Korat cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte

Korat Cat Cat Pisica Informatii, caracteristici si fapte

Pe măsură ce toți iubitorii de pisici știu, fiecare pisică este un pic unică, iar o parte din bucuria de a adopta unul este să le cunoaștem ca membru al familiei noi. Cunoașterea pisicii dvs. începe cu învățarea despre rasa lor. Rasa lor este istoria lor, personalitatea lor și temperamentul lor și vă poate ajuta să oferiți cea mai bună casă posibilă pentru ei. Pentru o rasă de reglare ca pisica korată, există o mulțime de istorie de învățat, și o mulțime de fapte distractive care să vă ajute să le obligați cu ei, așa că să ne aruncăm și să explorăm rasa Korată.

Pisica de joc

Istoria pisicii korate

Deși nu una dintre cele mai faimoase sau populare rase de pisică, pisica korată are o istorie foarte lungă și bogată, care se întinde pe mai multe continente și multe secole. Dacă doriți să știți ce să vă așteptați cu KORAT, este util să înțelegeți de unde au venit, care le-au ras și de ce au fost considerați tovarăși buni. Pisicile au fost totul, de la mouse-uri la simboluri de stare, iar înțelegerea acestui trecut este importantă dacă veți forma o legătură puternică.

Pisica korată din Thailanda

Pisica Korat este o rasă foarte veche de pisică, care este considerată pisica națională din Thailanda, care a bătut în mod neașteptat celebrul Siamese. A fost numită inițial mal-ed și este cunoscută în Thailanda modernă ca și Si-sawat. Acestea sunt înregistrate în literatura thailandeză încă din secolul al XIV-lea și au fost crescuți pentru a aduce o avere bună proprietarilor lor, posibil datorită apariției frumoase și magice a straturilor lor gri-albastre.

Pisicile au o istorie profundă în Thailanda din cărțile numite Tamra Maew, pline de poezii despre animalul la o clasificare formală din secolul al XIX-lea a celor 17 pisici norocoase, cunoscute sub numele de Smud Khoi de pisici, care, desigur, trăiește Koratul. Datorită acestei legături dintre pisica korată, noroc și lux, ele sunt predominant deținute de clasele superioare.

Această rasă de pisică este atât de mare în tradiție că este văzută ca un tabu cultural pentru a cumpăra unul pentru dvs., chiar și în ziua modernă din Thailanda. Dacă vrei un Korat, mai bine sperați că primiți un cadou. Asocierea lor cu noroc și lux a făcut ca pisica korată un cadou comun de nuntă în căsătorii de clasă superioară. Se speră că pisica va aduce tânăr cuplu noroc, fertilitate și bogăție.

Pisica korată din America

Jean L. Johnson este femeia creditată cu aducerea pisicii Korate în Statele Unite. Așa cum a explicat într-o scrisoare deschisă din 1961, ea a trăit cu soțul ei în Thailanda, apoi numită Siam, după război și în acest timp a vrut să adopte o siameză. După ce a întrebat în jur, ea a descoperit că niciunul dintre prietenii ei siameză nu știa despre ce vorbește. Siamese Cat nu era bine cunoscută în Siam!

Așa a aflat ea despre adevărata pisică a lui Siam - pisica Korată și ea a încercat să adopte o pereche. Datorită prestigiului lor, a durat mulți ani înainte ca o pereche de pisici Korat să fi fost urmărită și la trimis în Statele Unite, unde a trăit acum. Bărbatul a fost numit Nara și femeia a fost numită Dara. Acesta a fost modul în care a sosit prima pereche de pisici Korat în 1959.

Deși Johnson a început să-și reproducă perechea, SUA are încă o mică piscină genetică de pisici KORAT, iar reverența lor în Thailanda face, de asemenea, să le importă pentru a lărgi această grupare genetică o provocare. Din fericire, ca multe culturi, rasele de pisică din Thailanda sunt clasificate în primul rând folosind culoarea blănurilor lor. Aceasta înseamnă că pot fi depășite în programele de reproducere.

Acesta este exact ceea ce a făcut Johnson pentru a evita încrucișarea la sfârșitul anilor 1950. Ea a creat fiecare dintre pisicile ei Korate cu pisicile ei albastre de pont si apoi, mai tarziu, a ras pisicile de corale ale fiecărui gunoi, distins prin straturile lor gri-gri, una cu cealaltă. Deși mulți crescători au urmat exemplul, rasa Koratului este încă rară în Thailanda, Statele Unite și în întreaga lume.

Istoria nobilă și luxoasă a Koratului din Thailanda a continuat aici în SUA, deoarece au devenit o pisică populară. Împiedicat de raritatea lor, au câștigat încă cea mai bună pisică, dar cele care sunt înscrise adesea în multe competiții de prestigiu, inclusiv la nivel național.

