Exotice shorthair: profil de rasă de pisică

O pisică exotică de scurtă durată așezată pe un copac de pisici

Cel mai cunoscut pentru aspectul lor distinctiv, scurtul exotic este o relație apropiată de pisica persană foarte iubită. De fapt, scurtul exotic a fost inițial crescat ca o alternativă ușoară de îngrijire la întreținerea mai mare persană - în timp ce persanul necesită îngrijire zilnică, stratul de scurte defectuos exotic, dens și pluș este extrem de ușor de îngrijorat. În afară de straturile lor drastic diferite, scurtul exotic și persan sunt crescute la aceleași standarde.

Uneori, denumită "Persană" Lazy Man, "Shorthairul exotic este o pisică moale, medie-mare, care poate dezvolta legături puternice, afectuoase cu proprietarii lor, se înțeleg împreună cu alte animale și copii și are un dulce , personalitate plină de viață. Deși shorthairul exotic are niveluri mai scăzute de energie și nevoi de exerciții mai mici, se vor juca fericit cu jucării de pisici sau jucării de pescuit de ore întregi.

Deoarece scurtul exotic are nivele de energie mai scăzute, ele pot prospera într-o varietate de tipuri de domiciliu. Cu toate acestea, ca toate rasele de pisică, este important să vă păstrați în permanență scurs-ul exotic în interior. Oferindu-le acces la în aer liber le pune în pericol de mașini, animale și alte pericole.

Personalitatea dulce, relaxată și jucăușă a exotică, precum și nevoile sale de îngrijire și exercițiu de întreținere, o fac alegerea perfectă pentru proprietarii de pisici pentru prima dată sau familiile cu copii sau alte animale de companie.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Între 6 și 13 kilograme

Lungime: Între 1 și 1.5 picioare în lungime

Palton: Scurte, dense și foarte pluș, venind într-o varietate de modele, cum ar fi îndreptate, tabby și țestoasă, printre altele

Culoarea stratului: Solid negru sau alb, auriu, argint, fum, bicolor și himalayan

Culoarea ochilor: Cea mai mare parte aur sau cupru, verde sau albastru

Speranța de viață: 15 ani sau mai mult

Caracteristicile scurtelui exotic

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăMediu
Nivel de energieScăzut
InteligențăScăzut
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut la mediu

Istoria scurtului exotic

Pisicile persane au fost - și încă sunt - unele dintre cele mai râvnite pisici din istorie. Motivat de popularitatea rasei, crescătorii americani de rachete au început să amestece persanii, Burmese și Blues Rusia în liniile lor americane de scurte cândva în anii 1950. Au sperat să recreeze arata frumos a persanului În American Shorthairs.

Deși primele gunoi ale pisicilor persane-americani shorthair nu păreau exact Ca și persanii, au păstrat unele dintre caracteristicile cheie, cum ar fi fețele rotunde, nasul scurt și ochii mari, rotunzi - și au avut straturi mai scurte și mai multe. Mulți crescători au creat apoi acești pisici încrucișate cu persani pentru a dezvolta rasa exotică de scurtă durată.

Pe măsură ce rasa a crescut în popularitate - și piscina genetică a lărgit - mai puține rase încorporate Burmese și rus blues în programele lor de reproducere pentru a obține haine mai scurte și mai multe. În cele din urmă, asociația de crescători ai pisicilor a început să limiteze numărul de outcross permis în praful exotic exotic. În 1987, au interzis complet scurturi exotice, permițându-le doar să fie crescuți cu persani.

Astăzi, scurtul exotic este unul dintre cel mai popular, Pisicile de scurte pură - a doua oară numai la persan, potrivit Asociației de crescători de pisici.

Îngrijirea exotică de scurtă durată

Spre deosebire de persanii, scurții exotici sunt extrem de ușor de mire. În timp ce persanul necesită periaj zilnic și pieptănat, vă puteți aștepta să combinați stratul exotic de scurtă durată o dată sau de două ori pe săptămână, cu a Pieptene de oțel. Mats, noduri și încurcări sunt mai puțin frecvente în scurtul exotic. Este important să rețineți că scurtul exotic se deplasează sezonier, așa că va avea nevoie de îngrijire suplimentară și de scăldat pentru a îndepărta părul mortal și celulele pielii în acest timp. Doten după baie, ușor să se usucă cu un prosop moale și să folosești un uscător de păr - pe cea mai mică setare - pentru a termina încercarea ei.

