În cazul în care o pisică gravidă salvată va fi spartă?

Fotografia pisicii gravide în picioare

Una dintre cele mai controversate probleme din setările de adăpost este dacă trebuie sau nu să se salveze un salvat Pisica gravidă. În timp ce unii oameni sunt respins la gândul de a ucide pisoii nenăscuți, alții cred că poate ajuta la rezolvarea unei probleme mai mari, cea a suprapopulării animalelor de companie.

Pisicile feminine par par să aibă un talent ciudat pentru găsirea adăpostului imediat înainte de a da naștere și va apărea brusc la o ușă, căutând ajutor uman. Alte straturi de sex feminin se vor arăta în afara străzilor, pedepsite pentru că a rămas însărcinată, deoarece proprietarii lor nu i-au spus sau nu îi păstrează în interior. Sau proprietarul, într-o încercare de a-și salva conștiința, va renunța la femeia însărcinată într-un adăpost, ca o "găsită", sau sumarly o aruncă la ușa unui salvator cunoscut

De prea multe ori, acești femele însărcinate sunt pisoi. Este destul de obișnuit ca o pisică să aibă primul ei estrus (căldură) între patru și șase luni de vârstă și pentru a da naștere încă din șase sau șapte luni. Această situație este plină de potențial pentru dezastru, atât la supraviețuirea pisicii mame, cât și pentru orice pisoi care se naște în viață.

Spaying a unei pisici gravioase include intrerupere de sarcina, un cuvânt care implică reacții emoționale, fie aplicate oamenilor sau pisicilor.

Adăposturile animale abordează problema în moduri diferite:

  • SPAY Pisicile mamei termice, dar permit ca sarcinile pe termen scurt să fie livrate înainte de spaying.
  • Spay Pisica Mama în toate cazurile, până la naștere.
  • Observați ceea ce a fost numit "standard de aur" și nu a spulberat niciodată o pisică gravidă salvată.

Această problemă este emoțională pe ambele părți. Susținătorii de spargere nu le place să ia viața pisicilor nenăscuți, dar poziția lor se bazează pe raționamentul pragmatic. Oponenții pur și simplu nu-i plac viața în niciun caz, fie că este născut sau nenăscut.

Ultimele evoluții

Problema mai mare ar trebui abordată mai întâi, cea a unei probleme enorme de suprapopulare a pisicilor, cauzată în primul rând de eșecul proprietarilor de pisici sau de pisicile lor. Adesea rezultatul Pisicile femele însărcinate sunt aruncate pe stradă, unde ei și pisicile lor supraviețuitoare continuă să se împerecheze, iar descendenții din aceste ipoteci continuă să se împerecheze. Realitatea îngrozitoare este că o pisică de sex feminin însărcinată și descendenții ei pot explica nașteri de câteva sute de pisoi în doar câțiva ani. (O pisică de sex feminin este capabil să piardă cel puțin trei gunoi de pisoi în fiecare an.)

Grupurile de salvare a animalelor, societățile umane și grupurile TNR (Trap-neuter-lansă) sunt copleșite în încercarea de a stăpâni fluxul de pisoi noi și "sezonul de pisici", care se extinde pentru o lungă parte a fiecărui an este îndeplinită cu teamă de acestea Grupuri. Dreapta, pentru că știu că cultura de pisoi din acest an va fi responsabilă pentru moartea pisicilor din anul trecut, sau Pisicile mai vechi, la adăposturi. Nu există suficient spațiu pentru a le adăposti pe toate și ceva trebuie să dea. Este o chestiune de aprovizionare și cerere.

În timp ce spulberă a ne-însărcinată Pisica de sex feminin va împiedica nașterea pisicilor viitoare anonime, spaying (și avortând) a gravidă Pisica de sex feminin duce la moartea fetusilor identificabili, un gând care îngropă mulți oameni.

PROS

  • Spionajul o pisică gravidă salvată va contribui la conținutul problemei suprapopulare. Există prea puține case pentru numărul imens de pisici fără adăpost.
  • Spaying o pisică salvată gravă va ajuta la prevenirea deceselor pisicilor și pisicilor vii. Chiar dacă o pisică de sex feminin însărcinată ar putea fi adoptată de către Finder, cu casele bune care așteaptă pisoii ei, fiecare dintre acei pisoi va fi indirect responsabil pentru moartea unei pisici de adăpost sau a pisicilor care ar fi putut fi adoptată într-una din aceste case. Un caz în punct este un salvator care încurajează și pisicile, cu limite spațiale pentru capacitatea ei de a le găzdui. Recent, a trebuit să aleagă între spaying / avortând o pisică însărcinată care fusese aruncată pe ușa ei sau a trimis o gunoi de pisoi pe care o încurajează la adăpostul local, unde ar fi fost imediat uciși. Deci, pentru "bine mai mare", a avut noua pisică spayed, chiar dacă a provocat o mulțime de durere emoțională.
  • Foarte tineri și foarte vechi pisici înspăimântătoare, rareori se bucură de felul de afecțiune fizică care să justifice să le permită să dea naștere. Nașterea și asistența medicală o gunoi de pisici ar putea lua ultima lor uncie de putere și chiar le ucide. Cea mai bună acțiune și cea mai plină de compasiune pe care oricine le-ar putea lua cu una din aceste pisici este să o spulberă.
  • Singura dată când ar trebui să li se permită o pisică însărcinată gravidă să dea naștere este în cazul în care este aproape. Există o ROE VS. Wade aspect la acest argument, care aduce probleme întregi diferite de viabilitate - "când apare în timpul sarcinii?"

Contra

  • Luarea de viață, fie că este umană sau animală, deja născută sau făt, este imorală. Nu există "scuze" care fac bine.
  • Adăposturi și organizații de salvare sunt instituțiile și preocuparea lor principală este mișcarea pisicilor Out, pentru a face loc pentru aceia Intră. În acel fel de atmosferă, considerațiile morale pot avea locul doi. Cu toate acestea, un individ care este dispus să păstreze ambele Pisica maternă iar pisoii sau găsiți case bune, permanente pentru ei, nu ar trebui să fie făcute să se simtă vinovați pentru a permite nașterea.
  • Unde este dovada că oamenii cu "casele bune disponibile" ar putea fi adoptate în schimb pisicile din adăposturi? Poate că nici măcar nu căutau o pisică până când au auzit un prieten, vecin sau un coleg care au adoptat pisoi adoptabili.

Unde stă

Nu va exista niciodată o rezoluție completă la această problemă până când proprietarii de pisici nu vor deveni îngrijitori responsabili, prin spargere și neuterând pisicile lor. Majoritatea pisicilor pot fi spayed și sâni înainte de a fi de vârstă de reproducere - între trei până la șase luni.

Dacă se naște din ce în ce mai mulți pisici, vor apărea tot mai multe pisici stricate, iar problema suprapopulării feline va crește. De aceea, această problemă este doar o mică parte a unei probleme mai mari: Spay și neutru.

Cum să ai grijă de o pisică gravidă
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Aveți orientări veterinare pe pisicile însărcinate spaying?.

    Universitatea din Wisconsin Madison Shelter Program de medicină, 2020

  2. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. FAQ-urile de spionare a pisicilorCentrul de îngrijire a animalelor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » În cazul în care o pisică gravidă salvată va fi spartă?