De ce este scotajul pisicii mele și ce ar trebui să fac?

De ce este scotajul pisicii mele și ce ar trebui să fac

Scoaterea este un comportament care implică animalele care trag capătul din spate peste sol. Poate include, de asemenea, frecarea fundului lor împotriva articolelor peste tot în casă sau zgârieturi. Acest comportament este văzut în cea mai mare parte printre câini. Totuși, nu este neobișnuit să vezi o pisică care trage fundul peste tot. Ei scot din cauza mancarii lor sau sunt iritate. Ca și în cazul altor animale de companie, actul prietenului tău de a trage capătul său din spate are cauze. Această acțiune nu ar trebui să fie de mare preocupare, deoarece există modalități de abordare a acestuia. Deci, dacă vă întrebați "De ce este scotajul meu de pisică și ce ar trebui să fac, atunci acest articol vă va ajuta foarte mult pe măsură ce privim simptomele, cauzele și tratamentele de scotajare.

Simptomele de scot în pisici

Identificarea semnelor de scotaj nu ar trebui să fie dificilă. Dar pentru proprietarii de animale de companie care nu sunt în jur, aici sunt câțiva indicatori care indică scotajul pisicii. Merită să știți că nu aveți nevoie să vedeți toate aceste simptome. Mai degrabă aproximativ patru dintre acestea ar trebui să însemne că există o problemă de scotajare. Aceste simptome ar fi trebuit să existe sau au fost observate timp de cel puțin o săptămână.

  • Butt trage
  • Lingerea intensă a capătului din spate
  • Descărcarea mirositoare în timpul și după scotajare
  • Constipație/Diaree
  • Regiunea anală lărgită
  • Descărcarea umplută a sângelui

De ce este scotajul pisicii mele?

Pisica ta este scotaj pentru a reduce iritarea și mâncărimea care vine cu alte condiții de bază. Aceste condiții sunt de obicei centrate în jurul sistemului digestiv. Acestea includ infestarea parazitară, reacțiile alergice, problemele de glandă anal și Fleas. Această porțiune a articolului oferă cititorilor o scurtă cunoaștere a cauzelor de motivul pentru care pisica ta glumește fundul peste tot.

  • Paraziți intestinali

Paraziți intestinali ca viermii sunt vinovați majori atunci când vine vorba de scotajul pisicii. Veterinarii sugerează că viermi paraziți, cum ar fi viermii, sunt cei mai frecvenți paraziți implicați în acest caz. Ei intră în intestinul pisicii tale prin purici infectați și rozătoare. Corpul de viermi este lung și panglică asemănător și umplut cu ouă. Odată ce intră în gazdă, ei se desprind și se răspândesc pe tot parcursul tractului gastrointestinal. Ei absoarbe substanțele nutritive destinate pisicii tale și le provoacă iritații. Acest lucru poate fi controlat prin dezworming. Aceste viermi sunt observabile în fecalele felinei dvs. ca substanțe albe de orez. Alți paraziți sunt implicați, dar nu sunt vizibili de ochiul liber. Paraziți intestinali pot fi preveniți prin păstrarea mediilor curate și sanitare. Acest lucru elimină practic riscul de răspândire a infecției în rândul animalelor de companie. Alte semne de infecții parazitare includ; vărsături, diaree sau constipație, Pierderea greutății, și uneori un potbelly.

  • Alergii

Dacă vă vedeți scootarea pisicii pe podele sau frecați fundul pe alte suprafețe, atunci există ceva în neregulă cu ea. Acest comportament poate fi un rezultat al alergiilor. Nu toate alimentele sunt potrivite pentru pisici. Prin urmare, alimentarea meselor care nu sunt de acord cu machiajul lor gastrointestinal poate provoca reacții. Aceste reacții includ; Iritații care răspândesc peste tot corpul, vărsături și uneori umflături peste corpul prietenului tău cu patru picioare. Alergiile nu se limitează numai la alimente. Există, de asemenea, alergeni de mediu, cum ar fi acarieni de praf, praf, purici, iarbă, mucegai și multe sub declanșatoare ascunse. Aceste manifestare în moduri similare de alergii alimentare. Acestea pot fi reduse prin tratamente medicale. Evitarea alergenilor este chiar mai bună. Dacă aveți niște caiuri despre ceea ce declanșează reacțiile alergice în prietenul dvs. Feline, apoi vizitați cel mai apropiat veterinar pentru informații suplimentare.

