Ar trebui să vă hrăniți pisica o dietă brută?

Cat mănâncă de la un castron

Sunt diete alimentare crude bune pentru pisici? Toată lumea știe că nutriția adecvată este esențială pentru o bunăstare a pisicii. Alegerea unei alimente de pisică poate fi copleșitoare, mai ales atunci când trebuie să ne facem griji cu privire la rechemarea alimentelor de companie comerciale. Unii proprietari aleg să-și hrănească pisicile diete pregătite acasă, astfel încât ei vor ști exact ce este în mâncarea pisicii lor. Aceste diete pregătite la domiciliu pot fi gătite sau crude. Mulți proprietari optează pentru o dietă brută care imită o dietă naturală a pisicii în sălbăticie.

Ce este o dietă brută pentru pisici?

O dietă brută pentru pisici implică hrănirea produselor animale nefolosite. Aceasta include carnea musculară, carnea de organe și oasele. Acest tip de alimente este numit uneori dieta BARF, care reprezintă "oase și alimente crude" sau "alimente crude adecvate biologic."

Dieta brută ideală pentru pisici este pregătită pe baza unei rețete atent proiectate. Mulți proprietari de pisici aleg să pregătească aceste diete la domiciliu, dar sunt disponibile și formularele comerciale. Dacă alegeți să vă hrăniți pisica o dietă brut, ar trebui să fie una care a fost determinată completă și echilibrată de un nutriționist veterinar. Pisicile care mănâncă o dietă dezechilibrată sunt expuse riscului pentru o varietate de probleme de sănătate.

De ce îl considerați?

Feline sunt obligați carnivorele. Pe scurt, asta înseamnă ei trebuie sa mâncați produse de origine animală pentru a supraviețui. Pisicile nu au nevoie de legume și carbohidrați în dietele lor. De fapt, ele pot tolera numai carbohidrații în cantități mici. În schimb, pisicile se dezvoltă pe diete bogate în proteine, bogate în substanțe găsite numai în carne. Acestea includ aminoacizii cum ar fi taurina, acizii grași și alte vitamine și minerale esențiale.

Suporterii dietelor alimentare crude consideră că carnea de gătit poate modifica sau micșora aceste substanțe vitale. Ei susțin o dietă adecvată biologic care imită îndeaproape ceea ce ar mânca o pisică în sălbăticie. În general, mici pisici sălbatice vânează și mănâncă rozătoare și alte mamifere mici, păsări, pește, insecte și chiar reptile. Când vine vorba de a vă alimenta propria hrană pentru pisici, ideea este de a crea o dietă similară.

Există multe controverse care se învârte în jurul dietelor alimentare pentru animalele de companie. Cei care susțin dietele de alimente crude au multe de spus despre beneficiile pentru sănătate: Coats sunt Shinier, dinți stau mai curat, obezitate este împiedicată, iar sănătatea generală este mai bună. Deși aceste afirmații tind să sune adevărate, opoziția are preocupări valide cu privire la siguranța dietelor alimentare.

Sunt diete de alimente crude în siguranță?

Este important să știți că hrănirea alimentelor crude la pisica dvs. vine cu unele riscuri. Alimentele alimentare pot conține agenți patogeni ca salmonella și e. coli care poate duce la infecții grave care pun viața în pericol. Mâncarea de gătit îndepărtează majoritatea acestor agenți patogeni, motiv pentru care oamenii tind să ne gătească mâncarea.

Pisicile digeră adesea alimentele brute mai bune decât oamenii, deoarece au trasee digestive mai scurte, mai acide. Mulți patogeni vor trece printr-o pisică fără a provoca probleme. Majoritatea pisicilor vor tolera alimentele crude, dar cei cu probleme de sănătate (cum ar fi boala mediată de imunitate) pot avea nevoie de alimente gătite.

Poate că cel mai mare risc de hrănire și manipulare a cărnii crude se reduce la contaminare încrucișată. Hrănirea pisicii dvs. O dietă alimentară brută vă poate expune și alți oameni în casa dvs. cu agenți patogeni periculoși. Agenții patogeni pot rămâne pe suprafețele de pregătire, mâncăruri alimentare, în materie fecală de pisică și chiar pe pisica ta (în special în jurul feței).

Dietele brute nu ar trebui să fie hrănite cu pisicile care trăiesc în case cu persoane compromise imune. De asemenea, acestea ar trebui să fie evitate în gospodăriile cu copii mici și / sau persoanele în vârstă.

În timp ce este imposibil să eliminați toate riscurile, există câteva modalități de a încerca să fiți mai sigure atunci când alimentați o dietă alimentară brută la pisica dvs .:

  • Pregătiți mâncarea într-o zonă conținută de casă - curată și dezinfectați-vă bine când ați terminat (utilizați o înălbitor 1:32 la soluția de apă, dacă este posibil)
  • Purtați mănuși când manipulați carnea brută
  • Manipulați alimentele înghețate când este posibil
  • Utilizați ingrediente de carne dintr-o sursă fiabilă
  • Hrăniți pisica într-o zonă ușor de curățat (fără covoare sau tapițerie în apropiere)
  • Sanitizați bolurile de alimente imediat după hrănire (curățare curată, apoi utilizați o înălbitor de 1:32 la soluție de apă, apoi clătiți și arcuri uscate)

Oasele sunt o altă preocupare de siguranță atunci când vine vorba de dietele alimentare crude. Unele oase întregi mici sau bucăți de oase pot provoca complicații cum ar fi obstrucții gastrointestinale, leziuni orale și obstrucții de căi respiratorii. Dacă oasele de animale sunt incluse în dieta alimentară a pisicii dvs., ar trebui să fie întemeiate bine.

Diete alimentare complete și echilibrate

Una dintre cele mai mari proprietari de proprietari face cu dietele de alimente crude nu se asigură că dieta este completă și echilibrată. Unii oameni doar hrănesc "toate carnele și oasele" sau o mare varietate de carne, fără a acorda atenție conținutului de calorii, grăsimi, proteine ​​și nutrienți. Nu vă asumați că pisica dvs. devine tot ce este nevoie de sănătate bună prin pur și simplu hrănirea "cât mai multă carne după cum doriți."În timp, o dietă incompletă poate duce la probleme grave de sănătate pentru pisica ta.

S-ar putea să credeți că carnea brută aleatorie este sănătoasă, deoarece pisicile și straturile ferate pot fi substituiți în acest sens, dar este important să vă amintiți că animalele sălbatice au așteptări de viață mai scurte decât animalele domesticite. O parte din acest lucru se datorează dietei. De aceea este important să urmați o rețetă aprobată de VET completă și echilibrată.

Cand Dezvoltarea dietei crude a pisicii, Consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la rețete care oferă o nutriție completă și echilibrată pentru pisica dvs. Știți că mulți veterici nu vor recomanda diete brute datorită riscurilor implicate. Dacă vă simțiți cu tărie că ați încercat o dietă brut și veterinarul dvs. nu este flexibil deloc despre dietele crude, căutați un medic veterinar care are experiență cu diete crude. Mai bine, găsiți un nutriționist veterinar cu experiență de dietă brută.

Cum să pregătiți o dietă brută pentru pisica ta

Este esențial să găsiți un expert pentru a vă ajuta să dezvoltați o dietă completă și echilibrată care să beneficieze cu adevărat pisica. VET dvs. poate recomanda, de asemenea Suplimente speciale Pentru a vă asigura că pisica dvs. devine substanțele nutritive necesare pentru a rămâne sănătoși.

Ingredientele utilizate într-o dietă alimentară brută pot include următoarele:

  • Carnea brută de la mușchi și organe (surse bune includ păsările de curte, iepure și pește)
  • Oase brute, sol
  • Ouă
  • Suplimente (adesea necesare)

Veți avea nevoie probabil de următoarele echipamente și consumabile pentru a pregăti dieta brută:

  • Placă de tăiere mare care poate merge în mașina de spălat vase
  • Mașină de tocat carne
  • Foarfece de pasăre
  • Oțel inoxidabil sau boluri de amestecare din sticlă
  • Mănuși de unică folosință (latex sau nitril)
  • Containere de depozitare (unii utilizează tăvi de cuburi de gheață sau containere mici pentru congelator)
  • Congelator și spațiu frigorific

Pregătirea unei diete crude la domiciliu poate fi un pic consumatoare de timp, astfel încât majoritatea proprietarilor preferă să facă suficient timp să dureze câteva săptămâni și să o păstreze înghețate.

Diete crude comerciale pentru pisici

Dacă nu sunteți în stare să vă luați timp pentru a dezvolta rețete și pentru a pregăti alimentele brute la domiciliu, vă recomandăm să încercați una dintre numeroasele diete crude comerciale disponibile. Suporterii de dietă brută consideră adesea dietele brute comerciale inferioare celor pregătite la domiciliu. Cu toate acestea, ele sunt considerate mai sănătoase decât hrănirea Kibble.

Dietele crude comerciale sunt de obicei înghețate sau uscate prin îngheț pentru a reduce agenții patogeni. Amintiți-vă că măsurile de precauție în condiții de siguranță ar trebui să fie luate cu aceste diete pentru a preveni contaminarea încrucișată. Adresați-vă medicului veterinar sau nutriționist veterinar pentru a ajuta la găsirea dietei comerciale corecte. Asigurați-vă că este considerată completă și echilibrată Conform standardelor AAFCO.

Alternative de dietă brută

Dacă doriți să eliminați riscurile asociate cu alimentele crude, dar încă hrăniți pisica dvs. o dietă optimă, luați în considerare hrană pisică gătită acasă. Mai trebuie să găsiți o rețetă completă și echilibrată.

Sau, alegeți o proteină înaltă alimente de pisică umedă realizate cu ingrediente de înaltă calitate. Majoritatea veterinarilor și experților sunt de acord că Kibble uscate are prea mulți carbohidrați să fie considerați optim pentru pisici. Din fericire, multe alimente umede sunt pregătite cu puțini carbohidrați sau chiar deloc. Reducerea sau eliminarea carbohidraților în dieta pisicii dvs. poate crește longevitatea. O dietă cu conținut scăzut de carburi poate împiedica, de asemenea, problemele de sănătate cum ar fi obezitatea și diabetul zaharat în pisici.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Davies, R. H. și colab. Diete crude pentru câini și pisici: o revizuire, cu referire în special la pericolele microbiologiceJurnalul de Practică Animală mică, vol 60, nu. 6, 2019, pp. 329-339. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.13000

  2. Hrăniți pisicaColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Gyles, Carlton. Diete alimentare crude pentru animale de companieJurnalul Veterinar Canadian, vol. 58,6 (2017): 537-539

  4. Evitând alimentele crude la pisiciVCA Spitale de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să vă hrăniți pisica o dietă brută?