Cherry ochi în pisici

Bengal Kittens pe piele canapea în interior

Mai mult În mod obișnuit văzută la câini, si cateodata iepuri, Cherry Eye este, de asemenea, ocazional o problemă pentru pisici. Această boală afectează țesuturile care înconjoară ochiul sau ochii unei pisici, Dar poate fi mai mult decât o problemă cosmetică. Unele pisici sunt mai predispuse la dezvoltarea ochilor de cireș decât alții și este important să știți cum să o recunoaștem și ce să facem despre asta.

Ce este ochiul de cireș?

"Cherry ochi"Este de fapt o poreclă pentru o afecțiune medicală numită membrană de nicritizare pralaputată, a treia pleoapă prolapsă sau prolapsul glandei a treia pleoapelor. Cea de-a treia pleoapă, sau membrana de nictitrare, este partea roz, cea roz lângă ochi în soclu. Este de fapt o clapetă de țesut care conține o glandă care secretă lacrimi. De obicei, nu este ușor de văzut și aplatizat pe colțul prizei de ochi. Dacă se extinde, se răstoarnă și proemează sau prolapses, un rezultat al ochilor de cireșe.

Semne de ochi de cireșe la pisici

O proeminență roz sau roșie, carne, venind din colțul interior al ochiului de pisici, este cel mai probabil un ochi de cireș. Este adesea descris ca un balon roz sau umflarea și poate fi suficient de mare pentru a bloca o parte a ochiului pisicii. De asemenea, poate veni și a fi prezent permanent. Cherry Eye în pisici este destul de evident dacă știi doar ce să caute, dar următoarele probleme secundare pe care le poate provoca cireșe sunt preocupările reale.

Alte simptome includ:

  • Ochi uscat
  • Ulcere corneene
  • Iritație
  • Inflamația corneei
  • Incapacitatea de a închide ochii

Când pisicile dezvoltă ochiul uscat, se datorează lipsei de producție lacrimă. Deoarece a treia pleoapă conține o glandă care produce lacrimi, această glandă nu poate oferi suficientă lubrifiere la ochi dacă este inflamată și proeminentă. Dacă un ochi este uscat, acesta va deveni inflamat, se simt iritat și mâncărime. Un ulcer pe suprafața ochiului, numit cornee, poate rezulta. Ochiul uscat, de asemenea, cunoscut sub numele de keratoconjunctivita sicca sau kcs, poate fi necesar să fie tratat în mod obișnuit pentru a evita ulcerații corneeni. Un ulcer cornean este foarte dureros și poate duce la deteriorarea permanentă a ochilor și chiar la ruptură dacă este ignorată.

Dacă un ochi de cireș este suficient de mare, poate, de asemenea, face dificilă sau imposibil ca o pisică să-și închidă complet ochii. Acest lucru nu este numai stresant și enervant la o pisică, dar poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la ochiul uscat.

Cauze ale ochiului de cireșe

  • Inflamaţie - Cherry Eye se datorează în primul rând inflamației glandei în a treia pleoapă. Se umflă, se întoarce înăuntru și se învârte în fața ochiului.
  • Dimensiunea prizei de ochi - Brachycefalicul sau fetița smulsă, pisicile se pot naște fără suficientă cameră în prizele lor de ochi pentru a permite să se potrivească o glandă a treia etapei mărită sau inflamată.
  • Probleme cu retinacul - Retinulul stabilizează tendoanele care ajută la menținerea glandei care cauzează ochiul de cireșe. Uneori este prea slab pentru a-și face treaba și glanda iese.
  • Necunoscut - Motivele pentru care unele pisici se dezvoltă sau se nasc cu unul sau două ochi de cireș sunt uneori necunoscute.

Tratament

În funcție de severitatea ochiului, tratamentul nu poate fi nici măcar necesar. Dar dacă ochiul cireșului este cronic și provocând problemele chirurgicale ar putea fi recomandate pentru a corecta problema. Unii ochi de cires vor veni și vor merge pe cont propriu, în timp ce alții vor ieși și vor rămâne afară. Pentru a evita problemele secundare ale unui ochi de cireș, glanda va trebui să fie pusă înapoi în soclul de ochi foarte atent. Presiunea manuală, blândă pe glandă o poate înlocui, dar de multe ori este doar înapoi. O procedură chirurgicală specială poate aborda glanda înapoi în poziție pentru a permite glandei să revină la funcția normală și să lubeze ochiul.

Dacă problemele secundare s-au dezvoltat din cauza unui ochi de cireș, pot fi necesare unguente speciale sau picături de ochi pe termen lung. Există, de asemenea, intervenții chirurgicale care ar putea fi necesare. Dacă un ochi de cireș este ignorat prea mult, poate că nu poate fi reparat. Ocazional, glanda va fi eliminată dacă nu mai servește funcția de a furniza lacrimi ochiului.

Cum de a preveni ochiul de cireșe

Din păcate, nu există o modalitate reală de a preveni ochiul de cireșe la pisici. Dacă o pisică se naște cu un retinacul sfânt sau slab sau o priză mică, nu puteți face nimic pentru a împiedica să se întâmple un ochi de cireș.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cherry ochi în pisici