Blue Korat Kitten

Fapte rapide despre pisica korată

După cum am menționat deja, istoria este foarte importantă, dar o pisică este, de asemenea, atât de mult mai mult decât trecutul lor, deci cum altfel putem cunoaște pisica korată? Există tot felul de lucruri interesante care definesc și diferențiază o rasă de pisică de la altul. Iată câteva fapte de foc rapid despre rasa care ar trebui să vă ofere o imagine mai largă a acestor tovarăși frumoși și afectuosi.

  • Numele englez al lui Korat vine din regiunea în care se crede că pisica a fost prima crescătorie, regiunea Korat.
  • Numele lor thailandez, Si-sawat, vine din haina lor și literalmente înseamnă "albastru-albastru", în timp ce "Sawat" înseamnă "prosperitate".
  • Starea pisicii KORAT din Thailanda permite multe mituri și superstiții suplimentare, cum ar fi prezența unei coada dungate care denotă un korat deosebit de norocos.
  • Se crede că pisica Siameză a devenit în mod greșit cunoscută ca pisica națională a SIAM datorită regelui Rama V care a prezentat Siamese Point Siamese într-un consiliu englez ca o emblemă a țării sale pentru a evita să dea oricare dintre iubitele sale Korate.
  • Deoarece numai culorile albastre ale koratelor sunt considerate korate, alte culori rare au primit propriile lor nume, cum ar fi liliacul "Lilac" thailandez "și" Punctul albastru thailandez ", care are o haină similară cu pisicile Siameze.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Noțiuni de bază pentru a cunoaște că rasa pisicii dvs. este o parte importantă de a fi un părinte de companie, dar există și alte informații de bază necesare pentru a oferi o înaltă calitate a vieții pentru o pisică. Trebuie să aveți grijă de sănătatea lor, mâncarea lor, de formarea lor și multe alte aspecte ale bunăstării lor. Deci, ultima, dar nu în ultimul rând, aici sunt informațiile esențiale de care aveți nevoie dacă vă îngrijiți pentru o pisică Korată. Puteți să o utilizați ca un ghid de ajutor pentru începători

Sănătate

Există câteva boli genetice care pot ciuma pisici ca o specie și recomandăm să citim pe ele înainte de a face orice adopție. Precum și acest lucru, pisicile pot fi, de asemenea, predispuse la căderea bolnavă cu anumite boli sau condiții. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de pisica korată, există o condiție că trebuie să fii deosebit de conștient de.

Gangliozidoza este o condiție genetică care este prea obișnuită în rasa korată. Această condiție este cauzată atunci când corpul unui animal nu produce o enzimă foarte necesară care le permite să metabolizeze grăsimile. Grăsimile, numite gangliozide, apoi se acumulează pentru a provoca dificultăți de mers pe jos, tremor, convulsii și paralizie. Din păcate, cu vârsta de 10 luni, este fatală.

Acesta vine în două forme, numit GM-1 și GM-2, dar, din fericire, oamenii de știință au găsit gena care poartă condiția, deci poate fi testată foarte ușor. Este normal ca un ameliorator profesionist să efectueze astfel de teste înainte de a-și reproduce animalele și ar trebui să poată oferi o garanție scrisă că Koratul dvs. este sănătos.

Un sfat bun este să-ți întrebi crescătorul despre gangliozidoză înainte de a-ți cumpăra pisica korată. Dacă crescătorul dvs. nu recunoaște preocuparea de sănătate, este foarte probabil că nu sunt suficient de experimentați cu această rasă și nu au făcut testele adecvate de sănătate. Un bun crescător va oferi o garanție scrisă de sănătate ca standard.

Un pisoi normal, sănătos Korat trăi o viață lungă. Mulți trăiesc până la 19 ani, astfel încât acestea pot fi destul de angajamente. Așa cum ar trebui să găsiți un crescător experimentat, încercați să găsiți un veterinar care are experiență care tratează rasa Koratului, deoarece acest lucru ar trebui să vă asigure că pisica dvs. este oferită cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Acest lucru se aplică, de asemenea, pentru a lucra cu un comportamentist, deoarece personalitatea răcoroasă și îndepărtată a lui Korat poate fi o experiență unică.

Hrănire

O altă sănătate prea mare problema printre toate pisicile este obezitatea. Este fundamental pentru fericirea și sănătatea pisicii dvs. Korat, pe care le hrăniți corect. Ei au nevoie de o dietă carnivoră echilibrată, cu o mare varietate de substanțe nutritive esențiale.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Cel mai bun lucru pentru pisica ta este să te consulte cu un veterinar despre cât de mult ar trebui să mănânce. Ca și în cazul oricărei pisici, Koratul poate varia. Dimensiunea, sexul, personalitatea, vârsta sau stilul de viață pot avea impact cât trebuie să vă hrăniți Koratul. Pisicile energetice, în creștere vor avea nevoie de mai multă proteine ​​și calorii, de exemplu, iar koralele mici nu ar trebui să mănânce aceeași cantitate ca fiind deosebit de mari korați.

