Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Este însărcinată

Pisica forajului fermecat în partea laterală

Deci ai fost un pic cam lent să ai spayed și pisica ta a apărut însărcinată. Sau, poate a gravidă te-am adoptat. Poate că lucrați cu un grup de salvare și aceasta este prima dvs. experiență de încurajare cu o pisică gravidă. Unde te duci de aici?

Prima dvs. decizie majoră este dacă permiteți sau nu sarcinii să continue. Pisicile gravide (numite regine) pot fi spuse, dar decizia depinde de un număr de factori, pe care ar trebui să discutați cu medicul veterinar și cu familia dvs.

Spaying o pisică însărcinată termină sarcina, făcând această problemă controversată. Unii oameni nu pot purta gândul de ucidere a pisicilor fetale. Alții ridică îngrijorare, permițând pisicilor însărcinate să aibă pisoi contribuie la problema suprapopulării animalelor de companie.

Ar trebui să fie spulbed pisicile gravide?

Spaying o pisică gravidă include intrerupere de sarcina, Un cuvânt care evocă o varietate de emoții. Susținătorii nu le place să ia viața pisicilor nenăscuți, dar poziția lor se bazează pe raționamentul pragmatic. Oponenții pur și simplu nu-i plac viața în niciun caz, fie că este născut sau nenăscut.

Multe adăposturi de animale spultează automat o pisică însărcinată care intră în adăpost. Unele adăposturi fără ucidere permit ca pisica mamei să dea naștere, mai ales dacă sarcina este întârziată. Există câteva grupuri de salvare care optează niciodată o pisică gravidă salvată.

Problema enormă de suprapopulare a pisicii este cauzată parțial de eșecul proprietarilor de pisici de a sparge sau să-și nerească pisicile. Pisicile neplăcete care petrec timpul în afara sunt foarte probabil să devină Pregătiți-vă. Fie că este deținută, vagă sau ferată, aceste pisici și pisicile lor supraviețuitoare continuă să se împerecheze, iar descendenții din aceste ipoteci continuă să se împerecheze. Femelele neperformante pot fi însărcinate de unul sau mai mulți dintre pisicile lor de sex masculin non-neuterate. O pisică de sex feminin însărcinată și descendenții ei pot explica nașterile a câtorva sute de kitteni în doar câțiva ani.

Grupurile de salvare a animalelor, societățile umane și grupurile TNR (Trap-neuter-lansă) sunt copleșite în încercarea de a controla suprapopularea pisicilor și "sezonul de pisici", care se extinde pentru o lungă parte a fiecărui an în multe zone geografice, este întâlnit cu groază de aceste grupuri. Ei știu că culturile de pisici din acest an va fi responsabil pentru moartea pisicilor de anul trecut sau Pisicile mai vechi la adăposturi. Pur și simplu nu este suficient spațiu pentru a le adăposti pe toate și ceva trebuie să dea. Este o chestiune de aprovizionare și cerere, iar pisoii tineri sunt în cea mai mare cerere.

Sparând o pisică gravidă salvată poate ajuta la conținutul de suprapopulare. Există pur și simplu prea puține case pentru numărul imens de pisici fără adăpost. Prevenirea unui așternut neplanificat poate ajuta la prevenirea deceselor pisicilor și pisicilor vii. Chiar și atunci când o pisică de sex feminin însărcinată este adoptată de către Finder și există case bune care așteaptă pisicile ei, unii oameni văd fiecare dintre acei pisici ca fiind indirect responsabili pentru moartea unei pisici de adăpost sau a pisicilor care ar fi putut fi adoptate într-una din acele case.

Desigur, nu există dovezi că oamenii care intenționează să adopte mama și / sau pisoii ar fi plecat în loc de adăpost. Poate că nici măcar nu căutau o pisică până când au auzit un prieten, vecin sau un coleg care au adoptat pisoi adoptabili. Un individ care este dispus să păstreze ambele Pisica maternă iar pisoii sau găsiți case bune, permanente pentru ei, nu ar trebui să fie făcute să se simtă vinovați pentru a permite nașterea. Bineînțeles că pisica mamei și pisicile ei ar trebui să fie spulberate și neaterate cât mai curând posibil.

