Cazul curios al personajului pisicii - de ce sunt pisicile atât de curioase?

Cazul curios de pisică

"Curiozitatea a ucis pisica", sau așa se spune. Dar într-adevăr o face? Poate că modul în care pisica ta sunbat sau modul în care au rugat prin tufișuri este motivul exact pentru că par să trăiască atât de mult. Deci, de ce sunt pisicile atât de curioase? Nu vă faceți griji, am venit să răspundem în cele din urmă la întrebarea cu mult timp! Cu toții vrem să știm, iar după cum se dovedește, există o întreagă listă de motive pentru natura lor curioasă. Arunca o privire!

vedere frontală a unui tabby albastru curios Maine Coș de pisică jucând cu apă în castron metalic în aer liber pe iarbă atingând apă cu laba care se uită la ea

Pisicile sunt oportuniste

Pisicile sunt creaturi foarte inteligente care absorb lumea în jurul lor la fel ca oamenii. Ei dezvoltă mici rutine și de multe ori merg pe aceleași rute în fiecare zi. Dacă apare ocazia să exploreze și să găsească ceva interesant, este puțin probabil să-l transmită! Mai ales dacă este o ocazie bună de vânătoare.

Pisicile sunt foarte îndrăznețe datorită fundalului lor de pradă. Chiar dacă sunt, de asemenea, cunoscuți că fuge la primul semn de necazuri, ei iubesc să aibă terenul înalt. Chiar dacă nimic nou nu vine de la ea!

Instinct de supraviețuire

Când vine vorba de prietenii noștri felini, curiozitatea face parte dintr-un instinct natural de supraviețuire natural. De fapt, este probabil cel mai distinct motiv pentru curiozitatea lor. Ați observat vreodată pisica voastră să se rătăcească, fără o îngrijire în lume? Următorul lucru pe care îl știi, sunt în picioare mai repede decât poți spune șoarece? Ei bine, asta se datorează instinctului lor natural de supraviețuire! Există o mulțime de factori care cauzează acest tip de reacție, deși cele mai multe includ comportamente de divertisment și curioase.

Sunete

Ceea ce mulți oameni tind să uite este că auzul unei pisici este semnificativ mai puternic decât al nostru. Vorbim de cinci ori mai puternic! Dacă pisica ta aude o scârțâie, bate, scârțâie sau chiar o lovitură simplă, ele sunt aduse la o atenție bruscă și deplină. Pentru ei, aceste sunete sunt intruzive și nefamiliare. Nefamiliaritatea nu sta bine cu nici o pisica, in timp ce majoritatea proprietarilor stiu. Multe pisici vor simți imediat nevoia de a investiga aceste sunete pentru a se asigura că nici o prădători nu așteaptă să le ambusca.

Circulaţie

Dacă pisicile dvs. curioase crede că au văzut mișcări în colțul ochiului sau orice altă întrerupere a mediului lor, probabil vor dori să investigheze. Tulburările bruște pot provoca anxietate în orice pisică! Ei pot fi prădători naturali, dar sunt, de asemenea, pradă, astfel încât atât lupte, fie răspunsurile de zbor, sunt foarte puternice. Pur și simplu trebuie să-și dea seama ce răspuns este cel mai potrivit la momentul respectiv.

Spațiu sigur

Iată un fapt distractiv: pisicile iubesc un spațiu ciudat. Lucruri precum cutiile de carton, spălarea spălătorilor sau chiar decalajul din spatele canapelei. Cu siguranță te-ai întrebat de ce este asta. Ei bine, suntem aici să vă spunem! Pisicile strânse în pete ridicoloase sunt o altă trăsătură de supraviețuire, credeți sau nu.

Supraviețuirea, împreună cu curiozitatea lor, obligă pisicile pentru a explora spațiile de ascundere care s-ar putea dovedi utile în caz de atac. Știm cu toții ce te gândești. Cum se poate dovedi o cutie de pantofi utilă sub atac? Lucrul este că pisicile domestice fac uz de ceea ce este în jurul lor. Spre deosebire de alte specii sălbatice care pot utiliza un mediu mai mare, mai natural, pisicile domestice pot utiliza numai ceea ce le oferim pentru ei. Ceva de genul unei cutii de carton poate oferi pisicile cu protectie pe patru laturi si sa-si protejeze bellii moi in timp ce dormeaza. Gândiți-vă la ea ca o cutie de securitate drăguță doar pentru ei!

Descoperi Pisicile iubesc cutiile atât de mult?

