Ringworm la câini

Câine cu vierme pe nas

Ringworm este o ciupercă găsită în mediul înconjurător. Ea derivă numele său din erupția cutanată rotundă, văzută pe pielea umană infectată. Deseori contractați prin spori care locuiesc în sol, ringworm poate fi găsit oriunde pe corpul unui câine, rezultând leziuni ale pielii și disconfort. Poate infecta oamenii, precum și câinii și poate fi transmis de la câini la oameni. Din fericire, majoritatea cazurilor răspund bine la un tratament al medicamentelor antifungice. Acest curs de medicină, combinat cu o spălare temeinică de așternut și jucării, poate fi tot ceea ce este necesar pentru a vă vindeca animalul de companie și pentru a împiedica transmiterea membrilor familiei.

Ce este ringworm?

Ringworm, sau Dermatofitoză, este o infecție fungică a pielii. În ciuda numelui său, pecingine nu este deloc un vierme, ci mai degrabă a zoonotic ciuperca, ceea ce înseamnă că se poate răspândi de la câini la oameni sau viceversa.

Simptome de ringworm la câini

Leziunile clasice de ringworm prezente pe animale ca zone neterminate ale căderii părului și coacerii. Aceste leziuni apar în mod obișnuit pe capul unui câine, urechile, labele și membrele, dar pot apărea în orice altă locație. O infecție cu ringworm pe un câine poate arăta pur și simplu ca un loc chel, cu o inflamație foarte mică sau roșeață și nu poate fi mâncărime - alteori poate fi foarte roșu și mâncărime. Cazuri ușoare în "purtătorii asimptomatici" nu pot prezenta nici măcar semne de boală. Întrucât, cazurile severe se pot răspândi peste tot în corp, ducând la leziuni inflamate, scabby. Infecțiile cu ringworm ale labei pot duce la o infecție a unghiilor, unde ghearele devin fragile și rupte.

La om, ringworm prezintă destul de diferit, în funcție de tipul de ciuperci și de locația corpului. Cel mai frecvent, leziunile sunt roșii, ridicate, mâncărime și, uneori, scalabile. Dacă leziunile se găsesc atât pe animalul dvs., cât și pe un membru al familiei, va fi necesar tratament pentru a preveni transmisia ulterioară. Dacă sunteți îngrijorat dvs. sau un membru al familiei, puteți avea viermii de apel, vă rugăm să contactați medicul dumneavoastră.

Cauze de ringworm

Deoarece ciuperca de ringworm se află în sol, un câine săpat întâlnește în mod regulat. Cu toate acestea, nu toate animalele vor contracta ciuperca pur și simplu din contact. Vârsta câinelui dvs. (Puppies sunt mai predispuși la infecție), statutul său imunitar și obiceiurile de îngrijire afectează toate ratele de transmisie. Atât la oameni, cât și la câini, cei cu sisteme imunitare suprimate sunt cel mai expus.

Transmisia de ringworm se poate răspândi, de asemenea, când câinele dvs. intră în contact cu un animal infectat sau cu așternut, jucării, perii, mașini de tăiat, șa și un alt echipament. Chiar și mobilierul de acasă și covoarele pot porni infecția. Și sporii fungici se pot așeza latente pe o varietate de pieptene asemănătoare suprafețelor, perii și boluri de alimente - de multe luni.

Tratament

Un test rapid în birou numit "examinarea lămpii din lemn" utilizează o lumină ultravioletă într-o cameră întunecată pentru a vedea dacă zona afectată va fluoresa. Cu toate acestea, nu toate infecțiile cu ringworm vor deveni fluoresce și alte erupții cutanate pot provoca o detectare falsă. Pentru un diagnostic definitiv de ringworm, poate fi necesară o cultură fungică, care implică colectarea deșeurilor de păr și a pielii și apoi vizionarea creșterii fungice într-un laborator. Acest proces poate dura câteva zile și până la câteva săptămâni.

Ringormul este o boală de auto-vindecare, dar majoritatea câinilor pot fi tratați pentru a scurta cursul bolii și pentru a minimiza răspândirea la alte animale și persoane. Cazurile ușoare necesită un tratament topic care implică adesea spălarea câinelui cu un șampon anti-fungic de două ori pe săptămână. Alte remedii topice includ unguente sau creme medicale aplicate leziunilor. Un veterinar poate recomanda rasul zonelor în cauză sau tăierea părului câinelui dvs. scurt pentru a ajuta la tratament.

Tratamentul include prescripție medicală orală și terapia topică pentru a dezinfecta stratul de păr. Medicina orală, cu toate acestea, este rezervată în general pentru infecții severe sau cronice, deoarece este scumpă și poate iniția o mulțime de efecte secundare, inclusiv greață, vărsături, diaree și pierderea apetitului. Tratarea cazurilor severe de ringuri implică un protocol de șase săptămâni (minim), unul care, dacă este oprit prea curând, poate provoca o reapariție a infecției. După aceea, din nou, o cultură de ringuri este comandată și două teste negative indică rezolvarea infecției.

Ringworm în mediul înconjurător

În plus față de tratarea câinelui, proprietarii de animale de companie trebuie, de asemenea, să-și trateze mediul, deoarece ringworm poate supraviețui (în condițiile potrivite) timp de până la 18 luni. Un protocol de bază arată așa ceva: limitează animalul de companie contaminat într-o singură cameră. Covoare și etaje de vid adânc la fiecare 4 zile în timpul tratamentului, având grijă să dispuneți de pungi de vid sau canistre într-un gunoi din exterior. Utilizați mănuși de clasă medicală pentru a mânui paturi și covoare. Aruncați covoarele și covoarele care sunt specifice utilizării animalelor de companie. Spălați toate așternuturile și jucăriile cu o soluție de înălbire. Sau mai bine, aruncați-le și înlocuiți-le. Dezinfectați toate suprafețele cu săpun și apă, urmată de o soluție diluată de înălbire (o înălbitoare de o parte la 10 părți apă).

Întreaga zonă a animalelor de companie trebuie repetată în mod regulat, cel puțin o dată pe lună, până când fiecare animal infectat este fără infecție.

Cum de a preveni ringworm

Nu puteți restricționa un câine de la Romping în pădure și la rulare pe pământ. Dar, din moment ce locurile preferate ale câinelui pot fi infestate de ringuri infestate, o bună igienă și bunul simț vor reduce probabilitatea infecției. Spălați toate paturile de câine și covorașele în mod regulat în apă caldă și detergent, ajungeți la un program consistent de îngrijire și vidați toate zonele comune (sau oriunde câinele dvs. se blochează) cel puțin o dată pe săptămână. Nu lăsați câinii tăi să se joace în murdărie dacă au o rană deschisă sau o stare de piele. De asemenea, spălați jucăriile câinilor lunare într-o soluție diluată de înălbire.

Acest articol este furnizat numai pentru scopuri informaționale. Dacă animalul dvs. arată orice semn de boală, consultați un medic veterinar cât mai repede posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dermatofitoză la câini și pisici. Merck Manual veterinar

  2. Simptomele infecțiilor cu viermii. Centre de control și prevenire a bolilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ringworm la câini