Burmilla: profilul rasei de pisica

Pisica Burmilla

Frumoasa Birmilla este una dintre cele mai noi rase care sunt recunoscute oficial de Asociația Cat Fanciers. Au venit ca rezultat al unui împerecheat accidental între o birmană și o chinchilla persană în 1980 Marea Britanie.

Rasa, în timp ce este încă rară, este cunoscută pentru a fi jucăușă, curioasă și blândă.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Lungime: O pisică de dimensiuni medii

Palton: De obicei, o haină netedă, scurtă, dar, poate veni și într-o soi cu părul semi-long

Culoarea stratului: Vine într-o mare varietate de culori și modele, cel mai frecvent sunt albe de argint cu vârfuri sau umbrire care pot include negru, albastru, ciocolată, cremă, liliac și broaște țestoase

Culoarea ochilor: Verde

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile din Birmilla

Nivelul de afecțiune Mediu
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
Inteligență Mediu
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria burmiliei

Birmilla are o istorie destul de nobilă și recentă. Au venit mai întâi la începutul anilor 1980, când o chinchilla persană și o birmană, deținută de o baronesă în Regatul Unit, au fost făcute accidental.

Pisicii care rezultă, cu straturile lor întunecate, groase și scurte, au fost atât de izbitoare încât baroneasa, care deja creste persanii, a decis să dezvolte un program de reproducere pentru acest tip de cruce.

Ei au câștigat statutul de campionat în Regatul Unit în anii 1990, dar nu a fost până în 2011 că asociația de crescători de pisici le-a recunoscut.

Ele sunt încă considerate o rasă rară, mai ales în Statele Unite, deși personalitățile lor atractive și pare înseamnă că acestea sunt în creștere în popularitate.

Burmilla Care

Burmilla este o rasă foarte adaptabilă și fac animale de companie excelente de familie.

Birmania și Chinchilla persană au personalități foarte diferite, iar Birmilla a moștenit unele dintre cele mai pozitive atribute.

Rasa este afectuoasă și dulce, dar nu într-un mod prea solicitant, așa cum poate fi uneori cazul cu birmania. Ei tind să fie relativ liniștiți, deși au o dungă mult mai jucăușă și curioasă decât persană. Ele pot fi uneori puțin răutăcioase și sunt cunoscute pentru că au unor personaje ușor de goofy, aproape clovn.

Ei își păstrează adesea o parte din exuberanța lor asemănătoare pisoiului pentru viață până la vârsta adultă, iar acest lucru le poate îndemna proprietarilor lor. Din cauza acestei streiruri jucăuș și curios, ar trebui să vă asigurați că sunt suficienți stimularea și îmbogățirea în jurul casei. O Burmilla plictisită ar putea căuta propriile mijloace de divertisment.

Deși se bucură de compania poporului lor, ei pot avea în continuare o dungă independentă și pot face o bună alegere de pisică pentru proprietarii de lucru. Ei au tendința de a se înțelege bine cu alte pisici și câini, oferind Introducerea au fost făcute cu atenție.

Birmilla are o haină dublă groasă, care se simte foarte moale și matasoasă. Ei fac vărsat, dar nu este excesiv, iar o perie săptămânală pentru a îndepărta orice păr mort este de obicei suficient pentru ao menține în stare bună. Ocazional, Birmillas poate avea un strat ușor mai lung, care este clasificat ca păr semi-lung. Acesta este ca rezultat al genei recesive de la chinchilla.

Burmillas vin într-o varietate de culori și modele. Ele sunt fie înclinate, fie umbrite. Dacă au un strat înclinat, aceasta înseamnă că au o culoare deschisă care acoperă un substrat de argint sau de aur. Pisicile cu vârful de argint pot arăta adesea aproape de alb.

Birmilele umbrite au modelul de culoare închisă este în principal peste partea de sus a spatelui și a umerilor și în afara picioarelor lor.

Probleme comune de sănătate

Burmilla nu este cunoscută pentru o mulțime de condiții moștenite. Desigur, acest lucru va fi, în mare parte, să fie în jos la faptul că acestea sunt un tip nou de pisică cu un program riguros de reproducere.

Încă este, bineînțeles, important să căutați un crescător de renume care doar colegii sănătoși au fost supuși unor verificări adecvate de sănătate.

Boala parodontală este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate pentru orice rasă de pisică. Asigurați-vă că oferiți o dietă de bună calitate și încercați să introduceți a regim de igienă dentară de la o vârstă fragedă poate fi benefică.

Dacă pisica ta tolerează că dinții lor au periat de câteva ori pe săptămână, acest lucru poate face o mare diferență. Ar trebui să introduceți treptat periuța de dinți, menținând sesiunile scurte. Dacă îl împerecheați cu o mulțime de Recompense pozitive, Atunci pisica ta ar trebui să învețe să accepte aceste sesiuni mai de bună voie.

Dieta și nutriția

Birmilla, ca toate pisicile, va avea nevoie de o dieta de calitate, bogata proteina. Ei nu sunt la fel de predispuși la obezitate ca și alte rase, dar îngrijirea ar trebui să fie luată pentru a vă asigura că nu le-ați depășit.

Pisici populare pentru multe tipuri de gospodării
PROS
  • Afectuos și jucăuș

  • O rasă sănătoasă

  • Coat de întreținere redusă

Contra
  • Ele sunt rare și pot fi greu de a veni

  • Curiozitatea lor poate duce uneori la necazuri

Unde să adoptați sau să cumpărați o Birmilla

Din cauza rarității lor, este posibil să trebuiască să călătoriți la o distanță echitabilă sau să fiți pe o listă de așteptare pentru a asigura o pisică din Burmilla. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați căutat un crescător de reputație.

Există crescători fără scrupule acolo, căutând să facă un dolar rapid, profitând de dorința oamenilor de a asigura o rasă mai rară. Acest lucru poate duce la luarea unei pisici care nu este de fapt o Birmilla. De asemenea, poate însemna că pisicile și pisoii nu sunt bine îngrijiți și pot suferi de probleme de sănătate și comportamentale ca o consecință.

În timp ce vă puteți lupta pentru a găsi o Birmilla în salvare, există o mulțime de alte pisici care caută casele lor pentru totdeauna în adăposturi din întreaga țară. Poate că ați putea lua în considerare adoptarea o persană sau o birmensă dacă sunteți în căutarea unei rase similare.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Burmilla este strâns legată de o mulțime de rase de pisică asiatice. Făcând o mică cercetare ulterioară, puteți constata că o altă rasă vă apelează și la dvs. Unele alte rase cu asemănări cu Birmilei includ:

Luând timp pentru a afla despre diferitele CAT rases acolo, vă va ajuta să găsiți unul care vă va bucura să trăiți în casa dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Burmilla: profilul rasei de pisica