Black Kitten mic așezat pe canapea gri

Practicând abilitățile lor de vânătoare

Pe partea flip, pisicile au, de asemenea, instincte de vânătoare. Pisicile sunt, de asemenea, prădători, iar efortul lor de a vâna poate fi puternic, chiar și cu rasele domestice. În sălbăticie, pisicile ar putea petrece o mare parte din ziua lor căutând și pradă de vânătoare. Acest lucru ar deveni mâncarea și combustibilul lor. Apoi, desigur, ar trebui să caute locuri de odihnă și să găsească apă. Chiar și după ce pisicile au fost domestice și transformate în animale de companie, aceste comportamente de pradă au rămas încă în interiorul lor. Sunt greu de șters. Vedem în principal acest instinct în modul în care se joacă cu jucării.

Jucarii de pisici

Marea majoritate a Jucarii de pisici sunt concepute pentru a arăta ca animale mici, cum ar fi un șoarece. Această alegere pe animale ar trebui să se angajeze curiozitatea pisicii tale și să-i atragă să joace. Ei îl vor urmări probabil așa cum ar fi în sălbăticie! Din fericire pentru jucărie, pisicile domestice au devenit creaturi mai blânde, iar PlayStyle lor este un pic mai puțin dur. Ei se bucură de cea mai mare parte a jucării în jurul și ascultând micul jingle din interior.

Cat Playtime

Pisicile, în special pisoii mai tineri, bucurați-vă că se învârteau în jurul casei, bateți pe bolurile de apă și urcând peste tot oamenii. Dar ei mai ales iubesc să joace! Playtime cu o pisică tânără adesea implică rufându-și blănurile și privesc cum răspund. Ceea ce nu vă puteți da seama este că curiozitatea dvs. este oglindită al lor curiozitate. Vor să știe ce ați putea face în continuare! Acest joc este o modalitate fantastică de a încuraja pisicile să studieze comportamentul altor creaturi. Studiind, ei vor spori propriile lor timpi de răspuns. Este la fel ca ceea ce ar învăța în sălbăticie, doar mai bine!

Explorare

Curiozitatea pisicii nu este doar explicată prin supraviețuirea lor naturală sau de instinctul de vânătoare. Ele sunt, de asemenea, exploratori naturali! Dacă jucăriile de pisici nu sunt disponibile, ei vor trebui să-și stabilească curiozitatea într-un mod diferit. De exemplu, imaginându-vă de ce degetele de la picioare ale omului se mișcă și se rătăcesc în jur. Dacă pisica dvs. decide să remedieze problema, apoi urmăriți-vă! Ești pe cale să primești un mic nibble. Pisicile doresc, de asemenea, să întrebe: ce zgomot face o vază atunci când atinge podeaua? Răspunsul lor? Împingeți-l și vedeți ce se întâmplă! Curiozitatea unei pisici este atât de îndrăzneală, cât și o adevărată durere. Dar, la fel ca tine, ei încearcă doar să-și dea seama lumea în singura modalitate despre care știu cum: Explorare. (Haide, recunoști - am mâncat cu toții ca un copil pentru a vedea ce a gustat!)

Puteți găsi chiar că pisica dvs. petrece 80% din timpul său în afara casei, rătăcind cartierul și întâlniți alte pisici și oameni. Dacă nu, ei cu siguranță privesc fereastra, coada de coadă pe măsură ce studiază tot ce se întâmplă în jurul lor. Este o modalitate sănătoasă pentru ca ei să-și satisfacă curiozitatea. Cu siguranță nu este ceva de îngrijorat. Dacă vă lăsați să explorați pisica în afara casei, asigurați-vă că sunt spionate, sâne, vâscate și etichetate. Nu doare să le trateze și pentru purici și căpușe! În acest fel, veți fi făcut tot ce puteți pentru a le păstra în siguranță. Restul pe care trebuie să-și dea seama pe cont propriu!

Curios ca o pisică

Cu cât este mai curioasă pisică, cu atât vor veni mai probabil că vor veni la tine. Unele pisici ar putea chiar să vă urmeze de la loc în cameră, chiar dacă vă faceți o băutură. Credeți sau nu, aceste pisici se confruntă cu ceea ce ne place să numim oamenii ", frica de a ieși". Așa este - chiar și pisica ta curioasă o simte! Ei trebuie să fie oriunde ar trebui să fii sigur că nu lipsesc nimic. Vedeți acest lucru foarte mult în pisoi în timp ce încep să-și creeze legătura cu dvs. Ei nu pot suporta să vă lase din vedere!

Când vine vorba de curiozitate pisică, există mult mai mult decât să crezi. Dar fără ea, pisicile cu siguranță nu ar fi fermecătoare, iubitoare și, uneori, puțină bucurie, feline pe care le cunoaștem și iubim astăzi.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cazul curios al personajului pisicii - de ce sunt pisicile atât de curioase?