Deoarece subficii exotice au fețe pline, ochii lor tind să se rupă. Puteți preveni colorarea de la lacrimi prin spălarea zilnică a feței tale exotice. Dacă pisica dvs. are descărcare excesivă în jurul ochilor, curățați-o cu grijă cu o cârpă moale și uscată. Asigurați-vă că utilizați diferite secțiuni ale cârpăi pentru a curăța fiecare ochi - poate ajuta la prevenirea răspândirii infecției. Dacă ochii pisicii tale sunt roșu, crud sau au descărcare excesivă, Faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. ASAP.

Ca și în cazul fiecărei rase, ar trebui să examinați urechile pisicii săptămânale pentru semne de rănire sau infecție. Poti curat Departe construirea și resturile de apă cu o cârpă moale, bumbac. Evitați utilizarea unui tampon de bumbac, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate, interioare. Dacă urechile pisicii tale sunt roșii, inflamate sau mirosuri amuzante, vezi medicul veterinar. Acestea pot fi semne de infecție.

Shorthairul exotic are nivele de energie mai scăzute și este conținut la salon sau să se hrănească cu proprietarii săi. Ei sunt jucaui, totuși, și se bucură de joc cu Jucarii de pisici.

Probleme comune de sănătate

Băierii etici iau măsuri pentru a se asigura că produc pisici sănătoase, dar nu există nici o garanție că scurtul dvs. exotic va (sau nu va) să dezvolte o stare de sănătate la un moment dat în viața ei. Este important să cunoaștem semnele și simptomele condițiilor de sănătate care sunt frecvente în deficite exotice, ar trebui să apară în pisica voastră.

Unele probleme de sănătate care sunt frecvente printre fundamentale exotice includ:

Boala de rinichi cu chisturi multiple: Altfel cunoscut sub numele de PKD, această condiție se caracterizează prin rinichi măriți și funcția renală necorespunzătoare. Chisturile sunt de obicei văzute în pisicile afectate cu vârsta de 12 luni, dar insuficiența renală poate apărea ani mai târziu. Există teste ADN care pot identifica PKD, deci întrebați-l pe crescătorul pisicii dvs. ca dovada că mama și tatăl au fost șterse.

Probleme respiratorii: Deoarece forajele exotice s-au aplatizat, ei pot avea dificultăți în respirația - în special în vremea fierbinte, umedă. Shorthairul dvs. exotic trebuie păstrat întotdeauna într-un mediu cu aer condiționat, controlat de climă, cu aer condiționat.

Dacă sunteți preocupat de sănătatea exotică a lui Exotic Shorthair, discutați cu medicul veterinar despre modalități prin care vă puteți ajuta pisica să trăiască o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Dieta și nutriția

Dieta și nutriția pisicii dvs. vor depinde în mare măsură de vârsta, sexul, dimensiunea și nivelurile de activitate. Dacă nu sunteți sigur cât de mult sau cât de des să vă hrăniți scurtul exotic, medicul veterinar vă poate ajuta să dezvoltați o dietă sănătoasă și echilibrată pentru el. De asemenea, puteți consulta ghidurile de hrănire dezvoltate de brandul dvs. preferat de produse alimentare.

Supraîncărcarea pisicii tale poate duce la obezitate, care provoacă o întreagă serie de probleme de sănătate. Asigurați-vă că vă alimentați pisica o dietă sănătoasă, echilibrată și dați tratamente în mod moderat.

Unde să adoptați sau să cumpărați un scurt timp exotic

Deși poate fi extrem de dificil să găsiți un pisoi exotic de scurtă durată la adăpostul local sau la grupul de salvare, este posibil să găsiți un adult exotic. Ajungeți la adăpostul local, grupurile de salvare sau chiar și medicul veterinar pentru a vedea dacă există vreo fire exotică exotică în zona dvs.

Dacă alegeți să lucrați cu un crescător, faceți cercetările dvs. pentru a vă asigura că sunt etice, reputate și morale. Căutați un crescător care a efectuat - și are dovada tuturor certificărilor de sănătate. Evitați crescătorii care au întotdeauna gunoi disponibili, au mai multe gunoi în incintă sau vă permit să plătiți pentru pisica dvs. pe Internet. Acestea sunt toate semnele unui ameliorator neetic.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

La fel ca orice animal de companie, este important să vă faceți cercetarea și să vă asigurați că un shorthair exotic este alegerea potrivită pentru stilul de viață al familiei dvs. Deoarece scurte-ul exotic este extrem de redus, în ceea ce privește nevoile de îngrijire și exerciții și are o personalitate iubitoare, loială și calmă, ar face o alegere excelentă pentru proprietarii de pisici sau familii cu copii sau alte animale de companie.

Dacă sunteți interesat de rase similare cu scurtcircuitul exotic, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Exotice shorthair: profil de rasă de pisică