Cum să vă antrenați pisica pentru a accepta reflecțiile oglinzii

Pisica albă se joacă cu reflecție în oglindă

Pisicile știu că sunt frumoase, dar reacția lor la o reflecție de pisică în oglindă variază foarte mult. Unele pisici ignoră complet Kitty reflectate, în timp ce alții sunt curioși, eventual, întrebându-se de ce această altă felină nu are un miros unic. Totuși, alte pisici pot prezenta agresiv sau comportament înfricoșător când văd reflecția lor. Dacă pisica dvs. arată o reacție negativă, există modalități de ajutor.

Înțelegeți cauza posibilă

Destul de des, cheia pentru a ajuta o pisică depășește un comportament negativ la un stimul explorează posibilele cauze ale reacției lor. În cazul oglinzilor și reflecțiilor, există o serie de motive pe care o pisică le poate acționa, ascunde de "intrus" sau devenind cu adevărat îngrozită.

Unul dintre cele mai frecvente se găsește la pisicile tinere care nu au văzut niciodată o oglindă. Kittens care și-au trăit întreaga viață într-un adăpost de animale poate că nu a fost expus la lucruri obișnuite de uz casnic, cum ar fi oglinzile, covorul sau televizoarele și radiourile. Când sunt adoptate și adus într-o casă, Fiecare dintre aceste lucruri poate aduce o teamă de necunoscut.

Alte pisici pot fi familiarizate cu reflecția lor, apoi reacționează atunci când văd o altă pisică într-o oglindă. De exemplu, pisoiul dvs. poate fi folosit pentru a vă vedea propria reflecție și a asocia acest lucru cu o pisică "fericită". Apoi, dacă aveți o altă vizită de pisică, pisoiul dvs. poate mirosi noua pisică, dar nu reflecția pisicii. Absența unui miros distinct pentru această a patra pisică poate arunca într-adevăr o pisică și invocă o reacție Pericol străin.

Un alt scenariu implică o pisică care asoci o reflecție într-o fereastră de sticlă cu pericol în afara ferestrei respective, cum ar fi o pisică rătăcită care se rătăcește în curtea ta. O pisică care este speriată în mod natural sau agresivă poate veni să asocieze această suprafață strălucitoare a unei oglinzi cu experiența negativă. Ei pot veni, de asemenea, să asocieze această ostilitate față de propria lor reflecție și să devină suspecte de acel intrus, chiar dacă a fost acceptată anterior.

Observați comportamentul

Pisicile vor reacționa la reflecții în diferite moduri. Este bine să vă observați pisica pentru un pic pentru a determina dacă se afișează tendințe înfricoșătoare sau agresive. Pentru multe pisici, este doar o fază trecătoare, o parte a creșterii și experimentării noii lor lumi.

Destul de des, pisicile încearcă să găsească cealaltă pisică prin pasărea dedesubt sau în partea laterală a oglinzii pentru a "obține în jur" bariera care împiedică contactul. Este similar cu ceea ce fac multe pisici atunci când văd imagini TV ale păsărilor sau altor critters, reluând ecranul pentru o fereastră.

O pisică care privea oglindă care nu poate găsi sursa poate deveni suspicioasă, astfel încât reflecția ei înfricoșătoare declanșează și limbajul corpului defensiv. Apoi, văzând propriul limbaj agresiv / înfricoșător / defensiv în reflecție, face să creadă că oglinda cat-in-oglindă înseamnă afaceri, deci reacționează în consecință.

Acoperiți oglinzile

Multe pisici se gândesc în cele din urmă că pisica reflectată nu este un pericol, dar alții nu. Ei o pot lua la nivelul atacului oglinzii într-o încercare de a împiedica acest intrus. Comportamentul se poate intensifica și poate deveni o obsesie dacă nu este abordată.

În aceste cazuri, este posibil să fie necesar să eliminați toate suprafețele reflectorizante care sunt la nivelul pisicii dvs. În cel puțin, puteți banda de hârtie sau puteți atârna o cârpă peste oglinzi, astfel încât pisica dvs. să nu mai poată vedea reflexia sa și se poate practica comportamentul agresiv.

Păstrați intruși reali la Bay

Dacă ați observat că pisicile rătăcite din cartier vă amplează reactivitatea pisicii la ferestre și oglinzi, veți dori să le împingeți. În timp ce angajați diverse tactici pentru a ține pisicile din curtea ta, Păstrați perdelele închise, astfel încât pisica dvs. nu le vede. Odată ce ați avut succes în descurajarea dvs., puteți să vă întoarceți încet la normal, deschideți perdelele, iar pisica dvs. poate deveni mai receptivă la reflecții din nou.

Reintroduce oglinzile

După o perioadă de timp de a lua acești pași preventivi, este posibil să vă reintroduceți încet pisica în oglinzi. Atunci când faceți acest lucru, asigurați-vă că oglinda este asociată cu experiențe pozitive, cum ar fi jucării, tratate sau catnip. Atrage pisica ta în fața unei oglinzi expuse cu elementul lor preferat și lăsați-i să se bucure de ea. Ele pot fi distrase suficient pentru a ignora reflecția sau a observa că reflecția este, de asemenea, foarte fericită și nu este o amenințare.

Probleme și comportament de verificare

În timp și cu mai multă experiență, majoritatea pisicilor pot pune oglindă în spatele lor. Dacă pisica dvs. continuă să aibă anxietate în jurul oglinzilor, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar. Produsele de feromoni cum ar fi zona de confort cu Feliway pot ajuta la calma sentimentelor deranjate. Puteți pulveriza acest lucru în jurul oglinzii sau utilizați un difuzor pentru a răspândi mirosul în întreaga cameră.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica pentru a accepta reflecțiile oglinzii