Cum să vă scăldați pisoiul sau pisica adultă

pisică în cadă

Pisoi învață să se lingă când sunt de două până la patru săptămâni, pisicile adulte își petrec până la 50% din timpul trezit se îngrijesc. Deci, de ce ar trebui să-ți dai pisica o baie? O baie stimulează pielea și elimină excesul de ulei, Dramer, și Hair de păr. De asemenea, oferă o oportunitate de a vă învăța pisica care a fost tratată chiar și în moduri neașteptate nu le va face rău. Pisicile vor trebui să fie atinse de veterinar, manipulate de tehnologii VET sau îngrijite de către ședinții și oaspeții casei. Făcând baie o experiență plăcută ajută pisicile să "generalizeze" evenimentul la situații similare viitoare.

Experiențele pozitive cu băile anterioare sunt deosebit de benefice dacă vă aflați vreodată să vă oferiți băilor medicinale de pisică ca parte a unui plan de tratament pentru bolile de piele, cum ar fi viermii de apel sau dacă pisica dvs. intră în ceva deosebit de urât.

Înainte de a începe

Unele pisici de scurtă durată pot rareori, dacă vreodată au nevoie de o baie, în timp ce pisicile cu păr mai lung au nevoie de puțin mai mult ajutor cu igiena. Bătarea prea des poate usca pielea, deci încercați să evitați ceva mai frecvent decât la fiecare 4-6 săptămâni sau cam asa ceva. Pisicile acceptă băi cele mai ușor de ușor începând de îndată ce adoptați una, atâta timp cât este de cel puțin 4 săptămâni. Pisicile vârstnice sau pisicile extrem de bolnave pot fi stresate prin scăldat Deci, urmați recomandarea veterinarului în aceste cazuri.

De ce ai nevoie

Pentru curățarea de rutină, aveți nevoie doar de câteva consumabile, inclusiv:

  • Un șampon simplu de îngrijire marcată special pentru pisici
  • Mai multe prosoape
  • O mată de cauciuc
  • Un prosop
  • Ping Pong Ball sau altă distragere plutitoare

Șamponul uman (inclusiv cei concepuți pentru copii) sau produsele câinelui poate fi prea dur și uscat pielea pisicii și, în unele caz, poate fi toxică.

Pregătiți-vă să vă scăldați pisica

Înainte de a-ți lua pisica umedă, periați bine blana. Ca și pentru tine, purtați haine vechi și așteptați să vă umezi.

Zona de baie ar trebui să fie caldă și liberă. Cada de baie va face, dar puteți fi mai confortabil dacă vă puteți scălda pisica într-o chiuvetă cu talie. Deplasați toate defalcile din Reach și împingeți draperii sau perdelele de duș din cale. Evitați orice (mirosuri puternice, obiecte înfricoșătoare, Oglinzi) că potențial sperie pisicile, astfel încât baia este cât mai plăcută posibil.

Asamblați șamponul, mai multe prosoape și un prosop în apropierea chiuvetei sau cada și a alerga apă caldă înainte de a aduce pisica. Temperatura de baie pisică trebuie să fie în jurul temperaturii corpului, cu alte cuvinte destul de calde, dar nu atât de fierbinte încât este incomodă.

Plasați un prosop sau un covor din cauciuc în partea de jos a cadăului sau chiuvetei. Pisicile urăsc piciorul nesigur de suprafețe alunecoase și acest lucru va face mai puțin stresant. Sau încercați să așezați pisica pe o cutie de lapte din plastic, astfel încât pisica dvs. să o prindă cu labele sale. Acest lucru vă permite, de asemenea, să spălați mai ușor pisica atât deasupra și dedesubt.

Închideți ușa în zona de îmbăiere sau riscați să aveți o scăpare a pisicilor săpun.

Kittens de baie

Pentru pisici mici sau Kittens, Utilizați chiuveta dublă în bucătărie, două sau mai multe tigăi mari de prăjire sau câteva găleți sau coșuri uzate setate în cadă. Umpleți fiecare cu apă caldă, apoi coborâți ușor pisica (o mână care susține fundul, cealaltă sub piept) în primul container pentru ao umezi. Cele mai multe pisici acceptă această metodă mai ușor decât să fie pulverizate.

Lăsați-vă pisicul să stea pe picioarele posterioare și să iasăm marginea recipientului în timp ce umeziți bine blana. Apoi ridicați pisica pe unul dintre prosoapele dvs. și aplicați șamponul, folosind o cârpă umedă, dar nu cu săpun pentru a-și curăța fața.

După ce ați apărut, dați pisica înapoi în primul recipient pentru a clăti. Obțineți cât mai mult săpun cât mai mult posibil înainte de a scoate și de a ieși din exces de apă înainte de clătirea temeinică în recipientele ulterioare de apă curată.

Alegeți între modul de înmiere a pisicii adulților sau prin pulverizare

Pisicile adulte de dimensiuni jumbo pot fi greu de dunk, și Apa curentă poate fi înfricoșătoare pentru ei. În schimb, puteți folosi o ladă la apă scufundată. Dacă aveți o duză de pulverizare pe chiuvetă, utilizați o forță mică, cu duza aproape de blană, așa că Kitty nu văd spray-ul.

Nu pulverizați niciodată în față - utilizați o cârpă de spălare umedă pentru a șterge această zonă. Păstrați o mână pe pisică în orice moment la preveni evadarea. Clătiți începând cu gâtul și în josul pisicii înapoi - nu neglijați sub coadă sau pe burtă.

Înfășurați pisica curată într-un prosop uscat. Pisicile scurte uscate rapid, dar Feline cu fire poate avea nevoie de două sau mai multe prosoape pentru a îndepărta cea mai mare parte a apei. Dacă pisica dvs. tolerează sau se bucură de uscătorul de suflare, utilizați numai cea mai mică setare de căldură pentru a evita arsurile.

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul unei băi

Unele pisici se vor bucura cu adevărat de baie și alții nu vor. Rămâneți răbdători și nu vă certați pisica în timpul băii. Dacă pisica ta într-adevăr urăsc baia, încercați o mulțime de laudă, solicitați un ajutor sau clătiți săpunul și încercați din nou data viitoare. Dacă vă îmbăiați pisica dvs. la domiciliu pare prea problematică, un groomer profesionist care este experimentat cu pisicile este cel mai bun pariu pentru o curățare eficientă de către un profesionist.

  • Clipi pisica ta cu o zi în prealabil pentru a ajuta la prevenirea zgârieturilor. Nu o faceți imediat înainte sau pisica va asocia tăierea cu scăldat.
  • Încercați să pluiți o minge de ping pong sau o altă jucărie fascinantă de pisică în apă pentru a atrage pisica pentru a încerca să-l pescuiască. O pisică care joacă cu apa va fi mai puțin probabil să se teamă de ea.
  • Nu vă lipiți fața pisicii sau splash apa pe ea - ceea ce este supărat pisicile.
  • Groomorii profesioniști folosesc adesea o fabrica-opt ham de pisică pentru a lega pisica în loc, ceea ce vă lasă mâinile libere să curețe pisica.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă scăldați pisoiul sau pisica adultă