Prima vizită veterinică a pisicilor

Pisoi gri tabby examinat de veterinar

Când aduceți acasă un pisoi recent adoptat, este imperativ să o obțineți verificat de un medic veterinar cât mai repede posibil. Acest lucru nu este numai pentru sănătatea proprie a pisicilor, ci și pentru a se asigura că nu împărtășește nici o boală comunitabilă gravă. În mod ideal, pisoiul dvs. ar fi examinat înainte de a-l aduce chiar acasă cu dvs., dar ar trebui să încercați să îl văzuiți de un veterinar în termen de 48 de ore dacă pisoiul pare să fie sănătos. Dacă pisoiul arată orice simptome ale unei boli, cum ar fi ochii apoasă, strănut, dificultatea de a respira sau de a nu mânca, ar trebui să fie văzut imediat. Indiferent dacă credeți sau nu Pisoara ta este sănătoasă, ar trebui să vă păstrați pisoiul departe de alte pisici până când un medic veterinar dă pisicilor dvs. mergeți spre socializare.

Ce constă un examen fizic?

La fel ca o pisică adultă primește, medicul veterinar va efectua o examinare fizică profundă Pisoara ta Pentru a găsi anomalii fizice. Această examinare include:

  • Verificarea în interiorul gurii pisoiului: Baby dinți, limba și acoperișul gurii vor fi examinate în special.
  • Luând temperatura pisicilor: O temperatură rectală normală a unei pisici este de aproximativ 101 F până la 103 F. Dacă temperatura pisoiului dvs. este prea mare sau prea mică, poate fi o indicație a unei probleme.
  • Palping abdomenul pisicilor: Veterinarul dvs. vă va simți ușor burta pisicilor pentru ceva anormal.
  • Ascultarea inimii și plămânilor pisicilor: O pisică ar trebui să aibă un ritm normal pentru bătăile lor de inimă fără murmurări. Plămânii trebuie să fie clară cu numai aerul care curge prin ele.
  • Testarea mușchilor și articulațiilor pisicilor pentru mobilitate: Veterinarul dvs. va simți picioarele pisicilor, în special genunchii, pentru a vă asigura că totul este modul în care ar trebui să fie. Ei pot viziona pisoiul dvs. să meargă în jurul pentru a vă asigura că au un mers normal.
  • Verificarea ochilor pisoiului: Un oftalmoscop poate fi folosit pentru a examina ochii pisicilor. Veterinarul dvs. va căuta, de asemenea, semne de boală, inclusiv ochii apoasă și crud.
  • Verificarea urechilor pisicilor pentru acarieni: Deșeurile grele, negre în urechi este un semn bun că un pisoi are acarieni de urechi. Acarienii de urechi sunt foarte frecvente în pisoi, astfel încât VET dvs. poate tampona o probă din interiorul urechii pentru a verifica acarienii microscopici.
  • Combing blana pisicilor pentru dovezi ale puricilor: Fleas iubesc pisicile de toate vârstele. Un braț poate fi folosit pentru a căuta purici.

Ce teste de laborator vor avea nevoie de pisoi?

  • Analiza fecală: Probabil că vi se va cere să aduceți un eșantion fecal de la pisoi cu dvs. la veterinarul dvs. Echipa veterinară va efectua teste utilizând eșantionul fecal pentru a verifica paraziții ca viermii intestinali, Giardia și alte preocupări potențiale. VET-ul dvs. poate administra un medicament de-vierming la pisoiul dvs. la fiecare vizită, deoarece nu toate paraziții intestinali apar pe testele fecale și un procent mare de pisoi au ei. Mulți paraziți pot fi transmise oamenilor, Deci, este important să le eliminați de la pisoi.
  • Analize de sange: Asociația Americană a Practicanților Feline recomandă testarea Felv și FIV La toate pisicile recent adoptate, indiferent de vârstă și dacă există sau nu alte pisici în noua lor casă. Dacă pisoiul dvs. este mai mic de nouă săptămâni, medicul veterinar poate dori să aștepte până la cel puțin nouă săptămâni înainte de testare pentru FELV și FIV, deoarece pisicile mai puțin de nouă săptămâni sunt mult mai probabil să arate un rezultat fals. Dacă alte pisici sunt în casă cu pisoiul tău tânăr, se recomandă să le păstreze izolați până când au testat negativ pentru FELV și FIV în cazul în care noul dvs. pisoi are o boală transmisibilă.

Discutați vaccinări

Majoritatea statelor necesită pisici să primească cel puțin un vaccin de rabie, care nu se face până când pisoiul dvs. este puțin mai în vârstă. De asemenea, trebuie să discutați și alte vaccinuri, cum ar fi rinotraheita, calicivirusul și panleukopenia cu medicul veterinar. Vaccinurile trebuie să fie date la anumite vârste și în intervale specifice care trebuie să fie eficiente.

Programați pisoiul dvs. pentru a fi spayed sau netered

Cu excepția cazului în care acest lucru sa făcut înainte de adoptarea pisicilor dvs., va trebui să faceți o programare pentru această intervenție chirurgicală. Spaying și sterilizare se fac de obicei în jur de cinci până la șase luni, dar unii veterinari vor recomanda să se facă mai devreme sau mai târziu.

Program de vaccinare pentru pisoi

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Prima vizită veterinică a pisicilor