adăposturi, salvați și crescători în zona dvs.:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Fiecare rasă de pisică are propriile caracteristici unice și trăsături tipice de personalitate. Cu o cercetare atentă, puteți găsi rasa de pisică care se potrivește cel mai mult cu tipul de prieten felin pe care îl căutați.

După ce ați fost sigur că sunteți gata aduce acasă o pisică, cu siguranță faceți temele pe fiecare personalitate și nevoi pentru fiecare rasă, astfel încât să puteți oferi tipul potrivit de acasă.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Korat: profil de rasă de pisică