Pisicile au un sentiment de timp?

pisica cu un ceas

Cum percep pisicile timpul? Aceasta este o întrebare comună adresată de mulți părinți de pisici care ar fi avut gândul dacă pisica lor le lipsește. Când vă părăsiți pisica singură pentru o lungă perioadă de timp, sunteți sigur că vă întrebați dacă s-ar putea gândi că nu vă veți întoarce - acest lucru se întâmplă numai atunci când sunteți la școală sau la muncă, sau poate că tocmai ați renunțat să obțineți unele consumabile. Ce zici de părinții de companie care își părăsesc pisicile pentru o săptămână întreagă în timpul vacanței?

Pentru a găsi răspunsuri aproape exacte la aceste întrebări, trebuie să obțineți o bună înțelegere a modului în care întreaga populație felină vizualizează timpul. Este o cunoaștere comună canini înțeleg timpul În mare măsură, dar întrebarea pentru această scriere este, cum percep pisicile timpul? Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Pisica britanică

Pisicile au un sentiment de timp?

Pisicile pot spune timp? Răspunsul la această întrebare particulară poate fi afirmativ; Pisicile au un sentiment de timp, dar nu în același mod ca și oamenii. A lor este cel mai bine descris ca un sentiment de rutină sau de structură; De fapt, ei par să se bucure de lumea lor atunci când au aceleași lucruri care au loc la un moment similar zilnic. Când discuția se referă la reducerea stresului felinei la minimul brest și menținându-și fericirea și mulțumirea lor generală, consistența va juca un rol imens. În mod natural, orice rutină pe care pisica ta o va fi ancorată permanent în capul său, deoarece evenimentele se întâmplă la anumite momente.

De exemplu, o pisică care își primește în mod normal mesele la ora 5 este obligată să observe când mâncarea este servită cu o oră târziu. Dacă pisica dvs. se întâmplă să fie printre acele feline care sunt predispuse la problemele de stomac sensibile, ar putea să arunce Bile și este mulțumită pentru modul în care Cina eficientă și precisă a ceasului CAT este proiectat să funcționeze.

Potrivit rapoartelor de la expert, pisicile hrănite care primesc două mese zilnice - una la ora 6:00 și următoarea la ora 20:00 poate anticipa probabil următoarea lor rație în avans. Pisica ta de companie s-ar putea să te trezească la ora 5:30, pentru că a perceput că timpul de masă este iminent. Pentru minutele care urmează, stomacul pisicii dvs. va fi ocupat eliberarea sucurilor gastrice, acid clorhidric și bilă care sunt menite să acționeze pe masă pentru ao digera.

Acum, presupunând că pisica voastră nu reușește să-și obțină masa de dimineață până la ora 7:00, șansele sunt că s-ar putea vărsa bilă galbenă între 6:00 și 7:00 AM - la întâlnirea fără alimente, acidul clorhidric deja secretat în anticiparea alimentelor și va începe apoi irita burta pisicii. Onus este acum pisicuta ta pentru a scăpa de unii dintre acizii acumulați prin aruncarea în sus pentru a opri o altă iritare a stomacului.

Ați putea dori, de asemenea: Cât de des ar trebui să-mi hrănesc pisica?

Cum știu pisicile la ce oră este?

Dacă aveți întrebări vreodată dacă pisica dvs. are propria interpretare a numerelor de pe fața unui ceas, credem că un "nu" nu este suficient de echivoc ca un răspuns. Lungimea și stenografia ceasului este ceva pe care pisicile nu le pot înțelege.

Posibila explicație pentru pisicile care fac lucruri cu precizie se datorează ceasului lor intern, care este cunoscut că este întotdeauna precis. Datorită ceasului corpului lor, ei nu pot ajuta, dar știu că lucrurile exacte ar trebui să se întâmple. Ele sunt, de asemenea, cunoscute a fi adeptul de a detecta mai multe alte indicatoare sau pointeri de timp - acest lucru poate veni sub forma de noapte, lumina zilei sau chiar si melodia de pasăre. Cu toate acestea, dacă sunteți încă curioși să știți dacă pisicile pot citi mâna ceasului sau nu, puteți încerca să schimbați ora curentă - veți observa că acest lucru nu va face diferența de pisica dvs. de companie.

Sunt creaturi de rutină?

Dacă pisicile sunt creaturi de rutină este încă un alt comun. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce pisica dvs. este întotdeauna precisă cu calendarul, este de a face cu propria dvs. rutină. Odată ce au marcat cu exactitate când au loc anumite evenimente, se vor adapta rapid la el. Și dacă aveți un program de trezire pe care îl mențineți în fiecare zi, pisicile dvs. vor fi adepți să-l imagineze în cel mai scurt timp, deoarece acestea sunt eficiente la lectura oamenilor. Odată ce pisica dvs. maesteste programul dvs., ar putea chiar să ia locul ceasului dvs. de alarmă, trezindu-vă drumul înainte de bipurile de alarmă. Chiar și o pisică care are doar spațiu împărtășit cu dvs. pentru o perioadă scurtă de timp ar putea să înțeleagă programul dvs. Cu asta a spus, devine emoționant că sunt de fapt buni la măsurarea timpului.

Mai mult, în ciuda faptului că este capabil să se acorde un program sau o rutină stabilită, conceptul de exactitate a pisicii poate fi mai mic decât ceea ce este perceput ca fiind perfect. Dar, desigur, credem că înțeleg timpul în felul lor. Ajutat de inteligența lor înaltă, felinele pot adăuga destul de ușor tot ce au perceput împreună și au venit cu timpul. Deși nu privesc de fapt la orice ceasură sau purtați ceasuri de mână, ele sunt echipate cu o percepție bună a timpului.

Pisica roșie frumoasă pe masa de lemnPoate pisicile diferențiate între perioadele separate?

Deci, sa stabilit că pisicile vin echipate cu un ceas de corp. Dar asta înseamnă că acești critterii sunt capabili să facă o distincție între durata timpului sau a timpului de timp ca trei ore vs. trei minute?

Potrivit constatărilor dintr-un studiu comportamental care a fost vizat la măsurarea caracteristicilor comportamentale din două grupe de feline. Primul grup a fost separat de familia lor umană timp de trei ore, în timp ce al doilea grup a fost înstrăinat doar de treizeci de minute. De la debutul observațiilor până la sfârșit, cele două seturi de pisici au prezentat un comportament aproape similar, cu excepția unei agitabile ușoare observate în grupul de jumătate de oră. În general, nu a existat nici un semn anxietate sau stres.

Cu toate acestea, odată ce au fost reunite cu familiile lor umane, grupul de 30 de minute nu a prezentat un comportament mult afectuos, a fost grupul de trei ore care se întindea și se purta mult timp. Explicația din spatele acestui experiment este că, în timp ce pisicile nu vă pot lipsi în absența voastră, ele sunt bine capabile să înțeleagă când absența dvs. este una prelungită. Ele pot distinge în egală măsură între spațiile lungi și scurte.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Paturi de pisici încălzite
Culaje de pisică
Costume de pisici
Uși de pisici
Pointers laser pentru pisici
Cutii de gunoi de pisici
Cat condos pentru pisici
CAT Fereastra de ferestre
Pisica de gunoi
Jucării de pisici interactive

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au un sentiment de timp?