Dacă pisica gravidă este foarte tânără, foarte veche sau în stare proastă, sarcina poate provoca și mai multă sănătate Probleme. Acțiunea cea mai bună și cea mai plină de compasiune pe care oricine le-ar putea lua cu una din aceste pisici este de a o spua și a renunța la gunoi.

Cum să decideți dacă ar trebui să vă spulbați pisica gravidă

  • Cât de "departe" este sarcina reginei?
    Deși spionul precoce și mijlocul și avortul pisicilor însărcinate sunt comune, avortul târziu nu este în general făcut. Dacă aceasta este pisica voastră, puteți estima cât de departe este până la data ultimului său ciclu de estrus (căldură). În caz contrar, un medic veterinar poate estima termenul pentru dvs.
  • Câți ani este pisica?
    Pisici foarte tinere (sub un an) sau Pisica mai mares (opt ani și mai în vârstă) au mai multe șanse de a avea complicații în timpul nașterii, inclusiv pisici deformate sau casnoranice sau moartea reginei. În plus, nașterea și asistența medicală o gunoi de pisoi pot avea un efect negativ asupra sănătății mamei.
  • Care este starea fizică generală a pisicii?
    Dacă este în stare bună de sănătate și în timpul sarcinii la termenul târziu, puteți decide să lăsați sarcina să continue să partăja (naștere), în funcție de alți factori. Dacă ea este în stare fizică slabă, sarcina, nașterea și asistența medicală pot pune în pericol pisica mamei. Veterinarul dvs. poate determina starea de sănătate a pisicilor mamei înainte de naștere.
  • Cât de bine echipate este gospodăria dvs. pentru îngrijirea pisicilor nou-născuți?
    Acesta este un angajament uriaș și toată lumea din casa dvs. va fi implicată la un moment dat sau altul. Dacă aveți a Cameră sigură unde poți să-l limitezi pe pisica mamei și pisoi de la intruziunea altor pisici, câini, copii mici și altele asemenea, puteți fi bine. În caz contrar (în cazul unei rătăciți), probabil că ar trebui să transformați lucrarea la experți, cum ar fi organizațiile locale de salvare.
  • Cât de echipate trebuie să plasați pisoiul și pisica maternă în case bune?
    Dacă sunteți una dintre familiile care au o mulțime de camere pentru mai multe pisici și este capabilă din punct de vedere financiar să aibă grijă de ei, atunci poate fi realist să păstrați mama și pisoii. Dacă te gândești Găsirea caselor pentru pisoi, să fie selectiv în procesul de screening.
  • Care este decizia mai umană?
    În cazul unui feral însărcinat sau rătăcitor, ar fi mai uman o spay ea și a pus-o înapoi pe străzi sau pentru a încerca să o reabilitate pentru plasare într-o casă nouă cu sau fără pisoi?

Îngrijirea unei pisici gravide

Dacă ați decis să lăsați regina dvs. să aibă pisoi, probabil că aveți o serie de întrebări Cum să ai grijă de pisica ta însărcinată. Un loc bun pentru a începe este cu medicul veterinar. Principala dvs. responsabilitate va fi de a hrăni o dietă de înaltă calitate formulată pentru creștere și pentru a menține un mediu confortabil și sigur pentru pisica dvs. însărcinată.

O regină perioada de gestatie de obicei se desfășoară de la 65 la 67 de zile, dar poate fi foarte variabilă. Până când observați că este însărcinată, probabil că va fi cel puțin trei săptămâni. Cu șase săptămâni gravidă, devine mai evidentă că este însărcinată. În acest moment, veterinarul dvs. poate lua o radiografie pentru a număra numărul de fetuși. Litters pot varia de la unul la opt sau mai multe pisoi, cu o medie de doi la cinci pisoi, cu numere maxime care apar cu regine cu varstele de doua si opt.

Este util să știm câți pisoi sunt așteptați înainte ca pisica maternă să dea naștere. Deși pisica dvs. este puțin probabil să aibă nevoie de ajutorul dvs. în timpul muncii și nașterii, complicațiile pot apărea ocazional. Veți putea spune dacă ea este în primejdie între nașterea pisicilor dacă știți câte sunt așteptate. Poți să-i urmărești să dea naștere de la o distanță sigură, doar intervenind dacă există o problemă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. FAQ-urile de spionare a pisicilorCentrul de îngrijire a animalelor, 2020

  3. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Este însărcinată