Ați putea, de asemenea, să vă placă recenzia noastră Hipoalergenic pisică alimentară

  • Glandele anale afectate

Un alt motiv pentru pisici Scoateți fundul peste tot în casă se poate datora glandelor anale afectate. Înainte de a ne uita la ceea ce înseamnă asta, ar fi înțelept să știm ce sunt glandele anale și rolurile lor în viața pisicii noastre. Glandele anale sunt proeminente minuscule în zona rectală a pisicilor. Ele secretă fluide puternic parfumate. Aceste fluide pungente sunt concepute pentru a ajuta felinele să-și marcheze teritoriile pentru a avertiza intrușii de orice fel. Fluidele de la glandele anale ajută, de asemenea, să treacă fecale prin lubrifierea zonei rectale. Ele ajută la păstrarea poopului pe calea. Când există probleme cum ar fi infecția bacteriană și altele, glanda anală nu poate secreta în mod corespunzător fluidele, ducând la faptul că este afectată. Glandele anale afectate pot fi identificate; Un miros mirositor, o zonă anal inflamată, procesul vizibil de distrugere a defectării, zona rectală sângeroasă și lingerea excesivă a fundului. În momentul în care le vedeți, ar trebui să trimiteți pisica dvs. la veterinar. Glandele anale afectate sunt de obicei tratate cu antibiotice și medicamente de durere și uneori sedative.

Tratamentul scotajului la pisici

Scoaterea este de obicei tratată pe baza cauzei subiacente. Veterinările dvs. sunt cele mai bune opțiuni pentru a determina acest lucru și cursul tratamentului. Dacă fundul scooting pisică este ca urmare a infestărilor parazitare în tractul gastrointestinal, VET dvs. este mai probabil să prescrie Cat Dewremers Pentru a face față paraziților. În cazul în care acest lucru se datorează reacțiilor alergice, medicamentele vor fi prescrise, dar ar fi mai bine dacă ați identificat și ați păstrat pisica departe de alergeni. De asemenea, puteți lua în considerare o schimbare a dietei. Dacă sacul anal afectat sunt vinovații, atunci antibioticele și alte proceduri pot fi efectuate de către veterinar pentru a reduce atât infecțiile, cât și sacul anal umplut. În mod ideal, ar trebui să vă consultați mai întâi medicul veterinar înainte de a fi făcut ceva.

Ce trebuie să faceți atunci când pisica dvs. este scoică

Dacă observați scootarea pisică, atunci primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să apelați medicul veterinar. Vă puteți ajuta prin menținerea calmului pisicii și evaluarea zonei anale și a coastei. Poate puteți vedea sânge sau găsiți unele dovezi în parazitul infestat. În alte cazuri, ați putea găsi ceva care lipsește din capătul din spate. Cel mai bun mod de acțiune va fi eliminat cu atenție corpul străin și curățați ușor zona. De asemenea, trebuie să contactați medicul veterinar și să monitorizați pisica pentru scotajarea ulterioară.

A rezuma

În timp ce pisica ta va scot uneori să-și marcheze teritoriul, uneori o face din alte motive. Scotajul poate fi o problemă reală atât pentru pisici, cât și pentru părinții de companie. Dacă vedeți scootarea pisică, verificați pentru obstacole, sânge și particule străine sau ciudate în fecalele ei. Acestea ar putea, probabil, un rezultat al infestării parazitare, reacții alergice, ceva blocat în fundul ei sau o infecție cauzată de glandele anale afectate. Tratamentul se bazează pe cauza. Cel mai bun lucru de făcut pentru pisica ta este de a apela VET înainte de a lua orice acțiune de acțiune. Dacă nu este tratat cu efect imediat, problema ar putea escalada la altceva.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este scotajul pisicii mele și ce ar trebui să fac?