În ceea ce privește preferințele și indivizii lor, totuși, veți fi încântați să auziți că Korats, în ansamblu, nu au gusturi specifice. Deși, koraturile individuale pot avea anumite preferințe care vor afecta modul în care acestea reacționează la unele gusturi. Prioritizați nutriția lor, oferindu-le alimente bogate în bogate în proteine, dar puteți experimenta, de asemenea, între mărci și gusturi diferite pentru a vedea pe care le preferă.

Postări asemănatoare: Cel mai bun produs de pisică uscată și Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Blue Korat Cat

Îngrijire

Altele decât predispoziția lor genetică pentru gangliozidoză, koratul dvs. nu necesită îngrijire specială, deoarece alte rase ar putea. Vaccinările, controlul parazitului și verificările anuale de sănătate sunt, ca întotdeauna, esențiale. Puteți să vă păstrați KORAT atât în ​​interior, cât și în aer liber, deși raritatea și prestigiul lor înseamnă de obicei proprietarii preferă să le păstreze ca pisici interioare.

Postări asemănatoare: Cele mai bune cutii de gunoi pentru pisici și Cele mai bune cutii de gunoi de auto-curățare

Trebuie să le oferiți cu o cutie de gunoi pe care o curățați cel puțin o dată pe săptămână, precum și un pat și o mulțime de jucării. Ca o pisică inteligentă, Koratul se va bucura de jucării provocatoare din punct de vedere mental, cum ar fi cutiile de puzzle. De asemenea, trebuie să vă asigurați că beneficiați de exercițiu suficient, fie prin accesul la o grădină, fie prin luarea lor pe plimbări cu o lesa. Nu toate koraturile vor dori să meargă pe o lesă sau să petreacă timpul în afara, așa că asigurați-vă că, de asemenea, programați un timp de joc obișnuit, energic.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării de pisici interactive

Îngrijirea

Cu părul lor scurt, fin, îngrijirea unei pisici korate este, din fericire, nu prea dificilă. Dacă ați deținut anterior o pisică, probabil că sunteți familiarizat cu cât de a le îngriji, dar pentru noii proprietari, sau ca un memento util, aici sunt elementele de bază ale groomingului unui KORAT:

  • Începeți practicile de îngrijire cât mai curând posibil, astfel încât pisoiul dvs. să fie obișnuit cu ei
  • Periați haina de două ori pe săptămână
  • Să crească această periaj la trei sau chiar patru, ori pe săptămână în primăvară atunci când hainele lor
  • Îndepărtați unghiile ori de câte ori riscă să vă deterioreze mobilierul sau să prezinte un risc de zgâriere
  • Curățați urechile lor atunci când arată murdar folosind un produs veterinar recomandat, delicat
  • Periați dinții de mai multe ori pe săptămână, dacă nu în fiecare zi, cu o pastă de dinți veterinară recomandată

Postări asemănatoare: Cel mai bun curetor de pisici, Cele mai bune periuțe de dinți de pisică, Cea mai bună pastă de dinți de pisică și Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

Temperament

Istoria bogată a lui Kokrat Cat de lux și bogăție a făcut ca această pisică să creeze o pisică pe care o veți dori să vă stricați și care îi place să fie tratată bine. Ei au personalități regale și probabil se vor imagina în partea de sus a ierarhiei familiei, așa că fiți pregătiți să se simtă uneori ca un servitor.

Fiind în mod tradițional înzestrat în perechi, Koratul are tendința de a gravita spre propriul lor tip, dar, deși poate puțin blocat, se pot înțelege bine cu alte animale și sunt afectuoase cu oamenii lor. De fapt, ele pot fi puțin aglomerate și nu fac bine să fie lăsate pe cont propriu pentru perioade lungi de zi.

Deși probabil că nu ar dori să recunoască acest lucru, această pisică are un pic de o parte dulce, vulnerabilă și vă va urmări în jurul ori de câte ori sunteți acasă, vying pentru un pic de cuddle și confort. De asemenea, nu vor ca o mulțime de zgomot sau activitate, preferând medii care sunt ca acestea sunt - calm. Această calm le face bine cu copiii, astfel încât acestea pot fi o mare adăugare a unei familii.

Atitudinile lor calme se extind, de asemenea, la vocalizările lor. Una dintre cele mai notabile diferențe dintre verii lor Siamese este că ele sunt mult mai silențioase, preferând să-și folosească limbajul corpului pentru a se exprima. Mai degrabă decât să vă sunați la mâncare, pisica korată va veni la tine și vă va lăsa până când le dați ce vor.

În ciuda naturilor lor ușor timide și pașnice, ele pot fi foarte energice și jucăușă. Cuplate cu inteligența lor, acest lucru le face mari pisici de formare. Ei se vor bucura de jucarii de puzzle si provocari, asa ca folosesti recompense pentru a incuraja de la o varianta frageda.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Korat cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte