Face pisici fart? Tot ce trebuie să știți

pisica stând

Este o întrebare care nu reușește niciodată să prindă mulți veterinari în afara gardei. Nu este pentru că nu sunt informați despre asta sau că ei o găsesc pur și simplu absurd. Și în timp ce vă puteți găsi să vă zgâriați capul în necredință sau chiar în curiozitatea abjectă cu privire la răspunsul la întrebare, rămâne unul dintre cele mai interesante și foarte discutabile subiecte, nu numai în lumea pisică, ci și în restul regnului animal. Dar într-adevăr, face pisicile fart?

Face pisici fart?

Când ne gândim la Fart așa cum facem oamenii, ne gândim mereu la sunetul pe care îl creează mai întâi. La urma urmei, mirosul care este asociat și cu fart uman poate veni de la aproape orice altă sursă. Din acest motiv, o mulțime de oameni cred că pisicile nu se frănesc neapărat.

Unii veterinari folosesc analogia de mere pentru a susține ideea că pisicile fac fart. Imaginați-vă un copac de măr chiar în mijlocul pădurii. Dar din moment ce este în mijlocul nicăieri, dacă un măr cade din copac, nu înseamnă că nu a "zut "pur și simplu pentru că nu am auzit sunetul mărului lovind pământul. Logica și experiențele noastre zilnice cu lucrurile ne spun că orice cade - atâta timp cât este suficient de greu - va produce un sunet la impact cu solul.

Același lucru este adevărat cu farturile de pisică. Doar pentru că nu auzim că pisicile noastre nu înseamnă că nu înseamnă că nu. Este fie că nu avem șansă să frământați sau pur și simplu nu este suficient de puternic pentru a fi luați de urechile noastre.

Bineînțeles, semnul indicator al pisicii Fart - schimbarea bruscă a mirosului de aer care intră în nări - este întotdeauna un semn sigur că au furat. Dar chiar și acest lucru poate fi înșelător, deoarece o putem înșela pentru altceva. Nu credem neapărat că a venit de la pisica noastră de animale de companie pentru simplul fapt că nu credem că ei fart.

Dar ei fac. Un fart nu este altceva decât trecerea gazului prins în intestinele animalului. Pe măsură ce gazul se extinde și crește presiunea, trebuie să caute un punct de ieșire. Există doar două puncte de ieșire posibile în sistemul digestiv - gura sau anusul. Dacă iese prin gură, îl numim Bermch. Dacă iese din cealaltă parte a tractului GI, îl cunoaștem ca fart.

Așa că da, pisicile fac fart pentru logica simplă că au un sistem digestiv și că acest lucru poate fi umplut cu gaz care va trebui să scape într-un fel. Următoarea întrebare este motivul pentru care se formează gaze în această parte a corpului.

De ce fart ei?

După cum am menționat deja, pisicile fac fart. Acest lucru se datorează formării de gaze în intestinele lor. Întrebarea acum este de ce?

În interiorul intestinelor sunt bacterii, atât bune cât și rele. În mod normal, populația bacteriană ar trebui să aibă mai mulți tipi buni decât baddies. Din păcate, dacă baddies preia sau într-un fel depășesc bacteriile bune, atunci gazul poate fi format. Bacteriile rele nu au un rol în digestia alimentelor. De fapt, ele influențează negativ digestia corectă, astfel încât mulți dintre substanțele nutritive găsite în alimente nu sunt defalcate și absorbite în sânge. Când există prea multe particule de alimente digerate necorespunzător în intestin, gazul poate forma, de asemenea.

Este, de asemenea, posibil ca pisica să aibă în continuare un echilibru bun între bacteriile benefice și rele, dar alegerile sale alimentare nu pot fi la fața locului. Există o mulțime de alimente care formează gaze pe planetă. Dacă o pisică consumă oricare dintre aceste produse alimentare, atunci este posibil să se producă toot feline. Alimente bogate în fibre, cum ar fi unele fructe, boabe și legume, sunt notorii pentru producerea de gaze. Produsele lactate, alimentele picante și chiar dietele cu grăsimi mari au fost implicate în bucăți de pisici.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente de pisică cu fibră înaltă

Practicile dietetice nesănătoase pot produce, de asemenea, fart. Mâncarea prea rapidă poate duce, de asemenea, la farts feline. Dacă o pisică mănâncă foarte repede, există o tendință ca, de asemenea, înghite volume mari de aer care pot fi prinse în interiorul intestinului. Pisicile au, de asemenea, tendința de a mânca aproape tot ceea ce găsesc interesante, indiferent dacă este de mâncare stricată sau chiar gunoi. Bilele de păr pot face, de asemenea, o pisică fart.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru hairballs

De asemenea, puteți contribui la episoadele de frământare ale pisicii dvs. De exemplu, dacă schimbați alimentele animalului de companie de la un brand la altul, fără a observa perioada de tranziție necesară, pisicile dvs. ar putea să se prăbușească întreaga zi. Din acest motiv, pisicile ar trebui să fie întotdeauna introduse la noi alimente de pisică pe o bază treptată.

