Cum să curățați urechile pisicii

urechi de pisici tabby

Depinde de tine îngrijirea pisicilor obiceiurile și mediul, puteți sau nu trebuie să vă curățați urechile. Multe pisici sunt excelente la îngrijirea ei înșiși și rareori au nevoie de îngrijire a urechii. Alții nu sunt la fel de buni cu abilitățile lor de îngrijire sau sunt predispuse la urechi murdare și au nevoie de curățare de rutină pentru a preveni infecţie. Dacă observați ceară excesivă, murdărie sau alte resturi, este timpul pentru o curățare.

Curățarea periodică și verificările regulate la domiciliu pot descoperi mai devreme problemele urechii, permițând opțiunile de tratament temporizat. Dacă bănuiți că pisica dvs. poate avea o problemă a urechii, sunați-vă medic veterinar cât mai repede posibil. Tratamentul prompt oferă un prognostic mai bun, reduce potențialul de a dezvolta probleme cronice și pierderea auzului, și poate atenua disconfortul că pisica ta poate fi experimentată.

Înainte de a începe

Pentru cele mai bune rezultate, începeți prin curățarea temeinic a porțiunii externe a urechii. Scoateți sau detăngă orice blană mată din jurul canalului urechii și clapeta urechii. Covoraș de blană de-a lungul clapei urechii sau a pielii înconjurătoare și / sau păr excesiv în canalul urechii blochează mișcarea normală a resturilor și ceară spre exterior, ceea ce duce la infecție.

În unele pisici, ar putea fi necesar ca părul excesiv să fie îndepărtat ușor din interiorul canalului urechii. Acest lucru trebuie făcut cu atenție pentru a evita deteriorarea canalului urechii și pentru a minimiza disconfortul față de animalul dvs. de companie. Un groomer profesionist, VeterinarIan, sau tehnicianul veterinar poate ajuta la îndepărtarea părului dacă este necesar, deoarece multe pisici au nevoie de sedare ușoară pentru această procedură.

De ce ai nevoie

Dacă intenționați să vă curățați pisicile urechile dvs., veți avea nevoie de câteva consumabile de uz casnic:

  • Ulei de măsline sau curățător de urechi feline comerciale (veți avea nevoie doar de câteva picături de lichid)
  • Un capăt sau o modalitate ușoară de a obține câteva picături de lichid în urechea pisicii dvs
  • Bile de bumbac
  • Un container de apă caldă

Probabil că veți dori ca unele să trateze la îndemână pentru a vă menține calmul.

Cum să curățați urechile unei pisici

Curățarea urechilor pisicii dvs. este o sarcină ușoară care durează aproximativ 10 minute. Asigurați-vă că asamblați consumabilele și efectuați curățarea într-un spațiu confortabil pentru pisica dvs.

  1. Îndepărtați uleiul de măsline sau curățătorul urechii la temperatura corpului prin plasarea recipientului într-o tigaie caldă (nu fierbinte) a apei.
  2. Așezați pisica în poala ta înfășurată într-un prosop.
  3. Puneți o picătură sau două de lichid (fie uleiul de măsline, fie cu clema comercială a urechii) în deschiderea rotundă a canalului urechii.
  4. Masați ușor baza urechii timp de cel puțin un minut, pentru a lucra lichidul în jur.
  5. Repetați pașii 3 și 4 cu cealaltă ureche. Dacă este mai ușor, ați putea pune picăturile în ambele urechi și apoi dați pisicii dvs. un masaj dublu al urechii.
  6. Lăsați-vă pisica singură timp de 5 minute. Pisica ta de companie va face probabil o mare parte de agitare a capului, care ajută la îndepărtarea murdăriei și a resturilor de la adânc în canalul urechii și mutați-l în suprafața exterioară.
  7. După 5 minute, folosiți bile de bumbac curate pentru a șterge uleiul și murdăria de la ureche.
  8. Dați pisicii dvs. un tratament pentru a fi atât de bun.

Aceleași tehnici pot fi utilizate pentru administrarea medicamentelor urechii, cu excepția etapelor 1 și 7.

Ce să căutați în timpul curățării

Ca proprietarul pisicii tale, tu ești prima linie de apărare în detectarea oricărui anormal cu comportamentul sau sănătatea pisicii tale. Când vă curățați urechile pisicii, păstrați un ochi pentru semne de infecție, inclusiv:

  • Descărcarea urechii (sânge, puroi sau alt fluid.)
  • Miros în jurul urechii
  • Excesul de zgârieturi, pawing sau frecare urechile
  • Roșeață în canalul urechii
  • Sensibilitate sau durere în jurul urechilor
  • Umflarea urechii
  • Mase în jurul zonei urechii

Prevenirea problemelor în timpul curățării urechii

Veți dori pisica dvs. într-o stare relaxată în timpul curățării, așa că nu împingeți curățenia dacă pisica dvs. se simte stresată. Evitați utilizarea tampoanelor de bumbac sau a altor instrumente agresive pentru curățare, deoarece acestea pot provoca vătămări grave. Scopul de a curăța ambele urechi în aceeași zi cu cea mai bună pisică dacă ambele urechi sunt curățate în același timp, dar nu împingeți lucrurile dacă pisica dvs. este nefericită. Puteți încerca întotdeauna ziua următoare.

Dacă bănuiți o problemă cu urechile pisicii dvs. sau vedeți ceva care privește în mod obișnuit, vorbiți cu veterinarul dvs. Curățarea urechilor pisicii dvs. în mod regulat vă va face confortabil cu ceea ce este normal și ce nu este.

Cum se utilizează spălarea animalelor fără apă
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Curățarea urechii pisicilor, este necesar? Banfield Pet Hospital, 2020

  2. Tulburări ale urechii felineColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Cum să curățați urechile pisiciiCentrul Veterinar, 2020

  4. Curățarea urechilor de pisiciSpitalul Veterinar Practic Pat, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați urechile pisicii