Pot număra pisicile? Ce trebuie sa stii

Pot număra pisicile

Încă mai înțelegem atât de puțin despre animale și există multe întrebări despre ei că oamenii de știință ar dori să găsească răspunsurile la. Cum văd lumea? De ce fac ceea ce fac? Cât de asemănătoare cu noi sunt ei și care sunt capabile? Dovezile anecdotice de la proprietarii de animale de companie formează adesea fundamentul pentru ipotezele noastre despre comportamentul animalelor, dar avem nevoie de dovezi științifice solide pentru a înțelege definitiv ceea ce vedem. La urma urmei, este suficient de ușor să înțelegeți greșit comportamentul uman, să nu mai vorbim de pisici!

De ce se numără atât de util?

Probabil că nu petreceți prea mult timp să vă gândiți la cât de utilă este numărarea, dar este o abilitate pe care o utilizați în fiecare zi. Câți oameni aveți nevoie pentru a găti cina pentru seara asta? Câte ore ați lucrat în această săptămână? Cât de mult îți datorezi prietenului tău pentru băuturile de noaptea trecută? Toate acestea necesită numărarea și oamenii o fac tot timpul.

Animalele, pe de altă parte, nu folosesc bani sau nu organizează orele în ziua lor, deci de ce considerăm că ar putea fi nevoie să se bazeze deloc? Teoria actuală sugerează că există trei motive principale că unele animale trebuie să se bazeze:

  • Protecţie
  • Confort
  • Siguranță

De exemplu, acestea ar putea avea nevoie să țină evidența pachetului lor sau să evalueze pericolele potențiale prin numărarea prădătorilor. Toate animalele sunt diferite, desigur, și pot conta în moduri foarte diferite. Primatele sunt cunoscute ca fiind talentați la numărarea la fel cum facem, în timp ce sălcii, de exemplu, pot auzi cantități. Cercetările au demonstrat că folosesc această abilitate pentru a determina dacă este sigur să avanseze sau dacă ar trebui să fugă. Este necunoscut dacă pisicile au o abilitate similară.

Animalele în captivitate, cum ar fi pisicile de companie, de obicei, nu au nevoie de aceste abilități, deoarece nu prezintă aceleași medii extreme. Ei nu au nevoie să ia decizii între vânătoare sau fugă, sau să se alăture unui pachet sau să o facă singură. Acest lucru nu înseamnă că pisica dvs. de companie nu are nevoie de numărare.

Cea mai frecvent discutată formă de numărare a faptului că pisicile pot folosi numărarea pisicilor lor. Dacă pisica ta a avut vreodată pisoi, s-ar putea să fi văzut că ei observă când unul dintre ei lipsește sau rămâne în urmă. Cum ar face asta dacă nu pot conta? O teorie este că ei folosesc simțul mirosului și auzind să știe când așternutul lor a fost redus sau dacă unul dintre pisoii lor lipsește.

Studierea pisicilor

Studiile actuale sugerează că câinii nu pot conta, în timp ce strămoșii lor, lupul, poate sa. Alte animale care pot conta cu pui, pește și broaște, dar determinând dacă pisicile pot conta a fost un pic mai dificil pentru oamenii de știință. Capacitatea de numărare a animalelor nu este legată de numere ca ale noastre, astfel încât măsurarea poate fi dificilă în cele mai bune momente, dar cu pisici, acest lucru este chiar mai greu.

Oamenii de știință au descoperit că pisicile de multe ori pleacă de la mijlocul testului sau sunt complet neinteresate. Multe subiecte potențiale sunt dezactivate din acest motiv, iar experimentele făcute, prin urmare, au adesea mostre foarte mici și pot fi considerate puțin neconcludente.

Câinii, pe de altă parte, sunt dornici să joace, să trezească și să vă bucurați de oameni, ceea ce înseamnă că aceștia participă la multe experimente. De aceea suntem mai încrezători că nu pot conta, chiar dacă lupii pot. Cu toate acestea, oamenii de știință încă mai dezbate dacă acest lucru este cazul. Unele cercetări au arătat că câinii nu pot conta "unul", dar unii câini individuali au depășit acest lucru. Sincer, juriul este încă pe ambele pisici și câini.

Cu toate acestea, un studiu cheie recent din Italia a demonstrat că pisicile pot avea o capacitate de numărare comparabilă cu peștii, care sunt contoare mari. Câteva pisici care au finalizat studiul au putut distinge între cantități diferite de puncte negre. Cu toate acestea, dacă ar putea număra de fapt numărul de puncte a fost complet neconcludentă.

Unii cercetători au emis ipoteza că pisicile pot conta la un număr mic, poate similar cu dimensiunile medii ale așternutului. Aceasta ar însemna că pisica ta poate conta la fel de mare ca șase sau chiar șapte, dar acest lucru nu a fost încă dovedit definitiv. Alți cercetători susțin că, dacă această teorie este adevărată, cele mai înalte pisici pot conta pentru a fi mult mai mici, cum ar fi trei sau patru.

Deci, poate număra pisica ta?

Este încă foarte dificil să spunem cu siguranță că pisica ta poate conta. Este foarte probabil ca pisica ta să aibă capacitatea de a înțelege cantitățile, astfel încât să poată spune atunci când un grup este mai mare sau mai mic decât altul. Dar aceasta nu este aceeași abilitate ca și numărarea. Acest lucru nu înseamnă că nu pot conta, dar este extrem de greu de spus, deoarece pisicile sunt deosebit de greu de studiat.

Majoritatea cercetărilor despre pisici și numărare sunt, cel puțin parțial, motivate prin soluționarea acelei dezbateri vechi de vârstă - sunt câinii sau pisicile mai inteligente? În timp ce avem o înțelegere destul de bună a inteligenței câinilor, există multă speranță pentru viitorul cercetării Feline Intelligence. Tehnologia se îmbunătățește în fiecare zi, iar mașinile FMRI și tehnologia de urmărire a ochilor ne-ar putea ajuta să răspundem o dată pentru totdeauna, dacă pisicile sunt la fel de inteligente ca ei par.

Cat Intelligence

Indiferent de abilitățile lor de numărare, trebuie să vă amintiți că numărarea nu este totul, iar stereotipul unei pisici inteligente și curioase este bine câștigată. Pisicile sunt creaturi inteligente care, cum ar fi câinii, pot fi instruiți. Există o mulțime de dovezi ale inteligenței lor, inclusiv:

  • Înțelegerea limbajului corpului

Pisica ta nu poate înțelege limba engleză, dar ei vă pot înțelege limbajul trupului. Ei vor ridica ceea ce înseamnă mijloace, de exemplu, știind astfel să urmați direcția degetului dvs. pentru a găsi o Pisica de tratament, masa lor, sau alte bune bune. Un studiu a dat pisicilor un castron vizibil, gol și un castron ascuns și plin. Când un cercetător a arătat la castronul ascuns, pisicile l-ar putea găsi cu ușurință.

  • Permanența obiectului

Ascunderea unui obiect de la pisica dvs. este atât un joc distractiv, cât și un semn al inteligenței lor. Multe animale își vor aminti doar obiectele pe care le pot vedea în fața lor. Odată ce ascundeți un obiect, nu există efectiv acest lucru. Copiii foarte tineri nu au, de asemenea, permanență de obiect și de aceea iubesc jocul "Peekaboo"! Pisicile, pe de altă parte, se vor bucura adesea de a căuta un obiect ascuns sau vor aștepta așteptători pentru a lua ceva dintr-o remiză sau de mână.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot număra pisicile? Ce trebuie sa stii