Când este felinul care face o preocupare?

Ocazional farting este perfect în regulă pentru pisici. Dar dacă se dovedește a fi un lucru foarte frecvent pentru pisicile tale, ar trebui să ridice deja steagul roșu. Numai Fart nu va semnala o problemă serioasă. Cu toate acestea, dacă observați alte simptome sau manifestări de la pisicile dvs. alături de Kitty Toot, atunci ar trebui să luați în considerare întotdeauna posibilitatea unei probleme de sănătate mai grave.

Dacă observați că burta lui Kitty să fie rumelând, chiar dacă tocmai și-a terminat masa, atunci trebuie să fie ceva greșit. Același lucru este adevărat dacă observați că burticul său pentru a fi difuzat. Știm că FART rezultă din acumularea de gaze în intestin și că poate să-i prindă și pe burtă a pisicii tale. Dar acest lucru nu ar trebui să fie prea pronunțat că pisica dvs. se pare că este gravidă.

O preocupare mai serioasă este atunci când dvs Pisica arată, de asemenea, diaree, scaune sângeroase, sau chiar vărsături. Acestea pot duce la probleme grave de electrolițe care pot duce la slăbiciune și alte anomalii. Scaunele sângeroase, în timp ce nu duc în mod automat la anemie, pot fi încă o problemă dacă este suficient de profundă.

Dacă pisicile tale pare să aibă și-a pierdut apetitul În timp ce fartează, de asemenea, destul de excesiv, atunci vă uitați, de asemenea, la o potențială problemă. Excesiv de drooling, sensibilitate abdominală și chiar scoting pe suprafața podelei și toate indică unele probleme care ar putea avea nevoie de ajutorul unui medic veterinar să examineze mai departe.

Din nou, dacă aceste manifestări nu sunt prezente și mirosi doar fart-ul Kitty, atunci nu ar trebui să fie o cauză de îngrijorare.

Probleme de sănătate legate de pisica fart

În secțiunea precedentă, ne-am concentrat asupra posibilității unei probleme medicale grave dacă tendințele de frământare ale pisicii dvs. sunt, de asemenea, însoțite de alte manifestări. În această secțiune a subiectului nostru mirositor și ciudat, dar foarte interesant pe farts de pisică, vom încerca să analizăm cele mai comune probleme de sănătate care sunt asociate cu FART FART.

  • Boala intestinală inflamatorie

După cum sugerează și numele, este deja o dată că presiunea în intestin sau intestine mari va fi, de asemenea, mărită. Acest lucru poate duce la trecerea gazului prin rectul și anusul pisicii. Cu toate acestea, ceea ce ar trebui să fie centrul managementului este cauza bolii inflamatorii intestinale la pisici. Se poate datora prezenței unei substanțe străine sau unei răniri sau unei insulte pe peretele intestinului. Atunci când se întâmplă acest lucru, celulele sistemului imunitar, în special eozinofilele, neutrofilele, plasmatii și limfocitele, încearcă să elimine problema și să conducă la diferitele manifestări ale IBD în pisici inclusiv farting.

  • Parazitismul intestinal

Viermii rotunzi, cum ar fi Toxocara Cati și Toxascaris Leonina, sunt foarte frecvente printre pisici. Există, de asemenea, viermi, cum ar fi necinaria și ancilostoma, precum și viermii și viermii. Dar unele dintre cele mai frecvente cauze ale lui Kitty Fart asociate cu parazitismul intestinal pot include Giardia, Isospora și Toxoplasma Gondii. Acestea sunt protozoare care pot produce schimbări inflamatorii în intestinul pisicii. Acestea trebuie să fie gestionate folosind medicamente antiparazitare, precum și alte terapii dacă cineva dorește să elimine diferitele simptome, inclusiv farting.

  • Obstructie intestinala

Bilele de păr și ingestia obiectelor mari, ne-digerabile pot bloca și intestinul pisicii. Aceasta mărește presiunea din zonă înainte de blocaj. Dacă obstrucția este suficient de mare sau dacă nu poate fi dizolvată prin mijloace mai naturale, pisica poate fi operată pentru a îndepărta obstrucția.

  • Sindromul malabsorbției

Există multe motive potențiale pentru care pisicile pot avea sindrom de malabsorbție. Se poate datora alergiei alimentare, un anumit tip de enterită sau chiar la fel de simplu ca și intoleranța alimentară. Cancerii, cum ar fi limfosarcomul intestinal și adenosarcom în pisici, pot duce, de asemenea, la malabsorbție. Infecțiile parazitare și bacteriene pot produce, de asemenea, malabsorbție. Poate că cel mai frecvent motiv este lipsa sau nivelurile insuficiente de enzime digestive din intestinul pisicii. Deoarece nutrienții nu sunt absorbiți prin sânge, rămân în intestin și conduc la o creștere a presiunii; Prin urmare, ai Kitty Toot.

  • Infecția virală intestinală

Rotavirusurile sunt cei mai frecvenți vinovați atunci când vine vorba de infecții virale intestinale la pisici. Alți viruși care pot provoca dezastru în intestinul lui Kitty și pot produce farturi sunt astrovirusuri, coronavirusuri și parvovirusuri. Spre deosebire de infecțiile intestinale bacteriene și parazitare, nu există medicamente antivirale pentru pisici. Ca atare, veterinarii sunt adesea lăsați cu abordări de gestionare simptomatice.

  • Probleme pancreatice

Insuficiența pancreatică exocrină în pisici este întotdeauna o preocupare majoră. În timp ce frământarea în sine nu este într-adevăr o problemă, lipsa sau furnizarea insuficientă a enzimelor digestive pancreatice este. Pancreasul are două tipuri de funcții. Unul este endocrin în cazul în care produce insulină și glucagon, iar cealaltă este exocrin în cazul în care pancreasul sintetizează enzimele digestive. În cazul în care funcționarea exocrinei a pancreasului este în primul rând la defecțiune, nu este departe de faptul că capacitatea sa endocrină poate fi, de asemenea, afectată în viitor.

Prevenirea fartului felinei

Acum, că avem o înțelegere corectă a modului în care Fart se dezvoltă în pisici, precum și problemele potențiale de sănătate pe care le pot semnala atunci când sunt luate în lumina altor manifestări, este timpul să ne uităm la modul în care putem ajuta la gestionarea acestei propuneri de feline mirositoare sau la să-l împiedicați cel puțin.

În primul rând, dieta. Dacă v-ați alimentat Cat alimente cu fibre bogate cum ar fi fibrele bogate Produse alimentare uscate de pisică, atunci poate că este timpul când începeți să înlocuiți alimentele cu una care conține fibre mai mici. Stați departe de mâncarea pisică care are prea multe carbohidrați, deoarece acestea sunt surse excelente de fibre. În plus, Kitty nu a fost intenționat niciodată de mama naturii să se hrănească pe alimentele de plante. Numai mezele de calitate superioară, cu proteine ​​mari vor fi suficiente pentru pisicile din viața voastră. Când vă înlocuiți alimentele, faceți-o treptat. Se amestecă un sfert din noua produse alimentare cu aproximativ trei sferturi din alimentele sale actuale și hrăniți acest lucru timp de aproximativ o săptămână. Săptămâna următoare, mergeți la o divizare de 50-50. În săptămâna aceasta, puteți crea un amestec de alimente de pisică vechi de 25% și 75% alimente noi de pisici. După aceasta, puteți merge cu noua mâncare, exclusiv.

În al doilea rând, practicile de hrănire a pisicilor. Sări peste lapte, Chiar dacă o mulțime de reclame vă arată cât de mult pisicile iubesc lins pe castronul lor de lapte. Du-te pentru o veche veche răcoritoare în schimb. Este mult mai prietenos pentru intestinul pisicii tale decât laptele sau orice alt produs lactate. Nu vă alimentați Kitty alimente umane indiferent cât de mult vă dau acel "vă rog - da-mi - un aspect". Dacă aveți mai multe pisici, asigurați-vă că le-ați alimentat în boluri proprii pentru a preveni răspândirea microbilor care poate duce la infecții intestinale. Poate fi, de asemenea, înțelept să vă hrăniți porțiunile de alimentare mai mici ale pisicilor la intervale mai frecvente pentru a tempera apetitul său volocic.

În al treilea rând, nivelurile de activitate ale pisicii dvs. Vrei pisicile tale să-și miște intestinele într-o manieră mai eficientă, astfel încât gazul să aibă o tendință mai scăzută de a forma în interiorul intestinului său. Exercitarea este o necesitate. Kitty nu poate fi un câine pe care îl puteți plimba pe o lecție, dar angajarea în joc viguros poate servi drept exercițiu.

Al patrulea, ține-ți gospodăria și lucrurile pisicilor tale spic și span. Cutia de gunoi trebuie să fie întotdeauna curățată și menținută ca bacterii, viruși și paraziți pot fi prezenți. Gunoiul trebuie să fie întotdeauna eliminat în mod corespunzător, iar gunoiul dvs. poate fi acoperit în siguranță. Dacă aveți alimente rămase sau chiar alimente care sunt deja răsfățate, asigurați-vă că acestea sunt, de asemenea, gestionate în mod corespunzător.

Pisicile fac fart, dar poate nu modul în care ți-ai imaginat. Deși poate fi la fel de nesemnificativă ca și fart uman, poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme medicale mai grave. Vigilența dvs. este, astfel, necesară.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cutii de gunoi pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Face pisici fart? Tot ce trebuie să știți