Siberian cat: profilul rasei de pisica

O pisică siberiană

Dacă sunteți în căutarea unei pisici cu dimensiuni medii, semi-longhaidate, care este atât de uluitoare să privească și un animal de companie afectuos, nu arată mai departe decât pisica siberiană. Pisica Siberiană este o pisică de pădure nativă în zăpadă Rusia, unde avea nevoie de haina de lux de lux pentru a proteja împotriva frigului. Corpul solid, bine musculat al rasei, cu o dezvoltare substanțială a oaselor, deține în mediul aspru.

Această pisică siberiană are o persoană încântătoare de personalitate, afectuoasă, prietenoasă și energică, o companie excepțională felină. Te va saluta la ușă și te va urmări peste tot în casă. Deși pisicile siberice sunt pisici relativ liniștite, ei îi place să vocalizeze prin mews dulci și melodici și chirpuri. Ei se bucură de compania altor pisici și chiar câini și sunt bune cu copii blânzi și respectuoși.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 10 la 20 de kilograme

Lungime: 17 până la 25 de centimetri

Palton: Variază de la o haină triplă lungă și moderată până la o ruptură cu guler complet

Culoarea stratului: Orice combinație de culori sau model

Culoarea ochilor: Toate culorile

Speranța de viață: 10 până la 18 ani

Caracteristicile pisicii siberice

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria pisicii siberice

Pisicile siberice se bucură de Rusia, unde sunt prețuite ca o comoară națională. E greu de spus cât de lungă siberiană au existat pisicile din Rusia, dar pe baza unor basme rusești și cărți pentru copii, ei probabil au fost în jur de sute de ani și poate atâta timp de 1.000 de ani. Pisicile siberice au fost descrise într-o carte numită "pisicile noastre și despre ele" de Harrison Weir, care a fost inițial publicată în 1889. Statele Unite au primit prima lor bucală de pisica siberiană după războiul rece dezghețat în anii 1990 și a fost dragoste la prima vedere. Pisica siberiană este recunoscută de Asociația Cat Fanciers și Asociația internațională a CAT.

Expresia dulce de marcă a pisicii Siberian vine de la capul său modificat cu contururi rotunjite, bot moderat scurt, cu o ușoară curbură și ochi medii și mari, aproape rotund, care vin în nuanțe de verde, aur, aur-aur sau cupru (Pisicile albe pot avea ochi albaștri sau "ochi ciudați" - care sunt două culori diferite).

Îngrijirea pisicilor Siberian

Pisica Siberiană este inteligentă și deosebit de jucăușă. Rasa este cunoscută ca fiind lentă să se maturizeze, luând atâta timp cât cinci ani de absolvire a cotei de pisoi. Aceasta înseamnă că pisica siberiană este o mulțime de distracție de a avea în jur.

Această rasă iubește să urce, să exploreze și să joace. Pentru a vă menține pisica siberiană stimulată mental și îmbogățite fizic, expuneți-o la o varietate de jucării distractive și să joace o mulțime de jocuri.

Îndepărtați unghiile în mod regulat și inspectați urechile sale pentru murdărie și resturi. Ștergeți urechile cu o minge de bumbac și o curățare ușoară a urechii (nu lipiți niciodată un tampon de bumbac sau altceva în canalul urechii). Dacă urechile arată roșu sau excesiv de murdar, programați o verificare cu medicul veterinar.

Haina de lux a pisicii Siberian, groasă, plină, poate veni în orice culoare sau model, cu sau fără marcaje albe. Haina triplă este alcătuită din trei straturi: un substrat mai scurt și dens de păr în jos (părul cel mai apropiat de piele) - un strat de "păr AWN" ușor mai lung în mijloc și un strat de strat exterior și mai lung (numit " Părți de protecție ").

În vreme caldă, pisica siberiană va vărsa haina grea în favoarea unui strat mai mic, mai subțire de vară. În timpul iernii, haina va fi la cea mai groasă și mai lungă. În ciuda grosimii și a lungimii sale, haina pisicii Siberian tinde să reziste la covor, așa că necesită doar periaj ocazional (mai mult în timpul vărsării grele sezoniere).

Băile ocazionale vor ajuta părul liber să iasă și să îndepărteze praful și să-i scoată din haină.

Chiar și cu stratul său gros, lung, unii consideră că pisica siberiană este hipoalergenică. Deși nici un studiu științific nu-l dovedesc, unii suferinzi alergici spun că pot trăi cu succes cu o pisică siberiană. După cum se dovedește, Pisica de pisică- nu este neapărat părul pisicii în sine - este principalul vinovat pentru alergii. Majoritatea persoanelor alergice sunt sensibile la o proteină numită Fel D1, care se găsește în celulele pielii pisicilor (precum și rămășițele uscate ale salivei și urinei care acoperă blana pisicii). Se pare că unele rase de pisică, inclusiv pisici siberice, produc mai puțin de drenare decât alte pisici.

Pentru persoanele care suferă de alergii, acest lucru ar putea însemna că pisicile siberice provoacă reacții alergice puțin sau deloc. Cu toate acestea, toate pisicile și toți oamenii sunt diferiți. Dacă suferiți de alergii și sunteți interesat să aflați dacă veți reacționa la o pisică siberiană, găsiți un crescător local care vă va permite să vizitați pisicile lor adulte pentru a testa teoria.

Probleme comune de sănătate

Cardiomiopatie hipertropica, O formă de boală cardiacă care provoacă îngroșarea mușchiului inimii, este mai răspândită în anumite rase, inclusiv siberians. Mutațiile mai multor gene cardiace (inima) au fost identificate în unele pisici cu această boală, ceea ce sugerează că genetica joacă un rol.

Crescătorii responsabili își scriu pisicile pentru această boală pentru a evita reproducerea pisicilor afectate și trecând-o împreună la generațiile viitoare.

Dieta și nutriția

Lucrați cu medicul veterinar pentru a alege cea mai bună mâncare pentru pisica dvs. siberiană. Deși alimentele uscate sunt convenabile, mancare la conserva conține mai puține carbohidrați și are o mulțime de umiditate suplimentară. Cele mai multe pisici nu beau suficientă apă, ceea ce poate afecta sănătatea lor generală, inclusiv sănătatea lor renală. Furajele măsurate cantități de alimente la orele programate, de două până la trei ori pe zi. Nu lăsați alimentele toată ziua, deoarece acest lucru poate contribui la o pisică supraponderală.

10 cele mai bune rase de pisica pentru persoanele cu alergii
PROS
  • Potențial hipoalergenic pentru unele persoane care suferă de alergie

  • Afectuos, jucăuș și energic - se înțelege bine cu copiii și alte animale

  • Se poate ocupa de vreme mai rece și îi place jocul de apă

Contra
  • Părul lung necesită mai multă îngrijire decât alte pisici - acoperă haina de iarnă în lunile mai calde

  • Un zgomot mic care îi place să mew, chirp și să tril foarte mult

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică siberiană

Este posibil să puteți găsi o pisică siberiană pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă sunteți intrigați de pisica siberiană și doriți să aflați mai multe, verificați asociația Cat Fanciers CÂȘTIGĂRI CAT CĂUTARE Pentru a încerca să găsiți un crescător siberian lângă dvs., astfel încât să puteți pune mai multe întrebări și întâlniți câteva pisici în persoană. De asemenea, puteți vizita Pisica arata u.S. Pentru a găsi un spectacol de pisică în zona dvs. Spectacolele CAT sunt o modalitate excelentă de a întâlni multe rase diferite și de a vorbi cu respirația de rasă pentru a afla mai multe.

Dacă vă place pisica siberiană, ați putea dori, de asemenea,:

Sunt multi CAT rases acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cardiomiopatie hipertropica. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Siberian cat: profilul rasei de pisica